iTunes, λόγος για χαρακίρι..

Παιδιά επειδή πραγματικά δε θα μπορέσω ΠΟΤΕ να καταλάβω πως λειτουργεί ένα πρόγραμμα που αντιβαίνει στην Κοινή Λογική, παρακαλώ βοηθήστε με.

Έκανα format στον υπολογιστή, με σκοπό να περάσω 64άρια 7. Αντέγραψα ολόκληρο το αρχείο του iTunes σε backup, το οποιό ξαναπέρασα μετά το format, κάνοντας την παράλληλη για την Apple υπόθεση ότι απλά θα φορτώσω την Library μου και όλα καλά.

Φυσικά τίποτα τέτοιο δε συνέβη, αφού συνδέοντας μετά το iPhone όταν πατήσω την επιλογή να γίνει sync, μου λέει:

"The iPhone is synced with another iTunes Library. Do you want to erase this iPhone and sync with this iTunes library?"

Με το που το βλέπω αυτό, λέω δε μαμιέται, ας χάσω τα 3-4 apps που κατέβασα μετά το τελευταίο sync, και ας πατήσω erase.. Τελευταία στιγμή βλέπω όμως ότι αν το κάνω αυτό, θα χάσω όλον τον διαχωρισμό σε folders στα apps, κάτι που είχα χρειαστεί ένα 3ωρο για να κάνω, αφού στο τηλέωνο έχω πολλές δεκάδες από δαύτα, και ήθελα να τα χωρίσω με τον πλέον εργονομικό για μένα τρόπο...

Δηλαδή το αυτονόητο, να φορτώσει και να κάνει sync από το τηλέφωνο στο iTunes και όχι το αντίστροφο, είναι τόσο παράλογο;;;

...τελικά τι μπορώ να κάνω;;;

Αν εκανες αυτο το sync και σβηστικαν ολα απο το iphone δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι. Αν οχι λυσεις υπαρχουν.

Δοκιμασε αυτο ...

1. Disable auto sync when an ipod/iphone is connected under preferences in itunes(under the edit menu if using windows).
2. Make sure you have one contact entry and one calendar entry in whatever supported applications you use on your computer. These entries can be fake, doesn't matter. The important point is that these applications not be empty.
3. Connect your phone, DO NOT SYNC, at this point.
4. Store>Authorize this Computer...make sure your computer is authorized.
5. File>Transfer Purchases...make sure all purchased content on your phone is in your itunes library.
6. Right click in the device pane & select "Reset Warnings".
7. Right click again & select "Backup".
8. Right click again & select 'Restore from Backup", select the backup you just made. If prompted to create another backup, decline.
9. Follow this by syncing to restore your itunes content, which you'll select from the various tabs. This should restore all of your apps & the folders they were in as well as preserve your app data.
10. If you get a popup regarding your contacts & calendars asking to merge or replace, select merge.

Κοινη λογικη και itunes ειναι λέξεις που δε μπαίνουν στην ίδια πρόταση.

Καλά ξεμπερδέματα.

PS Θα βγάλεις άκρη το μόνο σίγουρο πχ με τα απλα κι αυτονόητα του post#4 :BDBDG54:

Συγνώμη αφού ο άνθρωπος λέει ότι έχει πάρει backup όλο το iTunes που σημαίνει (τραγούδια, apps κλπ).

Σωστά του βγάζει το μήνυμα ότι το iPhone έχει συγχρονιστεί με άλλη database.

ΟΚ, ας το διαγράψει το iPhone και τι έγινε;

Με το που θα κάνει sync θα τα ξαναπεράσει πάλι. Σωστά ή έχω χάσει κάτι;

Φίλε Maestro, δεν είναι παράλογο το αντίστροφο απλά είναι κλειδωμένο για τον απλούστατο λόγο να μην έρχεσαι εσύ σπίτι μου και μου δίνεις το iPhone και περνάω στον υπολογιστή μου τα δικά σου.

Φίλε Maestro, δεν είναι παράλογο το αντίστροφο απλά είναι κλειδωμένο για τον απλούστατο λόγο να μην έρχεσαι εσύ σπίτι μου και μου δίνεις το iPhone και περνάω στον υπολογιστή μου τα δικά σου.

