Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

......¨Γιατι τοτε, καθε κουνελα μπορει να γενναει οτι θελει και οπου θελει και να τα
ταχυδρομει Μοντε Καρλο η Αγια Βαρβαρα Καλιφορνιας.¨

Βρε Κλουζω, τι καταλαβες ?
Οτι η ταχυδρομιση ειναι στον πατο της θαλασσας ?
Η υποθετικη ταχυδρομιση ειναι με ασφαλεια στον πλουσιο προορισμο.
Στην περιπτωση που η μανα ΔΕΝ κατορθωσει να φτασει εκει.

Εχεις την εντυπωση οτι με αποδομεις ? Καλη τυχη ! -bye-

Βρε Κλουζω, τι καταλαβες ?
Οτι η ταχυδρομιση ειναι στον πατο της θαλασσας ?
Η υποθετικη ταχυδρομιση ειναι με ασφαλεια στον πλουσιο προορισμο.
Στην περιπτωση που η μανα ΔΕΝ κατορθωσει να φτασει εκει.

Εχεις την εντυπωση οτι με αποδομεις ? Καλη τυχη ! -bye-

Εγώ όχι τα καταφέρνεις μόνος σου μια χαρα

Αν και το νημα έχει αλλη ονομασία (πολυ ενδιαφέρουσα για να μελετήσουμε μεθόδους που δε θα έλεγα φασιστικους με έχει κουράσει η φασιστικη σαλτσα σε οτι θελουμε να σερβιρουμε αλλα σίγουρα προπαγανδιστικους) βλεπω οτι η συζητησ πηγε στην δημογραφία.

Η υπεργεννητικότητα είναι μεγάλο προβλημα οι αριστεριστές την έχουν συνδιάσει με την τριτοκοσμικοί ιδεολογία τους και έτσι εχουν αποφασίσει (για όλους ως συνήθως) οτι δεν είναι πρόβλημα παρα για τους "αντιδραστικούς δυτικούς"

Αλλα τα πραγματα δεν είναι έτσι.
Φετος εκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου αλλα εχει χαρακτηριστει ως μείζων προβλημα εδω και χρόνια ήδη απο τον "τριτοκοσμικό" Koffi Anan μεσα σε ένα σχεδιο Υπεύθηνης Δημογραφείας

Kofi Annan, Secrétaire général des Nations Unies de 1997 à 2006
« Si nous continuons dans cette voie, si nous ne faisons rien pour enrayer l'accroissement de la population, nous allons en payer le prix, nous allons nous retrouver dans un monde surpeuplé. La démographie a un impact sur le développement économique, sur l'environnement et sur les ressources de la Terre qui sont limitées.»

UNFPA | Fonds des Nations Unies pour la Population | Rapport 2009 | p.66

« L’effort à long terme nécessaire pour maintenir un bien-être collectif qui soit en équilibre avec l’atmosphère et le climat exigera en fin de compte des modes viables de consommation et de production, qui ne peuvent être atteints et maintenus que si la population mondiale ne dépasse pas un chiffre écologiquement viable.»

UNEP | Programme des Nations Unies pour l’Environnement | Rapport 2014 | p.107

« Une politique efficace de maîtrise la fertilité humaine, et donc de la croissance de la population mondiale, pourrait avoir un impact plus prononcé sur l'avenir de la sécurité alimentaire que les efforts visant à améliorer les rendements des cultures.»

UNICEF | Rapport Afrique Génération 2030 | Août 2014 | p.11

« Les tendances démographiques ne sont pas inévitables, la plupart étant influencées par des politiques. Un discours doit voir le jour sur les moyens d’améliorer l'accès des familles africaines à des services de santé reproductive élargis - y compris à une éducation en la matière - et à des services s'adressant aux femmes et surtout aux adolescentes pour réduire les besoins insatisfaits en Planification Familiale.»

Υπάρχουν παρα πολοι επισημοι θεσμοι που εχουν δημοσιευσει πανω στο θέμα οποιος ενδιαφερθει χωρος ιδεολογικες παρωπιδες βρισκει και βλεπει.

Το θεμα του ισλμ και την δημογραφίας ειναι αλλο. ΕΙναι αυτο μιας "διαταγής" η "θρησκευτικής επιταγης" Αυτο που ο προφήτης τους έλεγε οτι το ισλάμ θα χαθει απο τις γυναίκες (γι αυτο πρεπει να κοντρολαρονται), και που στην επεκτατικη του διαθεση αναφέρεται ως "κατάκτηση απο τις κοιλιές" (παν ακόμα πιο μακρυα απο πολλους καλοθελητες που μιλουν για μουνέλες, εκει μιλουν για "Κοιλιές".
Ενα απο τα παραδείγματα της πανισλαμικής πολιτικής είναι ο λόγος του Αραφατ "Εμεις φτιαχνουμε την δημογραφική βόμβα", για "ένα ισλαμ απο την Κίνα εως το Γιβραλτάρ".
Δεν χρειαζεται να υποψιαστουμε οτιδήποτε το λένε μόνοι τους.
Η ιδεώδης μπαρα για τα δυτικά κράτη ειναι 8 παιδιά (ανα γυναίκα γιατι μερικοι απο αφρικοί φερνουν περισσότερες).

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...κυρίως το πήδημα

Ενώ το αυξάνεστε και πληθύνεστε είναι κάτι που δεν το έχουν άλλοι στη θρησκεία τους ε; :rip:

Καλωστον Cica αλλα ...
ο Chrisssb εχει καποια αλλα λινκ (αν διαβασες) που υπολογιζουν οτι ο παγκοσμιος πλυθησμος μεχρι το 2060
θα φτασει τα 9 δις και μετα .... θα αρχισει να φθινει. Γιατι ΟΠΟΥ παει στοιχειωδης μορφωση (στις γυναικες)
μειωνεται δραματικα ο κουνελισμος. Οποτε θα παμε στο αλλο ακρο .... μετα το 2070.

Παντως, αλλο πραγμα η υπερ/υπογεννητικοτητα και αλλο πραγμα ο ανθρωπισμος μπροστα σε προσφυγες.
Ουτε κατα διαννοια δεν ελεγξαμε το προβλημα. Μερικοι δεν ειμαστε ετοιμοι να τo κοιταξουμε καταματα.
Παντως ΟΧΙ σημερα (οπως περιγραφεις και εσυ).

Με αναγκαζετε να γραφω τοσο πολλα (ωστε να πνιξω την δυνατοτητα της παρερμηνειας)
ωστε πρεπει να κανεις εσυ αυτη την δουλεια. Υπαρχει και το bold (αλλα οχι χωρις συνδεση με τα προηγουμενα).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

Εγώ απλώς αστειεύτηκα με τα παραδείγματα που φέρνεις, δεν έκανα κάποιο λογικό σφάλμα διότι δεν κατέθεσα θέσφατα (καθολικός = πολλά παιδιά για το ποίμνιο, προτεστάντης = λιγότερα διότι εκεί δεν έχουν τόση ανάγκη?).

Το κακό με σένα Νίκο είναι ότι παίρνεις στατιστικά δείγματα για να βγάλεις συμπεράσματα περί θρησκειών, δογμάτων, whatever. Παίρνεις ένα νουμεράκι από την μαγική wiki και τσουπ, να 'σου οι καθολικοί να θέλουν πιο πολλά παιδιά για να είναι εν δυνάμει περισσότεροι από τους άλλους. Το πάω παρακάτω, έτσι αυθαίρετα όπως κάνεις και 'συ. Η δήλωση: ''Τα παιδιά είναι ευτυχία'' αποκλείεται να προέρχεται από κάποιον αγνωστικιστή. Το πιθανότερο είναι να προέρχεται από καρδινάλιο. Τι ωραία...

