JLSounds I2S over USB with AK4396, 24/192 and Proprietory 352.8 kHz, 384 kHz and DSD

Πολύ ωραίος!
Το 4396 είναι από τους πρώτους μου έρωτες.

Καλοάκουστο,καλές μουσικές!

Καλοάκουστο...
Από την μικρή μου εμπειρία είμαι και εγώ της άποψης πως οι μετατροπείς της AKM έχουν ένα "κάτι" που μου αρέσει...

Μόλις διάβασα τις εξελίξεις του Νήματος από τον Σπύρο.
Ωραία υλοποίηση Σπύρο, εύγε!

Μπορείς εάν θέλεις να έχεις διπλή έξοδο μέσω διακόπτη, απευθείας και μέσω μπάφερ, εάν το επιθυμείς με μικρή τροποποίηση των καλωδίων εξόδου. Νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο, όχι τόσο για τις συγκρίσεις, αλλά για σωστότερο ταίριασμα με επόμενες βαθμίδες.

Κοίταξα την τεκμηρίωση που δίνει ο Βούλγαρος για το μπάφερ, που πριν είχε αναφερθεί ο Χρήστος ότι το σχεδιάζει ειδικά για το AKM με σημαντικές αποκλίσεις από το πρωτότυπο του J.G.
Συγνώμη για την έκφρασή μου, αλλά "τρίχες". Βασίζεται αποκλειστικά στο φίλτρο-μπάφερ του Joachim, άλλωστε έχει πάρει άδεια από τον J.G για την υλοποίηση. Σε δύο σημεία έχει κάνει κάποιες μικρές αποκλίσεις (φίλτρο εισόδου, αντίσταση παράλληλη στην έξοδο) οι οποίες εύκολα γίνονταν και στο πρωτότυπο μπάφερ του EUVL.
Έξυπνος ο Βούλγαρος ο λοιπόν, δημιουργεί δικές του υλοποιήσεις με "άρωμα σοκολάτας"...

Σπύρο, μπες στον κόπο και μέτρα dc-offset εξόδου, τουλάχιστον στην καλή τιμή που το δίνει, να δούμε εάν έχει ταιριάξει και τα μοσφετάκια. Άστο να ζεσταθεί κανένα μισάωρο, δίχως σήμα στην είσοδο μέτρα dc στην έξοδο με ένα καλό πολύμετρο.

Σε ευχαριστώ Μάνο για τα καλά σου λόγια, αν θες στο φέρνω το dac για να το μετρήσεις και να το ακροαστείς.

Δεν έχω πρόβλημα στην καλή παρέα Σπύρο, να το κανονίσουμε και αυτό με τη σειρά του.
Μέτρα όμως το dc-offset μήπως έχουμε θέμα!
Στο πρωτότυπο κύκλωμα ο J.G είχε βάλει ρύθμιση dc-offset ανά κανάλι. Όταν ο EUVL του diyaudio υλοποίησε σε smd το κύκλωμα, θεώρησε ότι μπορεί να αφαιρέσει τους ρυθμιστές εφόσον θα έμπαιναν ταιριασμένα μοσφετάκια.
Εάν στα 27$ o Βούλγαρος έχει βάλει ταιριασμένα μοσφετάκια, τότε η τιμή είναι πολύ καλή. Το θέμα είναι να μην φεύγει άνω των 50mVdc στο κανάλι.

Mανολη, το γνωριζεις αλλωστε, σε ενα ενισχυτη dc coupled το ενα 1mV ειναι προβλημα, αν θελεις να μην παρεμβαλεις preamp.
Θα ηθελα πολυ να βρισκομαι στη Αθηνα και να εχω δυνατοτητες ανταλλαγων αποψεων σε real time .

Σπυρο εχεις να προσθεσεις κατι για το ηχο του Dac JLS .Τι θερμοκρασια εχεις μεσα στο κουτι του DAC?

Λοιπόν δεν ξέρω αν το έκανα σωστά οι ενδείξεις ειναι:
Αριστερό κανάλι 16,9
Δεξί κανάλι -3,3

Νίκο θα σου απαντήσω απο την επόμενη εβδομάδα γιατί άλλαξα όλα τα καλώδια του συστήματος και περιμένω να στρώσουν.

Neutral 0 of PSU και L-R OUT
Aν μου επιτρεπεις δειχνουν σωστες αν οι τασεις σου +/-15V ειναι ιδιες και σιγουρα ο Βουλγαρος δεν ταιριαξε τα mosfetakia .
Eιλικρινα δεν γνωριζα οτι στρωνουν και οι καλωδιωσεις !!!

Τα τροφοδοτικα που εβαλες ποσο σου στοιχησαν ?
τα διαλεξες με καποιο ιδιαιτερο χαρακτηριστικο που ηθελες?

@Nikosokey = σε αυτήν την περίπτωση (όχι συχνή) το dc θέλει μεγάλη προσοχή. Συνήθως όμως ακόμη και χωρίς ενεργό προενισχυτή, ένα σχετικός εξασθενητής περιλαμβάνει έναν πυκνωτή σύζευξης.
Το μπαφεράκι έχει δύο BF862 & δύο MMBFJ111 ανά κανάλι. Συνήθως, από ότι μου είπε ο ίδιος ο EUVL ταιριάζουν τα J111 όπου με αυτά το dc δεν ξεπερνά τα 20mV. Εάν επιμελώς ταιριάξεις και τα 862 κατεβαίνεις κάτων των 5mV.
Είναι όμως μπελάς το ταίριασμα, χρειάζονται μερικές δεκάδες για να βγάλεις 2-3 άρτιες τετράδες για πολύ χαμηλό dc-offset. Με καμιά 30ρια MMBFJ111 που είχα αγοράσει μόλις μετά βίας έβγαλα μία τετράδα της προκοπής αλλά όχι άριστη.

@ Σπύρος = μια χαρά είσαι και έτσι, ξαναμέτρα και ρίξε και μια ματιά στις τάσεις εισόδου στο μπάφερ εκείνη τη στιγμή.

Δεν το έχω δοκιμάσει.
Απο θερμοκρασία δεν ανεβάζει καθόλου το dac παρά μόνο το τροφοδοτικό που δίνει ρεύμα στο usb.
Απο ήχο είναι πολύ ξεκούραστο και ισορροπημένο με καλή ανάλυση.
Σύγκριση σε σχέση με το es9023 ακόμα δεν μπορώ να κάνω. Με τα προηγούμενα καλώδια ηχείων και rca το σύστημα ξύριζε στο ψιλά και σου τρύπαγε τα αυτιά. Εκεί το ak4397 υπερτερούσε λόγω του πιο μαλακού ήχου του. Τώρα με τα καινούρια καλώδια άλλαξε ο ήχος του συστήματος και ακούγεται πιο flat και υπερτερεί το es9023 αλλά είναι λίγο πιο ηλεκτρικός ο ήχος του, μην φανταστείς μεγάλες διάφορες όμως.

Σήμερα είχα χρόνο και έκανα εξαντλητικό τεστ ανάμεσα στα δυο dac μου. Μετά απο πολλές ώρες ακρόασης α-β φτιάχνοντας και τις θέσεις των ηχείων και έχοντας στρώσει και τα καλώδια και δοκιμάζοντας και διαφορετικά προγράμματα έχω τα τελικά αποτελέσματα.
Νικητής είναι το ΑΚ4396!!!
Πολύ καλή σκηνή, ξεχωρίσεις την θέση του τραγουδιστή και των οργάνων, αρκετή λεπτομέρεια αλλά αυτό που κάνει την διάφορα ειναι ότι ειναι πιο γλυκό και ξεκούραστο στο άκουσμα.