Jan Garbarek Η συναυλία της χρονιάς

Τι να πω, εμένα μου άρεσε πολύ ο Garbarek. Highlight φυσικά ήταν ο απίστευτος ντράμερ (Manu Catche), ο οποίος αν τον αφήσεις να ξεφύγει, μετά δεν πιάνεται.

Και η ακουστική καλή, και ο ήχος πολύ καλός.

Πέτρο, μιλάς για το "μουσικόφιλο" κοινό του Ηρωδείου; Που να δεις το δικό μας...

καλα βρε Πετρο να πανε να τον δουνε οι βορειοι που δεν εχουν και πολλες εκλογες......εσυ ειχες ενα ΗΡΩΔΕΙΟ διπλα σου
χαμος εγινε ...δεν ηθελε να φυγει ...οχι εγω δεν πηγα, αλλα μου ειπανε

.

το δίλημμα ποιό είναι ; Garbarek ή Costello ? :flipout: :flipout:
Και μετά παραπονιέμαι ότι η κατηγορία έχει χάσει το χιούμορ της !!!!

Πώς είναι ο Garbarek αυτό τον καιρό; Πως ακούγεται live ;
Εχω πάνω από 10 χρόνια ν ακούσω δίσκο του. Τελευταία φορά που το έκανα μου έφερνε στο νού μουσική υπόκρουση για επιστημονικά ντοκυμαντέρ πάνω στη ζωή της αρκτικής φώκιας.

επί τροχάδην, μέχρι να συμμαζέψω τις κάπου 200 φωτογραφίες μου....

Η συναυλία της χρονιάς γιά μένα, και θα ήταν γιά όλους, αν ο μεγάλος Weber δεν πάθαινε το εγκεφαλικό του. Δυστυχώς ο Eberhard έκλεισε σαν μουσικός και χάθηκε η τελευταία μας ευκαιρία να ακούσουμε έστω και λίγο τα χρώματα της χλόης.....Κρίμα.

Λοιπόν ο Jan κρύος ως σωστός Νορβηγός, αγέλαστος, ώριμος, ελαφρά έως σαφώς σήμερα αποστασιοποιημένος από τον ήχο και το ύφος Eicher.
Στο δεύτερο μέρος υπήρχαν αρκετές πινελιές easy listening αλλά ΕΩΣ ΕΚΕΙ....

Μαγευτικός ώρες ώρες και στο πρώτο μέρος, ήχος σχεδόν σαλονιού, ενορχήστρωση εκτέλεση by the book, από ανθρώπους μουσικούς με ανησυχίες.
Μεγάλος (και ηλικιακά) ο Brueninghaus, στο πιάνο όσο έπαιξε, και ευρηματικός στα ηλεκτρικά, ο αντικαταστάτης βραζιλιάνος μπασίστας άρτιος διεκπεραιωτής με μέλλον μπροστά του και ο Μάνου Κατσέ ΚΑΛΑ !

Τα λόγια δεν φτάνουν γιά τον μικρόσωμο τυμπανιστή μουσικό.
Ο καλύτερος που έχω ακούσει ζωντανά, πάνω και από τον μεγάλο Billy.
Εγραφε και συνέθετε με τα τύμπανα έναν καμβά πολυρυθμικό και κύρια μουσικό. Η άνεση που έπαιζε ήταν πρωτοφανής ενώ ήταν ιδιαίτερα σεμνός ακόμα και στα σόλο του.

Πολλά λεφτά ο Μανου....
Πρέπει να αναζητήσουμε δουλειές του.
Γενικώς
φόρτυ γιούρο γουελ σπεντ

και φυσικά η παρέα αχτύπητη...
Δημοσθένης, Τσάκωνας, Guybrush, Ντοκ... τι άλλο να θέλω...?

εχω πετυχει και καλυτερους ντραμερ, αγνωστους. μερικους απο αυτους στο Half Note. Tην προχθεσινη συναυλια την εχω ηδη ξεχασει πραγμα που για μενα σημαινει πως δεν ηταν και τιποτα ιδιαιτερο. Ισως να με εχουν επηρεασει πολυ οι EST. Η διαφορα ειναι αναλογη με αυτην της Μιλαν και του Πανιωνιου. Ευκολο 5-0, ΙΜΗΟ.

Re: Απάντηση: Jan Garbarek Η συναυλία της χρονιάς

εχω πετυχει και καλυτερους ντραμερ, αγνωστους. μερικους απο αυτους στο Half Note. Tην προχθεσινη συναυλια την εχω ηδη ξεχασει πραγμα που για μενα σημαινει πως δεν ηταν και τιποτα ιδιαιτερο. Ισως να με εχουν επηρεασει πολυ οι EST. Η διαφορα ειναι αναλογη με αυτην της Μιλαν και του Πανιωνιου. Ευκολο 5-0, ΙΜΗΟ.

