Jazz Fusion, Smooth Jazz, Jazz Funk και άλλα είδη Jazz - Όσοι πιστοί, προσέλθετε!

Re: Jazz Fusion - Όσοι πιστοί, προσέλθετε !

ακου τι σου λεει ο υπερηχας
τα απαντα μονορουφι κρυβουν πολλες παγιδες

αλλη μια ειναι να μην εκτιμησεις με τη πρωτη καποια αντισυμβατικα που ακουγονται παραταιρα με την ολη πορεια
εκει δωσε βαση,
μπορει να τα πεταξεις και να χασεις το θησαυρο....

Απάντηση: Re: Jazz Fusion - Όσοι πιστοί, προσέλθετε !

τι να πω
είπα.
προσπάθησε να το αποφύγεις.
Ρώτα, απ αυτό τι αποκτώ?
όλο και κάποιος θα βρεθεί να σου πεί από πού να αρχίσεις.
Αλλιώς μπουχτίζεις, τρώς και τα φέσια και άμα δεν έχεις ιδέα από αυτό που ακούς στα 5 πρώτα φέσια που έχεις ακούσει συχτιρίζεις και ξεφορτώνεσαι τα άπαντα.

Δεν έχουν φέσια οι mahavishnu. Δεν είναι Beach Boys ή Wilson.

Φέσια ίσως οχι.
Αδιάφορα ομως η κυρίως κουραστικα ναι

Απάντηση: Jazz Fusion - Όσοι πιστοί, προσέλθετε !

κακές ηχογραφήσεις βασικά έχουνε.

Απάντηση: Jazz Fusion - Όσοι πιστοί, προσέλθετε !

απ' τα πέντε πρωτα πάντως δεν θυμάμαι κανένα κουραστικό

Γιαυτο πετας μια Εφη Θωδη στο μπλαουπουνκτ ... και ουτε ηχογραφηση προσεχεις, ουτε φεσια.
Ολα κυλουν σαν γαργαρο νερακι (απο την Αλεξανδρουπολη μεχρι την Kαλαματα, non stop clarino :flipout::flipout:)

Μην τσιμπας Σπαρτιατη ..... (παει να με "αδειασει" ο Προξυς :icon15:)

Μην ανησυχείς .......δεν τσιμπώ!!!!!:afro:

Πάντως με κοκορέτσι και μαγειρίτσα ............πήρε φωτά το νήμα!!!!:ADFADF1:

Αλλαξε το σε κατι καλοκαιρινο (καρπουζι ?) .... γιατι κοκορετσια και μαγειριτσες θα μας αλλαξουν τα φωτα !!!
Ζεστανε ο καιρος ανεπιτρεπτα για ... θερμιδικες βομβες !

-bye-

Αλλαξε το σε κατι καλοκαιρινο (καρπουζι ?) .... γιατι κοκορετσια και μαγειριτσες θα μας αλλαξουν τα φωτα !!!
Ζεστανε ο καιρος ανεπιτρεπτα για ... θερμιδικες βομβες !

-bye-

Done Deal ............... θα βρώ κάτι το ελαφρύ ............ σαν το ζελέ κεράσι ....... ξέρεις αυτό που σερβίρουν στους οίκους ευγηρίας!-bye-

Re: Απάντηση: Jazz Fusion - Όσοι πιστοί, προσέλθετε !

απ' τα πέντε πρωτα πάντως δεν θυμάμαι κανένα κουραστικό
Τα The Inner Mounting Flame και Birds of Fire απαραίτητα. Από τα προσωπικά και τις συνεργασίες του McLaughlin, το My Goal's Beyond και το Love Devotion Surrender (παρουσίαση εδώ, :grinning-smiley-043 ) με Carlos Santana. Για τα υπόλοιπα σε δεύτερο χρόνο και εφόσον "αφομοιωθούν" τα πρώτα, οπότε ευθυγραμμίζομαι με τον τσιφ. Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ, ότι νουθετώ και υποδεικνύω, απόψεις είναι αυτές και αφορούν μουσική, η οποία δεν επιδέχεται αγκυλώσεις και δογματισμούς.

McLaughlin.jpg

Βέβαια,αναφερόμαστε στον McLaughlin και πιθανότατα να μας την πει ο Λύμπε...
Το μόνο που μας σώζει είναι ότι τύγχανε της αποδοχής του Miles Davis. :flipout:

Σημειώθηκαν ήδη, μερσί!!!

