Ηταν κάποτε μια κραταιά κρατική υπηρεσία με το όνομα ΟΤΕ...

Re: Ηταν καποτε μια κραταια κρατικη υπηρεσια με το ονομα ΟΤΕ...

Κόψε τα προσωπικά καλύτερα. Να μην πάει εκεί η κουβέντα, άκουμε που σου λέω φίλε μου.

Re: Απάντηση: Re: Ηταν καποτε μια κραταια κρατικη υπηρεσια με το ονομα ΟΤΕ...

Να σου απαντησω εγω , αφου ειπες για τα γραπτα μου.

Δουλευεις στον ΟΤΕ ? (απλως για να προχωρησω στην επομενη ερωτηση μου , οχι για κανα αλλο λογο , που ειναι η εξης : )

Tι κανατε ΕΣΕΙΣ σαν εργαζομενοι και συνδικαλιστες οσο αφορα την σταδιακη αποκρατικοποιηση του ?

Αδερφε, συγνωμη αλλα απο μενα αλλη απαντηση δεν θα παρεις, μεχρι τουλαχιστον να πεις κατι. Προς το παρον δεν σε βλεπω να λες τιποτα...

Να 'σαι καλα.

Μα εκει θελετε να την πατε εσεις. :antlers:Ποια προσωπικα , αναφερθηκα εγω στα γραπτα αλλων ?
Στο προσωπικο θελατε να το πατε, αλλα δεν θα τσιμπησω , εχω και αλλες δουλειες και αλλα προβληματα να ασχοληθω.

Στέλιο δεν γίνεται τίποτα φίλε. Δυστυχώς δεν έχω φτάσει στα επίπεδα σας (ΘΙΒΕΤ).:grinning-smiley-043

Σας ζηλεύω.:grandpa:

Αδερφε, συγνωμη αλλα απο μενα αλλη απαντηση δεν θα παρεις, μεχρι τουλαχιστον να πεις κατι. Προς το παρον δεν σε βλεπω να λες τιποτα...

Να 'σαι καλα.

Αδελφε δεν ζητω αλλη απαντηση , εδωσα τις δικες μου.Και εσυ καλα να εισαι.Και στο κατω κατω , κανεις δεν θελει να απολυθει κανεις .Ξαναλεω , τις ευθυνες τις εχουν αλλοι.Αναζητηστε τις αλλου , περα αυτων που γκρινιαζουν για τις Δεκο (εχουν το δικαιωμα νομιζω σαν κατοικοι αυτης της χωρας αλλα και σαν πελατες ).Κανενα νοημα οσο και να ''σφαχτουμε'' στο φορουμ .Ουτε λυνει τιποτα , ουτε καν σαν εκτονωση δεν βοηθαει (περισσοτερη πιεση φερνει)

Επειδή δεν έχω καταλάβει πως γυρίζει γύρω από τους εργαζόμενους η συζήτηση.
Ας το πάρουμε με ένα παράδειγμα.

Έχω 10 εταιρίες και επειδή δεν μπορώ να τις διαχειρίζομαι προσωπικά έχω ορίσει διαχειριστές της περιουσίας μου και αυτοί με τη σειρά τους διαχειριστές στις εταιρίες.
Κάποιος από τους διαχειριστές κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο και ενώ η εταιρία είναι κερδοφόρος καταλήγει να είναι ζημιογόνα.
Επίσης, οι διαχειριστές της περιουσίας μου κάνουν και αυτοί λάθη, επενδύουν αλλού για αλλού, τσεπώνουν λεφτά από την περιουσία μου και πρακτικά με έχουν χρεοκοπήσει.

Τι κάνω;

Αλλάζω τους διαχειριστές της περιουσίας μου;
Αλλάζω τους διαχειριστές των εταιριών μου;
Ή απολύω τις καθαρίστριες και ξεπουλάω όσο όσο τις εταιρίες;

Ακόμη και αν δεχθώ ότι οι υπάλληλοι παίρνουν 10 μύρια ο καθένας και ένα νησί στην Καραϊβική για εθελούσια, ποιόν πρέπει να κράξω για αυτό;

Έχω 10 εταιρίες και επειδή δεν μπορώ να τις διαχειρίζομαι προσωπικά έχω ορίσει διαχειριστές της περιουσίας μου και αυτοί με τη σειρά τους διαχειριστές στις εταιρίες.
Κάποιος από τους διαχειριστές κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο και ενώ η εταιρία είναι κερδοφόρος καταλήγει να είναι ζημιογόνα.
Επίσης, οι διαχειριστές της περιουσίας μου κάνουν και αυτοί λάθη, επενδύουν αλλού για αλλού, τσεπώνουν λεφτά από την περιουσία μου και πρακτικά με έχουν χρεοκοπήσει.

