Jog dial δυσλειτουργία

BIOS

AVClub Fanatic
19 June 2006
15,781
Τώρα τελευταία, το jog-dial του ραδιοφ.δέκτη μου (Sony SA3ES ) έχει αρχίσει να κάνει κόλπα... Οταν ψάχνω τις συχνότητες γυρνώντας το αριστερά, όλα είναι ΟΚ... Οταν το γυρνάω δεξιά, μπορεί να ψάξει για λίγο, μετά κολλάει, και άλλες φορές ψάχνει προς τα αριστερά (ενώ το στρέφω δεξιά)... Είναι jog-dial χωρίς "στοπ".
Πιστεύετε οτι με ένα καθαριστικό επαφών, θα κάνω δουλειά ? Βέβαια δεν έχω ανοίξει ακόμα το κουτί της συσκευής να δω αν έχω πρόσβαση στα ενδότερα του jog-dial... Ξέρει κανείς κάποιο δοκιμασμένο καλό καθαριστικό? Πού θα το βρώ?

δεν εχω απάντηση, γράφω όμως για συμπαράσταση. Εχω κι εγώ το ίδιο προβλημα με το cdplayer (pioneer 707) και δεν εχω ασχοληθεί καθόλου. Επίσης εχω στο ντουλάπι κι εναν ενισχυτή SA3ES οπότε είμαστε και συνάδελφοι :p

εχεις τηλεχειρισμό τουλάχιστον?

Tηλεχειρισμό όχι.... Δεν είχε απο την μάνα του δηλαδή... Το SA3ES είναι δέκτης, μήπως ο ενισχυτής σου ονομάζεται αλλιώς ?

Bέβαια τέτοιο ανάλογο πρόβλημα έχω και με τον περιστροφικό επιλογέα εισόδων (σαν jog-dial χωρίς "στοπ" κι αυτό) ενός παλιού προενισχυτή technics, αλλά αυτό που με καίει είναι το tuner...

Tηλεχειρισμό όχι.... Δεν είχε απο την μάνα του δηλαδή... Το SA3ES είναι δέκτης, μήπως ο ενισχυτής σου ονομάζεται αλλιώς ?

ναι εχεις δικιο, ειναι ο TA FA3ES (εμφανισιακα ειναι ιδιος με τον 30ES)