Itunes integration problem

bower

Senior Member
19 October 2010
497
Συνάδελφοι τα φώτα σας...
είπα να μπω και εγώ στον κόσμο της apple και κοντεύω να το πεταξω απο το παράθυρο.
Κατέβασα να ακούσω bitperfect σε συνδυασμό με itunes, παίζει κανονικά αλλά όλα στα 16/44. Με ψάξιμο στα τυφλα να δω πώς επιτελους θα ανάψει το λαμπάκι 192 του ντακ, το κατάφερα μεν, ο ήχος ακούγεται cracking δε (δεν ξέρω πως να το μεταφράσω).
Σκέφτηκα ότι φταίει το bitperfect. Κατεβάζω ντέμο του amarra, μια από τα ίδια.
το αμαρρα μόνο του παίζει μια χαρά αλλά θέλω το itunes γιατι το χειρίζομαι από τον καναπέ.
Ξέρει κανείς τι παίζει;

Από μια γρήγορη ματιά που έριξα για τέτοια προβλήματα,τα πιο πολλά φαίνεται να τα δημιουργεί η ρύθμιση του Maximum Device Buffer Size το οποίο καμία σχέση δεν έχει με τα τα buffer που έχουμε συνηθίσει στα άλλα player.

Όλοι προτείνουν να είναι disabled.
Δεν το δοκιμάζεις μέχρι να σου πουν πιο πολλά οι appleάκηδες;

(Πάντως δεν ξέρω πως παίζει το bit perfect αλλά από μια ματιά που έριξα,θέλει πολύ διάβασμα και πολύ προσοχή στις ρυθμίσεις. )

Θα το κατεβάσω ντεμο σε πρώτη φάση μην την πατήσω πάλι.
To maximum device buffer size από που το ρυθμίζω μπας και πιάσει;

Δυστηχώς το iTunes δεν αλλάζει το sample rate αυτόματα. Πρέπει να το αλλάξεις εσύ για κάθε τραγούδι. Αν θές να παίξεις 24/192 & 24/96 ψάξε στο spotlight για το audio midi set up. Εκεί επιλέγεις την συσκευή ήχου καθώς και το sample rate του τραγουδιού. Βάζεις τα μαγικά νούμερα και βουαλά!

Μετά θα πρέπει να τα αλλάξεις ξανά , γιατί διαφορετικά το iTunes θα κάνει upsampling σε όλα τα τραγούδια....

Ναι,αλλά στο manual λέει τα παρακάτω:

This is the device which will be used by BitPerfect to play your music, and this is the only place where you can make that selection. Any selection you make here is independent of any selection you might make in OS/X’s System Preferences or Audio Midi Setup. In fact, it will over-ride any selections that you may previously have made there. When BitPerfect is using its selected Audio Output Device it puts it in €œhog€ mode, sometimes also known as €œexclusive€ mode. This means that no other App - including OS/X - can access it. You can easily tell when BitPerfect is hogging the Audio Output Device, because its Menu Bar Icon will be green.

Με λίγα λόγια δηλαδή,λέει πως οι ρυθμίσεις του B.P. κάνουν override τις ρυθμίσεις του λειτουργικού.
Οπότε αυτό που λες Frag δεν θα έπρεπε να συμβαίνει...

Last edited:
Re: Απάντηση: Itunes integration problem

Ναι,αλλά στο manual λέει τα παρακάτω:

This is the device which will be used by BitPerfect to play your music, and this is the only place where you can make that selection. Any selection you make here is independent of any selection you might make in OS/X’s System Preferences or Audio Midi Setup. In fact, it will over-ride any selections that you may previously have made there. When BitPerfect is using its selected Audio Output Device it puts it in β€œhog” mode, sometimes also known as β€œexclusive” mode. This means that no other App - including OS/X - can access it. You can easily tell when BitPerfect is β€œhogging” the Audio Output Device, because its Menu Bar Icon will be green.

Με λίγα λόγια δηλαδή,λέει πως οι ρυθμίσεις του B.P. κάνουν override τις ρυθμίσεις του λειτουργικού.
Οπότε αυτό που λες Frag δεν θα έπρεπε να συμβαίνει...

Τότε το μόνο που μπορεί να συμβαίνει είναι είτε κακογραμμένη εφαρμογή είτε η μνήμη του υπολογιστή δεν επαρκεί για να φορτώσει όλο το τραγούδι στη RAM......

Re: Απάντηση: Itunes integration problem

Τότε το μόνο που μπορεί να συμβαίνει είναι είτε κακογραμμένη εφαρμογή είτε η μνήμη του υπολογιστή δεν επαρκεί για να φορτώσει όλο το τραγούδι στη RAM......

Αυτό το αποκλείω. το μηχάνημα είναι καινούργιο. Επίςης συμβαίνει το εξής: παίζει κανονικά 16/44, δοκιμή με 24/96 -> ο ήχος κομματιάζεται ->επιςτροφή στο 16/44 θα παίζει κομματιαςμένο μέχρι την επανεκκίνηςη.
Σα να το πιάνει ναυτία με το hires.

Διάβασε στο manual αυτά που λέει για τον ορισμό του audio output device και για το integer mode.
Κάποια άκρη θα βρεθεί,δεν μπορεί.

Πάρτο από την αρχή και κάνε τα recommended να δούμε...

Integer Mode
Recommendation: Enabled. Integer Mode, if available generally improves sound quality.

Troubleshooting: If your system supports Integer Mode and you are getting static instead of music, or persistent clicks, disable Integer Mode. Please contact BitPerfect support and include the output of the "Device Info" screen. Some DACs actually have poor support for Integer Mode and cannot be reliably used in that mode.

Use Maximum Device Buffer Size

Recommendation: Disabled.

Troubleshooting: This setting is very much DAC-dependent. If you have problems with clicks, particularly in Integer Mode, then you can try checking this setting. However, you would be better off contacting BitPerfect Support for guidance.

Αν τελικά εγκαταστήσεις το Audirvana Plus δώσε του 1,5 gb (το πολύ 2) και τα υπόλοιπα άστα στο σύστημα...
Ιδανικά βάλε 8 gb... Αξίζει! Αν μπορείς βάλε την μεγαλύτερη που δέχεται! Το δικό μου δυστυχώς δεν παίρνει πάνω από 8 οπότε τόσα έβαλα! Σε 2ρη φάση ένας ssd θα το απογειώσει..
Mavericks να υποθέσω;
Οκ μπορεί στην αρχή να θέλει λίγο ψάξιμο αλλά το Mac mini είναι ιδανικό για πηγή μουσικής...
Θα δεις πως όταν το στήσεις σωστά θα ακούσεις πολύ όμορφα!
Δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή!

Το ITunes είναι από τα πιο αξιόπιστα και σταθερότερα προγράμματα που έχω δοκιμάσει ...Εύκολο και κατανοητό ...Μειονέκτημα τους περιορισμούς που εχει μιας και δεν αναγνωρίζει flac και dsd αρχεία ,αν το στήσεις σωστά ...Θα αντιληφθείς γιατί όλοι εμείς... Μας αρέσει να ακούμε μουσική μέσα από τον υπολογιστή.

Προσωπικά πότε δεν μου άρεσε. Τόσο που από τότε που αναβάθμισα το μακ μίνι μου με μνήμη, ssd, mavericks, δεν το άνοιξα πότε...
Σε λίγο καιρό που το Α+ θα πάει στην 2.0 έκδοση, θα αποκτήσει δλδ δυνατότητα διαχείρισης βιβλιοθήκης δεν θα υπάρχει λόγος χρήσης του.. Τουλάχιστον για ακρόαση!

Κάνε την καρδιά σου πέτρα, δώσε 59 ευρώ και πάρε το Audirvana+ να βρεις την υγειά σου.

Αν τελικά εγκαταστήσεις το Audirvana Plus δώσε του 1,5 gb (το πολύ 2) και τα υπόλοιπα άστα στο σύστημα...
Ιδανικά βάλε 8 gb... Αξίζει! Αν μπορείς βάλε την μεγαλύτερη που δέχεται! Το δικό μου δυστυχώς δεν παίρνει πάνω από 8 οπότε τόσα έβαλα! Σε 2ρη φάση ένας ssd θα το απογειώσει..
Mavericks να υποθέσω;
Οκ μπορεί στην αρχή να θέλει λίγο ψάξιμο αλλά το Mac mini είναι ιδανικό για πηγή μουσικής...
Θα δεις πως όταν το στήσεις σωστά θα ακούσεις πολύ όμορφα!
Δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή!

εγκατέστησα A+ και, όπως το είπατε, βρήκα την υγειά μου.
και η δειγματοληψία αλλάζει μια χαρά και το cracking εξαφανιστηκε.
του έβαλα ήδη ssd με παρότρυνση φίλου αλλά όχι μνήμη. μιας και δεν θα χρησιμοποιηθεί για παιχνίδια αλλά μόνο για ταινία και μουσική, έκρινα ότι στην παρούσα φάση δεν την χρειάζεται.
το mavericks τί είναι?
Ευχαριστώ θερμά όσους ασχολήθηκαν και μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν.

είναι βαρύτερο το λειτουργικό από αυτό που έχει σήμερα ή θα το σηκώσει κανονικά?
θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στους σκληρούς που έχει επάνω?

Αν θυμάμαι καλά, είναι καινούργιο το μηχανάκι, σωστά?
Βάλτου άνετα πάνω Mavericks.
Πρόβλημα σε δίσκους, τί εννοείς?
Δεν επηρεάζει κάτι...

ΥΓ. Τί dac χρησιμοποιείς?
Μόνο αυτό θέλει μια προσοχή... να είναι δλδ οι drivers του dac σου compatible με το Mavericks.
ΑΝ χρησιμοποιείς κάποιον driver. Πολλά είναι driverless για Mac, οπότε προχωράς ΑΦΟΒΑ.