Τι κάνω;

Ακόμη και αν δεχθώ ότι οι υπάλληλοι παίρνουν 10 μύρια ο καθένας και ένα νησί στην Καραϊβική για εθελούσια, ποιόν πρέπει να κράξω για αυτό;

Τέλειο παράδειγμα, αλλά, τι γίνετε αν είσαι 99% σίγουρος ότι και οι επόμενοι διαχειριστές θα κάνουν ακριβός τα ίδια;
Τουλάχιστον εμένα αυτή την εντύπωση μου έχουν δώσει...

Δίνουν αυτή την εντύπωση γιατί με τον δικομματισμό (για να μην πω μοναρχισμό) που διαφεντεύει τη χώρα μας έχουμε δοκιμάσει ένα μικρό ποσοστό πολιτικών και ακόμη πιο μικρό ποσοστό παρατάξεων.

Προσωπικά δε με απασχολεί αν το κόμμα που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο λέγεται και Ανένταχτοι Γαλάτες. Φτάνει να το κάνει. Και είμαι σίγουρος ότι αν το κάνει σωστά δεν θα μείνουν και πολλοί έξω από τα σίδερα από τις άλλες παρατάξεις για να ξανανέβουν στην εξουσία.

Ουτοπικό ε;

Τι κάνω;

Αν έχεις δέκα εταιρίες και δεν μπορείς να τις διαχειριστείς θα βάλεις φυσικά κάποιους που ξέρουν να τις διαχειριστούν και όχι τους κουμπάρους σου και τα ξαδέρφια σου. Αν σ' ενδιαφέρει η πορεία των εταιριών σου δίνεις δυνατότητα στους διαχειριστές να κάνουν ΜΗΔΕΝ λάθος. Αν κάνουν λάθος τους στέλνεις από εκεί που ήρθαν αφού πρώτα σε αποζημιώσουν για τη ζημιά, δεν τους αφήνεις να εξασφαλίσουν το μέλλον τους μέχρι τρίτης γενιάς. Αν καταλάβεις ότι η εταιρία δεν πάει καλά αφού πρώτα γίνει ζημιογόνα τότε καλά να πάθεις, σημαίνει πως δεν άξιζες να έχεις αυτή την εταιρία και όποιο να είναι το μέλλον της δυστυχώς δεν σε αφορά και δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα.

Αν πιστεύεις ότι έγινε αυτό στις επιχειρήσεις του Δημοσίου αλλά δεν πέτυχε τότε έχεις δίκιο. Αν δεν έγινε όμως έτσι τότε άσε στην άκρη την πιπίλα με τις καθαρίστριες και δες λίγο παρακάτω.

Δηλαδή ο λαός που έχει βάλει σαν διαχειριστές της περιουσίας του τους πολιτικούς και εκείνοι με τη σειρά τους όρισαν τους διαχειριστές στις ΔΕΚΟ είναι που φταίει;
Άρα δεν αξίζει ο Ελληνικός λαός να έχει δημόσιες υπηρεσίες και κάνουν καλά τώρα που οι διαχειριστές τις πουλάνε;

Και που ξανακούστηκε ότι μπορεί ο ορισμένος από εμένα, διαχειριστής της περιουσίας μου να πουλάει κομμάτια της και να ορίζει εκείνος που θα τα επενδύσει, από τη στιγμή που έχει ήδη αποδειχθεί αφερέγγυος και ανίκανος να τη διαχειριστεί;

Δηλαδή ο λαός που έχει βάλει σαν διαχειριστές της περιουσίας του τους πολιτικούς και εκείνοι με τη σειρά τους όρισαν τους διαχειριστές στις ΔΕΚΟ είναι που φταίει;
Άρα δεν αξίζει ο Ελληνικός λαός να έχει δημόσιες υπηρεσίες και κάνουν καλά τώρα που οι διαχειριστές τις πουλάνε;

