iTunes-πρόβλημα

Επίσης, στα preferences του itunes στο mac, στην καρτέλλα advanced έχεις μη επιλεγμένες τις 2 επιλογές :
keep itunes media folder organized
copy files to itunes media folder when adding to library

;

Είναι windows server σε pc 'χτισμένος' ως nas ;
Είναι standalone μηχάνημα, πχ intel nas ;
Είναι κάτι άλλο ;

Είναι standalone το Qnap 809 pro βασισμένο σε Linux ειναι το λειτουργικό του.

Νομίζω είναι τσεκαρισμένες. Δεν θυμάμαι 100%. Τι πρέπει να είναι;

Είναι standalone το Qnap 809 pro βασισμένο σε Linux ειναι το λειτουργικό του.

Εδώ είσαι οκ.

Νομίζω είναι τσεκαρισμένες. Δεν θυμάμαι 100%. Τι πρέπει να είναι;

Στο itunes όμως, η 2η επιλογή σημαίνει ότι διαβάζει τον κοινό φάκελο του nas σου κ αντιγράφει τα αρχεία εκ νέου στον δίσκο του mac, στο δικό του δλδ library. Δεν ξέρω βέβαια αν αυτό θες...όταν παίζεις από το mac, παίζεις με τα αρχεία στο library του. Αλήθεια, που έχεις πει στο itunes του mac ότι είναι η library του ;;
Η 1η επιλογή είναι για οργανώνει μόνο του το itunes την μουσική σου σε φακέλους, καλλιτέχνες, άλμπουμ κτλ.

Αλήθεια, που έχεις πει στο itunes του mac ότι είναι η library του ;;

και στο iTunes στο PC και στο iTunes στο Mac έχω δηλώσει το path στο NAS.

Μα αν είχα δηλώσει έστω και κατά λάθος κάτι άλλο, δεν θα μπορούσε να μου βρει τα τραγούδια να τα παίξει. Θα βγαζε θαυμαστικά σε όλα.

Δεν παίζει τελικά ρόλο αν υπάρχουν σύμβολα στο title name.
Σε καινούργια τραγούδια που έκανα import πάλι το ίδιο πρόβλημα.

Το iTunes από το PC είναι ενημερωμένο (αφού σε αυτό έκανα import τα τραγούδια) και ανοίγω το iTines από το macbook και βέβαια ΔΕΝ υπάρχουν.

Ξαναλέω ότι η αποθήκευση είναι το NAS το οποίο shared folder "MP3" το έχω δηλωμένο και στα δύο itunes.

Μία λύση είναι να σβήσω από το itunes του Macbook ΟΛΑ και να ξαναορίσω από την αρχή library. Αυτό όμως χρειάζεται κάτι ώρες και δεν είναι να το κάνω κάθε φορά που θέλω να εισάγω ένα-δυό τραγούδια.

τι μπορεί να φταίει; Πρέπει μόνο ένα itunes να έχουμε σπίτι;

Και φυσικά δεν είμαι ο μόνος....

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=825321

Ας πούμε ότι αντιγράφω το .itl αρχείο που περιέχει την δομή του library , από το itunes του PC στο iTunes του macbook.

Δεν είναι δυνατόν να το καταλάβει το macbook, διότι απ' ότι βλέπω αυτό χρησιμοποιεί άλλο τύπο αρχείου .itdb

Last edited:
Ωπα παιδιά δούλεψε!

1) σβήνω από το mac το .itdb αρχείο (εννοείται κλειστό το iTunes)

2) κάνω copy από το pc το .itl στο mac

3) Σβήνω στο mac το extension .itl και αφήνω μόνο το όνομα του αρχείου (itunes library). Αυτομάτως βλέπουμε ότι αλλάζει το εικονίδιο δίπλα στο αρχείο ότι είναι αρχείο iTunes και του βάζει εικονίδιο folder. Δεν μας πειράζει.

4) Ανοίγω το itunes στο mac και απευθείας μου βγάζει το library που έχω στο pc (μαζί με τα playlists) και αυτομάτως κάνει update library το οποίο διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα. Αυτομάτως αν προσέξουμε στο Finder το εικονίδιο του αρχείου Itunes Library έγινε κανονικό εικονίδιο του iTunes από εκεί που ήταν εικονίδιο folder και καλά.

Με άλλα λόγια το iTunes του Mac έγινε ένας κλώνος του iTunes του pc.

Και έρχεται η λογική ερώτηση: γίνεται να πούμε στο iTunes να σώζει τα αρχεία που χρειάζεται κάπου στο δίκτυο και όχι στο τοπικό pc/mac μηχάνημα;

Last edited:
θα το κοιτάξω Γιάννη.
Βέβαια υπάρχει ένα conflict τώρα που το σκέφτομαι. Αν ενημερώνεις το iTunes του pc τότε το αρχείο είναι .itl ενώ το iTunes του Mac είναι .itdb οπότε δεν θα γίνεται αυτόματα overwrite για να είναι ενημερωμένο. Πάντα θα θέλει "χέρι". :chinscratch:

Απάντηση: Re: iTunes-πρόβλημα

Nομιζω γινεται, αρκει να ορισεις στα prefs - advanced το library folder στο δικτυο.

