JRiver

χμμμ εγώ μάλλον δεν τα έχω επιλέξει... για αυτό και ΔΕΝ... υπάρχει τρόπος να περαστούν μετά;;

τέλος πάντων την δουλειά μου την έκανα τελικά με ένα άλλο προγραμματάκι αλλά καλό θα είναι να ξέρουμε τι παίζει και με αυτό...

ευχαριστώ πολύ παιδιά!!!!!!!!!!

Καινούργια αναβάθμιση για το JRiver ,.20.0.21 (10/6/2014)

1. Changed: Updated Italian translation (thanks Matteo!).
2. Fixed: When switching television channel on a client machine, the tuner on the server might not be properly stopped, or the time-shifting buffer on the server might be erroneously saved.
3. NEW: MC will load Season and Episode numbers from XMLTV file, if it contains data with system "xmltv_ns" or "common".
4. Changed: Updated Chinese language files (thanks kelijun).
5. Changed: Red October updated to LAV Filters 0.63 (support for TrueHD discs with Atmos data, performance improvements, bugfixes) (thanks nevcairiel)
6. Fixed: The Effects DSP did not properly load its settings when loading DSP Presets.
7. Changed: Reverted DSP interface change so that older plugins will work again (using SetInformation(...) instead of a new function).

Καλημέρα σε όλους,

Είμαι στην έκδοση 19 και θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με τους drivers. Εδώ και 2 χρόνια που το χρησιμοποιώ σε συνδυασμό με το dac μου Antelope Zodiac, έπαιζα με wasapi. Χθες λέω, τόσα ακούς για το foobar, δεν το δοκιμάζεις; Το κατεβάζω, εγκατάσταση και τίποτα. Το foobar είτε Asio είτε με wasapi αρνούνταν πεισματικά να παίξει οποιοδήποτε κομμάτι. Στέλνω mail στην antelope και περιμένω απάντηση. (εκπληκτικό, μέσα σε μια ώρα μου απαντούν και το μια απλή ρύθμιση το foobar έπαιξε. Ακόμη όμως δεν έχω φτάσει στην ερώτησή μου). Αφού έστειλα το mail, διαπιστώνω ότι η antelope έχει δώσει δικούς της drivers Asio. Τους κάνω εγκατάσταση και προσπαθώ να συγκρίνω με wasapi. Έχω λοπόν την εντύπωση ότι το jriver παίζει πλέον καλύτερα με Asio. Βέβαια μετά από λίγο ήρθε και η απάντηση και μπορώ να συγκρίνω και το foobar. Σε πρώτη ακρόαση το foobar μου φάνηκε πιο στεγνό και με αισθητά μικρότερη εικόνα, αλλά πιστεύω ότι θέλει περισσότερη ακρόαση για πιο σωστά συμπεράσματα. Φτάνω λοιπόν στην ερώτησή μου:
Μπορούν οι drivers στο ίδιο dac να κάνουν διαφορά και αν ναι ποιά είναι η γνώμη σας εν τέλη, Asio ή wasapi (αναφέρομαι κυρίως για το jriver);

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

θεωρητικά υποτίθεται ότι η "σωστή" σειρά είναι asio>wasapi>kernel streaming. τώρα πως γίνεται τα τρια bit perfect να ακούγονται διαφορετικά μέσα στο ίδιο πρόγραμμα και να υπάρχει και πιο σωστό κλπ, είναι ένα ερωτηματάκι ;)

Ίσως και εγώ να καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα εξού και το ερώτημά μου.

Α, και κάτι ακόμη,

Στο jriver μου προτείνει τη ρύθμιση για τα bit να την αφήσω στο default (ανάλογα με το κομμάτι, for best performance, αν θυμάμαι καλά) ενώ στο manual του dac μου προτείνει να το έχω κλειδωμένο στα 24bit. Τι θα προτείνατε και για αυτό;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλημέρα.

Είναι φυσιολογικό να παίζει καλύτερα με τους δικούς του οδηγούς που είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα του παρά με το πιο generic wasapi.
Και ειδικά dac σαν τον δικό σου που δεν χρησιμοποιούν συνηθισμένα interface.
Δεν ξέρω για τα του ήχου,όμως σίγουρα θα λειτουργεί πιο σωστά σαν συσκευή,λογικό είναι.

Για την ρύθμιση που λες,και πάλι θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις αυτά που λέει ο κατασκευαστής,έχει κάνει προφανώς τις δοκιμές του...
Παρ' όλα αυτά αν λειτουργεί απροβλημάτιστα και στο default και σου αρέσει πιο πολύ,άστο εκεί.