Μα τι λογο θα ειχε να συνδεσει το iphone του στο δικό σου υπολογιστή σου εαν δεν ήθελε να παρει κατι απο την βιβλιοθήκη σου? να δει αν ταιριαζει το βυσμα??

i dont get it.

Αν εχεις κανει σωστο backup, δεν εχεις να φοβηθεις κατι...παιδια μην κανετε κ@#ο το θεμα παλι.

Ας βοηθησουμε καποιον που εχει προβλημα και ας αφησουμε τις μπηχτες στην ακρη.

Το itunes εχει απλη λογικη, αν την ακολουθησεις κατα γραμμα.
Δεν ειναι φυσικα σωστος ο τροπος που εκανε ο φιλος μας (δεν κανουμε μ αυτο το τροπο backup με απλο copy - paste ενος folder, αλλα μεσα απο το itunes).

Tespa... ελπιζω να μη χασεις κατι , οπως ειπε και ο Τασος κανε παλι sync , αρκει ν ακολουθησεις αυτα που εγραψα.

Re: Απάντηση: iTunes, λόγος για χαρακίρι..

Συγνώμη αφού ο άνθρωπος λέει ότι έχει πάρει backup όλο το iTunes που σημαίνει (τραγούδια, apps κλπ).

Σωστά του βγάζει το μήνυμα ότι το iPhone έχει συγχρονιστεί με άλλη database.

ΟΚ, ας το διαγράψει το iPhone και τι έγινε;

Με το που θα κάνει sync θα τα ξαναπεράσει πάλι. Σωστά ή έχω χάσει κάτι;

Τάσο το βασικό πρόβλημα είναι ότι ενώ έχω καταλήξει σε μια κατηγοριοποίηση των apps (κοντά στα 100 έχω) σε folders, όταν κάνω συγχρονισμό θα μου τα πετάξει όλα σκόρπια, λες και δεν τα είχα κατηγοριοποιήσει.

Με λίγα λόγια, συνδέω το κινητό ΜΟΥ, στον υπολογιστή ΜΟΥ, συγχρονίζοντας στην library ΜΟΥ, που περιέχει αρχεία ΜΟΥ, πολλά από τα οποία έχω πληρώσει από την τσέπη ΜΟΥ, και αρνείται να κάνει το αυτονόητο..

Γιάννη θα δοκιμάσω αυτό που προτείνεις, αναγκαστικά βέβαια από μεθαύριο γιατί αύριο χαράματα ξαναμπαίνω στρατόπεδο και δε ρισκάρω να βρεθώ με άδειο iphone (κάτι που συνέβη στο προηγούμενο μου firmware update, ουδέν σχόλιον).

Θα σας ενημερώσω!

εγω το χα συνδεσει με αλλο υπολογιστη και μετα στο μακ εβγαζε το ιδιο μηνυμα ...

ιδιο προβλημα

να υπολογισεις οτι θα κανει και fw update αν δεν εχει το τελευταιο ( αν πατησεις erase and sync - apple support hellas ετσι μου πανε )

Τι εννοεις αδειο iphone ?
Δεν ξερω τι γινεται σε PC , alla se mac ειναι υποθεση λιγων λεπτων.
Ακομη και erase να κανει, ξαναπερναω τα παντα πολυ γρηγορα.
Οι εφαρμογες υπαρχουν στο app store, δεν χανονται, αλλα και αν χαθουν , τις ξανακατεβαεις χωρις χρεωση φυσικα.
Επαφες κλπ τα περναω μεσν itunes και ical-addrees book .
Το ιδιο και τις επαφες απο safari.

Δεν ξερω τι γινεται με τα folders....

Δεν ειναι αυτονοητο αυτο που εκανες παντως, δεν κανουμε copy - paste μια library και περιμενουμε να δουλεψει ετσι απλα...

Ο σωστος τροπος ειναι να κανεις backup πρωτα το iphone και μετα restore απο αυτο το backup.

Last edited:
Πάντως,
το itunes για μένα είναι ίσως το πιο ακαταλαβίστικο πρόγραμμα ever!

Όχι οτι μπήκα στον κόπο ποτέ να ασχοληθώ σοβαρά, αλλά πέρα απο τα βασικά του να κάνω δηλαδή back up και sync το κινητό, φοβάμαι να το πειράξω!

Και δεν κάνω καθόλου πλάκα..