Re: James Bond -24- Spectre (2015)
Μάνοοο... εντάξει θα τα βολέψουμε και πάλι..
.. πάρε εσύ την Monica και εγώ βολεύομαι με την Lea!
Πωπω.. φοβερή η τελετή!!
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Μάλιστα.. κατά πρώτον και μένα ο Craig δεν μου αρέσει ιδιαίτερα ως Bond..
7.5 έχει η ταινία στο Imdb για αρχή.. όχι ιδιαίτερα καλή δηλαδή..
και 7.2 της βάζει το IGN..
http://www.ign.com/articles/2015/10/22/spectre-review
Μάνοοο... εντάξει θα τα βολέψουμε και πάλι..
.. πάρε εσύ την Monica και εγώ βολεύομαι με την Lea!
Πωπω.. φοβερή η τελετή!!
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Η πρεμιέρα παίχτηκε εχθές στην Γερμανία και ως γενική εντύπωση θα έλεγα πως η ταινία ήταν γενικά μέτρια για το είδος. Δεν την λες κακή ταινία αλλά προσωπικά δεν με ενθουσίασε κιόλας. Έχει και τα δυνατά της σημεία όπως 2-3 πολύ καλές σκηνές δράσης και ξεκινάει πολύ δυνατά αλλά στην συνέχεια δεν σε κρατάει με το ίδιο ενδιαφέρον, ενώ τελειώνοντας σου αφήνει την αίσθηση πως κάτι έλλειπε.
Σε ορισμένα σημεία σκηνοθετικά η ταινία έχει ένα χαρακτήρα ολίγον με αισθητική 60s το οποίο σαν ιδέα μου άρεσε γενικά, δηλαδή αργή εξέλιξη του στόρυ με επικεντρωμένα πλάνα στους πρωταγωνιστές που σου δίνουν την εντύπωση πως δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος σε απόσταση χιλιομέτρων μέσα στην πόλη και χωρίς ιδιαίτερη μουσική υπόκρουση ή με μία ελαφριά υπόκρουση μυστηρίου. Κάτι σαν παλιά ταινία Hitchcock ή σαν πιο σύγχρονη ταινία του Πολάνσκι αλλά όμως δυστυχώς χωρίς να καταφέρνει με ιδιαίτερη επιτυχία να σου περνάει αυτή την ένταση αγωνίας. Ειδικά η σκηνή στο τρένο θυμίζει πολύ "From Russia with love" αλλά τόσο ο Craig δεν έχει το ειδικό βάρος ενός Κόνερι αλλά ούτε και η παρτενέρ του γράφει ιδιαίτερα στην κάμερα παρά το όμορφο παρουσιαστικό της ώστε να υποστηρίξουν τέτοιες σκηνές, ενώ και οι διάλογοι δεν βοηθούν ιδιαίτερα. Γενικά μπορώ να μαντέψω τι προσπαθεί να κάνει ο σκηνοθέτης αλλά πιστεύω πως δεν το πετυχαίνει και πολύ με αποτέλεσμα να κάνει λίγο κοιλιά η ταινία ως προς την εξέλιξή της. Επίσης το χιούμορ της ταινίας είναι πολύ περιορισμένο και όχι ιδιαίτερα εύστοχο, ενώ λείπει παντελώς η ευρηματικότητα με αποτέλεσμα να γίνεται συχνά πολύ προβλέψιμη. Τόσο η πλοκή της είναι απλοϊκή αλλά και ο Bond αντιμετωπίζει τις δύσκολες καταστάσεις με πολύ απλοϊκό και προφανή τρόπο.
Ως προς τους χαρακτήρες ο Craig αν και γενικά δεν μου αρέσει ιδιαίτερα ως Bond, στέκεται αρκετά καλά στον ρόλο ίσως καλύτερα από ποτέ και ειδικά στις σκηνές δράσης είναι πολύ καλός και πιο cool από κάθε άλλη φορά αλλά πέρα από αυτές δεν σου μεταδίδει κάτι το ιδιαίτερο, δεν τον βοηθάει και η σκηνοθεσία όμως. Αλλά και οι υπόλοιποι χαρακτήρες δεν λένε τίποτα το ιδιαίτερο, ούτε ο Waltz έχει κάποιον πολύ ενεργό ρόλο στην ταινία να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Το Bond girl προσωπικά το βρήκα λίγο, ενώ η Μόνικα ήταν εντελώς κομπάρσα στην ταινία και σε έναν ρόλο εντελώς ατυχή για αυτήν, της μοιραίας χήρας. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά εμένα προσωπικά δεν μου έβγαλε τίποτα το σεξουαλικό, περισσότερο με σιτεμένη θείτσα έμοιαζε παρά με σέξι ώριμη γυναίκα. Πριν 10-20 χρόνια θα ήταν καλή για τον ρόλο αλλά πλέον οι εποχές που έπιανε η μπογιά της έχουν δυστυχώς περάσει ανεπιστρεπτί. Την έβαλαν να παίξει απλά γιατί ήταν η Μόνικα και έπρεπε να παίξει.
Συνολικά η ταινία στο είδος της ήταν καλούτσικη αλλά ως ταινία Bond θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερη. Βλέπεται εύκολα αλλά ξεχνιέται και εύκολα. Μόνο κάποιες σκηνές δράσης σου μένουν τελικά. Μάλλον είναι καλύτερη από τις 2 πρώτες του Craig αλλά θεωρώ πως το Skyfall είναι έως τώρα η καλύτερή του η οποία δεν είναι και από τις αγαπημένες μου ταινίες James Bond (το τέλος αλά Rambo με είχε ξενερώσει εντελώς). Αν την συγκρίνει κανείς για παράδειγμα με το πρόσφατο Mission Impossible που ανήκει στο ίδιο είδος, το Spectre είναι κάποια επίπεδα πιο κάτω.
Μάλιστα.. κατά πρώτον και μένα ο Craig δεν μου αρέσει ιδιαίτερα ως Bond..
7.5 έχει η ταινία στο Imdb για αρχή.. όχι ιδιαίτερα καλή δηλαδή..
και 7.2 της βάζει το IGN..
http://www.ign.com/articles/2015/10/22/spectre-review