jfet boz

Υπολόγισα καί ένα μάλλον βολικότερο να δοκιμάσετε καμιά φορά. Αυτά τά φέτ τά είχε καί ό Φανός πρόσφατα.

Attachments

• JFET10dBpre.jpg
    JFET10dBpre.jpg
    27.6 KB · Views: 259
Last edited:
Ας το κανω ενα up...

Αν τα fet δεν ειναι ματσαρισμενα, ειτε στο αρχικο σχεδιο που εβαλε ο Dim_Z ειτε σε αυτο που εβαλε ο Salas τι πρεπει να πειραξουμε (που να μπει το pot ουσιαστικα, αλλα και οτιδηποτε αλλο);

Αφου τα φετ ειναι τυχαια, τι, και που φυσικα, θα πρεπει να μετρησουμε για να δουμε οτι εχουμε ματσαρει τελικα τις διαταξεις;

Εχω αρκετα spare και για τα δυο σχεδια (δεν εχουν και τιποτα τρελα εξαρτηματα εδω που τα λεμε) και σκοπευω σημερα να φτιαξω ενα απο τα δυο ή και τα δυο :)

Τό pot όπου V1 (wiper στό +), BF245A 3.5mA IDSS περίπου, καί BF245B ή BF245C ότι IDSS νά 'ναι.

Re: Απάντηση: jfet boz

Μια χαρα, ευχαριστω πολυ! Αν καταλαβα καλα κατι τετοιο εννοεις

salas j-fet boz.png

θα μπορουσε η R5 να αντικατασταθει επισης με καποιο pot ετσι ωστε να ρυθμισει κανεις την ταση στη source του Q1 στο μισο της τροφοδοσιας, οπως λεει και ο Κωνσταντινος για το αλλο κυκλωμα, ή δεν ειναι απαραιτητο;

Όχι στό μισό σέ αυτό, γύρω στά 18-20V στόν κόμβο R6,J2,C1 μέ 24V τροφοδοτικό είναι καλά για ~3.5mA IDSS 245Α.
Πότ όπως στόν BOZ.

Attachments

• pot.gif
    pot.gif
    35.2 KB · Views: 135
Λοιπον σε πρωτη φαση το εβαλα στο ρευμα, η τροφοδοσια μου ειναι 25V. Μετροντας την ταση στην εξοδο, χωρις να εχω σημα στην εισοδο, παρατηρω οτι και στα δυο καναλια εχω μια διακυμανση απο +40 μεχρι -40 mV. Αυτο σημαινει οτι καπου ταλαντωνει; Βεβαια και στις δυο εξοδους εχω ιδια διακυμανση.

Επισης με τροφοδοσια 25V παιρνω στόν κόμβο R6,J2,C1 περιπου 21V.

Θα του βαλω και ενα ημιτονο απο το PC να δω τι γινεται, αν θυμαμαι καλα παραγει και το Audacity.

img4483k.jpg

img4480j.jpg

Χωρίς regulator μπορεί νά είναι καί ripple αυτό πού πιάνεις. Τα κασκοδικά ή καί τό κοινής πηγής δέν έχουν PSRR. Κανά 317 δέν έχεις πρόχειρο;

Δεν το ηξερα, οπως ειπα πτωχος τω πνευματι...

Το εκανα τελειως προχειρα να δω τι γινεται, θα το δοκιμασω με 317, να φερω και την ταση σταθερα στα 24V και θα επανελθω. Αν και λογω της διαφορας του LM317 Vin-Vout>3V μαλλον στα 22V θα πρεπει να πεσω με τον ΜΤΣ (2x18) που εχω βαλει... (18 x 1,414 ~ 25,5 --> 25,5 - 3 ~ 22V)

Αλλα δεν πειραζει, μια χαρα θα ειναι και ετσι.

Ετσι κι αλλιως πρεπει να βαλω και το pot 25k στην εισοδο, να "φερω", τα δυο καναλια, οποτε εχει λιγη δουλια ακομα.

Θα επανελθω :music-smiley-005:

I'm back! :flipout:

Μπηκαν και οι σταθεροποιησεις με τα LM317 στα 22V. Εκανα και λιγο καλυτερες κολησεις... :slapface: και πλεον δε μετραει DC στην εξοδο (~ 1mV). επιπλεον δεν δειχνει καποιο ripple στον παλμογραφο ουτε στην εξοδο των LM ουτε στην εξοδο του ενισχυτη.

Το επομενο βημα ειναι ημιτονο και τετραγωνο στο 1kHz να δω τη συμπεριφορα των καναλιων και να "φερω" τα καναλια.

Φωτο τις επομενες μερες :a0210:

Επιτελους βρηκα χρονο και το εβαλα σε κουτι...

Η κατασκευη ειναι χυμα μιας και θελω να μπορει να λυνεται σε κοματια πολυ ευκολα...

Η ψυκτρα για τα LM317 :flipout:

Παντου μπηκε UTP cat5, μεγαλεια... :))

Το κουτι ειναι απο απαλωτριωση... το βρηκα στη δουλια πεταμενο καπου, απο ενα παλιο τροφοδοτικο της Amarad. Απο αυτο χρησιμοποιηθηκαν οι πυκνωτες του (10000uF) ο διακοπτης (μιας και ηταν σε ωραια θεση) και το καλωδιο τροφοδοσιας με την ασφαλειοθηκη (που να ανοιγεις τρυπες παλι...). Ανακυκλωση τωρα!

Τωρα μενει να κανω και μερικες μετρησεις (ξερω το εχω κανει χειροτερα απο το μεσανατολικο...) και να τον δοκιμασω στην πραξη :))

Τον εβαλα πανω σε κατι bib με FE 126 που εχω με προενισχυτη εναν Arcam Alpha 9, αλλα εχει αρκετη εως παρα πολυ παραμορφωση ρε γμτ... πρεπει να δω που εχω κανει πατατια... πρεπει μαλλον να παιξω και λιγο με τα pot να δω το gain (ισως και να τα βγαλω τελειως), γιατι οπως ειναι τωρα ισα ισα που ακουγεται (με τερμα τον pro).

Ιδωμεν :)

Δηλαδή θα οδηγήσεις τα ηχεία με δύο προενισχυτές...................! Πάλι καλά δεν κάηκαν....
Και έβλεπα τις φώτο και έλεγα πολύ ιδιαίτερος τρόπος αντί για RCA >>> μπόρνες και αντί για ποτενσιόμετρο τα τριμάκια.... Νόμισα το έκανες έτσι απλά για να πάρεις μετρήσεις!!!!!