Βασικά προσπαθώ να καταλάβω τον κόσμο στον οποίο ζούμε με βάση τη λογική και με βάση όσα έχω ζήσει, όσα έχω δει, όσα έχω ακούσει, και όσα έχω διαβάσει σε βιβλία πάσης φύσεως, από θεολογικά και λογοτεχνικά, μέχρι επιστημονικά. Τα στατιστικά είναι απλώς ένα εργαλείο, αλλά συχνά δείχνουν πράγματα που η άμεση εμπειρία μας δεν μπορεί να τα δει γιατί όπως και να το κάνουμε βλέπουμε ελάχιστα από όσα υπάρχουν.
Γενικά προτιμώ όταν λέω κάτι, να βάζω και κάποιου είδους αναφορά. Δεν είναι πάντα δυνατό, ούτε έχω πάντα την όρεξη να το κάνω. Και βέβαια, δεν διαβάζω την wikipedia στον ελεύθερο χρόνο μου, απλώς είναι πολύ πιο εύκολο να βρω κάτι εκεί, παρά να ξεφυλλίζω τα βιβλία μου και να κάνω παραπομπές σε εκδόσεις και σελίδες, ή να λέω ότι έζησα στο Λος Αντζελες και είδα αυτό κι αυτό (που μπορεί και να μην σημαίνει τίποτα και απλώς να μου έτυχε.)
Τέλος, δεν έκανα κάποια αναφορά αν τα παιδιά είναι "καλά ή κακά". Μόνο αρρωστημένοι δεν συμπαθούν τα παιδιά. Απλώς σημείωσα ότι και στατιστικά οι θρησκευόμενοι κάνουν περισσότερα παιδιά. Αν εσύ ακούσεις ότι κάποιος έχει 10 παιδιά, δεν θα σκεφτείς ότι είναι πιθανότερο να έχει σχέση με την εκκλησία από ότι κάποιος με 2 ή κανένα παιδί;