Βασικά προσπαθώ να καταλάβω τον κόσμο στον οποίο ζούμε με βάση τη λογική και με βάση όσα έχω ζήσει, όσα έχω δει, όσα έχω ακούσει, και όσα έχω διαβάσει σε βιβλία πάσης φύσεως, από θεολογικά και λογοτεχνικά, μέχρι επιστημονικά. Τα στατιστικά είναι απλώς ένα εργαλείο, αλλά συχνά δείχνουν πράγματα που η άμεση εμπειρία μας δεν μπορεί να τα δει γιατί όπως και να το κάνουμε βλέπουμε ελάχιστα από όσα υπάρχουν.

Γενικά προτιμώ όταν λέω κάτι, να βάζω και κάποιου είδους αναφορά. Δεν είναι πάντα δυνατό, ούτε έχω πάντα την όρεξη να το κάνω. Και βέβαια, δεν διαβάζω την wikipedia στον ελεύθερο χρόνο μου, απλώς είναι πολύ πιο εύκολο να βρω κάτι εκεί, παρά να ξεφυλλίζω τα βιβλία μου και να κάνω παραπομπές σε εκδόσεις και σελίδες, ή να λέω ότι έζησα στο Λος Αντζελες και είδα αυτό κι αυτό (που μπορεί και να μην σημαίνει τίποτα και απλώς να μου έτυχε.)

Τέλος, δεν έκανα κάποια αναφορά αν τα παιδιά είναι "καλά ή κακά". Μόνο αρρωστημένοι δεν συμπαθούν τα παιδιά. Απλώς σημείωσα ότι και στατιστικά οι θρησκευόμενοι κάνουν περισσότερα παιδιά. Αν εσύ ακούσεις ότι κάποιος έχει 10 παιδιά, δεν θα σκεφτείς ότι είναι πιθανότερο να έχει σχέση με την εκκλησία από ότι κάποιος με 2 ή κανένα παιδί;

Οταν φτάσει τα 9 (που δεν πιστεύω γιατι φοβάμε οτι το μεγάλο μπαμ θα γίνει πριν) οταν φτασει 9 δεν θα κρατησει πολυ.
Με σαμπλιμιναλ τρόπο αυτο μας λένε ολες οι τασεις του συγχρονου σινεμα λογοτεχνίας (κορμακ Μακαρθυ, ΜΑτεσον, Ουθλμπεκ, Νταντεκ κλπ).

Δείτε και ξαναδείτε το world war Z: Συμβολισμός είναι οχι ΣΦ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ενώ το αυξάνεστε και πληθύνεστε είναι κάτι που δεν το έχουν άλλοι στη θρησκεία τους ε; :rip:

Επειδη το πας στο θρησκευτικο εκεινη την εποχη ο άνθρωπος ειναι λιγοπληθυς, και υστερα συμφωνα με το δόγμα μοιράζεται το Πνευμα, συμφωνα με το οποιο πράττει ανάλογα των περιστάσεων και του κόσμου στον οποίο βρίκεται. Δεν ειναι κουρδιστό κουτακι. Αλλα ας μη γλυστρησουμε το θέμα πάλι στα θρησκευτικά. Δεν εχω προβλημα αλλα δεν ειναι το νημα

Το WWZ είναι προφητικό-συμβολικό;Πόσος συμβολισμός πιστεύεις πως υπάρχει σε μια ταινία με ζόμπι που ο επικός κορμός της διαδραματίζεται στην οχυρωμένη Ιερουσαλήμ με τα τείχη της να αναστενάζουν απο τις ορδές των...ζόμπι (Αράβων;;).Με συγχωρείς αλλά η άποψή μου περι συμβολισμού είναι πολύ βαθύτερη.Αυτό θα μπορούσε να είναι απλή προπαγάνδα,αν δεν ήταν μια ωραιότατη ταινία με...ζόμπι.Μου κάνει εντύπωση πάντως που διάλεξες ένα blockbuster για να επικαλεστείς συμβολισμό και όχι κάποιο αριστούργημα όπως πχ το They live...

Το WWZ είναι προφητικό-συμβολικό;Πόσος συμβολισμός πιστεύεις πως υπάρχει σε μια ταινία με ζόμπι που ο επικός κορμός της διαδραματίζεται στην οχυρωμένη Ιερουσαλήμ με τα τείχη της να αναστενάζουν απο τις ορδές των...ζόμπι (Αράβων;;).Με συγχωρείς αλλά η άποψή μου περι συμβολισμού είναι πολύ βαθύτερη.Αυτό θα μπορούσε να είναι απλή προπαγάνδα,αν δεν ήταν μια ωραιότατη ταινία με...ζόμπι.Μου κάνει εντύπωση πάντως που διάλεξες ένα blockbuster για να επικαλεστείς συμβολισμό και όχι κάποιο αριστούργημα όπως πχ το They live...

Και για το They Live συμφωνω 100%

Προσεξε οχι μονο τον συμβολισμό της Ιερουσαλημ αλλα και την λυση του "προβληματος" Αυτου που λέμε δεν μπορεις να διαλέξεις μεταξυ πανουκλας και χολέρας...ε σ'αυτο το φιλμ σου λέει οτι ...θα διαλέξεις. Διάφορα τέτοια λεπτομέρειες.
Στα blockbusterς περνανε πολλα subliminals

Κάτι πολυ σημαντικό σ'αυτο το φιλμ είναι η καταρευση, ξαφνικη ακαριαια αναπαντεχη...μεσα στην καθμερινη ζωή.
Ξαφνικα τα παντα αλλάζουν, δεν καταστρεφονται αλλάζουν.

Αυτο ειναι μήνυμα πιστευω

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

Βασικά προσπαθώ να καταλάβω τον κόσμο στον οποίο ζούμε με βάση τη λογική και με βάση όσα έχω ζήσει, όσα έχω δει, όσα έχω ακούσει, και όσα έχω διαβάσει σε βιβλία πάσης φύσεως, από θεολογικά και λογοτεχνικά, μέχρι επιστημονικά. Τα στατιστικά είναι απλώς ένα εργαλείο, αλλά συχνά δείχνουν πράγματα που η άμεση εμπειρία μας δεν μπορεί να τα δει γιατί όπως και να το κάνουμε βλέπουμε ελάχιστα από όσα υπάρχουν.

Γενικά προτιμώ όταν λέω κάτι, να βάζω και κάποιου είδους αναφορά. Δεν είναι πάντα δυνατό, ούτε έχω πάντα την όρεξη να το κάνω. Και βέβαια, δεν διαβάζω την wikipedia στον ελεύθερο χρόνο μου, απλώς είναι πολύ πιο εύκολο να βρω κάτι εκεί, παρά να ξεφυλλίζω τα βιβλία μου και να κάνω παραπομπές σε εκδόσεις και σελίδες, ή να λέω ότι έζησα στο Λος Αντζελες και είδα αυτό κι αυτό (που μπορεί και να μην σημαίνει τίποτα και απλώς να μου έτυχε.)

Τέλος, δεν έκανα κάποια αναφορά αν τα παιδιά είναι "καλά ή κακά". Μόνο αρρωστημένοι δεν συμπαθούν τα παιδιά. Απλώς σημείωσα ότι και στατιστικά οι θρησκευόμενοι κάνουν περισσότερα παιδιά. Αν εσύ ακούσεις ότι κάποιος έχει 10 παιδιά, δεν θα σκεφτείς ότι είναι πιθανότερο να έχει σχέση με την εκκλησία από ότι κάποιος με 2 ή κανένα παιδί;

Ναι, βρε Νίκο, όλα καλά. Φαντάζομαι και οι υπόλοιποι που γράφουμε κάπως έτσι υπολογίζουμε τα πράγματα. Απλά, μερικές φορές υπεραπλουστεύεις και καταλήγεις σε συμπεράσματα όταν λείπουν από τη σκέψη σου δεκάδες παράμετροι. Γι' αυτό που ρωτάς, δεν γνωρίζω. Γιατί να σκεφτώ ότι είναι θρησκευόμενοι? Επειδή ο Ιησούς ευλόγησε την οικογένεια? (γράφω έτσι επειδή μίλησες για καθολικούς)

Επειδη το πας στο θρησκευτικο εκεινη την εποχη ο άνθρωπος ειναι λιγοπληθυς, και υστερα συμφωνα με το δόγμα μοιράζεται το Πνευμα, συμφωνα με το οποιο πράττει ανάλογα των περιστάσεων και του κόσμου στον οποίο βρίκεται. Δεν ειναι κουρδιστό κουτακι. Αλλα ας μη γλυστρησουμε το θέμα πάλι στα θρησκευτικά. Δεν εχω προβλημα αλλα δεν ειναι το νημα

Γούστο έχεις. Μας λες για το ισλάμ και τα πολλά παιδιά και όταν σε ρωτάνε αν αυτό ισχύει και σε άλλες θρησκείες, μας λες να μη γλυστράμε στα θρησκευτικά.

Πρόσεχε τη γλύτσα μόνο.

Γούστο έχεις. Μας λες για το ισλάμ και τα πολλά παιδιά και όταν σε ρωτάνε αν αυτό ισχύει και σε άλλες θρησκείες, μας λες να μη γλυστράμε στα θρησκευτικά.

Πρόσεχε τη γλύτσα μόνο.

Το εχω πει απειρες φορές οτι δεν ειναι μονο θρησκευτικο το ισλαμ, ειναι κυρια πολιτικό. Μη με κανεις να επαναλαμβανω αδικα.

Το εχω πει απειρες φορές οτι δεν ειναι μονο θρησκευτικο το ισλαμ, ειναι κυρια πολιτικό. Μη με κανεις να επαναλαμβανω αδικα.

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση (λες και δεν το ξέραμε) αλλά στο θρησκευτικό μέρος αναφέρθηκες με τον προφήτη και τον Αλλάχ και τον Γαβριήλ που το παιζε διερμηνέας. Και η ερώτηση ήταν αν το θρησκευτικό αυτό πράγμα είναι μόνο στο ισλάμ και όχι σε άλλες θρησκείες.
Δεν είναι ε; Λες και στους θρησκευτικούς γάμους λένε κάτι άλλο.

Eιναι χαμενος χρονος να προσπαθεις να πεισεις "προοδευτικο" και αριστερο.
Ειναι θεμα αρχης να μην αποδεχτουν τις "εσωστρεφειες" του απλου κοσμου.
Και γιατι ο κοσμος να γινει εσωστρεφης μετα απο αυτο που συνεβη στο Παρισι ?

ΟΧΙ ... ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ, να αποβαλλει καθε
δικαιολογημενο του φοβο ακαριαια, γιατι δεν μπορει να ηρεμισει η αριστερη συνειδηση καποιων
οτι ο κοσμος εχει ακομα στεγανα. Οτι εχει εθνικα και ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ συνορα. Γιατι και η θρησκεια
μια ιδεολογια με στεγανα ειναι. Σιγα το μυστηριο και τον αλυτο γριφο.

ΟΟΟΟΟΧΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΤΕΓΑΝΑ ο κοσμος .... πνιγεται ο διεθνισμος του αριστερου.

Bλεπω .... δεν πεφτει γαντι κατω .... σηκωνεται ακαριαια.
Καλο αυτο ! -bye-

Xαιρομαι που ο δυτικος χριστιανικος κοσμος παρομοιαζεται με Τιτανικο.
Αυτο δειχνει οτι κατι ... εχετε καταλαβει. Μου αρκει.

Οσο για το αν εχω τιποτα να φυλαξω μεσα ... χαιρομαι που εχω κλωνους μου.
Τι να κοιταξω εγω, τι να κοιταξουν αυτοι. Τα ιδια θα δουμε.