Joseph audio pulsars

Re: Απάντηση: Joseph audio pulsars

Εγώ πήρα ως δεδομένο αυτό που αναφέρθηκε πιο πάνω από περισσότερα από ένα μέλη: ότι τα συγκεκριμένα ηχεία έπαιζαν καλά με τον Viva των μόλις 18 watts. Δεν ξέρω όμως το χώρο, ούτε ήμουν παρών. Για αυτό γράφω "αν περί τα 30 watts αρκούν για τις απαιτήσεις του ακροατή", πράγμα που δεν το γνωρίζω.

Last edited:
Απάντηση: Re: Joseph audio pulsars

sok πρέπει να αλλάξεις το nick σου σε max headroom χιχιχικ!
:flipout:

Κοίτα τι λέει ο γερο-Lenard.
Music is capable of a 60dB (1,000,000:1) dynamic range. The transients in music are very small in energy but are approx 20dB above the RMS music level. The average RMS power of fully dynamic music can not go above -20dB of the amplifiers full power capacity without the transients clipping the rail supplies. 20dB is 100:1 so therefore a 100 Watt amplifier should not be driven above 1 Watt of RMS music level (over approx 1 minute of time) to avoid transients being driven into rail clipping. A 100 Watt amplifier can only be used at an average of 1 Watt with fully dynamic music. For this reason amplifiers less than 60 Watts should not be considered as audiophile status, but unfortunately many are.

Υπερβολή;
Μπορεί,αλλά μια ιδέα την παίρνουμε.

Υπερβολή, το λιγότερο.....

Υπαρχει μέλος του club που αντικατέστησε με τον VIVA Solista (mk3), SET, σετ προ-τελικού 200watts για να οδηγήσει τα Amati Anniversario, που δεν ειναι τα πιο εύκολα ηχεία στον κόσμο, ενώ πέρασε και από Hypex, και push pull με περισσότερα watts, όλα αυτά στα χαρτιά......

Τα Pulsar με την ελάχιστη εμπέδηση στα 6ohm, το μονο που ζητούν ειναι ποιοτικούς ενισχυτές με στιβαρή τροφοδοσία.
Και από τάξη Α εώς και Δ.

Υπερβολή, το λιγότερο.....

Υπαρχει μέλος του club που αντικατέστησε με τον VIVA Solista (mk3), SET, σετ προ-τελικού 200watts για να οδηγήσει τα Amati Anniversario, που δεν ειναι τα πιο εύκολα ηχεία στον κόσμο, ενώ πέρασε και από Hypex, και push pull με περισσότερα watts, όλα αυτά στα χαρτιά......

Γιώργο τα παραπάνω μπορεί σε κάποιο σημείο να είναι υπερβολικά,αλλά η φυσική είναι φυσική.Εκτός και κάποιος μας λέει ψέματα,η επιστήμη όχι πάντως.
Φυσικά όσον αφορά τα γούστα,ψηλά τα χέρια!Για το σωστό μιλάμε.

Sokmav, έλα να κάνουμε ακρόαση, άλλωστε εγώ δεν ανέφερα ποτέ τα watts του VIVA Solista, γιατί βλέπω ποικιλία εκφράσεων στα πρόσωπα των ακροατών του.

Τώρα τι λέει ο κάθε κατασκευαστής , δεν το κρίνω, η υλοποίηση και το αποτέλεσμα μετράνε.
Και ειδικά στα true single ended είσαι τόσο καλός όσο η ποιότητα της τροφοδοσίας. Απλά πράγματα.

Last edited:

Sokmav, έλα να κάνουμε ακρόαση, άλλωστε εγώ δεν ανέφερα ποτέ τα watts του VIVA Solista, γιατί βλέπω ποικιλία εκφράσεων στα πρόσωπα των ακροατών του.

Δεν αμφιβάλω για αυτό που λες,πιθανότατα θα μου αρέσει αυτό που θα ακούσω,έτσι κι αλλιώς είμαι του 'ζεστού' ήχου.
Και ξέρω πως τα πολλά,πολύ ποιοτικά watt είναι από πανάκριβα έως απλησίαστα.
Εκεί όμως δεν είναι το ταβάνι;Και δεν έχει υπάρχει καποιος λόγος που είναι εκεί;
(Σωκράτης)

Εγώ ας πούμε,θα θεωρούσα ιδανικό έναν Mactone που άκουσα,(2χ50,2χ60,κάτι τέτοιο),για το συγκεκριμένο ηχείο.

Last edited:
Σωκράτη πίστεψε με δεν μου λείπουν watts, είχα εισαγάγει τον Spectron με 600watts, αντιπροσωπεύω τους Tenor με εργοστάσιο watts, σπίτι έχω ένα άλλο θηρίο, στο μαγαζί άπειρα watts ..... στο τέλος της ημέρας ή αν προτιμάς μετά απο πολύ ταξίδι, η απόλαυση ενός SET (αληθινού) είναι αξεπέραστη και δεν εχει να κάνει με ζεστό ήχο.....τέλος πάντων - τέλος of topic....

Η ίδια συζήτηση ξανά και ξανά....

Αφήστε τα specs και ακούστε μουσική... Υπάρχουν αξιόλογες υλοποιήσεις σε όλα τα στρατόπεδα. Υπάρχουν ολιγόβατες υλοποιήσεις που βάζουν τα γυαλιά σε πολλά μηχανήματα με πολύ περισσότερα βατ αλλά και το αντίθετο.... Τι να λέει όμως αυτό;

Υπάρχουν ένα σωρό παράμετροι που καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα κι εμείς είμαστε μονίμως με του πίνακες των χαρακτηριστικών από την μία και την άποψη του κάθε κατασκευαστή ή ανθρώπου από την άλλη αγνοώντας τον βασικότερο παράγοντα που είναι πειραματίζομαι, δοκιμάζω, ακούω, διαμορφώνω άποψη.... που ακόμα και η άποψη αυτή που θα διαμορφώσουμε είναι υποκειμενική αφού βάση και των αρχών της αντίληψης ο καθένας μας κρίνει μέσα από το πρίσμα των δικών του εμπειριών. Όσο περισσότερες έχουμε τόσο το καλύτερο.

Τώρα, όσον αφορά αυτά τα αριστουργήματα (Joseph audio pulsars) αμφιβάλω αν είναι ανάγκη να παίξουν με ρευματοβόρα ενισχυτικά. Τους αρκεί, απλά, μια σοβαρή υλοποίηση που να είναι ικανή να δώσει την ονομαστική ισχύ της, με επάρκεια, αποθέματα και σταθερότητα, όταν θα δει στις εξόδους ένα σύνθετο φορτίο κατά την διάρκεια αναπαραγωγής μουσικής. Αν μπορεί να το κάνει θα το κάνει και στα 30 και στα 60 και στα 16ο βάτ .- (τελεία και παύλα :rolleyes: )

Toν γεμιζει το χωρο σου ικανοποιητικα?

Υπερ του δεοντος ικανοποιητικα. Καθομαι και διπλα στον πισω τοιχο στη θεση ακροασης και εκει οι χαμηλες ενισχυονται αρκετα.

Μην ξεχνάμε και την φυσική όμως...
30 watt δεν φτάνουν για 30-40db περιεχόμενο στα 3-4 μέτρα...
Κι ο χώρος είναι ανοιχτός,δεν βοηθούν οι ανακλάσεις για να ενισχύσουν...
Δηλαδή να στήνει αυτί ο άνθρωπος στα σιγανά,ή να έχει συνεχώς τον ενισχυτή στα όρια του;
Κανονικά,πάνω από το 30% ο ενισχυτής δεν πρέπει να δουλεύει,για να μπορεί να έχει το headroom να αναπαράγει σωστά.
Πάρα πολύ καλοί οι παραπάνω ενισχυτές αλλά για 92άρες-95άρες ευαισθησίες,όχι λιγότερο.

Τι αποστάσεις έχουν τα ηχεία από τον πίσω τοίχο;
Λίγο πάνω από το μέτρο θα ήταν το ιδανικό.

30 ποντους max απο τονπισω τοιχο. Ειναι απο τους περιορισμους που εθεσα και στην αρχη του νηματος γι αυτο και ηταν υποχρεωτικη η ακροαση στο χωρο μου

Η ίδια συζήτηση ξανά και ξανά....

Αφήστε τα specs και ακούστε μουσική... Υπάρχουν αξιόλογες υλοποιήσεις σε όλα τα στρατόπεδα. Υπάρχουν ολιγόβατες υλοποιήσεις που βάζουν τα γυαλιά σε πολλά μηχανήματα με πολύ περισσότερα βατ αλλά και το αντίθετο.... Τι να λέει όμως αυτό;

Υπάρχουν ένα σωρό παράμετροι που καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα κι εμείς είμαστε μονίμως με του πίνακες των χαρακτηριστικών από την μία και την άποψη του κάθε κατασκευαστή ή ανθρώπου από την άλλη αγνοώντας τον βασικότερο παράγοντα που είναι πειραματίζομαι, δοκιμάζω, ακούω, διαμορφώνω άποψη.... που ακόμα και η άποψη αυτή που θα διαμορφώσουμε είναι υποκειμενική αφού βάση και των αρχών της αντίληψης ο καθένας μας κρίνει μέσα από το πρίσμα των δικών του εμπειριών. Όσο περισσότερες έχουμε τόσο το καλύτερο.

Τώρα, όσον αφορά αυτά τα αριστουργήματα (Joseph audio pulsars) αμφιβάλω αν είναι ανάγκη να παίξουν με ρευματοβόρα ενισχυτικά. Τους αρκεί, απλά, μια σοβαρή υλοποίηση που να είναι ικανή να δώσει την ονομαστική ισχύ της, με επάρκεια, αποθέματα και σταθερότητα, όταν θα δει στις εξόδους ένα σύνθετο φορτίο κατά την διάρκεια αναπαραγωγής μουσικής. Αν μπορεί να το κάνει θα το κάνει και στα 30 και στα 60 και στα 16ο βάτ .- (τελεία και παύλα :rolleyes: )

Σωστος. Θελω να αφησω τα specs εκτος και να ακουσω κατι που να μου αρεσει. Οτι τυπου και να ειναι οσα βατ η ρευματα και αν εχει...

Γενικώς δεν είμαι λίγο μεγάλες οι αποστάσεις για ηχείο τέτοιου μεγέθους;
2,20.. 3,80..

Οι αποστασεις ειναι οκ. Στο συγκεκριμενο χωρο νομιζεις οτι ακους ηχειο δαπεδου. Πριν λιγο εφυγε ενας φιλος που ηρθε να ακουσουμε και η πρωτη του ερωτηση ειναι αν παιζουν μονα τους η με το sub. Σε αλλο χωρο με το ηχειο απομακρυσμενο απο τον τοιχο και με θεση ακροασης στη μεση, μπορει να αποδειχθει "λιγο"...

Με μισό μέτρο απόσταση,θα έχεις τις πρώτες ανακλάσεις από τους πίσω τοίχους στα αυτιά σου με διαφορά 3ms από το κανονικό σήμα.
Κι αυτό δεν είναι ότι καλύτερο.Χρειάζεσαι πάνω από 6 για πλούσια εικόνα και σωστό άκουσμα,γι' αυτό και το μέτρο που λέγαμε.
Προς Θεού,δεν αμφιβάλω δευτερόλεπτο για αυτό που ακούς.
Είμαι σίγουρος πως είναι υπέροχο,τα άκουσα στην έκθεση και τα πρότεινα και σε φίλο που θα τα πάρει τελικά.
Καταλαβαίνω βέβαια πως η μικρή απόσταση δίνει ένα boost 1.5db οπότε είναι δίλημμα...
Δοκίμασες και το μέτρο,ή είναι out of the question;

και εγώ για αυτό θέτω τον προβληματισμό μου....
δεδομένου πως το Παλσαρ είναι ένα εξαιρετικό-απίστευτο ηχείο αναρωτιέμαι μήπως δεν παίρνεις το 100% απο αυτό που μπορεί να δώσει.... σίγουρα λόγω ποιότητας ηχείου αυτό που ακους θα είναι σούπερ αλλά μάλλον θα μπορεί να γίνει πολύ καλύτερο...
αν τώρα η συγκεκριμένη θέση είναι η μόνη δυνατή και δεν υπάρχει καμία περίπτωση αλλαγής ΟΚ!!

Με μισό μέτρο απόσταση,θα έχεις τις πρώτες ανακλάσεις από τους πίσω τοίχους στα αυτιά σου με διαφορά 3ms από το κανονικό σήμα.
Κι αυτό δεν είναι ότι καλύτερο.Χρειάζεσαι πάνω από 6 για πλούσια εικόνα και σωστό άκουσμα,γι' αυτό και το μέτρο που λέγαμε.
Προς Θεού,δεν αμφιβάλω δευτερόλεπτο για αυτό που ακούς.
Είμαι σίγουρος πως είναι υπέροχο,τα άκουσα στην έκθεση και τα πρότεινα και σε φίλο που θα τα πάρει τελικά.
Καταλαβαίνω βέβαια πως η μικρή απόσταση δίνει ένα boost 1.5db οπότε είναι δίλημμα...
Δοκίμασες και το μέτρο,ή είναι out of the question;

Δυστυχως ειναι εκτος συζητησης. Καποια στιγμη θα το δοκιμασω, αλλα μονο για λογους δοκιμων. Μπροστα ακριβως (φαινεται και στις φωτο) περνας για τον καναπε οποτε εμποδιζουν. Σε χαμηλες μεχρι μετριες εντασεις που ειναι και το 95%των ακροασεων ειναι ολα οκ. Αν τσιμπησεις την ενταση αρχιζουν και παιζουν πιο εντονα καποια στασιμα (τουλαχιστον οσο μπορω να καταλαβω). Η μερικη διορθωση του χωρου με καποια πανελ η γεμισμα πινακων η οτι αλλο προκυψει, ειναι σε μελλοντικο πλανο.

Να μην ξεχασω και το δευτερο σχολιο του φιλου (με γνωση του χωρου και με αρκετα ακουσματα) οτι αν δεν τον εβλεπε δεν πιστευε οτι παιζει πολυκαναλος...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Joseph audio pulsars

Δυστυχως ειναι εκτος συζητησης. Καποια στιγμη θα το δοκιμασω, αλλα μονο για λογους δοκιμων. Μπροστα ακριβως (φαινεται και στις φωτο) περνας για τον καναπε οποτε εμποδιζουν. Σε χαμηλες μεχρι μετριες εντασεις που ειναι και το 95%των ακροασεων ειναι ολα οκ. Αν τσιμπησεις την ενταση αρχιζουν και παιζουν πιο εντονα καποια στασιμα (τουλαχιστον οσο μπορω να καταλαβω). Η μερικη διορθωση του χωρου με καποια πανελ η γεμισμα πινακων η οτι αλλο προκυψει, ειναι σε μελλοντικο πλανο.

Να μην ξεχασω και το δευτερο σχολιο του φιλου (με γνωση του χωρου και με αρκετα ακουσματα) οτι αν δεν τον εβλεπε δεν πιστευε οτι παιζει πολυκαναλος...

:a0210: