Jean Hiraga's class A amplifier

βλεπω και τον διακοπτη στην πισω πλευρα,
εργονομικοτατο!

δηλαδη μετρας απο μεσα σου ...1,2,3,4,5 κλακ!
και αν τον ξεχασεις στο position 1 τι γινεται?
και για να πας στο posision 2=on ξαναπερνας απο το OFF!
καταπληκτικο!

Κλακ προς τα κάτω και κατ ευθείαν κλακ κλακ προς τα πάνω και είναι οκ. (Δεν σου το συστήνω γιατί μπορεί να ξεχαστείς)
Όσο για την εργονομία, νομίζω έχεις ακουστά για την κολοκυθόπιτα!

Δεν μου πεφτει λογος, αλλα αν μιλαμε για σωστη κατασκευη το soft start πρεπει να γινει αυτοματο

Re: Απάντηση: Jean Hiraga's class A amplifier

Δεν μου πεφτει λογος, αλλα αν μιλαμε για σωστη κατασκευη το soft start πρεπει να γινει αυτοματο

ναι πρεπει υπαρχουν πολλα ετοιμα απλα ο τροπος που το λεει ο καθενας κανει την διαφορα

Σωστό αυτό που γράφεις progressive1908 και εννοείται ότι σου πέφτει λόγος, τις σκέψεις μας γράφουμε έτσι κι αλλιώς.
Εδω άπλα περιγράφω πως λειτουργεί το πρωτόγονο, όπως αναφέρω και παραπάνω, soft start που έχω χρησιμοποιήσει στην συγκεκριμένη κατασκευή.
Είναι δική μου επιλογή, δουλεύει σωστά, δεν την προτείνω όμως για τον οποιονδήποτε.
Ένα αυτόματο που λες είναι ο καλύτερος και ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος.

edit: όπως γράφει ο takis υπάρχουν πολλά κιτ για soft start.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Jean Hiraga's class A amplifier

Μην παρεξηγείται τον Venar, είναι ωραίος τύπος αν τον γνωρίσετε.
Προσπαθεί να βοηθήσει με τον δικό του τρόπο του. Απλά στα νέα μέλη θα έπρεπε να είναι λίγο πιο ελαστικός στις απόψεις του.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Jean Hiraga's class A amplifier

Προσπαθεί να βοηθήσει με τον δικό του τρόπο του. Απλά στα νέα μέλη θα έπρεπε να είναι λίγο πιο ελαστικός στις απόψεις του.

δεν ειναι καθολου ωραιος ο τροπος του δυστυχως

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Jean Hiraga's class A amplifier

Δεν υπάρχει θέμα, άλλωστε δεν γνωριζόμαστε για να έχουμε κάτι προσωπικό μεταξύ μας. Όταν όμως δεν γνωρίζεις τον άλλο, πρέπει να προσέχεις πως εκφράζεσαι και ένα παραπάνω στον γραπτό λόγο.

Θα μου άρεσε να διαβάζω γνώμες και απορίες σχετικά με την κατασκευή, γι αυτό άλλωστε μπήκα στον κόπο να την παρουσιάσω.

Απάντηση: Re: Jean Hiraga's class A amplifier

Σωστό αυτό που γράφεις progressive1908 και εννοείται ότι σου πέφτει λόγος, τις σκέψεις μας γράφουμε έτσι κι αλλιώς.
Εδω άπλα περιγράφω πως λειτουργεί το πρωτόγονο, όπως αναφέρω και παραπάνω, soft start που έχω χρησιμοποιήσει στην συγκεκριμένη κατασκευή.
Είναι δική μου επιλογή, δουλεύει σωστά, δεν την προτείνω όμως για τον οποιονδήποτε.
Ένα αυτόματο που λες είναι ο καλύτερος και ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος.

edit: όπως γράφει ο takis υπάρχουν πολλά κιτ για soft start.

Ναι ρε παιδί μου αλλά "πρωτόγονο το Σοφτ,πρωτόγονες οι λύσεις για τους πυκνωτές ,οι τρύπες κλπ..μήπως στο τέλος πρωτόγονα θ'ακούγεται;; Ελπίζω όχι

Μα το soft start δεν έχει καμία επίδραση στον ήχο είτε είναι "πρωτόγονο" είτε σούπερ ντούπερ μοντέρνο.
Για τους πυκνωτές εξήγησε μου τι εννοείς πρωτόγονο, τους πολλούς μικρούς, την κόλληση ή την μεγάλη χωρητικότητα;
Για τις τρύπες κλπ δεν το κατάλαβα...

Re: Απάντηση: Re: Jean Hiraga's class A amplifier

Ναι ρε παιδί μου αλλά "πρωτόγονο το Σοφτ,πρωτόγονες οι λύσεις για τους πυκνωτές ,οι τρύπες κλπ..μήπως στο τέλος πρωτόγονα θ'ακούγεται;; Ελπίζω όχι

Πρωτόγονο ξε-πρωτόγονο, το εχουν και Hi End ενισχυτες των 20.000 e

Μια χαρα ειναι.

Μηπως ομως να βαλεις ενα πυκνωτακι παραλληλα στον διακοπτη για προστασια απο sparks ?

Προτιμότερη απλή λύση είναι η χρήση thermistor και ένας εξτρά διακόπτης για bypass ώστε και να ξεχαστεί δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Θα προτιμούσα οι απαντήσεις και τα σχόλια να έχουν στόχο ενημέρωσης και προτάσεων βελτίωσης...όπως και η προσθήκη πυκνωτή ποιότητας και χωρητικότητας για τον διακόπτη να μαθαίνουμε και κάτι...!

vasills11, τώρα κατάλαβα τι ακριβώς έχετε κάνει.
Δουλεύει αν και είναι κάπως "πρωτόγονο", δεν θα ενοχλήσει όμως κανέναν που ξέρει πως να το χειριστεί.

Το μέλος prooptiki πρότεινε εναλλακτικά θερμίστορ με διακόπτη. Προσωπικά για ένα απλό soft starter, θα προτιμούσα ένα διπλό Inrush Current Limiter σε L & N του πρωτεύοντος, πιστεύω για τοροειδή Μ/Τ που τραβά απότομα ρεύμα κατά την έναυση είναι ότι πρέπει και τον προστατεύει συνάμα.

Lemon το ίδιο λέμε ένα thermistor υποχρεωτικά ntc 5ohm όσο πιο μεγάλη διάμετρο γίνεται και δύο σε σειρά για μεγάλα τροφοδοτικά! Μιλάμε πάντα για τάξη Α διαφορετικά το bypass είναι υποχρεωτικό.

Ψάχνοντας το αρχείο μου για μια μέτρηση του MF-A1, έπεσα σε κάτι μετρήσεις το 2009 που είχα κάνει σε έναν Hiraga Monster που είχε φτιάξει τότε πειραματικά το μέλος kontr.

Μ/Τ σαν το κεφάλι μου με 25V τάση δευτερεύοντος, 176.000uF χωρητικότητα ανά κανάλι, πλακέτες που έγραφαν HiFiDIY 2008.

Παραθέτω κάποια από τις εργαστηριακές μετρήσεις, συμπεριφορά THD, THD+N στο όριο 0.3% παραμόρφωσης και θορύβου και το πως λειτουργούσε σε τάξη Α μέχρι και το μέγιστο.
Κλασική σχεδίαση Push-Pull τάξης Α, όπου δίνει 50% effort στο μέγιστο της εξόδου του.
12.5Wrms/κανάλι στα 8ωμ, 6.25Wrms/κανάλι στα 4ωμ.

Hiraga Lab.png
Hiraga.jpg
THD_10V_Left.jpg