Και που ξανακούστηκε ότι μπορεί ο ορισμένος από εμένα, διαχειριστής της περιουσίας μου να πουλάει κομμάτια της και να ορίζει εκείνος που θα τα επενδύσει, από τη στιγμή που έχει ήδη αποδειχθεί αφερέγγυος και ανίκανος να τη διαχειριστεί;

Καλά στις επιχειρήσεις δεν γίνεται ακριβώς έτσι. Στις επιχειρήσεις οι αποφάσεις παίρνονται μετά από πολύ σκέψη και μέσα σε απόλυτη ησυχία και ακούγοντας και άλλες απόψεις. Δεν παίρνονται πάνω σ' ένα μπαλκόνι και με τον όχλο να ουρλιάζει από κάτω. Όταν ο μεγάλος έλεγε από το μπαλκόνι "Τσοβόλα δώστα όλα" δεν άκουσα κανένα να του λέει "τι λές ρε ΜΑΛΑΚΑ". Όλοι ουρλιάζανε από κάτω "δώσε κι' άλλα". Τώρα όλοι "αγνές παρθένες παναγιές". Δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν κατάλαβαν.

Καλά στις επιχειρήσεις δεν γίνεται ακριβώς έτσι. Στις επιχειρήσεις οι αποφάσεις παίρνονται μετά από πολύ σκέψη και μέσα σε απόλυτη ησυχία και ακούγοντας και άλλες απόψεις. Δεν παίρνονται πάνω σ' ένα μπαλκόνι και με τον όχλο να ουρλιάζει από κάτω.

Αρκετή ησυχία είχαν τόσα χρόνια. Μπορεί το αφεντικό σου να σου μιλήσει ήρεμα μία, δύο, τρεις φορές όταν κάνεις κάποιο λάθος αλλά κάποια στιγμή θα αρχίσει να ουρλιάζει όταν δεν διορθώνεσαι με τίποτα.

Όταν ο μεγάλος έλεγε από το μπαλκόνι "Τσοβόλα δώστα όλα" δεν άκουσα κανένα να του λέει "τι λές ρε ΜΑΛΑΚΑ". Όλοι ουρλιάζανε από κάτω "δώσε κι' άλλα". Τώρα όλοι "αγνές παρθένες παναγιές". Δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν κατάλαβαν.

Εγώ συνεχίζω το παράδειγμα με την εταιρία. :p
Αν ο διαχειριστής της περιουσίας σου γύριζε και σου έδινε περισσότερα χρήματα από ότι συνήθως για να περάσεις τον μήνα σου, τι θα σκεφτόσουν;
Ότι οι εταιρίες σου πάνε καλά και έχεις υπερκέρδη. Και ευχαρίστως θα τα έπαιρνες.
Γιατί στην τελική δεν είναι δική σου δουλειά να το ελέγξεις.
Αν έχεις προσλάβει λογιστή το έχεις κάνει επειδή δεν γνωρίζεις από λογιστικά. Και για να τον ελέγξεις το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις λογιστή. Έλα ντε που όλοι οι "λογιστές" που έχουμε ορίσει είναι τελικά από την ίδια εταιρία!

Απάντηση: Re: Ηταν καποτε μια κραταια κρατικη υπηρεσια με το ονομα ΟΤΕ...

Αρκετή ησυχία είχαν τόσα χρόνια. Μπορεί το αφεντικό σου να σου μιλήσει ήρεμα μία, δύο, τρεις φορές όταν κάνεις κάποιο λάθος αλλά κάποια στιγμή θα αρχίσει να ουρλιάζει όταν δεν διορθώνεσαι με τίποτα.

Εγώ συνεχίζω το παράδειγμα με την εταιρία. :p
Αν ο διαχειριστής της περιουσίας σου γύριζε και σου έδινε περισσότερα χρήματα από ότι συνήθως για να περάσεις τον μήνα σου, τι θα σκεφτόσουν;
Ότι οι εταιρίες σου πάνε καλά και έχεις υπερκέρδη. Και ευχαρίστως θα τα έπαιρνες.
Γιατί στην τελική δεν είναι δική σου δουλειά να το ελέγξεις.
Αν έχεις προσλάβει λογιστή το έχεις κάνει επειδή δεν γνωρίζεις από λογιστικά. Και για να τον ελέγξεις το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις λογιστή. Έλα ντε που όλοι οι "λογιστές" που έχουμε ορίσει είναι τελικά από την ίδια εταιρία!
Μα ο λαός που τόσο κατηγορείται όταν τα προηγούμενα χρόνια έπαιρνε μισθούς κατώτερους του βιοτικού επιπέδου και μετά του έδιναν κάνα ψίχουλο παραπάνω σιγά μην ρώταγε αλλά και να ρώταγε ποιος θα του απαντούσε?Και τώρα φτάσαμε να λέμε ότι φταίει και ο λαός.

Μα ο λαός που τόσο κατηγορείται όταν τα προηγούμενα χρόνια έπαιρνε μισθούς κατώτερους του βιοτικού επιπέδου και μετά του έδιναν κάνα ψίχουλο παραπάνω σιγά μην ρώταγε αλλά και να ρώταγε ποιος θα του απαντούσε?Και τώρα φτάσαμε να λέμε ότι φταίει και ο λαός.

Στο όνομα των ΛΑΩΝ και των ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ έχουν γίνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Αλλά όλα ΟΚ, όλοι αθώοι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηταν καποτε μια κραταια κρατικη υπηρεσια με το ονομα ΟΤΕ.

Στο όνομα των ΛΑΩΝ και των ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ έχουν γίνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Αλλά όλα ΟΚ, όλοι αθώοι.
Στο όνομα των λαών?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηταν καποτε μια κραταια κρατικη υπηρεσια με το ονομα

Στο όνομα των λαών?

Ίσως να είναι να είναι λάθος η έκφραση, σωστότερο ίσως θα ήταν 'στη θέληση των λαών' αλλά και στο όνομα όλων των πολιτικών ιδεολογιών θα πρόσθετα στα δύο προηγούμενα.

"Στο όνομα της θρησκείας".
Δεν μου έρχεται κάποιο παράδειγμα όπου για το καλό ενός λαού έγιναν εγκλήματα.
Ο "μεγάλος" που αναφέρεις έκανε εγκλήματα κατά της Ελληνικής οικονομίας στο όνομα της δικής του τσέπης. Όχι στο όνομα κάποιου λαού.

Απάντηση: Ηταν καποτε μια κραταια κρατικη υπηρεσια με το ονομα ΟΤΕ...

Κοίταξε όπως και ο ίδιος γράφεις τα εγκλήματα έγιναν στο όνομα ή στην θέληση και καλά των λαών,στην ουσία και νομίζω αποδεικνύεται και ιστορικά τα εγκλήματα έγιναν προς όφελος συγκεκριμένων.Τέλος πάντων και όλο αυτό είναι διαφορετικό με το αν μια κυβέρνηση δεν διαχειρίζεται σωστά έναν κρατικό οργανισμό και έπειτα πάει να τον πουλήσει κοψοχρονιά.Αλλά όχι να βγάζουμε τον λαό εκτός από χαραμοφάη,τεμπέλη και ότι άλλο έχει ακουστεί και γραφτεί και ότι έγιναν και εγκλήματα προς όφελος του.Πάει πολύ!

Re: Απάντηση: Ηταν καποτε μια κραταια κρατικη υπηρεσια με το ονομα ΟΤΕ...

Κοίταξε όπως και ο ίδιος γράφεις τα εγκλήματα έγιναν στο όνομα ή στην θέληση και καλά των λαών,στην ουσία και νομίζω αποδεικνύεται και ιστορικά τα εγκλήματα έγιναν προς όφελος συγκεκριμένων.Τέλος πάντων και όλο αυτό είναι διαφορετικό με το αν μια κυβέρνηση δεν διαχειρίζεται σωστά έναν κρατικό οργανισμό και έπειτα πάει να τον πουλήσει κοψοχρονιά.Αλλά όχι να βγάζουμε τον λαό εκτός από χαραμοφάη,τεμπέλη και ότι άλλο έχει ακουστεί και γραφτεί και ότι έγιναν και εγκλήματα προς όφελος του.Πάει πολύ!

Καλά αν αυτό κατάλαβες από αυτά που έγραψα τότε "πάω πάσο". Όλα ΟΚ. Όλα καλά.:BDBDG54: