Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

SR-71

AVClub Fanatic
15 December 2010
49,395
Kashyyyk stratosphere - 100,000 ft
Πως ξεκινησε το θεμα >

paidi_466_355.JPG

Τα μάτια του γεμάτα απορία. Και δάκρυα. Κοιτά τον φωτογραφικό φακό και συγκλονίζει. Κρυώνει αλλά έχει "καταδικαστεί" να ζει μακριά από το σπίτι του. Να κρυώνει και να πεινάει. Το "έγκλημά" του είναι πως είναι Αφγανός.

Η φωτογραφία του Omar Sobhani για το πρακτορείο Reuters είναι μια γροθιά στο στομάχι.

Ένα παιδί που ποτέ δεν έφταιξε σε τίποτα δακρύζει από το κρύο. Φορά το μπουφάν του, είναι κουκουλομένος και στέκεται δίπλα στη μητέρα του, στην ουρά για να πάρει βοήθεια και φαγητό από τους ανθρώπους του ΟΗΕ.

Ζει σε έναν προσφυγικό καταυλισμό στην Καμπούλ, όπου δεν υπάρχει τίποτα να τον προστατεύσει από το κρύο. Δεν μπορεί να καταλάβει γιατί. Αποτυπώνεται στο βλέμμα του. Ένα βλέμμα γεμάτο δάκρυα.

Δάκρυα που κυλούν σαν ποτάμι και παρασέρνουν όλους εμάς τους... πολιτισμένους, τους βολεμένους στα ζεστά ρούχα μας. Εμάς που μπορεί λεφτά για πετρέλαιο να μην έχουμε, αλλά έχουμε ρούχα και ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας.

Ο μικρός Αφγανός που συγκλονίζει μπορεί αύριο να αποφασίσει να φύγει από την Καμπούλ. Μπορεί να θελήσει να βρει σε άλλη χώρα, σε άλλη πατρίδα, λίγη ζεστασιά. Αλλά μπορεί απέναντί του να βρει κάποιον φράχτη. Ή να πνιγεί στη Μεσόγειο.

Μέχρι τότε, τα δάκρυα θα έχουν στεγνώσει. Τουλάχιστον τα δικά του, δεν είναι κροκοδείλια.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=368823&catid=7

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να έρχονται οι βάρβαροι.

Το φόρουμ κάθε μέρα διολισθαίνει προς τον ναζισμό αλλά δεν μας πειράζει όσο δεν έχουμε "προσωπικούς χαρακτηρισμούς".

Το παν είναι η ευγένεια.

Πως απαντηθηκε το θεμα >

Kατσε τωρα γιατι μου ρθε μια μικροταραχη εν κρανιω ....

Το αφγανοπουλο (η Ιρανοπουλο, η Νιγηροπουλο) ερχεται μονο του η το φερνει καποια μανα ?
Αυτη η μανα, αν δει οτι κινδυνευει στην χωρα της και παρει το καικι του τρομου για Ελλαδα
θα αναζητησει ΤΣΙΠΑ και ΕΥΘΥΝΗ σε οποιον Ελληνα δεν παρεχει στεγη, τροφη και ζεστη
στο παιδι της ? Γιατι δεν κανουν το ιδιο ολες οι παρατημενες ελληνιδες μανες ?

ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ .... ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΤΕ ?

Οσον αφορα το κυρηγμα ευθυνης του φιλου Underdog ... η σειρα παει ως εξης
1) ΕΥΘΥΝΗ της μανας, 2) ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ του πολιτη του κρατους που την δεχεται ,
3) ΜΕΡΙΜΝΑ/ΠΡΟΝΟΙΑ του κρατους που την δεχεται.
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ 2-3-1 ... η .... 3-2-1 :furious3:
Το μονο που πρεπει να κανει ο πολιτης ειναι να αξιωσει μερος των φορων του
να πηγαινει ΚΑΙ σ'αυτου του ειδους την μεριμνα.

Γιατι τοτε, καθε κουνελα μπορει να γενναει οτι θελει και οπου θελει και να τα
ταχυδρομει Μοντε Καρλο η Αγια Βαρβαρα Καλιφορνιας.

Αν θελετε γραψτε την γνωμη σας ....

Το οτι το SW θα μπορουσε να μετατρεψει καποιον (γενικα μιλωντας παντα, οχι ειδικα) σε μισανθρωπο και με φασιζουσα σταση ζωης δεν θα το περιμενα...

