Jazz καί Αυτοσχεδιασμός

Re: Απάντηση: Re: Jazz καί Αυτοσχεδιασμός

Ένας λόγος παραπάνω για να ψάξεις όλα τα piano trio του Bobo Stenson :
Reflections, War Orphans, Serenity, Goodbye, Cantando.
Θα με θυμηθείς.

Διονύση μου έχεις δίκιο.

Έχω προς το παρόν, μόνο το Cantando, και επίσης το δίσκο που έχει κάνει μαζί με τον Tomasz Stanko, το Leosia.

Να χρησιμοποιήσω μια έκφραση που λέτε κατά κόρον εδώ;
τα έχω λιώσει....

Θα αναζητήσω και τα άλλα που μου προτείνεις. Σ' ευχαριστώ :a0210:

http://www.youtube.com/watch?v=LHDY8z8abw8

Aπόσπασμα από solo τού μπασίστα Dave Holland ...

Ο δίσκος του τού 1978 :'Emerald Tears'' διατηρεί τό προνόμιο νά είναι ένας από τούς ελάχιστους γιά solo bass και θεωρείται δίσκος αναφοράς
Aξίζει και μόνον γιά τό εγχείρημα και τήν απαράμιλλη τεχνική τού Holland αλλά και γιά νά καταλάβει ο οιοσδήποτε τίς δυνατότητες πού έχει αυτό τό όργανο..

Aς τό βάλω εδώ..
Kronos Quartet:Kutambarara,από τό Pieces of Africa.

Οι πάντα ευαισθητοποιημένοι Kronos Quartet μάς υπενθυμίζουν ότι Κόσμος δέν είναι μόνο η Δύση και ακόμα περισσότερο τό Λουξεμβούργο,στό οποίο διάφοροι καθεστωτικοί ευρωλιγούρηδες νομίζουν ότι γεννήθηκαν.

http://www.youtube.com/watch?v=lMzifaacy4U&feature=&p=4DB30338D286225E&index=0&playnext=1

...
Ο δίσκος του τού 1978 :'Emerald Tears'' διατηρεί τό προνόμιο νά είναι ένας από τούς ελάχιστους γιά solo bass και θεωρείται δίσκος αναφοράς
Aξίζει και μόνον γιά τό εγχείρημα και τήν απαράμιλλη τεχνική τού Holland αλλά και γιά νά καταλάβει ο οιοσδήποτε τίς δυνατότητες πού έχει αυτό τό όργανο..

Το Emerald Tears το απόκτησα μόλις κυκλοφόρησε
μετά από αναφορά του στο "Ήχος".
Το μπάσο στα χέρια του Holland είναι απόλαυση
και η εκτύπωση της ECM εξαιρετική ! :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Jazz καί Αυτοσχεδιασμός

είναι ένας από τούς ελάχιστους γιά solo bass και θεωρείται δίσκος αναφοράς

να θυμηθώ να σου δώσω αυτό έδώ γιατρέ

61099GE3F7L._SL500_AA300_.jpg

Πραγματικό Αριστούργημα.
Σόλο κοντραμπάσο. Αβλεπί μέσα στους 100 πιο σημαντικούς δίσκους τζαζ που κυκλοφόρησαν ποτέ: αυτούς που θεωρούνται άκρως καθοριστικοί, εκ των ών ουκ άνευ για τη μορφή της μουσικής αυτής ετσι οπως φτάνει σ εμάς σήμερα.