Jaboratory Μ-7050

oGRE

New member
21 January 2008
2
Χαίρεται παιδιά! Μόλις γράφτηκα στο forum το οποίο μου φαίνεται πάρα πολύ καλοφτιαγμένο και ενημερωμένο...

Ελπίζω να γράφω στο σωστό topic...

Πρόσφατα ξέθαψα απο την αποθήκη το πικαπ του πατέρα μου που υπήρχε στο παλιό μας μαγαζί και είναι ενα Pioneer (direct drive automatic return) model PL-518

Άλλαξα βελόνα, το ρύθμισα και το δοκίμασα με ένα παλιο ενισχυτή μας του οποίου δεν έχω τα στοιχεία πρόχειρα, ο οποίος μετά απο χρήση 5 ωρών νομίζω οτι έκαψε κατι:grinning-smiley-043

Τώρα τα μηχανήματα που έχω στην διάθεσή μου είναι ένας ενισχητης JVC Jaboratory Μ-7050 Stereo Power Amplifier

http://img181.imageshack.us/img181/9949/2alleinety4.jpg

http://img136.imageshack.us/img136/1874/hintenym6.jpg

και ένας προενισχητής JVC P-3030 Stereo Preamplifier

http://img65.imageshack.us/img65/5729/m3030startnt9.jpg

Επειδή δεν τα ξέρω και δεν είχα και τα καλώδια που χρειάζεται, σύνδεσα το turntable απ´ευθείας με τον ενισχητή μου και δουλέυει με παρα πολύ χαμηλή απόδοση χωρίς να κουνιούνται καθόλου τα equaliser.

Η σωστή σειρά είναι:
Να συνδέσω πρώτα το turntable με τον προενισχητή και απο εκεί τον προενισχυτή με τον ενισχυτή μου και έπειτα τα ηχεία..? :operator:

Με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσω την κανονική ένταση η μηπως υπάρχει πρόβλημα με τον ενισχητή μου?

Στην συλλογή μου έχω περίπου 3.000 δίσκους απο Pink Floyd μέχρι Φλωρινιώτη και είναι κρίμα να μένουν στο ράφι...

Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον μπεί στον κόπο να μου απαντήσει και συγνώμη αν σας κούρασα.

Κώστας Ηράκλειο Κρήτης

Επειδή δεν τα ξέρω και δεν είχα και τα καλώδια που χρειάζεται, σύνδεσα το turntable απ´ευθείας με τον ενισχητή μου και δουλέυει με παρα πολύ χαμηλή απόδοση χωρίς να κουνιούνται καθόλου τα equaliser.

πιθανον εννοεις τα VUμετρα που υπαρχουν στην προσοψη του τελικου ενισχυτη σου.

Η σωστή σειρά είναι:
Να συνδέσω πρώτα το turntable με τον προενισχητή και απο εκεί τον προενισχυτή με τον ενισχυτή μου και έπειτα τα ηχεία..?

ακριβως

Με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσω την κανονική ένταση η μηπως υπάρχει πρόβλημα με τον ενισχητή μου?

πιθανως ναι. Αν ο πρπενισχυτης σου εχει στο πισω μερος μια εισοδο που την ονομαζει PHONO, συνδεεις εκει επανω το πικαπ σου και ξεμπερδεψες. Εαν δεν εχει τετοια εισοδο τοτε θα χρειαστεις και ενα εξωτερικο κουτακι που λεγεται προενισχυτης φωνογραφικης κεφαλης και θα δωσει την επιπλεον ενισχυση που χρειαζεται το ασθενες σημα της κεφαλης σου. Επανω σε αυτο θα συνδεσεις το πικαπ αου και αυτο σε μια ελευθερη εισοδο του προενισχυτη σου.

Σε ευχαριστω πολύ φίλε μου για την βοηθεια σου να είσαι καλά:grinning-smiley-043

Πρόσφατα ξέθαψα απο την αποθήκη το πικαπ του πατέρα μου που υπήρχε στο παλιό μας μαγαζί και είναι ενα Pioneer (direct drive automatic return) model PL-518

Eχω κι εγώ στην κατοχή μου ένα πικάπ Pioneer PL-570 σε άριστη κατάσταση. Πολύ καλό πικάπ με αυθεντικό ήχο δεκαετίας 80. Mε κεφαλή Denon 160 παίζει μια χαρά. Το πικάπ αυτό ήταν από την επαγγελματική σειρά της Pioneer και νομίζω ότι μετά από αυτό το μοντέλο δεν βγήκαν άλλα αντίστοιχα.

Οσον αφορά το θέμα της προενίσχυσης, πρέπει να αγοράσεις ένα καλό εξωτερικό phono srage γιατί αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Last edited: