Jazz Fusion, Smooth Jazz, Jazz Funk και άλλα είδη Jazz - Όσοι πιστοί, προσέλθετε!

Re: Jazz Fusion - Όσοι πιστοί, προσέλθετε !

Θα ελεγα οτι κινειται στα ορια του fusion με την παραδοσιακη jazz (λες και υπαρχει παραδοσιακη jazz !)

Αλλα μην ακους εμενα. Κοιτα εδω ....
http://www.jazz.com/music/2009/1/14/larry-coryell-spaces-revisited

Spaces Revisited reunites jazz legends Larry Coryell and Billy Cobham in a sequel to Coryell's classic album Spaces.
They appear alongside two new cohorts, guitarist Birreli Lagrene and bassist Richard Bona, and those expecting them
to re-create the original sounds of John McLaughlin and Miroslav Vitous, respectively, will be quite disappointed.
The players add a fresh dimension to JAZZ FUSION, and also the styles of both Coryell and Cobham exude
a maturity stemming from ages spent as seasoned pros.

Αρα, εφοσον προσθετουν στην Jazz Fusion ... πρεπει να ΜΗΝ ειναι και πολυ κλασικη η δουλεια (στο Spaces Revisited).

Eγω ομως θελω να ρωτησω κατι αλλο. Γιατι σας σηκωθηκε η τριχα οταν ποσταρα George Benson ?
Δεν παιζει jazz αυτος ο ανθρωπος (για μενα, κορυφαιος jazz κιθαριστας) ? Και τι ακριβως παιζει ?
Mηπως γιατι ηταν μουσικη επενδυση του δελτιου καιρου (στο τελος καποιων αρχαιων τηλεοπτικων δελτιων) ?

(θα με αρρωστησετε εδω μεσα ..... απαπαπα .....)

μη δινεις σημασια τι γραφουν.
αυτοι δεν μπορουν να χωρισουν δυο γαιδαρων αχυρα.
Αυτια εχεις.
αλλο fusion, αλλο jazz fusion , αλλο jazz.
αυτος ο ταλαιπωρος θεωρησε οτι επειδη ο Cobham και o Coryell πρωτοφερανε το fusion, ο,τι βγαλανε μετα fusion ειναι και δεν μπορουν να ξαναπαιξουν jazz...

o Βenson αυτοκαταστραφηκε με την αυρα..... (πως ελεγε ο JJCale? they call me the breeze....)
μεχρι πριν δεν υπηρχε κιθαριστας μεταξυ αυτου και του Wes

Έλα μην τρελαίνεσαι. Ο George Benson είναι ένας μεγάλος jazz κιθαρίστας που έχει να επιδείξει ένα αξιοσέβαστο έργο σχεδόν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '70. Μετά σιγά-σιγά εμπορευματοποίησε τη μουσική του με στόχευση τα τσάρτς και μπορούμε να πούμε ότι τα κατάφερε. Το Give Me the Night του 1980 σε παραγωγή του Quincy Jones έγινε πλατινένιο και τότε μας είχε ζαλίσει το έρωτα η υπερεκτέλεσή του από τα ραδιόφωνα σε σημείο να μην αντέχουμε να ακούμε ούτε το όνομά του. Σήμερα που ανήκει στο παρελθόν και δεν προκαλεί ρίγη στις ερωτευμένες ψυχές, μπορούμε ψύχραιμα πια να αποτιμήσουμε το έργο του, που στο σύνολό του παρουσιάζει αν μη τι άλλο ενδιαφέρον. Αυτά.

Κοίτα κι εγώ γέρασα εν τω μεταξύ. Ανετα πλέον θα άκουγα την σύνθεση που έβαλε ο SR 17B πιό πάνω . Ισως γιατί έχει κατασιγάσει το πάθος μου με την μουσική και την αντιμετωπίζω πιά και ως τάπητα για άλλες δραστηριότητες , πράγμα που δεν θα διανούμην προ 5ετίας-10ετίας.

εσυ μπορει να ανεβηκες σε ανωτερο επιπεδο...
σκεψου και μας που ακομα ο εγκεφαλος μας κλειδωνει με τη μουσικη....

Κοίτα κι εγώ γέρασα εν τω μεταξύ. Ανετα πλέον θα άκουγα την σύνθεση που έβαλε ο SR 17B πιό πάνω . Ισως γιατί έχει κατασιγάσει το πάθος μου με την μουσική και την αντιμετωπίζω πιά και ως τάπητα για άλλες δραστηριότητες , πράγμα που δεν θα διανούμην προ 5ετίας-10ετίας.
Μάλλον αδικείς και τους δύο μας, ηλικιακά πρέπει να είμαστε κοντά, αλλά το πάθος για κάτι που αγαπάς ποτέ δεν καταλαγιάζει. Μπορεί να θέλουμε που και που κανένα τάπητα, αλλά τις άλλες δραστηριότητες τις κάνουμε και ...όρθιοι.
:2thumb22sup:

εσυ μπορει να ανεβηκες σε ανωτερο επιπεδο...
σκεψου και μας που ακομα ο εγκεφαλος μας κλειδωνει με τη μουσικη....

who threw the keys away ???? :flipout:

Πεστα βε Grio .... !!! Ετσι !
Εχουμε ενοχοποιησει την εμπορευματοποιηση σε σημειο που να νιωθουμε αγερωχοι
ΜΟΝΟ οταν κατι ακουγεται μονο απο 5-6 .... δηλαδη, ειναι αχωνευτο με την πρωτη.

Εγω παντως, εξακολουθω να ρωτω ! Εαν ο Benson δεν ειναι jazz κιθαριστας, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ?

Proxy

Ποτε δεν εφαγα συνοδεια μουσικης. Παρολα αυτα, μου αρεσει το easy listening στην jazz
οχι για την στομαχικη μου γαληνη αλλα για την αισθητικη μου ισορροπια. Και αν θες ....
οχι μονο για αυτην. Εγραψα, οτι μουσικη που δεν σε προκαλει να ζωγραφισεις τοπια
(ψυχικα τοπια) μεσα σου .... δεν επιτελει το εργο της ! Σε εμενα, αυτο κατορθωνεται
με τα φιλετα (που ουτε να τα δειτε).

Για το 2010, ΔΕΝ γνωριζω τι κυκλοφορει σε Jazz Fusion !
Aλλα για μετα το 1990 (οπως τονισα) μου αρεσει πολυ το 7th Ave South
απο το Heads Up του Dave Weckl (πρωην ντραμιστα του Chick Corea).
ΔΕΝ μπορω να το βρω ουτε στο Youtube. Ουτε καπου αλλου.
Δεν ειναι το μονο ! Απλως, αυτο μου ρθε στο μυαλο ... τωρα !

(ΔΕΝ σου αρεσει το φιλετο ... ΟΚ .... το εμπεδωσα !)

Last edited:

τι ειναι Benson?
τωρα?
αυτο που εβαλες?

πιλαφι

που να γυρναω τωρα...
δεν εβαλες κατι απο το bad benson...something...?
ουτε να το θυμαμαι δε θελω...

Πιλαφι το One Rock Don't Make No Boulder .... ??? ....

Ειμαι κινεζος τα τελευταια 25 χρονια !!!! Λαθος υπηκοοτητα εχω ....

Λοιπον, αναλωνομαστε σε πολιτικες συζητησεις ....
Ισως να μας διαβαζουν και αλλοι, αλλα δεν τους παρεχουμε τροφη ...
Ειμαστε ολιγον ασυνεπεις .... ΕΙΜΑΙ ολιγον ασυνεπης !

Εβαλα στο νημα του Σουρλα κατι που ΔΕΝ ηταν για εκει !
Average White Band - Pick Up The Pieces
Funk και R&B mostly ....

Περιμενω την αδεια σας, να το ξαναποσταρω ..... Jazz Fusion = Funk + R&B

Last edited:

awb ok by me....
αλλα θα σε κραξουν αλλοι γι αυτους.
απλα προσφατα ειναι σε ...sabbatical...

Αυτο δεν ειναι thread .... ειναι απριλιανη χουντα !

Ας με κραξουν οσο θελουν ! Για καθαροαιμη jazz υπαρχει το νημα του Σουρλα.
Εδω ειναι Jazz Fusion (or something ....)

http://www.youtube.com/watch?v=FnH_zwVmiuE

Φοβερα χορευταραδικο κομματι (ΝΑΙ, εμπορικο κομματι ... αλλα υπαρχουν ΚΑΙ καλα εμπορικα ασματα)

Αυτο δεν ειναι thread .... ειναι απριλιανη χουντα !

Ας με κραξουν οσο θελουν ! Για καθαροαιμη jazz υπαρχει το νημα του Σουρλα.
Εδω ειναι Jazz Fusion (or something ....)

http://www.youtube.com/watch?v=FnH_zwVmiuE

Φοβερα χορευταραδικο κομματι (ΝΑΙ, εμπορικο κομματι ... αλλα υπαρχουν ΚΑΙ καλα εμπορικα ασματα)

τόπες και τόκανες. Νόμιζα ότι μόνον ένας ακούει AWB εδώ μέσα και πιστεύει ότι είναι funk.( Δεν υπάρχει λευκό φανκ. Μόνο λευκό πιλάφι). David Weckl μην βάλεις. Εχω αγοράσει ένα δίσκο του. Βαρέθηκα στην μια φορά. Αν δεν το πούλησα κάπου θάναι χωμένο:flipout:

Τουλάχιστον τώρα ξέρουμε κι οι δυο. Μουσική μαζί δεν προβλέπετε να ακούσουμε ποτέ. :grandpa:

τζαζζζζζ ο Μπένσον; Τζιζ κακά. Αμα πάς σε ένα εστιατόριο ελαφρώς πολυτελείας και πρέπει να ακούς μουσική την ώρα που τρώς σπανάκι με καρύδια, κρουτόν, μπέϊκον και σως βινεγκρετ, Τζορτζ Μπένσον θα σου βάλουνε. Για να μην σε ενοχλούνε την ώρα που συζητάς και να μην θυμάσαι ότι άκουγες μουσική. Η μουσική λοιπόν ως τάπητας, μέχρι να έρθει το φιλέτο.

Οσο για την παρελθοντολαγνία που παρουσιάζουμε εδώ μέσα για βάλε ένα jazz fusion του 2010 ας πούμε να δουμε αν υπάρχει και που πάει το είδος. :grandpa:

Ξεχνάς και συνεπώς αδικείς κατάφορα την μεγάλη άλλη κατηγορία μουσικής που υπάρχει εκτός της restaurant music, φυσικά αναφέρομαι στην elevator music:

Συγνώμη για την ελεεινή ποιότητα του κλιπ, προσοχή στα 0 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα:

http://www.youtube.com/watch?v=inb1NxdoKNc

Απάντηση: Re: Jazz Fusion - Όσοι πιστοί, προσέλθετε !

George Benson? χμμ..έχεις να ακούσεις πολλά από την "vecchia guardia", ευτυχώς που δεν έβαλες το Breezin'!!!

Δεν πρόλαβα να ποστάρω καν, με πρόλαβαν!!!!!!!!!!!!!!!1

O....πιλαφας,αγαπητικος της γκαζοζας που λεει και μια ψυχη?:flipout:

Με ολο το σεβασμο στο φιλο SR71B,δεν ξεκιναει η Τζαζ απο τον Γιωργο....