Jazz Fusion, Smooth Jazz, Jazz Funk και άλλα είδη Jazz - Όσοι πιστοί, προσέλθετε!

Re: Jazz Fusion - Όσοι πιστοί, προσέλθετε !

@grio
Εχεις απολυτο δικιο φιλε μου και να με συμπαθας που παρερμηνευσα τα γραφομενα σου, νομισα οτι θεωρεις την γκουντα υποδεεστερη, μαλλον επηρεασμενος απο το πρωτο αρνητικο σχολιο που δεχτηκα πριν απο σενα (μαλλον ειμαι παρεξηγιαρης τελικα:laugh:). Εχω και γω ολη τη δισκογραφια των Gong, και σε βινυλιο και σε cd (X2 δηλαδη:D)

Νασαι καλα-bye-

Soft Machine - Slightly all the time

Τι μπουκωμα ηταν αυτο με το μπασο. Ευτυχως χαμηλωσα τα μπασα απο το volume panel και ελαμψε η συνθεση.
Mαλλον, αυτος που το ανεβασε στο Youtube δεν το συμπαθουσε ιδιαιτερα. Παντως, μου αρεσε .... δεν ξετρελλαθηκα
απλα, μου αρεσε ! Το σαξοφωνο σολαρει, συγνωμη ... ιπταται αερινα. Το πιανακι απο πισω, κατι παει να πει, και
αν δεν ηταν το σαξοφωνο ... μαλλον θα το ελεγε ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Τα πνευστα, εκει που συγχρονιζονται, ειναι
ολα τα λεφτα. Υπεροχοι συγχρονισμοι και αλληλοκαλυψεις. Εχει και αυτη την αυρα απο seventies ... μου θυμισε
Rough and Ready - Jeff Beck. Eπειδη προς το τελος εγινε λιγο μονοτονο και βαστικο (να τελειωσει) ... ε ....

Με αριστα το 10 ... 7.5

Return to Forever - The romantic warrior

Chick Corea και Al Di Meola ??? Ωχ τωρα, πως βαθμολογουμε αυτο το ασμα ? Θα φαμε ξυλο. Με καθε σεβασμο
(απεραντο) σ'αυτους τους δυο γιγαντες, θα ελεγα οτι εχω ακουσει και καλυτερες (πιο στυλιζαρισμενες) συνθεσεις τους.
Συνθεσεις που κυκλοφορησαν μετα το 1976. Οποτε, οσο πρωτολειο και αν ακουγεται στα δικα μου αυτια ... ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ
Η ΜΟΡΦΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΝ. Απλα, εγω τα γνωρισα οταν ηρθαν και εγκατασταθηκαν και στεφθηκαν
αρχοντες. Ισως και να χανω ενα πολυ μεγαλο κομματι της εξελιξης τους (σιγουρα χανω). Μου αρεσαν παρα πολυ
οι απιθανα σβελτοι συγχρονισμοι ολων των εγχορδων με το πιανο του Chick, απο την μεση και μετα ... ιδιως με
τους lightning fast αρπισμους του Al !!!

Με αριστα το 10 ... 8

Front Page (LaGrene, Dipiazza, Chambers) - Front Page

Δημητρη, επιτηδες μου πεταξατε εκεινο το διαγωνισμα ωδειου του εφηβου LaGrene ? (οχι εσυ, ο Γιωργος !)
Για να ξενερωσω και να χασω πασα ιδεα ? Γιατι, το πετυχατε (παρα γουρουνοτριχα). Τουτο δω το ασμα εχει παιχτει
απο ΑΛΛΟΝ LaGrene. Εαν αυτος συνεθεσε το κομματι. Αλλα, ακομα και να μην το συνεθεσε, η βασικη μελωδια ειναι
το ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. Funky και groovy οπως μ'αρεσει. Κριμα, ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ, που κραταει 5 λεπτα. Επρεπε να κραταει 10 !!!
Minimum ....

Με αριστα το 10 ... 8.5

Αλλα βρε φιλοι μου,
με εξαιρεση μερικα πολυ λιγα ασματα, τι OldSchool ακουσματα ειναι αυτα που εχετε ?
Διαζυγιο με το synthesizer εχετε παρει ? Εχουν περασει 40+ χρονια απο την εποχη των King Crimson και
Greedence Clearwater Revival. Αλλαξαν οι ηχοι .... εφυγαν απο το Brass και το Wow. Eχουν ερθει στο
cosmic aural scape !!!

Τεσπα, περι ορεξεως κολοκυθοπιτα ...

Α ναι ... Crusaders - It Happens Everyday

Δεν βαζω βαθμολογια γιατι εχω δηλωσει πολιτικα φρονηματα για αυτους (υπερ !!!)
MY KIND OF SOUND .... ENTIRELY ! Και τα βιολακια στο background .... με κανουν να θελω
να μπω στο αμαξι και να φυγω ... διχως προορισμο. Ετσι, βρε αδερφε ... εβαλα μπρος και εφυγα !

-bye-

Last edited:

Αλλα βρε φιλοι μου,
με εξαιρεση μερικα πολυ λιγα ασματα, τι OldSchool ακουσματα ειναι αυτα που εχετε ?
Διαζυγιο με το synthesizer εχετε παρει ? Εχουν περασει 40+ χρονια απο την εποχη των King Crimson και
Greedence Clearwater Revival. Αλλαξαν οι ηχοι .... εφυγαν απο το Brass και το Wow. Eχουν ερθει στο
cosmic aural scape !!!

και πού'σαι ακόμα.....

http://www.youtube.com/watch?v=VpgE8CpxZFI

Αντε ....
αφου γουσταρουμε old school ακουσματα εδω μεσα .... να μην χαλασω καρδιες !
Ο ανεπαναληπτος .... (οποιος δεν τον γνωριζει, μαλλον δεν γνωριζει ουτε τζαζ !!!)

http://www.youtube.com/watch?v=7RI1yOk0moE

(ο uploader εχει ταραξει την καταχωρηση στο phase shifter .... δεν θα τον πετυχω πουθενα ?
το ξεσκισε το ασματακι !)

Steely Dan - Thumbs Up :2thumb22sup: All time classic ! Ageless !

(τα γερουλανια με τις μπακες ειναι οι Fagen και Becker ???? ΩΧΧΧΧΧΧΧ !)

Last edited:

Αντε ....
Ο ανεπαναληπτος .... (οποιος δεν τον γνωριζει, μαλλον δεν γνωριζει ουτε τζαζ !!!)

(ο uploader εχει ταραξει την καταχωρηση στο phase shifter .... δεν θα τον πετυχω πουθενα ?

από τους χειρότερους δίσκους του....:slapface:
το φιλέτο ήδη είχε αρχίσει να φεύγει από medium rare και να πάει προς well done.....

Αντε ....

George Benson? χμμ..έχεις να ακούσεις πολλά από την "vecchia guardia", ευτυχώς που δεν έβαλες το Breezin'!!!

Δεν πρόλαβα να ποστάρω καν, με πρόλαβαν!!!!!!!!!!!!!!!1

George Benson? χμμ..έχεις να ακούσεις πολλά από την "vecchia guardia", ευτυχώς που δεν έβαλες το Breezin'!!!

είδες Μάνο?
οι παλιοί ....θαμώνες γνωρίζουν καλά....

Aυτοι καλα κανουν .....

..... εγω .... τι προσπαθω να κανω, εδω μεσα ?

Αφου ειστε δηλωμενοι παρελθοντολαγνοι !!!

Εχω οποιαδηποτε μοιρα ?

Προσπαθω να φερω τα πραγματα ΜΕΤΑ το 1990 και ειναι σαν να τραβαω ριζες πλατανου !!!

Last edited:

Aυτοι καλα κανουν .....

..... εγω .... τι προσπαθω να κανω, εδω μεσα ?

Αφου ειστε δηλωμενοι παρελθοντολαγνοι !!!

Εχω οποιαδηποτε μοιρα ?

προσπαθείς να μεγαλώσεις....:grinning-smiley-043

είδες Μάνο?
οι παλιοί ....θαμώνες γνωρίζουν καλά....

Πάνο εννοούσες, φυσικά και γνωρίζουν, εδώ μέσα υπάρχουν νήματα διαμάντια.

Oχι, σε μενα απευθυνοταν .....

Mανος (ο μπλακμπερντιε )

(ωχ .... λες να απευθυνονταν σε σενα ? ..... :laugh: ..... μπορει !)

Oχι, σε μενα απευθυνοταν .....

Mανος (ο μπλακμπερντιε )

(ωχ .... λες να απευθυνονταν σε σενα ? ..... :laugh: ..... μπορει !)

Μάλλον δίκιο έχεις φίλε "μαυροπούλι". -bye-

Ηθελα να ποσταρω το Hong Kong Breeze του Larry Coryell
απο το Spaces Revisited (Billy Cobham - Birelli Lagrene - Richard Bona)
αλλα το YouTube ...... αποφασισε να μου στερησει αυτην την χαρα ..... !!!!

(ρε σεις ..... ακουγα Lagrene τοσο καιρο και δεν το ξερα ..... :laugh:)

Το YouTube με εχει βαλει στο ματι .... ΟΤΙ ψαχνω το κανει remove !!!

Υπαρχουν ΔΥΟ εκδοσεις του It Happens Everyday ???
(και μαλιστα η δευτερη ειναι πιο aggressive και με κατεβασμενη κλιμακα ...)

