JBL 4520 restoration !

RETRO_SOULMAN

Established Member
3 February 2012
212
Χριστος Ανεστη σε ολους! υγεια και χαρα παντου! Λοιπον εδω και καποιο καιρο εχω ξεκινηση την ανακατασκευη ενος ζευγαριου JBL 4520... ειμαι λιγο αναποφασιστος στα driver της κορνας ομως καποια στιγμη πρεπει να κατασκευασω το κροσοβερ γιατι αλλιως σωστα μουσικη δεν θα ακουσω ποτε... Λοιπον στα driver ειμαι μεταξυ των JBL 2445 , JBL 2425 , YAMAHA JA 4280b , BEYMA CP 350 ( η παλια βερσιον με το αλουμινενιο διαφραγμα) ... το 2445 το εχω στην ψιλο-απεξω μιας και εχω ακουσει διαφορα πραγματα για τον ηχο του οχι τοσο καλα. Τα 2425 τα εχω σε ενα δευτερο συστημα μου και ειναι οκ. τα Yamaha τα εχω και αυτα! Γλυκος ηχος απαλος χωρις ξεσπασματα και ξυσιματα ... αλλα εχω θεμα με το ενα διαφραγμα. περιμενω απο αμερικα αλλο.! Τα beyma εχουν ενδιαφερον ηχο και πανε αρκετα ψηλα και ειναι στις βασικες επιλογες μου. Το θεμα μου ειναι πως τα Yamaha ειναι 16 Ohm και τα beyma 8ohm και ειμαι σιγουρος πως στο μελλον θα θελω να παιζω με ντριβερς... υπαρχει τροπος να δουλευω διαφορετικα ohm χωρις αλλαγες στο κροσ?
Στις σουπερ χαι θα αναλαμβανουν δυο jbl 2404 νομιζω μια βολικη λυση αν και τα cp 21 δεν εχουν μεγαλες διαφορες στον ηχο...ισως λιγο ξυσιμο παραπανω!
Τα γουφερ παιζουν ακροσαριστα και ειναι και η επιλογη μου ηταν να δουλεψω 2 διαφορετικα driver σε καθε ηχειο. Τα jbl Ε130 για καθαρα βοκαλ και οργανα και τα JBL K140 για περισσοτερο μπασο και βαθος στον ηχο! Μπορω να πω πως συνεργαζονται αρκετα καλα... Στο ψαξιμο ειχα βρει δυο D140 αλλα οχι σε τοσο καλη κατασταση... κριμα.
Ακουω προτασεις και Γνωμες για βελτιωσεις !! Α το συστημα παιζει με εναν τελικο sound valves vta 70 2*35 λαμπατα βατ, ενας βελτιωμενος dynaco st 70.

320815_10152285669700476_999488370_n_zps844a0ef2.jpg

IMG_6686_zps3e26cca3.jpg

IMG_6685_zps3835dceb.jpg

IMG_6684_zpsea0393f7.jpg

IMG_6668_zpse6c1b852.jpg

εξαιρετικο ηχειο και πολυ ενδιαφερον σαν project. δεν το σκεφτεσαι να το κανεις οπως ηταν αρχικα, δλδ με τις μοναδες εποχης? με υπομονη στον μπαυ τις βρησκεις ολες, αλλιως κοιτα και εδω http://www.hifido.co.jp/KW/G2/P0/A4/E/0-10/S0/

οταν θα εχεις ολες τις μοναδες θα ελεγα πως ενα νεο χρωμα ειναι must. καλο ξυσιμο, παλμικο, χερι και μετα βαψιμο. θα αναδειχτουν τα ηχεια.

σε αυτο το δωματιο θα εχεις ενα θεματακι πιο μετα με την διαταξη. τα ηχεια ειναι παρα πολυ μεγαλα και θελουν αερα για να δουλεψουν. επισης το πικαπ πρεπει να αλλαξει θεση αμεσα

τα ηχεια ειναι για λιγο στο υπνοδωματιο μου. Θα πανε στο σαλονι οταν τελειωσω! τα ντραιβερς θα ειναι τα d140 οταν τα βρω ! ενα ζευγαρι δλδ ακομα. σαν εμφανιση μου αρεσει πολυ το ηχειο οπως ειναι με τις ατελειες του !! χεχε

Έχει ενδιαφέρον το προτζεκτ
Με το καλό!

Τα 8 με τα 16 ωμ χρειαζονται διαφορετικά φίλτρα
Αν δεν εχεις κόψει τα γούφερ ακούς έναν ελεύθερο μεν ήχο αλλά στην περιοχή αλληλοκάλυψης τους με την κόρνα υπάρχουν θέματα
Μειώνονται αν ανεβάσεις πάνω απο τα 3κ το κρος αλλά τότε χάνεις το...ηχειο

Η JBL τα μεγάλα της που εχουν δύο (όμοια) 15'' δεν τα δουλεύει μαζί
και καλά κανει
Το εξωτερικό το κόβει πιο χαμηλά και αφήνει το άλλο μόνο του με τη κόρνα