Last edited:
Το έβαλα και εγώ σαν trial αλλά το απεγκατεστησα σχεδόν αμέσως. Μου την έδωσαν 2 πράγματα. Πρώτον το interface που είναι '90s καρακιτσαρια και δεύτερον οι άπειρες ρυθμίσεις που δεν βγάζεις άκρη. Άρχισε μόνο του να ψάχνει στα έγγραφα μου που φυσικά δεν το ήθελα. Τελικά το έβαλα να ψάξει μόνο στο δίσκο με τη μουσική αλλά δεν ξέρω. Τελικά το νίκησε η παραξενιά μου και γύρισα στο foobar2000.

Κάποια στιγμή θα του ξαναδωσω ευκαιρία γιατί το ίδιο λάθος έκανα και με το foobar2000 πριν χρόνια.

Re: Απάντηση: JRiver

Καλημέρα.

Είναι φυσιολογικό να παίζει καλύτερα με τους δικούς του οδηγούς που είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα του παρά με το πιο generic wasapi.
Και ειδικά dac σαν τον δικό σου που δεν χρησιμοποιούν συνηθισμένα interface.
Δεν ξέρω για τα του ήχου,όμως σίγουρα θα λειτουργεί πιο σωστά σαν συσκευή,λογικό είναι.

Για την ρύθμιση που λες,και πάλι θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις αυτά που λέει ο κατασκευαστής,έχει κάνει προφανώς τις δοκιμές του...
Παρ' όλα αυτά αν λειτουργεί απροβλημάτιστα και στο default και σου αρέσει πιο πολύ,άστο εκεί.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Μοιάζει απόλυτα φυσιολογικό έτσι που το λες.

Όσο για τη ρύθμιση των bit, αφού πλέον έχω επιλέξει τους asio drivers το jriver δε μου δίνει τη δυνατότητα μεταβολής του από κάπου.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Μοιάζει απόλυτα φυσιολογικό έτσι που το λες.

Όσο για τη ρύθμιση των bit, αφού πλέον έχω επιλέξει τους asio drivers το jriver δε μου δίνει τη δυνατότητα μεταβολής του από κάπου.

Στα βελάκια από πάνω ,στην δεξιά μεριά έχεις την δυνατότητα της μεταβολής ....Αν και καλύτερα είναι να επιλέξεις τον οδηγό asio το όνομα του dac σου .

Στα βελάκια από πάνω ,στην δεξιά μεριά έχεις την δυνατότητα της μεταβολής ....Αν και καλύτερα είναι να επιλέξεις τον οδηγό asio το όνομα του dac σου .

Ως asio όντως έχω επιλέξει το όνομα του dac και έτσι πλέον δε μου δίνει κάποιο "κουμπί" για τον έλεγχο των bit. (αν ήξερα πως να ανεβάσω την εικόνα του menu του jriver θα μπορούσα ίσως να γίνω πιο κατανοητός).

Απάντηση: Re: Απάντηση: JRiver

Ως asio όντως έχω επιλέξει το όνομα του dac και έτσι πλέον δε μου δίνει κάποιο "κουμπί" για τον έλεγχο των bit. (αν ήξερα πως να ανεβάσω την εικόνα του menu του jriver θα μπορούσα ίσως να γίνω πιο κατανοητός).

Δεν πειράζει,καταλαβαίνουμε.
Από την στιγμή που αναλαμβάνουν οι asio,όλη η δουλειά είναι δική τους.
Και καλύτερα θα έλεγα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: JRiver

Δεν πειράζει,καταλαβαίνουμε.
Από την στιγμή που αναλαμβάνουν οι asio,όλη η δουλειά είναι δική τους.
Και καλύτερα θα έλεγα.

Ok τότε, μένουμε ως έχει. Ευχαριστώ και πάλι πάντως για τη βοήθεια.

Έχω το εξής πρόβλημα με το Jriver 19 αλλά και το 20,που δοκίμασα σε trial,παρουσιάζονται μικρές διακοπές στον ήχο,1-2sec,σε άτακτα διαστήματα.
Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι αυτό,συμβαίνει τις περισσότερες φορές ενώ ''σερφάρω'' στο διαδίκτυο,κάτι που συμβαίνει σχεδόν συνέχεια αφού μου αρέσει να ακούω την μουσικούλα μου ταυτόχρονα με το διαδίκτυο.
Ακούω τον ανεμιστήρα της cpu να ''φορτσάρει'' και μερικές φορές γίνεται ταυτόχρονα διακοπή του ήχου.
Έχω ''παίξει'' με το buffering αλλά το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται,άλλες φορές πιό συχνά και άλλες φορές πιο αραιά.
Το περίεργο για μένα είναι ότι αυτό δεν συμβαίνει με το foobar.
Το λάπτοπ μου είναι ένα Toshiba sattelite A300,5-6 ετών με intel core2duo,με Windows 7-32bit και πηγή το mambo 2,με interface usb to i2s,το γνωστό κινεζάκι με τo cm6331a.
Είναι πιο ''βαρύ'' το Jriver σαν music player από το foobar και δεν το σηκώνει το παλιό λάπτοπ μου η μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο;
Μήπως έχει συμβεί και σε κάποιον άλλο φίλο αυτό χρησιμοποιώντας το Jriver;

