JPlay

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,746
Αθήνα
... το έχετε δοκιμάσει;
Και ακόμα περισσότερο το έχει αγοράσει κανείς;

Μόλις το κατέβασα και το δοκιμάζω με τον foobar - την μικρή uca222 - Ο2 - Ακουστικά και η πρώτη εντύπωση είναι πολύ καλή!!!!

Βέβαια 99 είναι πολλά λεφτά...

... το έχετε δοκιμάσει;
Και ακόμα περισσότερο το έχει αγοράσει κανείς;

Μόλις το κατέβασα και το δοκιμάζω με τον foobar - την μικρή uca222 - Ο2 - Ακουστικά και η πρώτη εντύπωση είναι πολύ καλή!!!!

Βέβαια 99 είναι πολλά λεφτά...

μιλησέ μας για αυτό λίγο

Το έχουμε δοκιμάσει, και έχει γίνει συζήτηση εδώ στο φόρουμ... αλλά πες μας τις δικές σου απόψεις πρώτα...

Απάντηση: Re: JPlay

http://www.jriver.com/jplay.html
μόλις είδα κ αυτό

Πολύ καλό,εύηχο,έχει ένα κάρο ευκολίες,αλλά χρωματισμένο έχω την εντύπωση πως προσθέτει στα άκρα.
Μόνο σωστά στημένο foobar για εμένα κάνει δουλειά χωρίς να προσθέτει ή να αφαιρεί.

Η πρώτη μου αίσθηση ήταν πως έδωσε λίγο μπάσο παραπάνω -με την καλή έννοια- αλλά οχι και τόσο πριμα... σαν να τα μαλάκωσε κάπως αυτά... επίσης σαν να έδωσε λίγο σώμα παραπάνω. Δλδ ο foobar "σκέτος" μου ακούστηκε λίγο πιο λεπτός.
Ξαναλέω το έχω ακουσει πολύ λίγο... άρχισα να βλέπω την κριτική που ασκείται σε διάφορα sites και ταυτόχρονα ήθελα να δω τι παίζει και με το Fidelizer για το οποίο ρωτάω στο νημα του foobar.
Θα αντικαταστήσω την uca με τα EVO HiFace&DAC και θα επανέλθω...

Πάντως ΟΚ όλες οι κριτικές που του ασκούνται δεν λέω πως δεν έχουν βάση αλλά απο την άλλη και στους Mac οι διάφοροι bit-perfect players έχουν ηχητικές διαφορές. Μάλιστα τότε που ακουσαμε τους 5-6 σουπερ DACs στο σπίτι του Ανδρέα (με Mac) λέγαμε με τον Μιχάλη (Sonus) πως πιο μεγάλη διαφορά κάνουν οι s/w players παρά οι DACs... τουλάχιστον υπο τις συνθήκες της εν λόγω ακρόασης (πολύς κόσμος, οχι ιδανική θέση ακρόασης πάντα κλπ).

Επίσης ο JRiver έχει συμφέρον να μην θεωρεί πως το JPlay παίζει καλά... απο την στιγμή που συνεγάζεται το ίδιο και με δωρεάν προγράματα τυπου foobar ποιος ο λόγος να πληρώσει κανείς για να πάρει το JRMC; Εκτός αν θέλει το GUI του και την οργάνωση που προσφέρει. Αλλά για μένα ένα τέτοιο πρόγραμμα πρώτα το παίρνεις για την όποια ηχητική του ποιότητα και μετά για οργάνωση βιβλιοθήκης!!! Εγώ έχω συνηθήσει στο drug&drop.. :)

Απάντηση: Re: JPlay

Πολύ καλό,εύηχο,έχει ένα κάρο ευκολίες,αλλά χρωματισμένο έχω την εντύπωση πως προσθέτει στα άκρα.
Μόνο σωστά στημένο foobar για εμένα κάνει δουλειά χωρίς να προσθέτει ή να αφαιρεί.

Η πρώτη μου αίσθηση ήταν πως έδωσε λίγο μπάσο παραπάνω -με την καλή έννοια- αλλά οχι και τόσο πριμα... σαν να τα μαλάκωσε κάπως αυτά... επίσης σαν να έδωσε λίγο σώμα παραπάνω. Δλδ ο foobar "σκέτος" μου ακούστηκε λίγο πιο λεπτός.
Ξαναλέω το έχω ακουσει πολύ λίγο... άρχισα να βλέπω την κριτική που ασκείται σε διάφορα sites και ταυτόχρονα ήθελα να δω τι παίζει και με το Fidelizer για το οποίο ρωτάω στο νημα του foobar.
Θα αντικαταστήσω την uca με τα EVO HiFace&DAC και θα επανέλθω...

Πάντως ΟΚ όλες οι κριτικές που του ασκούνται δεν λέω πως δεν έχουν βάση αλλά απο την άλλη και στους Mac οι διάφοροι bit-perfect players έχουν ηχητικές διαφορές. Μάλιστα τότε που ακουσαμε τους 5-6 σουπερ DACs στο σπίτι του Ανδρέα (με Mac) λέγαμε με τον Μιχάλη (Sonus) πως πιο μεγάλη διαφορά κάνουν οι s/w players παρά οι DACs... τουλάχιστον υπο τις συνθήκες της εν λόγω ακρόασης (πολύς κόσμος, οχι ιδανική θέση ακρόασης πάντα κλπ).

Επίσης ο JRiver έχει συμφέρον να μην θεωρεί πως το JPlay παίζει καλά... απο την στιγμή που συνεγάζεται το ίδιο και με δωρεάν προγράματα τυπου foobar ποιος ο λόγος να πληρώσει κανείς για να πάρει το JRMC; Εκτός αν θέλει το GUI του και την οργάνωση που προσφέρει. Αλλά για μένα ένα τέτοιο πρόγραμμα πρώτα το παίρνεις για την όποια ηχητική του ποιότητα και μετά για οργάνωση βιβλιοθήκης!!! Εγώ έχω συνηθήσει στο drug&drop.. :)

Τα μπέρδεψα μάλλον,για το JRiver έγραψα όσα έγραψα,το JPlay δεν το έχω δοκιμάσει.My bad,συγνώμη!

Το λοιπόν... αυτό που ακούω είναι οτι σαν να βγαίνει ένα απειροελάχιστο αλλά ακουστό πέπλο παραμόρφωσής κατα την αναπαραγωγή... σαν να υπάρχει μια περισσότερη ησυχία... δεν ξέρω αν είναι placebo αλλά θεωρώ πως μια διαφορά την έχει... επίσης έχει λίγο πιο ελεγχόμενο μπάσο, και αμεσότητα στις φωνές.
Όπως και να έχει νομίζω οτι μάλλον δεν αξίζει κανεις να δώσει 99 ...

Χρήστο τι λές;

Αυτό που έχω να πω όπως και το έχω ξαναπεί,... είναι ότι είναι το πιο ωφέλιμο plug in που υπάρχει αυτή την στιγμή...

Θεωρώ ότι βοηθά τον player (στην δική μου περίπτωση foobar) να αναπαράγει με την μέγιστη απόδοση...

Δυστυχώς οι αθλιότητες των κατασκευαστών του jriver και κάποιων από τα τσιράκια τους στο computeraudiophile έχει συνεισφέρει το προϊόν αυτό να έχει αποκτήσει κακή φήμη, μολονότι είναι κατά την δική μου αλλά και πολλών άλλων παγκοσμίως ίσως το απόλυτο plugin...

Αυτό που περιγράφεις, το μαλάκωμα των υψηλών και η αφαίρεση ενός πέπλου από την ψηφιακή αναπαραγωγή, αν ήταν να μεταφραστεί σε αναλογίες απόδοσης και τιμών σε DAC... θα ήταν μάλλον στις χιλιάδες...

Το μοναδικό μειονέκτημα του είναι η πάρα πολύ υψηλή τιμή του... που όμως φαντάζει απόλυτα λογική σκεπτόμενοι το προηγούμενο παράδειγμα...

Δεν το έχω αγοράσει αλλά έχω κάνει εκτεταμένες δοκιμές... είναι σίγουρα στο νου μου για μελλοντική αγορά, όταν και εφόσον τακτοποιήσω και ολοκληρώσω το ψηφιακό κομμάτι του δικάναλου μου συστήματος...

ΥΓ. 99ε... αλήθεια πόσο κάνουν τα καλώδια ρεύματος ή τα φισ σούκο?, οι audiophile ασφάλειες?, τα WBT rca?... κλπ... εν όψη αυτών δεν νομίζω να κολλάμε εκεί...

Last edited:
Πολύ σωστά δεν κολλάμε εκεί αλλά πλέον οι εποχές είναι πολύ δύσκολες και με δεδομένο πως το λάπτοπ είναι δευτερεύον σύστημα μου δεν θα τα δώσω εύκολα τα 99. Λίγο καιρό πριν θα τα έδινα πολύ πιο εύκολα... άλλωστε έστω κ με τις μικρές διακοπές που κάνει το trial μπορώ να συμβιβαστώ...
Ομολογουμένως αυτό το πιο ξεκούραστο άκουσμα που προσφέρει από την στιγμή που το ακούς δύσκολα γυρνάς πίσω ακόμα κ αν όντως στο μεσαίο/χαμηλό σύστημα που το άκουσα η διαφορά δεν είναι τόση όση με τα δικά σου υπέρ-ακουστικά!!

δοκιμασε το player του Πετραλια ειναι το ιδιο με το jplay σε αποδοση.
Γενικα το jplay ειναι λιγο πιο καθαρο απο το jriver μονο του,απλα δεν το χρησιμοποιω γιατι μου εκανε κομπλα με τους usb drivers που εχω.

Χμμ ναι σωστά αυτό το είχα ξεχάσει... :)
Link στην DIY;

Εμένα το Jplay δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα εκτός ίσως κάπου κάπου απο ενα σχετικό latency αλλά το θεωρώ φυσιολογικό... ελπίζω οταν πάω σε 8gb RΑΜ θα είναι καλύτερα...

δοκιμασε το player του Πετραλια ειναι το ιδιο με το jplay σε αποδοση.
Γενικα το jplay ειναι λιγο πιο καθαρο απο το jriver μονο του,απλα δεν το χρησιμοποιω γιατι μου εκανε κομπλα με τους usb drivers που εχω.

Άλλο το ένα και άλλο το άλλο...

Επειδή έχω χρησιμοποιήσει εκτεταμένα και του Πετραλιά, θεωρώ ότι υπολείπεται σε ευκολίες και διαχείρηση μουσικής βιβλιοθήκης...σε σχέση με τα ολοκληρωμένα players...έχει πολύ καλή απόδοση...

Αν θέλετε την λειτουργικότητα και εργονομία του foobar... τότε jplay...

Εμένα δεν μου δημιούργησε κανένα πρόβλημα...

επίσης το θέμα που έχω με τον Pure Player είναι στις περιπτώσεις οπου το path του αρχείου είναι μεγάλο.... ή και ο τίτλος του κάθε τρακ είδικά σε κομμάτια κλασσικής... απλά δεν τα παιζει... πολλές φορες δεν τα φορτώνει καν...

Άλλο το ένα και άλλο το άλλο...

Επειδή έχω χρησιμοποιήσει εκτεταμένα και του Πετραλιά, θεωρώ ότι υπολείπεται σε ευκολίες και διαχείρηση μουσικής βιβλιοθήκης...σε σχέση με τα ολοκληρωμένα players...έχει πολύ καλή απόδοση...

Αν θέλετε την λειτουργικότητα και εργονομία του foobar... τότε jplay...

Εμένα δεν μου δημιούργησε κανένα πρόβλημα...

εγω μιλαω για ηχητικη αποδοση με απολυτα κριτηρια και δωρεαν,νομιζω ειπαμε οτι foobar+jplay=99 euros
to foobar μονο του ειναι ισως το χειροτερο απο ολα τα players που εχω δοκιμασει σε ολες τις πλατφορμες δηλαδη windows kai osx εκτος linux εντελως λεπτοηχο με ολα τα tweaks που μπορει καποιος να βαλει fideliser+fooram αλλα και καθαρη εγκατασταση,

για μενα το jriver μονο του ειναι το καλυτερο ταχει ολα και συμφερει,και το βρισκεις κιολας σε καλη τιμη....
αλλα οπως εχω ξαναπει παμπολες φορες σε αυτο το χομπυ τα παντα ειναι εντελως υποκειμενικα,τα γνωστα περι ορεξεως....

επίσης το θέμα που έχω με τον Pure Player είναι στις περιπτώσεις οπου το path του αρχείου είναι μεγάλο.... ή και ο τίτλος του κάθε τρακ είδικά σε κομμάτια κλασσικής... απλά δεν τα παιζει... πολλές φορες δεν τα φορτώνει καν...

μηπως κανεις κατι λαθος,εμενα παιζει τα παντα ρωτα τον δημιουργο του θα σε βοηθησει

μηπως κανεις κατι λαθος,εμενα παιζει τα παντα ρωτα τον δημιουργο του θα σε βοηθησει

Όχι δεν πρέπει να κάνω κάτι λάθος. Το ίδιο θέμα είχα και σε ένα παλιό desktop με xp που όμως το απέδιδα εκεί. Τώρα στο καινούριο λάπτοπ με i7 και 4gb RAM δν ξέρω τι παίζει...
Έχεις δοκιμάσει να φορτώσεις ένα κομμάτι με πραγματικά μεγάλο path, τίτλο και metadata;
Έχω ρωτήσει και στο νήμα του pure player αλλά ακόμα δεν μου έχουν απαντήσει...