JRiver Media Center

Καλημέρα.
Όπως είπα, αγοράζω (update) κάθε έκδοση απ' τη 15 και μετά. (Ξεκίνησα με το Media JukBox, δωρεάν έκδοση χωρίς πολλά καλούδια).
Ομολογώ ότι μέχρι την έκδοση 17, ήθελε ψάξιμο για να σου παίξει τα πάντα (βλ. ffdshow, codecs, filters, ρυθμίσεις).
Απ' τη 17 και μετά, απλώς εγκαθιστάς το πρόγραμμα και παίζουν όλα.
Σε περιβάλλον δικτύου, θα σ' αρέσει ο library server, τα zones (μπορεί να παίζεις το ίδιο ή διαφορετικό πρόγραμμα σε 2 ή περισσότερα pc), o έλεγχος άλλου Pc από Pc/κινητό, να έχεις τη μουσική σου στο κινητό μέσω internet κλπ.

Προς το παρόν δίκτυο δεν θα παίξει φίλε Γιάννη (είχα δει εδώ και χρόνια τις αναφορές σου, αλλά λόγω έλλειψης γενικότερου ενδιαφέροντος το αμέλησα!).
απλά θα ανοίγω το wifi όταν το χρησιμοποιώ για να χρησιμοποιώ adroid mob σαν χειριστήριο (παίζει και logitech K400 που με έχει βoλέψει αφάνταστα... θα δούμε)
Σε κάθε φόλντερ μαζί με τη ταινία έχω και το poster της. Με αυτό το τρόπο μπορει να φτιάξει κάποιου είδους ad hoc library?

Απ´ότι θυμάμαι στην αρχή, χωρίς ρυθμίσεις, όταν έπαιξα BluRay μου έβγαζε stereo ήχο μέχρι που επέλεξα απ´τις ρυθμίσεις σαν output τον Pioneer LX83. Δεν ξέρω αν είναι η σωστή ρύθμιση, απλά αυτό ήταν το πρώτο που έκανα εκείνη τη στιγμή κι έπαιξε True-HD μια χαρά.
Έριξα μια ματιά και στα trailers... Δεν ξέρω αν τα χρησιμοοιείς αλλά εμένα που μ´ενδιαφέρουν μια χαρά μου φάνηκαν.

@Dalanik
Φτιάχνει library κανοντας scan στα folders που έχεις ορίσει. Αν δε, έχεις κατανοητά ονόματα στα αρχεία των ταινιών σου, κατεβάζει πολύ περισσότερα στο library για κάθε ταινία. Πχ έτος / παραγωγούς / ηθοποιούς / κόστος, κλπ.

@Babis K.
Μπάμπη κι εγώ σε Denon AVR-3808 το έχω ρυθμισμένο να κάνει output. Αυτό βέβαια για ταινίες (files) και μουσική (flac). Bluray disk πρώτη φορά δοκίμαζα. Μήπως έχει ρυθμίσεις και γι' αυτό?

Απάντηση: Re: JRiver Media Center

@Babis K.
Μπάμπη κι εγώ σε Denon AVR-3808 το έχω ρυθμισμένο να κάνει output. Αυτό βέβαια για ταινίες (files) και μουσική (flac). Bluray disk πρώτη φορά δοκίμαζα. Μήπως έχει ρυθμίσεις και γι' αυτό?

Γιάννη δεν ξέρω... Λίγο την Κυριακή το απόγευμα ασχολήθηκα μαζί του, έτσι για να πάρω μια ιδέα τι παίζει. Όπως ξέρεις πολύ καλύτερα από μενα οι δυνατότητες, οι ρυθμίσεις και οι παραμετροποιήσεις του είναι τόσο πολλές που θέλεις μέρες και βδομάδες για να τις δείς, όχι όλες, τις περισσότερες.
Είμαι σίγουρος πάντως οτι αποκλείεται μα μην παίζει HD ήχο από δισκάκι.
DVD δοκίμασες απ´το δίσκο; Παίζει κανονικά 5.1; Μήπως, λόγω μουσικής, έχεις ρυθμίσει τον Denon σε stereo;

Oops! Ούτε DVD έχω δοκιμάσει από δισκάκι.
Ότι DVD μπεί στο σπίτι, ριπάρεται στο server και μετά αποθηκεύεται.´
Οσο για τον ενισχυτή, είναι ρυθμισμένος σε Direct (ότι του δώσεις, αύτό παίζει).
Θα το ψάξω (ρυθμίσεις), τώρα που το είπες...

Καταρχήν για όποιον κάνει αναβάθμιση στα Windows 8.1 να ξέρει ότι υπάρχει ένα θέμα με το jriver και χρειάστηκα να απενεργοποιούν το context menu του. Μιλάω για την έκδοση 18.

Σαν audio player είναι εξαιρετικός. στην μάχη με το foobar εμένα με κέρδισε το δεύτερο στις λεπτομέρειες (με χρήση foobarcon pro for android σαν τηλεχειριστήριο)

Σαν βίντεο player εξαιρετικός, αλλά πάλι επειδή χρειάζομαι κατόπιν σέρβερ για όλο το σπίτι και όχι μόνο, κατέληξα να χρησιμοποιώ το plex που με βολεύει παντού.

Εξαιρετικό το jriver αλλά όχι τόσο ώστε να γίνει ο all in one player μου

Σε συνέχεια της συζήτησης στο νήμα του madvr, το jriver στη μορφή Red October χρησιμοποιεί lav και evr custom. Στη μορφή Red October HQ χρησιμοποιεί madvr + lav.

Κατά την αναπαραγωγή με δεξί κλίκ μπορείς να τον επιλέξεις και να τον ρυθμίσεις. Ο lav δεν έχει δυνατότητα ρύθμισης.

http://yabb.jriver.com/interact/index.php?topic=77288.0

Γίνεται με κάποιο τρόπο να δουλευει με dts κλπ από την hdmi έξοδο όταν παίζει βίντεο και όταν παίζει αρχεία ήχου να γυρίζει μόνο του σε wasapi και έξοδο σε dac?

Πάει για σίγουρη αγορά μόλις βρω τα mkv 3d sbs ou πώς θα παίξουν σωστά οι υπότιτλοι. Ενώ η εικόνα κάθεται σωστά πχ σε ένα over under, οι υπότιτλοι εμφανίζονται στην μέση της οθόνης αλλά και στον πάτο της οθόνης. Δεν πρόλαβα να πειραματιστώ, αλλά είναι μια πλήρης πλατφόρμα για έναν απλό χρήστη.

Απάντηση: Re: JRiver Media Center

Πάει για σίγουρη αγορά μόλις βρω τα mkv 3d sbs ou πώς θα παίξουν σωστά οι υπότιτλοι. Ενώ η εικόνα κάθεται σωστά πχ σε ένα over under, οι υπότιτλοι εμφανίζονται στην μέση της οθόνης αλλά και στον πάτο της οθόνης. Δεν πρόλαβα να πειραματιστώ, αλλά είναι μια πλήρης πλατφόρμα για έναν απλό χρήστη.

Ξέρεις να περάσεις το ffdshow raw video filter στον Jriver;
Aν ναι, ρίξε μια ματιά σε αυτό:

http://3dvision-blog.com/tag/ffdshow-3d/

Last edited:
Για χρήση σε mac αξίζει να το αγοράσει κανείς, τι λέτε;
Μου την έχει σπάσει το itunes που ούτε παίζει αλλά ούτε οργανώνει τα flac με εξώφυλλα και τέτοια.
Από αυτά που διάβασα εδώ μέσα αναρωτιέμαι αν το jriver media center τηλεχειριζόμενο θα μπορεί να στείλει κομμάτια μέσω δικτύου να τα παίξει το A-410 (popcorn hour), τι πρέπει να κάνω για να το δοκιμάσω;

Δεν πρόλαβα να διορθώσω το προηγούμενο ποστ...
Έβαλα gizmo και μια χαρά στέλνει το jriver είτε στο Α-410 είτε στον ΟΝΚΥΟ που είναι δικτυωμένα.
Κερδίζω κάτι παίζοντας έτσι; Το μόνο που βλέπω είναι ότι έχω ένα ωραίο interface και έχω σετάρει τη βιβλιοθήκη να φαίνεται το ίδιο στον υπολογιστή και στο gizmo. Τόσο ο ΟΝΚΥΟ όσο και το Α-410 έχουν τις δικές τους αντίστοιχες εφαρμογές, το gizmo είναι πολύ πιο φιλικό από ότι βλέπω...

Επίσης ελέγχω τη ροή του προγράμματος και από τον υπολογιστή...αρχίζει και μου αρέσει πολύ!

Last edited:
η λειτουργία search είναι κορυφαία. Αν μπορούσε να κάνει και browsing αρχείων όπως κάνει το κανονικό jriver θα ήταν απλά τέλεια.

Λοιπόν επιλέγω από το jriver media center το υλικό (άλμπουμ) που βρίσκεται στο NAS να το παίξει στο popcorn A-410 το οποίο είναι συνδεδεμένο με τον ΟΝΚΥΟ μέσω της αναλογικής του εξόδου ώστε να παίζει το DAC του.
Όλα καλά και ωραία αλλά δεν καταλαβαίνω ένα πράγμα. Πως γίνεται και ελέγχει την ένταση του ήχου (στάθμη) το jriver, μετακινώντας δεξιά αριστερά το ρυθμιστικό αλλάζει η ένταση του ήχου, δεν αλλάζει προφανώς κάτι στον ενισχυτή αλλά κάπου αλλού. Να υποθέσω ότι μπορεί και ρυθμίζει το Α-410; Τι άλλο θα μπορούσε να είναι, αφού το δικό του audio engine είναι εκτός αλυσίδας; Αυτός bits στέλνει...ή μάλλον υποθέτω πως λέει στο NAS να στείλει bits στο παιχτήρι...δεν καταλαβαίνω...

Παίζοντας Internet Radio μέσα απ’ τον JRiver MC (σαν οδηγός).
Ολοι οι σταθμοί στα FM, έχουν και τη διαδικτυακή τους έκδοση. Αν επισκεφτείτε το www.live24.gr ή το www.e-radio.gr θα βρείτε εκατοντάδες σταθμούς, τον καθένα με μιά http://address
Αν κάνετε copy to http://address, μπορείτε μετά στον JRMC απ’ το Menu: File > Open URL να κάνετε paste (επικόλληση) του http://address εκεί, για να ακούσετε το σταθμό. Όμως τότε, θ’ ανοίξει ένα browser window (o Internet Explorer, o Chrome κλπ) και από εκεί θα ακούτε τη μουσική του σταθμού.

Εμείς θέλουμε ο σταθμός να παίζει μέσα απ’ τον JRMC (σαν κομμάτι της βιβλιοθήκης/library) και από εκεί να ελέγχουμε το Pause / Stop / Play κλπ. Για να γίνει αυτό, ο σταθμός θα πρέπει να ενταχθεί σ’ ένα Playlist, στο «Δένδρο» Playlists.

1. Κάνουμε κλικ λοιπόν στο “Playlists”, στ’ αριστερά της οθόνης. Ανοίγει η λίστα με τα Playlists. Εκεί θα δούμε διάφορες Playlists, που είτε έχουν δημιουργηθεί αυτόματα ή εμείς τις δημιουργήσαμε. Κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο Playlists. Απ’ το Menu που εμφανίζεται, επιλέγουμε Add Playlist. Επιλέγουμε σαν όνομα του νέου Playlist “Radio Stations” ή «Ραδιοφωνικοί Σταθμοί».

2. Πάμε τώρα στους φακέλλους (folders), που έχουμε αποθηκέυσει τη μουσική μας και που έχουμε πει στο JRMC να κοιτάει για αλλαγές. (Δηλ. άν προσθέσουμε κάτι, να το εμφανίσει στη μουσική μας). Εκεί, δημιουργούμε ένα νέο φάκελλο (new folder), με όνομα Radio, ή Ραδιόφωνο.
Είμαστε έτοιμοι να προσθέσουμε τους σταθμούς.

3. Ανοίγουμε τον browser (πχ Internet explorer, Chrome κλπ) και πάμε στη διεύθυνση http://vtuner.com/setupapp/guide/asp/BrowseStations/startpage.asp Θα εμφανισστεί μια γενική οθόνη μέ όλα τα είδη μουσικής, από διάφορες χώρες κλπ. Επιλέγουμε Browse by Location, ώστε να καταλήξουμε στην Ελλάδα. Κάτω απ’ την επικεφαλίδα Europe, επιλέγουμε Greece. Θα εμφανιστεί μια λίστα των ραδιοφωνικών σταθμων της χώρας μας, με το είδος μουσικής που παίζει ο καθένας, το bitrate και το είδος του streaming.
Για παράδειγμα, ας πουμε ότι θέλουμε να προσθέσουμε τον Kiss FM 92.9 Προχωράμε κάτω στη λίστα (αλφαβητική), ώσπου να βρούμε το σταθμό. (Σ’ εμενα εμφανίζεται στη σελίδα «9», αλλά μπορεί να είναι άλλη σελίδα σ’εσάς – εξαρτάται απ’ την τρέχουσα ανάλυση της οθόνης σας). Αριστερά απ’ τον σταθμό, υπάρχει ένα πράσινο κουμπί “Play”. Κανουμε δεξί κλικ πάνω σ’ αυτό και επιλέγουμε “Save link as” (Chrome) ή “Save target as” (Internet Explorer) και το κάνουμε Save στο φάκελλο Radio (Ραδιόφωνο), που δημιουργήσαμε παραπάνω, στο βήμα 2. (Στο παράδειγμά μας θα σώσουμε ένα αρχείο με όνομα m3u9956.m3u)

Κάνουμε το ίδιο και για όσους άλλους σταθμούς επιθυμούμε, ξανακάνοντας το βήμα 3.
Τώρα πρέπει να τους βάλουμε στο library, μαζί, σ’ ενα σημείο (στο Playlist Radio Stations, που φτιάξαμε στο βήμα 1.

4. Ανοίγουμε τον JRMC και στο Menu: Tools > Import. Επιλέγουμε Import a Single Folder. Καθοδηγούμε την αναζήτηση να ψάξει στο folder (Radio / Ραδιόφωνο) απ’ το βήμα 2 και επιλέγουμε να ψάξει για Playlists (τα m3u αρχεία που έχουμε αποθηκέυσει εκεί,είναι στην ουσία πλαυλιστς). Πατάμε Finish και σε λίγο μας λέει ότι έχει βρεί «Χ» νέα αρχεία, όπου «Χ», το πλήθος των σταθμών που αποθηκέυσαμε.

5. Κανουμε πάλι κλικ στο Playlists (αριστερά στην οθόνη). Μόλις ανοίξει το δένδρο, εκεί θα πρέπει να δούμε (εκτός απ’ το Playlist “Radio Stations” που φτιάξαμε στο βήμα 1) και ένα άλλο Playlist, με όνομα “Recently imported” (Προσφάτως εισαχθέντα). Κάνοντας κλικ σ’ αυτό, στα δεξιά, θα πρέπει να δούμε τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που εισάγαμε.

6. Κάνοντας δεξί κλικ πάνω σε κάθε σταθμό, επιλέγουμε Send > Playlist > Radio Stations. Μ’ αυτό το τρόπο, στέλνουμε κάθε σταθμό που έχουμε επιλέξει στο Playlist “Radio Stations” (ή «Ραδιοφωνικοί Σταθμοί»).

Ανοίγοντας το Playlist Radio Stations, μπορούμε να πατήσουμε “play” σε όποιο σταθμό επιλέγουμε, για να παίξει μέσα απ’ το JRMC.

.....Αριστερά απ’ τον σταθμό, υπάρχει ένα πράσινο κουμπί “Play”. Κανουμε δεξί κλικ πάνω σ’ αυτό και επιλέγουμε “Save link as” (Chrome) ή “Save target as” (Internet Explorer) και το κάνουμε Save στο φάκελλο Radio (Ραδιόφωνο), που δημιουργήσαμε παραπάνω, στο βήμα 2. (Στο παράδειγμά μας θα σώσουμε ένα αρχείο με όνομα m3u9956.m3u)

....

καμιά ιδέα για το safari??? δεν μπορώ να καταλήξω από καμία επιλογή από αυτές που δίνει να σώσω το m3u....

Ωραίο post, thanks for sharing!