JLSounds I2S over USB with AK4396, 24/192 and Proprietory 352.8 kHz, 384 kHz and DSD

Re: JLSoubds I2S over USB with AK4396, 24/192 and Proprietory 352.8 kHz, 384 kHz and

άψογη και αυτή η κατασκευή

Re: JLSoubds I2S over USB with AK4396, 24/192 and Proprietory 352.8 kHz, 384 kHz and

Ευχαριστώ Δημήτρη!

οι τροφοδοσίες είναι και οι δύο 5v ή 5,2 και 4,1 που λέει μέσα στο site τους; Μπορούν να μπουν αντί για 2 μ/σ ένας με δυο δευτερεύων;

Οι τροφοδοσίες είναι δύο,

μία για το USB στα 4,1 Volt στα 400 mA, (πραγματική κατανάλωση γύρω στα 330 mA),

και για το DAC και τα ρολόγια 5,2 Volt στα 200 mA (πραγματική κατανάλωση 120 mA).

Ασφαλώς και μπορεί να μπει ένας μετασχηματιστής με δύο δευτερεύοντα, απλά εγώ είμαι λίγο υπερβολικός, αλλά και τα Salas αρέσκονται να έχουν μεγάλο μετασχηματιστή από πίσω τους.

Αν έχεις ήδη δύο regulator στα 5 Volt, δεν υπάρχει πρόβλημα το 4,1 το δίνει με ανοχές -0,2 +0,9 (δηλαδή το USB θα σου δουλέψει μέχρι τα 3,9 volt... από κει και κάτω μπορεί να μην κλειδώνει), αρκεί το 5 V να μην πάει παραπάνω... αυτό μπορεί να ρυθμιστεί με τον μετασχηματιστή.

Εγώ έχω χρησιμοποιήσει δύο 9V... με το δικό τους έβγαζα 3,9 Volt και έπαιζε κανονικά.

Εξαρτάται και από τα regulators, αν θα πας με τα δικά τους ή με Salas ή όποια άλλα έχεις.

Χρήστο καλησπέρα,
για τα salas θα χρειαστεί να πάρω τις πλακέτες και 2 mini kits BJT+ ?
Τι άλλα εξαρτήματα χρειάζεται να αγοράσω;
Μπορώ να έχω την βοήθειά σου σε αυτό τον τομέα;

Ευχαριστώ
Σπύρος

Το bib έχει 3 πλακέτες και θα χρειαστείς 3 μινι κιτ +/-/+

Απλά δεν θα χρησιμοποιήσω το αρνητικό;
Μετά πως θα φτάσω τα 5,2 και 4,1 βολτ;
Εκεί είναι που δεν καταλαβαίνω όσες φορές και αν έχω διαβάσει τον οδηγό.

Μην αγχώνεσαι... και εμένα με βοήθησε ένας πολύ καλός μάστορας και μετρ των Salas, από δω μέσα... ο Δημήτρης Δημητρακούδης, και έχω έτοιμα τα ΧLάκια με τις τιμές των υλικών, να σου τα στείλω αν θες.

Εγώ χρησιμοποίησα IRF + mini kit και τα βολτάζ ήρθαν κανονικότατα, ρυθμίζεις από το τριμεράκι και ανάλογα με αυτό και την αντίσταση δίπλα του... είναι έυκολο.

Οπότε θες μία πλακέτα (η οποία έχει δύο θετικά και ένα αρνητικό επάνω) απλά θα χρησιμοποιήσεις μόνο τα δύο θετικά, και δύο mini kit IRF + ή BJT+

Εδώ η λίστα των υλικών:

1.png2.png

Είναι υπολογισμένα για 12V μετασχηματιστή.

Σε περίπτωση μικρότερου μετασχηματιστή (όπως στην δική μου περίπτωση με 9V μετασχηματιστές που τους είχα) , θέλει διαφοροποίηση της αντίστασης δίπλα στο τρίμερ ή/και του τρίμερ με μεγαλύτερες τιμές.

Εγώ χρησιμοποίησα και στα δύο IRF+ διότι τα είχα, αν θα αγόραζα θα έπαιρνα ένα IRF+ και ένα BJT+ όπως λένε τα διαγράμματα.

Last edited:
Απάντηση: JLSoubds I2S over USB with AK4396, 24/192 and Proprietory 352.8 kHz, 384 kH

Xρήστο πολύ ενδιαφέρουσα λύση για την ψηφιοαναλογική μετατροπή. Μπράβο!

Το κόστος σε συνδυασμό με τις δυνατότητές της συγκεκριμένης υλοποίησης, αλλά και τις πρώτες εντυπώσεις σας πραγματικά εξιτάρουν.

Ελπίζω να έχω κι εγώ μια ευκαιρία ακρόασης (πολύ θα ήθελα και συγκριτικής με άλλα dacs, αλλά αυτό όπως τα φέρει η ώρα).

keep walking!

Ευχαριστώ Νίκο, φυσικά και θα έχεις ευκαιρία να το ακούσεις!-bye-

Απάντηση: JLSoubds I2S over USB with AK4396, 24/192 and Proprietory 352.8 kHz, 384 kH

Thanx
:ernaehrung004:

Ξέρω ότι δεν είναι το κυρίαρχο θέμα του νήματος, αλλα ίσως ενδιαφέρει και άλλους, οπότε να ρωτήσω.

Ποιές οι εντυπώσεις από τον converter? Τι Drivers έβαλες? Συνεργάστηκαν με το pc-transport εύκολα?
...και γενικά ότι δοκίμασες και μπορείς να μας πεις για αυτό το κομμάτι, ίσως να ήταν χρήσιμο.

Απ όσο έχω ψάξει, και υπάρχει ένα νήμα εδώ που τα έχει μαζεμένα τα USB to I2S converters, μου φαίνεται τουλάχιστον από χαρακτηριστικά το καλύτερο όλων (και το ακριβότερο).

Δεν έχω δοκιμάσει άλλο όμως για να το πω με σιγουριά.

Τα καλά του είναι ότι έχει γαλβανική απομόνωση, και ξεχωριστές τροφοδοσίες για USB και ρολόγια.

Το driver εγκαταστάθηκε χωρίς πρόβλημα, και δούλεψε από την πρώτη στιγμή (σε δύο pc που χρησιμοποιώ για μουσική) χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Aψεγάδιαστο λοιπόν! :a0210:

είχα σκοπό να το πάρω και με βοήθησε πολύ η εμπειρία σου!

Πoλύ σύντομα και JG Buffer Filter ειδικά σχεδιασμένο για το AKM 4396 από την jlsounds...

Είναι υπό δοκιμή αυτή την στιγμή

και σύντομα λένε να το έχουν προς πώληση, εννοείτε ότι θα πάρω και εγώ να δοκιμάσω...

Εγώ γιατί τα παίρνω πολύ αργά χαμπάρι αυτά τα νήματα;
Μπράβο Χρήστο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πρέπει να σου έρθω σύντομα... -bye-

Ευχαριστώ Μιχάλη!

Ναι βασίζεται πάνω σε αυτό το κύκλωμα του νήματος της diyaudio.

Ο MisterRogers (γνωστός ντιούης dacάς στο diyaudio) χρησιμοποίησε το αρχικό JG buffer/filter πάνω στο jlsounds AKM4396 dac, και διαπίστωσε τρομερή βελτίωση (ιδιαίτερα στα μπάσα και στα δυναμικά τους), τέτοια που υποστηρίζει ότι το προτιμάει καλύτερα από τα δικά του DAC συμπεριλαμβανομένου και του δικού του BuffaloIII...

Στην συνέχεια έπαιξε λίγο με την όλη ιστορία και σε συνεργασία με την jlsounds, βγάλανε αυτό το πλακετάκι, το οποίο είναι από τα πρώτα και θα δοκιμαστεί μάλλον αυτό το Σαββατοκύριακο...

Ελπίζω να πάει καλά...