Έχω το εξής πρόβλημα με το Jriver 19 αλλά και το 20[..]

Είναι ΠΑΡΑ πολύ βαρύτερο σε κάποιες περιπτώσεις,αποκωδικοποίηση DSD πχ.
Εγκατέστησε το fidelizer σαν λύση ανάγκης όταν παίζεις Jriver,θα ελαφρύνει κάπως τον υπολογιστή.

Είναι ΠΑΡΑ πολύ βαρύτερο σε κάποιες περιπτώσεις,αποκωδικοποίηση DSD πχ.
Εγκατέστησε το fidelizer σαν λύση ανάγκης όταν παίζεις Jriver,θα ελαφρύνει κάπως τον υπολογιστή.

Σωκράτη το είχα δοκιμάσει και πιο παλιά αλλά αν θυμάμαι καλά δεν εξαφάνιζε το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Θα ξαναδοκιμάσω πάντως γιατί πρόσφατα είχα κάνει format και έδιωξα πολλά ''άχρηστα'' από τον σκληρό δίσκο.
Πάντως δεν μου το παρουσιάζει σε DSD γιατί δεν έχω τέτοια αρχεία,ακόμη.
Απλή αναπαραγωγή flac έως 192Khz maximum.

θεμα μνημης του υπολογιστη .(οχι μπαφερ ) . βαλε παραπανω και θα δεις . δεν εχει σχεση με foobar στην διαχειρηση μνημης .

γνωμες για το 20 σε σχεση με το 19 ?
το 20 μου ακουγεται πιο "γρηγορο" και καλυτερο δεμενο συχνοτικα .καλυτερη μονιτορ μεσαια και μαλακοτερα πριμα . εσεις ?

στο θεμα -καθαροτητα - γενικα νομιζω οτι δεν συγκρινεται το jriver (καλυτερο ) με το foobar . τα εχω κανει δοκιμες χρονια τωρα ,απο την εκδοση 16 εως τωρα .
φιλος μου ειπε οτι διαβασε καλα πραγματα για το 20 .το εγκατεστησα σημερα και οντως ακουγεται ζωντανοτερο ευγενικο και πιο "τραγανο "αναλογικο! ψηλα απο το 19.

Απάντηση: Re: JRiver

θεμα μνημης του υπολογιστη .(οχι μπαφερ ) . βαλε παραπανω και θα δεις . δεν εχει σχεση με foobar στην διαχειρηση μνημης .

γνωμες για το 20 σε σχεση με το 19 ?
το 20 μου ακουγεται πιο "γρηγορο" και καλυτερο δεμενο συχνοτικα .καλυτερη μονιτορ μεσαια και μαλακοτερα πριμα . εσεις ?

στο θεμα -καθαροτητα - γενικα νομιζω οτι δεν συγκρινεται το jriver (καλυτερο ) με το foobar . τα εχω κανει δοκιμες χρονια τωρα ,απο την εκδοση 16 εως τωρα .
φιλος μου ειπε οτι διαβασε καλα πραγματα για το 20 .το εγκατεστησα σημερα και οντως ακουγεται ζωντανοτερο ευγενικο και πιο "τραγανο "αναλογικο! ψηλα απο το 19.

Κατ'αρχήν θα πρέπει να εστιάσω μάλλον στην αύξηση της μνήμης,όπως προτείνεις,για να δώ αν όντως σταματήσει αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα.
Τώρα όσον αφορά διαφορές απο την 19 και 20 δεν έχω προλάβει να κάνω εκτεταμένη ακρόαση,γιατί είχα εστιάσει την προσοχή μου στο αν θα επιμένουν οι διακοπές του ήχου και μόλις παρουσιάστηκε,σταμάτησα την ακρόαση.
Πάντως γενικά και 'γώ,προτιμώ ελαφρώς το Jriver από το foobar,οπότε αν λύσω το συγκεκριμένο πρόβλημα με κάποιο τρόπο,μάλλον θα πάω απο την 19 στην 20.