Πέτρο....
άγνωστος, το half note καλύτερος από τον Manu... και να μην τον είχα κάν δει...=γκολ από τα αποδυτήρια (μιά και το θέτεις ποδοσφαιρικά...)
:flipout:

κάτι σαν κάτι ανέκδοτα με τουρίστες....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Jan Garbarek Η συναυλία της χρονιάς

Πέτρο....
άγνωστος, το half note καλύτερος από τον Manu... και να μην τον είχα κάν δει...=γκολ από τα αποδυτήρια (μιά και το θέτεις ποδοσφαιρικά...)
:flipout:

κάτι σαν κάτι ανέκδοτα με τουρίστες....

καταλαβα. ο πιο γνωστος ειναι και ο πιο καλος. οκ, ηταν και στην κριτικη επιτροπη ενος γαλλικου talent show και ετσι εγινε ακομα πιο γνωστος.

Δε λεω πως δεν ειναι καλος. Πολυ καλος ηταν και προχτες, αλλα εχω δει και καλυτερους, οπως π.χ. εναν 25χρονο Νεουορκεζο, μαυρουκο. Αλλα τι να σου πω κι εσενα? Τελικα ολοι νομιζουμε πως τα ξερουμε ολα...

Last edited:
τωρα θυμήθηκα και εναν αλλον που ειχα πετυχει, μαζι με αλλους 3 ΘΕΪΚΟΎΣ οργανοπαιχτες, στο μπαρ ALTO, στο Αμστερνταμ. Τελος παντων. -bye-

κοίτα να δεις...
όπως λες και συ 5-0 λέω και εγώ γκολ από τα αποδυτήρια.

τώρα όσον αφορά το να θες να λες ότι νομίζω ότι τα ξέρω όλα....

και δεν είναι θέμα το πιό γνωστός (κι ούτε είπα αυτό).
δεν καταλαβαίνω γιατί θέλετε να βάζετε λόγια στο στόμα του άλλου.

και κάτι άλλο ...
είπα: μουσικός.

γιατί τύμπανα βαράνε πολλοί...
μουσικοί με τα τύμπανα παίζουν ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ.

Παιδιά ο Katche είναι στα 10 μεγαλύτερα ονόματα session ντράμερς παγκοσμίως εδώ και πολλά χρόνια. Αναγνωρισμένος μουσικός σε κύκλους που ούτε ζωγραφιστούς δεν μπορούμε να δούμε.

Ο λόγος που προέβαλλα τη συμμετοχή του σε εκείνο το talent show (νομίζω Nouvelle Star λεγόταν) ήταν για να δηλώσω το χάος που μας χωρίζει σε κουλτούρα και επίπεδο από λαούς σαν τους Γάλλους.
Αυτοί επιστρατεύουν μουσικούς με διεθνές κύρος, ενώ εμείς προσκυνάμε τις Τατιάνες και τους Ψινάκηδες.

Last edited:
Με τον Garbarek στην ησυχία του σπιτιού μου δεν είχα και πολλές σχέσεις . Ο παγωμένος ήχος της ECM δεν είναι και κάτι που με τρελλαίνει κι όλας και πολλές φορές όταν τον ακούω νοιώθω την ανάγκη να κάνω και μιά άλλη δραστηριότητα .

Παρ' όλα αυτά η συναυλία ήταν εξαιρετική με το πρωτο μέρος πιό αφαιρετικό και πιο κοντά ίσως στον παγωμένο Βορρά , αλλά και με το γκρούπ να ξεσπά σε ελεγχόμενες κορυφώσεις σαν καλοκουρδισμένη μηχανή αλλά με δική της προσωπικότητα . Φυσικά ο κύριος μοχλός της μηχανής ήταν ο Μάνου Κατσέ , τον οποίον δεν περίμενα να είναι τόσο καλός .La force majeure . Και η άνεση του στο παίξιμο , απίστευτη . Οπως εμείς αναπνέουμε .

Στο δεύτερο μέρος , πράγματι είχαμε πιό πιασσάρικη μουσική , πιό προσβάσιμη με εύκολα αναγνωρίσιμους ρυθμούς που ίσως να άγγιζαν και την ρέγκε σε ορισμένα σημεία και με τον ίδιο τον Garbarek να παίζει πιό εύκολες φράσεις στα σαξόφωνα του . Ο Bruninghaus ακίνητος , απόμακρος , ψυχρός , αλλά φοβερός πιανίστας πλούτιζε τον ήχο με μιά αίσθηση μεγαλείου .

All in all μιά εξαιρετική συναυλία . Απλώς εγώ θα ήθελα ορισμένα σημεία κορύφωσης να ήταν μεγαλύτερα σε διάρκεια και με λιγότερο έλεγχο .

και άλλες...

Attachments

• IMG_8060s.JPG
    IMG_8060s.JPG
    67 KB · Views: 8
  • IMG_8066s.JPG
    IMG_8066s.JPG
    70.3 KB · Views: 6
  • IMG_8068s.JPG
    IMG_8068s.JPG
    70.4 KB · Views: 6
  • IMG_8070s.JPG