Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

Για να φέρεις μία ψυχή στον κόσμο πρέπει να έχεις δημιουργήσει πρώτα τις κατάλληλες συνθήκες. Οπωσδήποτε πρέπει να συννενούν και οι δύο γονείς. Για μένα γυναίκες οι οποίες ''κατά τύχη'' έμειναν σε ενδιαφέρουσα και κρατάνε το παιδί με το έτσι θέλω χωρίς ο άντρας να συμφωνεί, είναι απαράδεκτες. Ένα παιδί για να μεγαλώσει σωστά χωρίς ψυχολογικά προβλήματα, πρέπει να έχει στο πλευρό του και τους δύο γονείς. Αρκετές γυναίκες παίρνουν τέτοιες αποφάσεις χωρίς την συγκατάθεση του άντρα, χωρίς να σκέφτονται τις επιπτώσεις στο παιδί, ψυχολογικές και κοινωνικές, χωρίς να έχουν τη σωστή στήριξη και φυσικά το παιδί μεγαλώνει με ελλιπή αίσθηση της οικογένειας, αφού ουσιαστικά οικογένεια δεν υπάρχει. Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά μετά κυνηγάνε και τον άντρα για αναγνώριση, διατροφές κτλ.. Πραγματικά ποτέ δεν κατανόησα αυτή την εγωιστική φιλοσοφία. Επίσης για να φέρεις στον κόσμο μια ψυχή εκτός από την ψυχική δύναμη που πρέπει να έχεις για να το μεγαλώσεις και να το εντάξεις στην κοινωνία σωστά, πρέπει να διαθέτεις και τους κατάλληλους πόρους. Τι να το κάνεις το παιδί αν δεν έχεις εσύ ο ίδιος να φας. Πως θα του δώσεις την απαραίτητη διατροφή, πως θα του προσφέρεις τις απαραίτητες γνώσεις, και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που χρειάζεται.

Τα έχω όλα αυτά ? Κάνω παιδί γιατί είμαι ένας συνειδητός άνθρωπος και θέλω να δημιουργήσω μια ψυχή χωρίς βασικές ελλείψεις. Δεν τα έχω ? Κάθομαι στα αυγά μου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης νομίζω ότι έχω κατανοήσει σε μεγάλο βαθμό το θέμα της μητρότητας, αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω ακόμα το εξής.

Γυναίκα βρίσκει έναν άντρα και αποφασίζουν να κάνουν οικογένεια. Κάνουν δύο παιδιά και μετά από μερικά χρόνια για διάφορους λόγους χωρίζουν. Πάει λοιπόν η γυναίκα και βρίσκει άλλον άντρα και κάνει και μαζί του παιδιά.

Και ρωτάω εγώ τώρα.... Για ποιον λόγο ??

Αφού τον κύκλο σου ως γυναίκα και μάνα τον έκανες. Πέτυχες τον σκοπό σου. Δημιούργησες οικογένεια. Για ποιον λόγο πας και κάνεις και άλλη οικογένεια ? Δηλαδή θέλεις να έχεις δύο οικογένειες ?

Αν μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει αυτό....

Re: Απάντηση: Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

Μάνο, η φύση μας αφήνει να γεννάμε. Αν δεν θέλει θα μας καθαρίσει όπως ξεβράζει η θάλασσα τα σκουπίδια.
Αν ανέβει το επίπεδο ζωής εκεί πέρα, θα γίνουν κι αυτοί μαλθακοί και θα αφήσουν τις κουνέλες να γίνουν μάνες.
Θα ανεβάσω αύριο ενα ωραίο link για τα δέντρα ηλικιών. Θα δεις οτι το boom είναι στην Αφρική όχι στην Ασία.
Συμφωνώ μαζί σου πάντως οτι ο ευρωπαϊκός τροπος ζωής πρεπει να προστατευθεί απο το μεσσαιωνισμό που κουβαλάν οι "καμμένοι" μουλάδες.

Η υπευθηνη γονιμοποίηση δεν εξαρταται απο την ευμάρεια αλλα απο την θέση της γυναίκας στην κοινωνία.
Εκτός κάποιων εξαιρέσεων καμμία γυναίκα δεν επιθυμει να γίνει μόνο σάκος που να βγαζει παιδιά και να υποστει το ρισκο να αφήσει τη ζωη της κάπου στην διαδικασία.
Μόνο στις κοινωνίες οπου μία γυναίκα κοστιζει 2 κατσίκες συμβαίνει αυτο.

Υπεύθυνη Δημογραφία - Παγκόσμιο πρόβλημα.

http://www.demographie-responsable.org/

Οσο για το επιχείρημα ας κάνουν όσα παιδιά θέλουν, τοτε ας το κάνουν αλλα να τα βγάλουν πέρα συμφωνα με τις ευθήνες τους. Οχι να τα κάνουν για να τα στελνουν στους άλλους.
Και άμα θέλουμε να συζητάμε για ισωτητα μεταξυ λαων κλπ τότε πρέπει να αντιμετωπιζουμε κάθε ατομο και λαό σαν υπευθηνη & νοήμων οντότητα και όχι σαν ένα αφελές και χαζο παιδι που δεν ξέρει τι κάνει. Χαίρω πολυ η ισότητα το βλέπουμε έτσι.

Δεν ξερουμε Γαλλικα βρε ανθρωπε...Βαλε απο τον "Στοχο" οτι ειναι να βαλεις,να ξερουμε και τι λεει...Αξιοπιστη δημοσιογραφια υπαρχει και στη χωρα μας...

Δεν ξερουμε Γαλλικα βρε ανθρωπε...Βαλε απο τον "Στοχο" οτι ειναι να βαλεις,να ξερουμε και τι λεει...Αξιοπιστη δημοσιογραφια υπαρχει και στη χωρα μας...

Ειναι αναφορές απο τον Οργανισμό ηνωμένων εθνών, αλλα κάποιοι θέλουν να το δειχνουν σαν ισοτιμο του στόχου. Ανάλογα με τα συμφέροντα τους.
Αυτο που έλεγε ο τιτλος του νήματος.
Κατα τ'αλλα υπάρχουν αυτόματοι μεταφραστές για όποιον θελει να μάθει και νμα σκέφτεται απο μόνος του και όχι σε ιδεολογικό κοπάδι.

Παγκόσμια ημέρα της αντισύληψης
10703640_721325957937348_835465744731551198_n.jpg

Για όσους λένε ακόμα οτι δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στον πλανήτη και για τον πλανήτη.

Απάντηση: Re: Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

Όπου υπάρχει δυνατότητα, προτιμώμενο είναι πάντως το πρωτότυπο από τη μετάφραση, όπως και να το κάνεις. Βέβαια με τη λογική αυτή, εδώ που τα λέμε, θα έπρεπε να μπουν κατευθείαν τα κείμενα στα γερμανικά, να μην παιδευόμαστε με αντίτυπα ή κακέκτυπα.

Re: Απάντηση: Re: Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

Όπου υπάρχει δυνατότητα, προτιμώμενο είναι πάντως το πρωτότυπο από τη μετάφραση, όπως και να το κάνεις. Βέβαια με τη λογική αυτή, εδώ που τα λέμε, θα έπρεπε να μπουν κατευθείαν τα κείμενα στα γερμανικά, να μην παιδευόμαστε με αντίτυπα ή κακέκτυπα.

Χαχαχα!

Ειναι αναφορές απο τον Οργανισμό ηνωμένων εθνών, αλλα κάποιοι θέλουν να το δειχνουν σαν ισοτιμο του στόχου. Ανάλογα με τα συμφέροντα τους.
Αυτο που έλεγε ο τιτλος του νήματος.
Κατα τ'αλλα υπάρχουν αυτόματοι μεταφραστές για όποιον θελει να μάθει και νμα σκέφτεται απο μόνος του και όχι σε ιδεολογικό κοπάδι.

Λέει τίποτε για τα ανδραγαθηματα των κυανόκρανων (βιασμούς κλπ) στις χώρες που κλήθηκαν να παίξουν τον ρόλο του ειρηνοποιού;;
Γι' αυτόν τον ΟΗΕ μιλάς;;

Last edited:

[/COLOR]Παγκόσμια ημέρα της αντισύληψης
10703640_721325957937348_835465744731551198_n.jpg

Για όσους λένε ακόμα οτι δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στον πλανήτη και για τον πλανήτη.

Προπαγανδα απο αυτους που φτιαχνουν καποτες :p

Τι δηλαδή...Όλοι αυτοί περιμένουν έξω από τα σπίτια σας για να σας πασάρουν παιδιά για υιοθεσία..Ε όχι δα...

ΥΓ...Σκέφτομαι έντονα τελευταία το ενδεχόμενο να κάνω παιδί...Να το προσπαθήσω η θα με τρέχετε στα δικαστήρια;

Το δημογραφικό έχει να κάνει περισσότερο με την απότομη αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού και τη σύντομη μείωση αυτής της αυξητικής δυναμικής, η οποία οδηγεί στην αδυναμία διατήρησης ενός μοντέλου όπου οι νεώτεροι θα παράγουν και για τους γηραιότερους. Άρα το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ιδίως η γήρανση, όχι ο υπερπληθυσμός καθ'εαυτός ή η εξ αυτού εξάντληση των φυσικών πόρων. Δύσκολα θα μπορούσαμε εξάλλου να υποστηρίξουμε το τελευταίο, όταν οι ΗΠΑ των 300 εκ. κατοίκων (1/4 της Ινδίας) καταναλώνουν 6 φορές περισσότερο πετρέλαιο από τους Ινδούς (δλδ 24 φορές παραπάνω κατά κεφαλή!). Εάν θέλαμε να αξιοποιήσουμε το τελευταίο στη διατύπωση ενός παραδείγματος προς αποφυγή, ποιο θα ήταν αυτό; Μην πληθύνετε όπως οι Ινδοί ή μην καταναλώνετε όπως οι Αμερικάνοι; Και τι θα ήταν πιο δύσκολο; Να μάθουμε τον Ινδό να φοράει προφυλακτικό ή τον Αμερικανό να αλλάξει όλη τη ζωή του;

Τα παιδια δεν φταινε σε τιποτα, ακομα και αν γεννηθηκαν "κατα λαθος" ή "κατα συρροη".

Ειναι οι πιο αγνες, αθωες και ιερες ανθρωπινες ψυχες, πολυ πιο σημαντικες συγκριτικα με οποιοδηποτε συστημα, αποψη, πιστη ή ιδεολογια.

Αν καποιος θεωρει τα παιδια προβλημα, λυπαμαι αλλα ο ιδιος ειναι προβλημα για το ανθρωπινο ειδος.

ΥΓ...Σκέφτομαι έντονα τελευταία το ενδεχόμενο να κάνω παιδί...Να το προσπαθήσω η θα με τρέχετε στα δικαστήρια;

Αν μεταναστευσεις , ειδικα στην Γαλλια , καλο ειναι να το αφησεις πισω.Τι θες τωρα ? Να επιβαρυνεις τον προυπολογισμο του κρατους , να ανεβουν οι φοροι και να μην μπορουν καποιοι μεσοαστοι Γαλλοι να αγορασουν καινουργιο μοντελο αυτοκινητου η τηλεορασης η εκεινο το σπιτι στα προαστια που παντα επιθυμουσαν ? :)

Αν μεταναστευσεις , ειδικα στην Γαλλια , καλο ειναι να το αφησεις πισω.Τι θες τωρα ? Να επιβαρυνεις τον προυπολογισμο του κρατους , να ανεβουν οι φοροι και να μην μπορουν καποιοι μεσοαστοι Γαλλοι να αγορασουν καινουργιο μοντελο αυτοκινητου η τηλεορασης η εκεινο το σπιτι στα προαστια που παντα επιθυμουσαν ? :)

Ναι..Θ' αφήσω το παιδί στην Ελλάδα,θα πάω εγώ στην Γαλλία και θα στείλω την γυναίκα στον Καναδά...Δεν θα ζοριστεί και το κέντρο βάρους της γης έτσι...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

Χαχαχα!

Όχι πες μου, τι θα καταλάβεις εάν διαβάσεις, un peuple, un empire, un chef ? Σαν διακήρυξη της γαλλικής επανάστασης ακούγεται. Ενώ το αυθεντικό ε... μπορεί και να ....θελήσεις να τεκνοποιήσεις εννοώ.

Τώρα αν γράψω ότι θα ήθελα οι μανάδες κάποιων συμφορουμιτών να είχαν εφαρμόσει αντισύλληψη για να μη χρειάζεται να διαβάζω αυτά που διαβάζω και συγχίζομαι θα γίνω κακός; Θα μπαναριστώ; Θα μου σβήσουν τα ποστ; Θεωρητικά μιλάω πάντα...

Απάντηση: Re: Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

Ναι..Θ' αφήσω το παιδί στην Ελλάδα,θα πάω εγώ στην Γαλλία και θα στείλω την γυναίκα στον Καναδά...Δεν θα ζοριστεί και το κέντρο βάρους της γης έτσι...

Το παιδί να το στείλεις κάπου στο Νότιο Ειρηνικό. Η Γη είναι επίπεδη, εάν μείνει Ελλάδα μπορεί να χαθεί η ισορροπία και να αναποδογυρίσουμε. Ενώ εάν κάμεις όπως στο λέω, δεν θα είμαστε τουλάχιστον ανισόρροποι.

Πρωτα απ' ολα chef φανταζομαι σε κουζινα με ασπρο καπελο!

Σε πρόλαβαν...

Re: Απάντηση: Re: Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

Το παιδί να το στείλεις κάπου στο Νότιο Ειρηνικό. Η Γη είναι επίπεδη, εάν μείνει Ελλάδα μπορεί να χαθεί η ισορροπία και να αναποδογυρίσουμε. Ενώ εάν κάμεις όπως στο λέω, δεν θα είμαστε τουλάχιστον ανισόρροποι.

Ανισόρροποι είμαστε σίγουρα ε;

Σε πρόλαβαν...

...