C' est la vie, οσο ζω μαθαινω.

Επαναλαμβανω παντως το γνωστο αναρχικο συνθημα...

"Ελληνες και ξενοι, ... "

Οι άνθρωποι γεννάνε παιδιά, ξέρεις, είναι στη φύση τους. Θα απαγορέψουμε να γεννάνε λόγω των συνθηκών στις χώρες που βρίσκονται; Μήπως να κάνουμε και ευγονική; Ή μήπως θα το βάλουμε κάτω από το χαλί το θέμα αφού εμείς... δεν έχουμε πρόβλημα. Ή μήπως να τους πούμε στην τελική.... ας πρόσεχαν;
Έχω μια καλύτερη ιδέα. Γιατί δεν σταματάνε και οι Έλληνες να γεννάνε παιδιά; Έτσι κάποια στιγμή θα πάψουν να έχουν οικονομικά προβλήματα και η υπόλοιπη ευρώπη δεν θα έχει το βάρος τους... !

Φαντάζομαι καταλαβαίνεις που οδηγεί αυτό. Και για να σε προλάβω, μη διανοηθείς καν να σκεφτείς ότι μπορεί να σου περάσει από το μυαλό, η παραμικρή υπόνοια ανθυποσκέψης ότι δεν είναι συγκρίσιμη η Αφγανή μάνα με την Ελληνίδα μάνα.

Οι Κινεζοι παντως το εκαναν.

Καλως κακως το εκαναν. Ποιος ξερει πως θα ειχαν εξελιχθει αν δεν ειχαν περιορισει τις γεννησεις .

Και κινεζάκια να δουλεύουν σε εργοστάσια με απάνθρωπες συνθήκες έκαναν και παραγκουπόλεις έκαναν. Καλώς ή κακώς τα έκαναν; Ε, εμένα θα μου επιτρέψετε να πω ότι κακώς τα έκαναν.

Λοιπον, τσουβαλαλιαζουμε επειχειρηματα και ΔΕΝ επιμεριζουμε. Δεν μπορω να συνεχισω ετσι !

Ημουν παραπανω απο σαφης στην ερωτηση μου στον Ντινο (ο οποιος αν και εκπληκτος διατηρησε ηθος)
και θα ειμαι ακομα πιο σαφης αν λαβω απαντηση. Αποστομωτικα σαφης.

Αυτο ομως προυποθετει διαλογο και επιμερισμο. ΒΗΜΑ - ΒΗΜΑ .

Είναι δύο διαφορετικά πράγματα ο έλεγχος γεννήσεων και η προστασία της ζωής.
Τα πράγματα είναι απλά:

Όπου υπάρχει ζωή, όποια μορφή ζωής και να είναι, ΝΑΙ είμαστε απόλυτα υπεύθυνοι για αυτή!
Δεν υπάρχει ζωή, που κακώς υπάρχει .&-
Η ζωή είναι ιερή.

Ο έλεγχος γεννήσεων είναι άλλο πράγμα και δεν είναι τυχαίο ότι μόνο σε κοινωνίες που πετύχαν ένα κάποιο βαθμό ανάπτυξης, μπόρεσε και έγινε πραγματικότητα.
Το να πεις όμως σε μια μάνα "γιατί έκανες παιδιά" ή "ας μη τα έκανε" δεν είναι απλά άστοχο, είναι ύβρις απέναντι σε ότι πιο ιερό υπάρχει.
Για όποιο λόγο και να τα έκανε, ναι είμαστε ΟΛΟΙ υπεύθυνοι για αυτά.

Λοιπον, τσουβαλαλιαζουμε επειχειρηματα και ΔΕΝ επιμεριζουμε. Δεν μπορω να συνεχισω ετσι !

Ημουν παραπανω απο σαφης στην ερωτηση μου στον Ντινο (ο οποιος αν και εκπληκτος διατηρησε ηθος)
και θα ειμαι ακομα πιο σαφης αν λαβω απαντηση. Αποστομωτικα σαφης.

Αυτο ομως προυποθετει διαλογο και επιμερισμο. ΒΗΜΑ - ΒΗΜΑ .

Καθολου σαφης .Σαφης ειναι καποιος αν ζηταει κατι συγκεκριμενο.Περισσοτερη αστυνομευση , η περισσοτερη δυναμη frontex , αποδεσμευση η τροποποιηση απο καποιες συνθηκες οπως Σενγκεν ,Λισσαβωνα , Δουβλινο κλπ λιγοτερα η περισσοτερα χρηματα απο προυπολογισμο για την κοινωνικη προνοια , καταργηση των φρακτων η των κεντρων φιλοξενιας, η χαλαροτερα κριτηρια οσο αφορα την ιθαγενεια .Αλλιως ειναι θεωρητικολογιες που τα παιρνουν σβαρνα ολα, απο τον Μαλθους και τις Θρησκειες μεχρι τον αμβλωση τον Ρικαρντο τον Μαρξ και την συνθηκη του Κιοτο για το περιβαλλον.Διαπερνωντας και ολο το πολιτικο φασμα αντιστοιχα.

Xρηστο ... συμφωνω με την ανθρωπικη σου σταση και θεωρηση.
Ποιος δεν θελει ιεροτητα στην ζωη καθε ατομου στον πλανητη.

Το ζητημα στο ποστ ΔΕΝ ειναι η ιεροτητα της ζωης.
Το ζητημα ειναι ΤΙ ακριβως θα κανεις εσυ, εγω, ο φουφουτος για να προκυψει αυτη η ιεροτητα.
Και αυτο ρωτησα τον Ντινο και ακομα να παρω απαντηση. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ατομα, οχι αποψεις
και θεσεις και κοινωνικες δομες.

The devil hides in the details .... ALWAYS.

Rider και Pleo .... ειμαι αποφασισμενος να παω τοσο ευλαβικα βημα-βημα την κουβεντα
που δεν βοηθατε καθολου με τον χειμαρο συνειδησης σας. Τετοια κατεβατα ξερω να γραφω
καλυτερα απο σας.

Last edited:
Είναι δύο διαφορετικά πράγματα ο έλεγχος γεννήσεων και η προστασία της ζωής.
Τα πράγματα είναι απλά:

Όπου υπάρχει ζωή, όποια μορφή ζωής και να είναι, ΝΑΙ είμαστε απόλυτα υπεύθυνοι για αυτή!
Δεν υπάρχει ζωή, που κακώς υπάρχει .&-
Η ζωή είναι ιερή.

Ο έλεγχος γεννήσεων είναι άλλο πράγμα και δεν είναι τυχαίο ότι μόνο σε κοινωνίες που πετύχαν ένα κάποιο βαθμό ανάπτυξης, μπόρεσε και έγινε πραγματικότητα.
Το να πεις όμως σε μια μάνα "γιατί έκανες παιδιά" ή "ας μη τα έκανε" δεν είναι απλά άστοχο, είναι ύβρις απέναντι σε ότι πιο ιερό υπάρχει.
Για όποιο λόγο και να τα έκανε, ναι είμαστε ΟΛΟΙ υπεύθυνοι για αυτά.

Lol, μόλις έγραψα ακριβώς το ίδιο ποστ με διαφορετικά λόγια στο δίπλα νήμα.

+10000 λοιπόν

Xρηστο ... συμφωνω με την ανθρωπικη σου σταση και θεωρηση.
Ποιος δεν θελει ιεροτητα στην ζωη καθε ατομου στον πλανητη.

Το ζητημα μου ΔΕΝ ειναι η ιεροτητα της ζωης.
Το ζητημα ειναι ΤΙ ακριβως θα κανεις εσυ, εγω, ο φουφουτος για να προκυψει αυτη η ιεροτητα.
Και αυτο ρωτησα τον Ντινο και ακομα να παρω απαντηση.

The devil hides in the details .... ALWAYS.

Rider και Pleo .... ειμαι αποφασισμενος να παω τοσο ευλαβικα βημα-βημα την κουβεντα
που δεν βοηθατε καθολου με τον χειμαρο συνειδησης σας. Τετοια κατεβατα ξερω να γραφω
καλυτερα απο σας.

Μπήκε ο σατανάς μέσα σου, ή σε δώσανε και ήπιες κάνα τσιγάρο
εκεί στα μπαρ και τα ξενύχτια που πας?

καλυτερα απο σας.

Ετσι , με ευλαβεια πανω απ'ολα :)

Δεν γινεται ετσι, τιποτα ....

Καλά, άλλη ερώτηση..

Οταν μια Αφγανή έχει πάνω από 5 παιδιά είναι όλα αφγανάκια?

Γιατί κάπου είχα διαβάσει, πως ένα στα πέντε παιδιά που γεννιούνται είναι κινεζάκι!