πού το βρήκες αυτό το εξώφυλλο?

το σωστό είναι αυτό:
My+Goals+Beyond+LP.jpg

κατά τα άλλα θα πάρω την διαγώνιο με βαρδαρίσια διεύθυνση

πού το βρήκες αυτό το εξώφυλλο?

το σωστό είναι αυτό:
My+Goals+Beyond+LP.jpg

κατά τα άλλα θα πάρω την διαγώνιο με βαρδαρίσια διεύθυνση
Και τα δύο σωστά είναι, αυτό που έβαλες εσύ είναι το original και υποδηλωτικό της εποχής του, ενώ το άλλο το ανέμπνευστο, της επανέκδοσης του 1997.

Εντάξει, εσύ σαν παλαιός, με τη διαγώνιο, υιοθετείς την εντελώς μινιμαλ και βερυ μπεστ προσέγγιση. Είναι όπως διαλέγεις εδέσματα από ένα μπουφέ. Την πρώτη φορά παίρνεις πολλά για να δοκιμάσεις (ή ρωτάς κάποιον που εμπιστεύεσαι), τις επόμενες στοχεύεις σ' αυτά που σε ικανοποίησαν!

αν το δεις αλλιώς διαλέγω το λευκό του εύρηκα και για αντίθεση το μαύρο του φόντου του κεριού.
Αλλωστε ήταν τα δυό πρώτα που αγόρασα και ήμουν ακόμα 15 χρονών.
Ανάθεμα την τύφλα μου τι σφαλιάρα έφαγα.....

Βέβαια,αναφερόμαστε στον McLaughlin και πιθανότατα να μας την πει ο Λύμπε...
Το μόνο που μας σώζει είναι ότι τύγχανε της αποδοχής του Miles Davis. :flipout:

'Kαλύτερα να σου βγεί το μάτι παρά το όνομα' λέω εγώ :icon15:
Ο McLaughlin βέβαια ποτέ δεν ήταν ....το φόρτε μου (τον θεωρούσα φλύαρο) αλλά, καλοί φίλοι, ακούμε τελείως διαφορετικά ιδιώματα του fusion, εγώ και σείς.
To ...'δικό μου' είναι περισσότερο η world jazz: έχω ψύχωση διαρκείας με τους CODONA καθώς και με οτιδήποτε στο οποίο έχει βάλει το χεράκι του
ο Don Cherry - με εξαίρεση κάποια άλμπουμ του εκεί γύρω στα τελειώματά του όπου πια άγγιζε το γραφικό, αυτό που οι αγγλόφωνοι λένε self-parody.

:ADFADF1:

Last edited:

Τα The Inner Mounting Flame και Birds of Fire απαραίτητα. Από τα προσωπικά και τις συνεργασίες του McLaughlin, το My Goal's Beyond και το Love Devotion Surrender (παρουσίαση εδώ, :grinning-smiley-043 ) με Carlos Santana....

Άκουσα The Inner Mounting Flame και Birds of Fire.

Το "Birds of Fire" με συνεπήρε από το 1ο λεπτό. ΑΠλά Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο-!
Το "The Inner Mounting Flame" επίσης εξαιρετικό... απλά το "Birds of Fire" με καταβρόχθισε.

Άκουσα και το Love Devotion Surrender, και αν και δεν είμαι καθόλου οπαδός του Santana, μπορώ να πώ πώς δίπλα στον McLaughlin είναι κάτι διαφορετικό... μου άρεσε overall ο δίσκος... πολύ.
Θέλει όμως κι' άλλα ακούσματα νομίζω γιατί έχει πολύ πλούτο από κάτω...

Πάμε παρακάτ' τώρα... :firstprize:

ΥΓ. Μην με βαρέσετε, αλλά δεν μπορώ να μην το πώ/ρωτήσω... και τα 3 παραπάνω albums μου κάνουν πως έχουν πολύ και από ψυχεδέλεια... ιδέα μου ή όντως έχει πολύ ΚΑΙ από αυτό το μπαχάρι?

τι να σου πω Γκότζο μου....
εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια.

Ας πούν και οι κκ συνάδελφοι