Jitter Bug

Άκουσα ένα από τα συστήματα αναφοράς για μένα με δύο jitterbug σε ένα λαπτοπ (το ένα από τα δύο για το dac).

Ενώ είχα κάθε προδιαθεση να μην ακούσω διαφορά, η αλήθεια είναι τελικά η χρήση τους είχε ακουστο αποτέλεσμα.

Δεν ξέρω αν ήταν καλύτερο ή χειρότερο βέβαια γιατί δεν κάναμε πολλές Α/Β δοκιμές.

Προσωπικά είμαι πολύ διστακτικός στο να προσθέτω ακόμα ένα σημείο στην αλυσίδα μου και ειδικά στο να πειράξω την usb.

Εγώ απορώ γιατί όλα αυτά συνδέονται με το dac.

Θα πρέπει κανονικά να σχετίζονται με τη βελτίωση της πηγής, κάτι σαν source conditioning...

Ο στόχος είναι να εισέλθει το dac κάτι που είναι κατά το δυνατό απαλλαγμένο από θορύβους και παρεμβολές.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγώ όλη την αλυσίδα που περιέγραψα πριν (καλώδια, βελτιωτικά, κ.ά.) τη θεωρώ τμήμα της "πηγής"...

Το έγραψα λάθος. Όταν είπα ότι το ένα ήταν στο dac εννοώ ότι ήταν στο laptop και κατέληγε σε αυτό το usb καλώδιο από αυτό.

Θεωρητικά , αν το dac έχει και θύρα usb, ναι

Το δικό μου δεν έχει USB, μόνο firewire.

Ποιό καλό παιδί θα μου δανείσει ένα να δοκιμάσω;

Κερνάω μέτρηση και δοκιμή room correction στο χώρο του ;-)

Απάντηση: Re: Jitter Bug

α δεν έχει USB, δεν μπορείς να το χρησημοποιήσεις μπρε!

Γιατί,αφού λέει πως δουλειά κάνει ακόμα και σε μια άδεια θύρα στο λαπ ή τον υπολογιστή.

Re: Απάντηση: Re: Jitter Bug

Γιατί,αφού λέει πως δουλειά κάνει ακόμα και σε μια άδεια θύρα στο λαπ ή τον υπολογιστή.

Εχει firewire το dac, οπότε υποθέτω ότι έχει mac και μάλιστα έναν παλιό , τότε που είχαν μόνο firewire. Διαφορετικά δεν θα ρώταγε.

Re: Απάντηση: Re: Jitter Bug

σοβαρα το λέει?

Θα ήθελα να δω την τεκμηρίωση τους επ αυτου
Όχι τίποτε άλλο αλλά οι σημερινές motherboards έχουν usb από διαφορετικές οδεύσεις στην ίδια πλακέτα. Λ.χ. κάποια από την μαμά του επεξεργαστη και κάποια από nec κ.τ.λ., άσε που έχουν κάποιες έχουν και κυκλώματα απομόνωσης κ.ο.κ.

Ναι ο κατασκευαστής λέει max 2 jitterbug ανά pc ανεξάρτητα με το αν χρησιμοποιείται η θύρα ή όχι.

Ναι ο κατασκευαστής λέει max 2 jitterbug ανά pc ανεξάρτητα με το αν χρησιμοποιείται η θύρα ή όχι.

αααα έχουμε και max

τι να πρωτο σχολιασω

ας το αφήσω

:D

Εχω δύο. Ενα στο router και ένα στο NAS. Κάνουν δουλειά. Χαμηλώνουν το επίπεδο θορύβου, γίνεται το σύστημα πιο ήρεμο, οι ψιλές είναι λίγο πιο γλυκές.

Στο NAS έχεις συνδεδεμένο άλλο DAC ?
Πως και εκεί ?

αααα έχουμε και max

τι να πρωτο σχολιασω

ας το αφήσω

:D

Στο NAS έχεις συνδεδεμένο άλλο DAC ?
Πως και εκεί ?

Εγώ παίζω μέσω δικτύου τα αρχεία από το nas στον ενισχυτή με την ακόλουθη αλυσίδα : nas->mac->ενισχυτής. To jiterbug είχε καλύτερο αποτέλεσμα στο nas και στο ρούτερ από οπουδήποτε αλλού το έβαλα. Και το άφησα εκεί.

Είναι δύσκολο να το πιστέψεις, και εγώ στην αρχη το είχα δεί κάπως, αλλά μόλις τα έβαλα άκουσα διαφορά. Και ακομα μεγαλύτερη στο σύστημα που αναφέρεται ο tuxx που είναι όντως κορυφαίο...

Εγώ παίζω μέσω δικτύου τα αρχεία από το nas στον ενισχυτή με την ακόλουθη αλυσίδα : nas->mac->ενισχυτής. To jiterbug είχε καλύτερο αποτέλεσμα στο nas και στο ρούτερ από οπουδήποτε αλλού το έβαλα. Και το άφησα εκεί.

Είναι δύσκολο να το πιστέψεις, και εγώ στην αρχη το είχα δεί κάπως, αλλά μόλις τα έβαλα άκουσα διαφορά. Και ακομα μεγαλύτερη στο σύστημα που αναφέρεται ο tuxx που είναι όντως κορυφαίο...

Πάντως το τεστακι ΑΒ είναι πολύ εύκολο
Παρόλα αυτά, η οδός μέσω Ethernet, δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει bits.
Τώρα εάν πούμε ότι το όποιο noise από Ethernet φτάνει ως να ακουστεί είναι τεράστιο άλμα, αναρωτιέμαι εάν το προτείνει και αυτό η εταιρία και πως το τεκμηριώνει.

Πάντως το τεστακι ΑΒ είναι πολύ εύκολο
Παρόλα αυτά, η οδός μέσω Ethernet, δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει bits.
Τώρα εάν πούμε ότι το όποιο noise από Ethernet φτάνει ως να ακουστεί είναι τεράστιο άλμα, αναρωτιέμαι εάν το προτείνει και αυτό η εταιρία και πως το τεκμηριώνει.

Συμφωνώ για το ethernet. Ετσι είναι. Λόγω πρωτοκόλλου δεν χανεις τίποτα, διαφορετικά δεν θα κλείδωναν τα πακέτα.

Ελα όμως που το βάζεις στην USB του και ακούς διαφορά ενώ κάνεις streaming από την ethernet του υπολογιστή?