Οχι, εκεί είναι το iTunes Media folder location.

Εκεί του έχω επιλέξει το δικτυακό folder που έχω τα τραγούδια.

Θέλω τα αρχεία που πετάει στο C://user/My Music/iTunes
και συγκεκριμένα το .itl (windows) το οποίο είναι υπεύθυνο για το τι περιέχει το iTunes , να το πετάει στο δίκτυο και όχι στο C.

Attachments

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    25.3 KB · Views: 8
OK αλλά αυτό λέω παραπάνω στο post #29 ότι τελικά δεν έχει νόημα γιατί θέλω να συγχρονίσω Windows iTunes με Mac itunes.
Το ένα χρησιμοποιεί αρχείο .itl και το άλλο .itdb.

Δεν με καταλαβες, εννοω συγχρονισμο μονο αυτων των 2 αρχειων (των .itl) οχι των media klp.
Υπαρχουν προγραμματα που συγχρονιζουν και αρχεια (με βαση πχ την ημερομηνια δημιουργιας τους).

Μα πως θα τα συγχρονίσει; αφού το ένα είναι .itl και το άλλο .itdb

Στην ουσία όμως δεν θέλω συγχρονισμό, διότι πάντα η ενημέρωση (το import) γίνεται από το itunes των windows δηλαδή το ενημερωμένο είναι πάντα το .itl.

Βασικά ένα scriptάκι χρειάζεται που να κάνει αυτό που λέω στο #27 παραπάνω.

Σου εφτιαξα ενα script για mac, μεσω automator.
Aλλα για να τρεχει μονο του , με τα δικα σου δεδομενα, πρεπει να το τροποποιησεις εσυ.
Ειναι πολυ ευκολο.
Δες αυτη την εικονα , ανοιξε το automator στο mac κι επελεξε πρωτα οτι θα φτιαξεις Application.
Mετα ακολουθα τα δικα μου βηματα και τελος σωστο σαν App στο Desktop και τρεχτο καθε φορα που θες να πεταξεις τη παλια library και να βαλεις τη νεα.

Το καθε βημα στα δεξια , ειναι μια εντολη απο αριστερα.

Ρωτα με οτι θες...

attachment.php

Sto τελευταιο βημα, απλα πατα rec και ανοιξε το itunes απο το dock.

Attachments

• screen-capture-1.jpg
    screen-capture-1.jpg
    87.2 KB · Views: 39
Last edited:
Λοιπόν άκου τι ζήτημα προέκυψε.

Στο media folder location του ITunes στο Mac έχω δηλώσει το δικτυακό folder που έχω όλα τα τραγούδια. ΟΚ;

Αυτό το folder ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ MOUNT ΠΑΝΤΑ!

Διότι αν δεν είναι , αν ανοίξω το iTunes αλλάζει από μόνο του το folder και βάζει το default στον τοπικό δίσκο με αποτέλεσμα σε όλα τα τραγούδια να βγάζει θαυμαστικά! Λογικό.
Για να μην πηγαίνω λοιπόν ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ στο iTunes και δηλώνω το δικτυακό folder, πρέπει αυτό να είναι MOUNT με το που ανοίγει το MAC.

Το έφτιαξα αυτό ακολουθώντας τις οδηγίες:
http://www.maciverse.com/mount-a-network-drive-in-os-x-on-startup.html

Παρόλο που έχω τσεκάρει όμως το Hide, ανοίγει συνέχεια και παράθυρο ο Finder στα περιεχόμενα του folder. Υποτίθεται ότι το Hide αυτή την δουλειά κάνει. Γιατί ανοίγει παράθυρο το finder. Για δοκίμασέ το.

Υποτίθεται βέβαια ότι το NAS θα πρέπει να είναι ανοικτό ΠΡΙΝ ανοίξω το mac.

Ολα μια χαρά παίζουν αλλά δεν ανοίγει στο τέλος το iTunes. Βλέπω που το βελάκι πάει στο κάτω μέρος στο dock αλλά δεν ανοίγει το iTunes. Το χω κάνει ακριβώς όπως μου δειξες στην φωτό.

Μήπως φταίει που το dock το έχω minimized και δεν καταλαβαίνει ο αυτοματισμός ότι είναι minimized για να "σηκώσει" το dock;

Το έφτιαξα όμως. Κατήργησα το Watch me Do και το record και χρησιμοποίησα απλά το Launch Application και επέλεξα το iTunes.

Πάντα προϋπόθεση να έχει προηγηθεί mount το δικτυακό folder με τα τραγούδια.

Υ.Γ. Κουφό όμως αυτό ε; στα windows δεν χρειάζεται τέτοιο πράγμα. Ολα τα network συνδέονται αυτόματα. Αλλά ακόμα και να μην έχω ανοικτό το NAS, το iTunes κρατάει το δικτυακό folder στα preferences του. Δεν το αλλάζει στο default στο C δίσκο όπωε συμβαίνει στο mac.

Last edited: