more peers
AVClub Fanatic
Καλορίζικο! Ηχειάρα!!!
Με το καιρό που θα το συνηθίσεις θα τακτοποιήσεις και τα υπόλοιπα περί στησίματος κτλ
Με το καιρό που θα το συνηθίσεις θα τακτοποιήσεις και τα υπόλοιπα περί στησίματος κτλ
Υπαρχει μια λυση ομως την οποια ειχα εφαρμοσει εχοντας ακριβως τα ιδια τοποθετηση (μεχρι και το τζακι τα δεξια!) προκειμενου να ακουω σωστα τα ηχεια μου.
Δηλαδη?Για πες...
Αγοραζεις δυο βασεις γρανιτη και βαζεις απο κατω στις ακρες 4 κομματια τσοχα για επιπλα με μεγαλο βαρος (υπαρχουν τα σχετικα αυτοκολλητα). Επανω τοποθετεις τις βασεις των ηχειων με πιατακια στις ακιδες για να μην γλιστρανε τα ηχεια επανω στον γρανιτη. Οποτε θελεις να κανεις κριτικα ακουσματα γλυστρας με το ποδι σου απο πισω τους γρανιτες και φερνεις τα ηχεια 70-80 ποντους μπροστα οπως ειναι. Το γεγονος του οτι θα κλεινει το περασμα του καναπε γι αυτες τις συγκεκριμενες στιγμες ειναι η μονη σοβαρη υποχωρηση εκ μερους των αλλων. Μετα παλι πισω στην θεση τους με ενα ελαφρυ σπρωξιμο των βασεων με το ποδι ολα πανε στη θεση τους οπου μπορεις να κανεις τις casual ακροασεις σου. Πιστεψε με θα ακουσεις μουσικη. Και μην διαλεξεις ενισχυτη αν δεν εχεις ετσι τοποθετημενα τα ηχεια! Δεν ειναι ευκαταφρονητα τα ποσα που εχεις δωσει για να υποβαθμιζεις ετσι την επενδυση σου! Τωρα εξηγειται γιατι ολα τα ηχεια που δοκιμαζες σου φορτιζαν υπερβολικα τον χωρο...γιατι ετσι τοποθετημενα απλα δεν τα ακουγες...
Οκ. Ναι το εχω υποψη μου. Εννοειται οτι εχουν γινει ακροασεις με τα ηχεια απομακρυσμενα απο τον τοιχο. Σαφως υπαρχει βελτιωση αλλα μην φανταζεσαι ημερα με τη νυχτα. Βελτιωνεται λιγο η εικονα και λιγο περισσοτερο η φορτιση του χωρου. Η φορτιση ειναι ακριβως λογω του χωρου και για να δω μεγαλη διαφορα θα πρεπει να πειραχθει-βελτιωθει ο χωρος.
Οκ. Ναι το εχω υποψη μου. Εννοειται οτι εχουν γινει ακροασεις με τα ηχεια απομακρυσμενα απο τον τοιχο. Σαφως υπαρχει βελτιωση αλλα μην φανταζεσαι ημερα με τη νυχτα. Βελτιωνεται λιγο η εικονα και λιγο περισσοτερο η φορτιση του χωρου. Η φορτιση ειναι ακριβως λογω του χωρου και για να δω μεγαλη διαφορα θα πρεπει να πειραχθει-βελτιωθει ο χωρος.
Σωστος αλλα αυτο ειναι το επομενο σταδιο. Αν πισω απο την θεση ακροασης εχεις τοιχο τοτε η τεχνικη LEDE θα σε βοηθησει πολυ. Πλεον υπαρχουν παθητικες λυσεις πολυ υψηλης αισθητικης που οχι μονο δεν θα ειναι προβλημα αλλα θα δωσουν και αλλο τονο στο χωρο σου. Αφου εχεις κανει ολα αυτα η απολυτη καταληξη ειναι ενα ποιοτικο room correction
Αγοραζεις δυο βασεις γρανιτη και βαζεις απο κατω στις ακρες 4 κομματια τσοχα για επιπλα με μεγαλο βαρος (υπαρχουν τα σχετικα αυτοκολλητα). Επανω τοποθετεις τις βασεις των ηχειων με πιατακια στις ακιδες για να μην γλιστρανε τα ηχεια επανω στον γρανιτη. Οποτε θελεις να κανεις κριτικα ακουσματα γλυστρας με το ποδι σου απο πισω τους γρανιτες και φερνεις τα ηχεια 70-80 ποντους μπροστα οπως ειναι. Το γεγονος του οτι θα κλεινει το περασμα του καναπε γι αυτες τις συγκεκριμενες στιγμες ειναι η μονη σοβαρη υποχωρηση εκ μερους των αλλων. Μετα παλι πισω στην θεση τους με ενα ελαφρυ σπρωξιμο των βασεων με το ποδι ολα πανε στη θεση τους οπου μπορεις να κανεις τις casual ακροασεις σου. Πιστεψε με θα ακουσεις μουσικη. Και μην διαλεξεις ενισχυτη αν δεν εχεις ετσι τοποθετημενα τα ηχεια! Δεν ειναι ευκαταφρονητα τα ποσα που εχεις δωσει για να υποβαθμιζεις ετσι την επενδυση σου! Τωρα εξηγειται γιατι ολα τα ηχεια που δοκιμαζες σου φορτιζαν υπερβολικα τον χωρο...γιατι ετσι τοποθετημενα απλα δεν τα ακουγες...
Χίλιες φορές δυο όμορφα πάνελ-πίνακες πίσω τους σαν αυτά που φτιάχναμε στο άλλο νήμα από τα συνεχή πέρα-δώθε.
Δεν θα ωφελήσουν το ίδιο βέβαια ακουστικά αλλά θα σώσουν κάπως την κατάσταση.
Οκ...
Το θέμα είναι να παίρνουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα απο τα μηχανάκια μας στο χώρο μας,μέσω εφικτών και λογικών λύσεων.
Οχι να παρανοούμε και να αγχωνόμαστε συνεχώς...Ετσι δεν απολαμβάνεις την μουσική,δεν γαληνεύεις ποτέ.
Ναί...παίρνουμε μέν τα πιό κατάλληλα-καλύτερα μηχανήματα που μπορούμε για το χώρο μας,αλλά απο κεί και πέρα απολαμβάνουμε αυτό που μπορούμε νάχουμε...
Δυστυχώς τα απίτια μας δεν είναι στούντιο και λίγοι μόνο μπορούν να έχουν ξέχωρο αποκλειστικό και φροντισμένο χώρο.
Την ιδια πατεντα ειχα κανει κι εγω εσπρωχνα ξανασπρωχνα τοκανα μια δυο πεντε δεκα μετα τελος.
κακα τα ψεματα αν δεν εχεις τον χωρο αστα...
Καταρχην γινεται πολυ γρηγορα και πολυ ευκολα. Με το χερι σου κρατας το πανω μερος του ηχειου και ταυτοχρονα με το ποδι σπρωχνεις τον γρανιτη και παει σε χρονο dt στις προσημειωμενες θεσεις ακροασης. Τα εκανα χρονια με ηχεια βασης (παιχνιδακι) αλλα και με δαπεδου 40 κιλων εκαστο. Οταν δινουμε χιλιαρικα για πολυμπριζα, καλωδια ρευματος και interconnect για να προσεγγισουμε την απολυτη πιστοτητα, θεωρω min προσπαθεια την σωστη τοποθετηση των μηχανηματων στον χωρο. Δεν μπορουμε ολοι να εχουμε dedicated χωρους ακροασης για να γινουμε χαιφιντελιστες. Και αυτο το υποστηριζει καποιος που διαθετει τετοιο χωρο...
Επειδή όμως εκτός από τις κριτικές ακροάσεις θέλω η μουσική να είναι μέρος της καθημερινότητας μου και να την ευχαριστιέμαι και με την παρέα μου,κλπ,προτίμησα ενδιάμεση λύση,φρόντισα αυτά που μπορούσα και θα τα φροντίσω κι άλλο,αλλά στο πλαίσιο του να συμβιβάζονται τα μηχανάκια για εμένα,όχι εγώ για τα μηχανάκια και να μην μπορώ να κουνηθώ.
Οπότε όπως καταλαβαίνεις,δεν είναι ανάγκη να το τραβάμε στα άκρα,μουσική ακούμε,ας την ακούσουμε άνετα κι όπως μας βολεύει,δεν χρειάζεται να μας περιορίζει.
Κοίταξε,όλα είναι και λίγο σχετικά..
Εγώ ας πούμε έχω ένα χώρο μεγάλο,θα μπορούσα πανέυκολα,να τον διαμορφώσω τελείως αυστηρά ως χώρο ακρόασης,με τα απολύτως απαραίτητα,να τον φροντίσω ηχητικά μιας και μετά το χώρισμα θα ήταν μικρότερος,κλπ..
Επειδή όμως εκτός από τις κριτικές ακροάσεις θέλω η μουσική να είναι μέρος της καθημερινότητας μου και να την ευχαριστιέμαι και με την παρέα μου,κλπ,προτίμησα ενδιάμεση λύση,φρόντισα αυτά που μπορούσα και θα τα φροντίσω κι άλλο,αλλά στο πλαίσιο του να συμβιβάζονται τα μηχανάκια για εμένα,όχι εγώ για τα μηχανάκια και να μην μπορώ να κουνηθώ.
Οπότε όπως καταλαβαίνεις,δεν είναι ανάγκη να το τραβάμε στα άκρα,μουσική ακούμε,ας την ακούσουμε άνετα κι όπως μας βολεύει,δεν χρειάζεται να μας περιορίζει.
Ετσι εκανα.Καταρχην γινεται πολυ γρηγορα και πολυ ευκολα. Με το χερι σου κρατας το πανω μερος του ηχειου και ταυτοχρονα με το ποδι σπρωχνεις τον γρανιτη και παει σε χρονο dt στις προσημειωμενες θεσεις ακροασης. Τα εκανα χρονια με ηχεια βασης (παιχνιδακι) αλλα και με δαπεδου 40 κιλων εκαστο. Οταν δινουμε χιλιαρικα για πολυμπριζα, καλωδια ρευματος και interconnect για να προσεγγισουμε την απολυτη πιστοτητα, θεωρω min προσπαθεια την σωστη τοποθετηση των μηχανηματων στον χωρο. Δεν μπορουμε ολοι να εχουμε dedicated χωρους ακροασης για να γινουμε χαιφιντελιστες. Και αυτο το υποστηριζει καποιος που διαθετει τετοιο χωρο...
Ετσι εκανα.
Οταν τα μηχανηματα ειναι μεσα σε σαλονι οπου υπαρχει και γυναικα ειναι λιγα τα πραγματα που μπορει να γινουν,μην κρυβομαστε πισω απ το δακτυλο μας,
ζηλευω αυτους που εχουν χωρο και τα χωνουν εκει μεσα ή αυτους που το σπιτι ειναι για παρτη τους.
Αλλα κι αυτο θελει χρηματα ουκ ολιγα,
εγω εχω τεραστιο υπογειο π.χ. αλλα για να το φτιαξω θελω χτισιματα να σηκωσω τοιχους κλπ.οποτε δωρο αδωρο,το λεω σαν παραδειγμα για να πω οτι τα παντα ειναι σχετικα.
Ασε που δεν μ αρεσει και η απομονωση.
Οποτε βολευεσαι στο σαλονακι σου με οσο το δυνατον καλυτερη θεση το επιτρεπει και τελειωνει η ιστορια εκει, και ακους αμεριμνα τις μουσικες σου.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.