JETBEAM M2S review

Κατι αλλο.
Το λεντ λεει πανω CREE XLAMP 7090B. Δεν μου φαινεται και πολυ για sst50. Για Q5 λεει οτι ειναι στο ιντερνετ.

Re: Απάντηση: JETBEAM M2S review

Εχεις δίκιο - δεν είναι SST-50 (εχει τραπεζοειδές σχήμα το SST-50 & SST-90)

Εγω παλι εχω την εντυπωση οτι το λεντ ναι μεν μοιαζει για sst50 αλλα η βαση που καθεται μοιαζει για cree. Επισης το SST50 ειναι της luminus και οχι cree.

Απάντηση: Re: JETBEAM M2S review

καταλαθος εφυγε ο ελαστικος προστατευτικος τρουλος του λεντ. Τι επιπτωση εχει αυτο; Τωρα δηλαδη ειναι πλακε η επιφανεια του λεντ.
το λεντ θα δουλεψει, απλως θα ειναι πιο ευαισθητο και μπορει να αλλαξει ο χρωματισμος προς το κιτρινο.

Το λέντ είναι σίγουρα sst50 που του ξεκόλλησε η σιλικόνη. Η βάση, είναι από cree xr-e, το thermal path με τα +,- επαφές ταιριάζει γάντι με αυτό του sst50, οπότε πήρανε τα παλιά τους pcb που τους περίσεψαν και κολλήσανε πάνω το sst50. Κατ εμέ λάθος, γιατί το sst50 έχει πολύ μεγαλύτερο wattage, τα xr-e φτιάχτηκαν για πολύ μικρότερο.

Re: Απάντηση: Re: JETBEAM M2S review

το λεντ θα δουλεψει, απλως θα ειναι πιο ευαισθητο και μπορει να αλλαξει ο χρωματισμος προς το κιτρινο.

Εχω την εντυπωση οτι εγινε πιο πρασινο

Το λέντ είναι σίγουρα sst50 που του ξεκόλλησε η σιλικόνη. Η βάση, είναι από cree xr-e, το thermal path με τα +,- επαφές ταιριάζει γάντι με αυτό του sst50, οπότε πήρανε τα παλιά τους pcb που τους περίσεψαν και κολλήσανε πάνω το sst50. Κατ εμέ λάθος, γιατί το sst50 έχει πολύ μεγαλύτερο wattage, τα xr-e φτιάχτηκαν για πολύ μικρότερο.

Επομενως εαν αποφασισω για καμια μοντα (XM-L) αλλαζω το λεντακι μαζι με την βαση (πακετακι δεν πανε αυτα; ) αρκει βεβαια να ειναι εντος των οριων τα ρευματα;

Last edited:
Aκριβώς!Κ είναι πολύ εύκολη η αλλαγή στη προκειμένη περίπτωση, αρκεί να προσέξεις τα καλώδια κ φυσικά εκ των προτέρων, τα ρεύματα, να μην είναι πολύ μεγάλα!

Aκριβώς!Κ είναι πολύ εύκολη η αλλαγή στη προκειμένη περίπτωση, αρκεί να προσέξεις τα καλώδια κ φυσικά εκ των προτέρων, τα ρεύματα, να μην είναι πολύ μεγάλα!

Θα προσπαθησω σε λιγο να τα μετρησω να σου πω εργοτελη.

Αληθεια εαν δουλεψω τον φακο στην μεγαλη σκαλα χωρις να εχω βιδωσει την βαση του λεντ στον φακο υπαρχει περιπτωση να καει το λεντ; Δηλαδη να δουλεψε το λεντ στον αερα χωρις να ακουμπαει στο σωμα του φακου

sketo toσκετο το λεντ θα καει πριν προλαβεις να σβησεις τον φακο....

με την ψυκτρα/βαση του κανεις δεν ξερει ποση ωρα θελει...

χρειζαεται να το κανεις?