Γμτ .... :angry:

Ηθελα να ποσταρω το Hong Kong Breeze του Larry Coryell
απο το Spaces Revisited (Billy Cobham - Birelli Lagrene - Richard Bona)
αλλα το YouTube ...... αποφασισε να μου στερησει αυτην την χαρα ..... !!!!

(ρε σεις ..... ακουγα Lagrene τοσο καιρο και δεν το ξερα ..... :laugh:)

Το YouTube με εχει βαλει στο ματι .... ΟΤΙ ψαχνω το κανει remove !!!

πες μας τωρα οτι το hong kong breeze ειναι fusion να σε καθαρισω..

btw μετα απο μια καραβια κομματια εβαλες ενα (1) σωστο, κι ας ειναι και pure jazz...
τελικα μαλλον θα σου μιλησω την Κυριακη....

Θα ελεγα οτι κινειται στα ορια του fusion με την παραδοσιακη jazz (λες και υπαρχει παραδοσιακη jazz !)

Αλλα μην ακους εμενα. Κοιτα εδω ....
http://www.jazz.com/music/2009/1/14/larry-coryell-spaces-revisited

Spaces Revisited reunites jazz legends Larry Coryell and Billy Cobham in a sequel to Coryell's classic album Spaces.
They appear alongside two new cohorts, guitarist Birreli Lagrene and bassist Richard Bona, and those expecting them
to re-create the original sounds of John McLaughlin and Miroslav Vitous, respectively, will be quite disappointed.
The players add a fresh dimension to JAZZ FUSION, and also the styles of both Coryell and Cobham exude
a maturity stemming from ages spent as seasoned pros.

Αρα, εφοσον προσθετουν στην Jazz Fusion ... πρεπει να ΜΗΝ ειναι και πολυ κλασικη η δουλεια (στο Spaces Revisited).

Eγω ομως θελω να ρωτησω κατι αλλο. Γιατι σας σηκωθηκε η τριχα οταν ποσταρα George Benson ?
Δεν παιζει jazz αυτος ο ανθρωπος (για μενα, κορυφαιος jazz κιθαριστας) ? Και τι ακριβως παιζει ?
Mηπως γιατι ηταν μουσικη επενδυση του δελτιου καιρου (στο τελος καποιων αρχαιων τηλεοπτικων δελτιων) ?

(θα με αρρωστησετε εδω μεσα ..... απαπαπα .....)

Eγω ομως θελω να ρωτησω κατι αλλο. Γιατι σας σηκωθηκε η τριχα οταν ποσταρα George Benson ?
Δεν παιζει jazz αυτος ο ανθρωπος (για μενα, κορυφαιος jazz κιθαριστας) ? Και τι ακριβως παιζει ?
Mηπως γιατι ηταν μουσικη επενδυση του δελτιου καιρου (στο τελος καποιων αρχαιων τηλεοπτικων δελτιων) ?

(θα με αρρωστησετε εδω μεσα ..... απαπαπα .....)

τζαζζζζζ ο Μπένσον; Τζιζ κακά. Αμα πάς σε ένα εστιατόριο ελαφρώς πολυτελείας και πρέπει να ακούς μουσική την ώρα που τρώς σπανάκι με καρύδια, κρουτόν, μπέϊκον και σως βινεγκρετ, Τζορτζ Μπένσον θα σου βάλουνε. Για να μην σε ενοχλούνε την ώρα που συζητάς και να μην θυμάσαι ότι άκουγες μουσική. Η μουσική λοιπόν ως τάπητας, μέχρι να έρθει το φιλέτο.

Οσο για την παρελθοντολαγνία που παρουσιάζουμε εδώ μέσα για βάλε ένα jazz fusion του 2010 ας πούμε να δουμε αν υπάρχει και που πάει το είδος. :grandpa:

Έλα μην τρελαίνεσαι. Ο George Benson είναι ένας μεγάλος jazz κιθαρίστας που έχει να επιδείξει ένα αξιοσέβαστο έργο σχεδόν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '70. Μετά σιγά-σιγά εμπορευματοποίησε τη μουσική του με στόχευση τα τσάρτς και μπορούμε να πούμε ότι τα κατάφερε. Το Give Me the Night του 1980 σε παραγωγή του Quincy Jones έγινε πλατινένιο και τότε μας είχε ζαλίσει το έρωτα η υπερεκτέλεσή του από τα ραδιόφωνα σε σημείο να μην αντέχουμε να ακούμε ούτε το όνομά του. Σήμερα που ανήκει στο παρελθόν και δεν προκαλεί ρίγη στις ερωτευμένες ψυχές, μπορούμε ψύχραιμα πια να αποτιμήσουμε το έργο του, που στο σύνολό του παρουσιάζει αν μη τι άλλο ενδιαφέρον. Αυτά.