JLSounds I2S over USB with AK4396, 24/192 and Proprietory 352.8 kHz, 384 kHz and DSD

Ναι αυτό είναι το φίλτρο, αλλά αυτό που αναπτύσσει η jlsounds θα είναι παραμετροποιημένο να λειτουργεί σωστά με το δικό της DAC.

Αν δεις τα ποστ του Μανώλη #15 και #17 νομίζω ότι αναφέρει αλλαγές σε πυκνωτές και αντιστάσεις που παραμετροποιούν το φίλτρο.

Σε ευχαριστώ για πρόταση, αλλά θα περιμένω να δω πρώτα τι έχουν φτιάξει οι Βούλγαροι, τους έχω στείλει e-mail επαυτού, και να δούμε τι θα απαντήσουν.

Αυτό είναι

attachment.php

όταν κανονίσουμε δε χάνουμε τίποτα να το παρεμβάλλουμε στο σήμα ;-). Nομίζω ότι θα έχει ενδιαφέρον (έστω με μη βέλτιστη παραμετροποίηση)
Δυστυχώς, μετά την τελευταία γρίπη, υποφέρω ακόμα απο τις επιπτώσεις της και ακούω τα μεσοχαμηλά σαν mp3, δεν μπορώ να το εκτιμήσω προς το παρόν.

όπως κάτσει Χρήστο. σε "δουλειά" να βρισκόμαστε να ξεφεύγουμε απο τα καθημερινά!

Εάν ο Βούλγαρος, δημοσιεύεσει το σχέδιο του κυκλώματος (ως οφείλει), θα φανεί εάν είναι παραμετροποιημένο για το ΑΚ4396.
Χρήστο, μέτρα την αντίσταση εξόδου του AK4396 και εάν είναι κάτω από τα 240-250ωμ....δεν έχει αλλάξει τίποτα, παρά μόνο τη διάταξη της πλακέτας για εμπορικούς λόγους.

Νίκο δεν έχεις καταλάβει ακριβώς τι επίπτωση έχει στο σήμα και τι παραμετροποίηση χρειάζεται... το νήμα που παρέθεσες, το διάβασα όλο και μάλιστα έκανα και ερωτήσεις συγκεκριμένες...

Δεν είναι αυτό το πράγμα το βάζουμε επάνω να ακούσουμε τι κάνει, θέλει δουλειά για να ρυθμιστεί όπως χρειάζεται, και αυτό είναι που ασχολούνται από την jlsounds και ο MisterRogers...

Αυτά που άκουσες στο 9023 με το φίλτρο, πολύ πιθανών να ήταν αλλιώς αν το είχατε αλλάξει όπως έκανε μετά ο Μανώλης, αλλά και μια άλλη παράμετρος, το θέμα συστήματος (ηχεία και ενισχυτικά) και εάν πράγματι μπορέσατε να ακούσετε σωστά αυτά που κάνει το φίλτρο...

Λίγο υπομονή στο θέμα του buffer...

Re: Απάντηση: JLSounds I2S over USB with AK4396, 24/192 and Proprietory 352.8 kHz, 38

Εάν ο Βούλγαρος, δημοσιεύεσει το σχέδιο του κυκλώματος (ως οφείλει), θα φανεί εάν είναι παραμετροποιημένο για το ΑΚ4396.
Χρήστο, μέτρα την αντίσταση εξόδου του AK4396 και εάν είναι κάτω από τα 240-250ωμ....δεν έχει αλλάξει τίποτα, παρά μόνο τη διάταξη της πλακέτας για εμπορικούς λόγους.

Ναι Μανώλη, γιαυτό λέω λίγο υπομονή...

Έλα μια βόλτα να το ακούσουμε...

Το DAC είναι στρωμένο, τα Salas νομίζω δεν θέλουν πολύ... μερικούς κύκλους οι πυκνωτές...

Το προτιμώ από το άλλο μου (ODAC Salas), έχει αρκετή φυσικότητα, ανάλυση χωρίς να κουράζει, πολύ καλή στερεοφωνική εικόνα, αλλά έχει μια πολύ μικρή έλλειψη στην ποσότητα χαμηλού μπάσου... (όχι στην έκταση όμως)...

Και παίζει και DSD... μου αρέσουν πολύ κάποια έργα κλασσικής μουσικής που ήρθαν στα χέρια μου, μεγάλη φυσικότητα έχω την εντύπωση, πιο πλούσιος ήχος, από τα απλά 16/44 ή τα 24/96...

Γενικά είμαι ευχαριστημένος.

Χρειάζομαι οφθαλμίατρο. ...
Ευτυχως απο αυτια παμε καλά. ...

το ντακ δεν εχει δικό του ρολόι; ρωτάω γιατί δεν φαίνεται κάτι στη φωτό. Με ενδιαφέρει και μένα αλλά χωρίς το usb to i2s. Αλλά αν δεν έχει πάνω του ρολόι σημαίνει πως δεν δουλεύει σόλο.

Απάντηση: Re: JLSoubds I2S over USB with AK4396, 24/192 and Proprietory 352.8 kHz, 38

Πάνο ευχαριστώ, σίγουρα έχει πάρει λεπτομέρεια, αέρα, η μεσαία είναι πολύ καλύτερη, αλλά έχει πολύ μικρό πρόβλημα στην ποσότητα αλλά όχι στην έκταση στα μπάσα... θα το αφήσω να στρώσουν λίγο τα Salas...

