Ixus 70 ή Ixus 75?

Θοδωρής Κ.

AVClub Enthusiast
25 June 2006
915
Βόρεια
Σκέφτομαι να αγοράσω ixus 70 καθώς παίζει σε πολύ καλή τιμή.
Κάπου στα 150.
Επειδή όμως η ixus 75 κάνει λίγο παραπάνω, θα ήθελα να μου πει όποιος γνωρίζει, αν αυτές οι 2 έχουν διάφορα στην ποιότητα της εικόνας (αυτό βασικά που με ενδιαφέρει).
Ώστε να δώσω το κάτι παραπάνω και να πάρω την 75.

Σε αμερικάνικο φόρουμ είδα ότι θάβουν λίγο την 70 στη εικόνα έναντι της 75 αλλά στα τεχνικά χαρακτηριστικά της εταιρίας φαίνονται ίδιες.
Εκτος απο το 3’’ LCD.

Ο,τι δεν έχει οφθαλμοσκόπιο,απλά απορρίπτεται. (κατ'εμέ βέβαια).:grandpa:

Γιατι λεμε οχι σε μια 720is ?
Τωρα κοστιζουν και πολυ φθηνα μαλιστα να μην πω ιδια με την 75 .

Η 720is είναι η καλύτερη, νομίζω, αλλά η οθόνη της έχει χαμηλή ανάλυση και είναι λίγο 'πεθαμένη' (αν βέβαια είναι ίδια με εκείνη της 710is, όπως πιστεύω).
Φίλε jim νομίζω ότι μέρα με ήλιο χωρίς σκοπευτρο είναι βασανιστήριο. Και μηχανή που δε φωτογραφίζει στα ελληνικά νησιά, τι να την κάνει ο άνθρωπος...;:ernaehrung004:

Το πάχος του σώματος των compact είναι 2-3 εκατοστά φίλε Bablan. Δεν είναι όπως οι SLR να πέφτει σκιά. "Ενοχλεί" έτσι κι αλλιώς το φως από το ματάκι.

Το πάχος του σώματος των compact είναι 2-3 εκατοστά φίλε Bablan. Δεν είναι όπως οι SLR να πέφτει σκιά. "Ενοχλεί" έτσι κι αλλιώς το φως από το ματάκι.

Δεν καταλαβαίνω εδώ τι θες να πεις.
Πάντως εγώ εννοώ οτι στο πολύ φως ημέρας, η οθονη δε φαίνεται σχεδόν καθόλου, οπότε δεν μπορείς να καδράρεις- σκοπεύσεις.
Δεν είμαστε δα στη Φινλανδία...
Γι'αυτό θεωρώ απαραίτητο το οφθαλμοσκόπιο. :guitarist:

Εννοώ ότι αν έχει κόντρα ήλια, ούτε από το ματάκι βολεύει...

Έτσι κι αλλιώς όμως ότι και να βγάλεις (και από το ματάκι) δε θα μπορέσεις να δεις τι έβγαλες, οπότε ποιός ο λόγος?

Αφού βγάζεις στην τύχη, θα δεις μετά τις φώτο από όπου και αν τις τράβηξες...

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
Τελικα κατεληξα στη 70 λογω ογκου και τιμης.
Στα 150 ευρω.
Και επιδει θα φαει πολυ θαλασσα δεν θα ηθελα να κλαιω τα λεφτα μου αν παθει κατι.
Νομιζω ειναι καλη επιλογη για δευτερη και παντα μαζι μηχανουλα.

Υ.Γ.: Το οφθαλμοσκόπιο διαβασα κιεγω οτι ειναι must για τις ηλιολουστες χωρες.Σχετικο βεβαια.

Θα σου χρησιμέυσει και σε περιπτώσεις που δεν δεν να φάςόλη την μπαταρία. Ακόμα και αν την φορτίζεις κάθε φορα πριν φύγεις είναι πολλές οι φορές που θα τελιώνει πάνω στο καλό. Με το οφθαλμοσκόπιο και κλειστή την οθόνη κρατάει πολλές ώρες παραπάνω. Στην δικιά μου που λόγω πολύ καλής οθόνης δεν έχω πρόβλημα ακόμα και σε ντάλα ήλιο, βρίσκομαι συχνα να το χρησιμοποιώ...

Θα σου χρησιμέυσει και σε περιπτώσεις που δεν δεν να φάςόλη την μπαταρία. Ακόμα και αν την φορτίζεις κάθε φορα πριν φύγεις είναι πολλές οι φορές που θα τελιώνει πάνω στο καλό. Με το οφθαλμοσκόπιο και κλειστή την οθόνη κρατάει πολλές ώρες παραπάνω. Στην δικιά μου που λόγω πολύ καλής οθόνης δεν έχω πρόβλημα ακόμα και σε ντάλα ήλιο, βρίσκομαι συχνα να το χρησιμοποιώ...

Πολύ σωστά!

Η όσο λιγότερη κατανάλωση ενέργειας,
είναι επίσης πολύ βασικό κριτήριο για μένα
αφού είμαι συνέχεια στην φύση και για πολλές ώρες.

Ξεκίνησα πάντως το thread ρωτώντας αν υπάρχει διαφορά στην ποιότητα της φωτογραφίας ,
τον 2 που αναφέρω μιας και η 70 μου είχε είδη γυαλίσει.
Από ότι βλέπω έχουν το ίδιο σύστημα ακριβώς.(φακού-αισθητήρα).

Αύριο θα την έχω στα χέρια μου.