Οκ Κωστα το καταλαβα. Ηθελα απλα να μετρησω ποσα αμπερ παιρνει το λεντ για να δω εαν μπορει να γινει η μοντα που ειπε ο εργοτελης με xm-l

Λοιπον δοθηκε η κεφαλη σε γνωστο μου ηλεκτρονικο. Αυτος αλλαξε το ασπρο καλωδιο με αλλο, εβαλε και παστα θερμοαγωγιμη και σημερα κουμπωθηκε στον φακο και ολα καλα. Περιμενω το βραδυ να τον δοκιμασω να δω εαν η μεταβολη στα επιπεδα φωτεινοτητας του φακου οφειλεται στο καλωδιο.

Εργοτελης προσπαθησα να μετρησω το ρευμα στο λεντ αλλα τιποτα. Εβαλα τις ακιδες του πολυμετρου στα σημεια που εχω ζωγραφισει αλλα δεν μπορεσα να παρω ενδειξεις. Στο tailcap παιρνω 2αμπερ. Στο λεντ τιποτα. Μαλλον ειναι μαγικο το λεντ και εξαφανιζει το ρευμα .... :firstprize:
Τι πρεπει να κανω για να το μετρησω;

Attachments

• 3.JPG
    3.JPG
    64 KB · Views: 11
Βασικά πρέπει να κόψεις το ένα καλώδιο από τα δυο που πάνε πάνω στο λέντ και να παρεμβάλεις το πολύμετρο ανάμεσα στα δυο σημεία που έκοψες για να ξανακάνεις κύκλωμα,με το πολύμετρο να είναι στη λειτουργία για αμπέρ(κ μετά προφανώς να τον ανοίξεις). Έτσι όπως το έκανες μετράς τη τάση του λέντ!

Καταλαβα. Αλλα ηδη μου το κολλησε ο ηλεκτρονικος και εαν του το παω να το κοψει και να το κολλησει θα μου το φερει στο κεφαλι... :fahne90:

Ισως καποια αλλη φορα να το δοκιμασω. Θα ριξω και κανα e-mail στην jetbeam μηπως μπορουν να μου δωσουν την ενταση στο λεντ.

Παντως μετα την κολληση απο τον ηλεκτρονικο ο φακος δεν κανει την τρελη εναλλαγη στα επιπεδα φωτεινοτητας. Φαντασου οτι δεν πιανεται ο φακος (στην κεφαλη) μετα απο 10 λεπτα στην μεγαλη σκαλα και καπου στα 20 λεπτα στην μεσαια σκαλα και παρολα αυτα δεν εμφανιζει πλεον το προβλημα.

Η αλλαγη σε xml εχω την εντυπωση οτι θα εδινε απο τα 40λεπτα στην μεγαλη σκαλα αυτονομια τουλαχιστον 1 ωρα για να μην πω το διπλασιο. Και αυτα χωρις καμια επιπτωση ισως στα OTF. Μαμα πρεπει να εχω τωρα 700-750.

Αν δεν αλλάξεις το κύκλωμα, θα έχεις ίδια αυτονομία εώς ελάχιστα καλύτερη λόγω χαμηλότερου Vf. Ωστόσο θα πας λογικά στα 900 OTF και το throw θα εκτιναχθεί σε διπλάσιο σχεδόν!

Αν δεν αλλάξεις το κύκλωμα, θα έχεις ίδια αυτονομία εώς ελάχιστα καλύτερη λόγω χαμηλότερου Vf. Ωστόσο θα πας λογικά στα 900 OTF και το throw θα εκτιναχθεί σε διπλάσιο σχεδόν!

Αρχισες να με μπριζωνεις. Αλλα δεν ξερω τι παιζει με τα ρευματα. Εαν δηλαδη θα αντεξει ή οχι. Εχω την εντυπωση οτι το πιο πιθανο ειναι να τραβαει λιγοτερο ρευμα. Ασε που δισταζω να πω στον ηλεκτρονικο ξεκολλα και ξανακολλα. Θα μου φερει κανα παγκο στο κεφαλι...:furious3:

Κατσε να στειλω και στην jetbeam ενα e-mail.