Χρήστο, ξαναδιάβασα όλο το νήμα πριν απαντήσω.

Έχω μια παρατήρηση, βλέποντας κυρίως τις φώτο που έχεις ανεβάσει για τα Salas.
Και στα δύο reg έχεις χρησιμοποιήσει στο στο φίλτρο εξόδου, ηλεκτρολυτικό πυκνωτή.
Στο ένα από τα δύο (αυτό που πάει στο dac) έχεις χρησιμοποιήσει και αντίσταση εξόδου (R107).

Στο στάδιο εξόδου, συνήθως έχουμε διάταξη Zobel όπου ένας πλαστικός πυκνωτής + αντίσταση δημιουργούν ένα φίλτρο γρήγορο και πολύ γραμμικό.
Στην περίπτωση που το φορτίο μας αλληλεπιδρά παράξενα - εν πάσει περιπτώσει όταν μετράμε με παλμογράφο και βλέπουμε ότι κάτι δεν πάει καλά - χρησιμοποιύμε ηλεκτρολυτικό πυκνωτή γιατί λόγως της μεγαλύτερης χωρητικότητάς του φιλτράρει καλύτερα και μειώνει την αλληλεπίδραση.

Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να βραχυκυκλωθεί η θέση της R107 αντίστασης.

Στο reg του dac, βλέπω σίγουρα αντίσταση, που είναι λάθος, εκτός και εάν την έχεις βραχυκυκλώσει από κάτω.
Στο reg του receiver δεν μπορώ να πω με σιγουριά εάν υπάρχει και αντίσταση.

Εν κατακλείδι, κάνε ένα έλεγχο σε αυτό το σημείο και εάν δεν το έχεις διορθώσει...διορθωσέ το.

Last edited:
Η αλήθεια πάντος είναι ότι στη λίστα με τα εξαρτήματα του τροφοδοτικού έχει βάλει πλαστικό.

Μετά από τέσσερις μήνες συλλογής των υλικών και βαρεμάρας συναρμολόγησα επιτέλους και εγώ το dac.

Η λίστα των υλικών μας:
1. Jlsounds Xmos I2SoverUSB
2. Jlsounds Dac AK4396
3. Jlsounds Filter Buffer
4. 2x Τροφοδοτικά 5v για το Xmos+Dac ( http://www.diyinhk.com/shop/audio-k...dac-power-supply-regulator-33v-50v-800ma.html )
5. Τροφοδοτικό +/- 15v για το Filter/Buffer ( http://www.diyinhk.com/shop/audio-k...oise-dac-power-supply-regulator-1215v-1a.html )
6. Μ/Σ toroidal 2x9v 60VA από Γιατρά πακτωμένος και θωρακισμένος για τα τροφοδοτικά των 5v
7. Μ/Σ toroidal 2x18v 80VA από Γιατρά πακτωμένος και θωρακισμένος για το τροφοδοτικό των +/- 15v
8. RCA Ryan
9. IEC filter 10A
10. Ποδαράκια στήριξης των πλακετών αντικραδασμικά ( http://www.ebay.com/itm/5pcs-M3-8-8...869?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c415fdd2d )
11. Εσωτερικές καλωδιώσεις audio & dc με καλώδιο mogami w2549
12. Αντικραδασμικό αυτοκόλλητο της Sika 2mm στο πάνω και κάτω καπάκι του κουτιού, όπως επίσης στο πίσω και στο υποσασί.
13. Κουτί normabox 704
14. Ποδαράκια για το κουτί αλουμινίου (διάμετρο 44μμ, ύψος 17μμ) από ebay.

Οι μεγάλοι πυκνωτές στα τροφοδοτικά αντικαταστάθηκαν με Mundorf 10.000uf και οι μικροί με Nichicon Fine Gold ίδιας χωρητικότητας όπως οι αρχικοί.
Οι πυκνωτές στο filter buffer αντικαταστάθηκαν με Nichicon Fine Gold ίδιας χωρητικότητας όπως οι αρχικοί.

IMG20140818181025.jpgIMG20140818181210.jpgIMG20140818181551.jpg

Μπράβο Σπύρο πολύ καλό αποτέλεσμα,φαντάζομαι και σε ήχο θα είναι ανάλογο των προσδοκιών σου.
Περιμένουμε ηχητικές εντυπώσεις και ίσως κάποια στιγμή διαφορές,αν υπάρχουν,με το mambo.

ΥΓ.
Από Σεπτέμβρη θα σε ''ζαλίσω'' λίγο για να βρούμε ποιά τροφοδοσία θα βάλω στο mambo.

Από Σεπτέμβρη έχω να φτιάξω την πρόσοψη με πιο χοντρό αλουμίνιο των 6mm με ενδεικτικά led για τη δειγματοληψία.
Οι αρχικές εντυπώσεις είναι πάρα πολύ καλές με γεμάτο και ξεκούραστο ήχο αλλά περισσότερα σε μια εβδομάδα περίπου που θα έχει ψηθεί.

Τάσο σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, ότι θέλεις δεν θα με κουράσεις καθόλου.
Αν και τώρα μπήκε ακόμα ένας ακόμα παίχτης από τον Νίκο Salas που πιστεύω ότι είναι εξαιρετικό!!!