Είναι όντως βαρύτερο σαν Πρόγραμμα...Λογικό...Αφού είναι media center.
Το 19 το απεγκατεστησα ...Μιας και το 20 μου άρεσε περισσότερο.

Σαν ήχος πιο ευγενικό θα έλεγα από το 19 ...Περί ορέξεως όμως...

Re: Απάντηση: Re: JRiver

focus πιστευω να σε καλυψα .

Κατ'αρχήν θα πρέπει να εστιάσω μάλλον στην αύξηση της μνήμης,όπως προτείνεις,για να δώ αν όντως σταματήσει αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα.
Τώρα όσον αφορά διαφορές απο την 19 και 20 δεν έχω προλάβει να κάνω εκτεταμένη ακρόαση,γιατί είχα εστιάσει την προσοχή μου στο αν θα επιμένουν οι διακοπές του ήχου και μόλις παρουσιάστηκε,σταμάτησα την ακρόαση.
Πάντως γενικά και 'γώ,προτιμώ ελαφρώς το Jriver από το foobar,οπότε αν λύσω το συγκεκριμένο πρόβλημα με κάποιο τρόπο,μάλλον θα πάω απο την 19 στην 20.

σαν ολοκληρη σουιτα που ειναι το jriver πολλες λειτουργιες και παραμετροι ειναι συνεχως σε ετοιμοτητα .αν παιζεις και με την επιλογη να φορτωνει το μουσικο κομματι στην μνημη τοτε τα πραγματα ζοριζονται ακομα περισσοτερο . θεωρω επιβελημενη μνημη τουλαχιστον 6 γιγα και αν μπορεις να βαλεις win 7 64 bit. στο λεω γιατι και εγω οταν εβαλα -με πιο μεγαλη μνημη που εχω και 64μπιτ -να παιξει dsd αρχειο φορτωμενο παντα στην μνημη και ανοιχτες καμια δεκαρια καρτελες στον μοτζιλα και συχρονως ριπαρισμα με το dbpoweramp ! (κορυφαιο) μου εκανε καποιες ελαχιστες διακοπες οπως αυτες που αναφερεις ...δηλ ζοριστηκε . αυτος ηταν και ο σκοπος μου για να δω μεχρι που παει.

και κατι που ξεχασα να αναφερω... οτι player και να βαλουμε εγκαταστηστε τον μαζι με τα windows σε ενα δισκο ssd .(εχω δει μεγαλη διαφορα )

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: JRiver

focus πιστευω να σε καλυψα .

σαν ολοκληρη σουιτα που ειναι το jriver πολλες λειτουργιες και παραμετροι ειναι συνεχως σε ετοιμοτητα .αν παιζεις και με την επιλογη να φορτωνει το μουσικο κομματι στην μνημη τοτε τα πραγματα ζοριζονται ακομα περισσοτερο . θεωρω επιβελημενη μνημη τουλαχιστον 6 γιγα και αν μπορεις να βαλεις win 7 64 bit. στο λεω γιατι και εγω οταν εβαλα -με πιο μεγαλη μνημη που εχω και 64μπιτ -να παιξει dsd αρχειο φορτωμενο παντα στην μνημη και ανοιχτες καμια δεκαρια καρτελες στον μοτζιλα και συχρονως ριπαρισμα με το dbpoweramp ! (κορυφαιο) μου εκανε καποιες ελαχιστες διακοπες οπως αυτες που αναφερεις ...δηλ ζοριστηκε . αυτος ηταν και ο σκοπος μου για να δω μεχρι που παει.

και κατι που ξεχασα να αναφερω... οτι player και να βαλουμε εγκαταστηστε τον μαζι με τα windows σε ενα δισκο ssd .(εχω δει μεγαλη διαφορα )

Νομίζω ότι η μνήμη του Toshiba μου είναι 3 η 4 GB,θα το δώ το απόγευμα για σίγουρα.
Αν την αυξήσω κατά 2 GB τουλάχιστον θα μπορώ να βάλω Windows 7 64-bit ;
Προς το παρών δεν ''παίζει'' αγορά δίσκου ssd.

Σε 32άρια Windows 7 μέχρι 4 Gb μνήμη μπορεί να βάλεις κάποιος.
Από κει και πάνω δεν έχει νόημα,δεν την αναγνωρίζουν.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: JRiver

Νομίζω ότι η μνήμη του Toshiba μου είναι 3 η 4 GB,θα το δώ το απόγευμα για σίγουρα.
Αν την αυξήσω κατά 2 GB τουλάχιστον θα μπορώ να βάλω Windows 7 64-bit ;
Προς το παρών δεν ''παίζει'' αγορά δίσκου ssd.

για να δει το pc πανω απο 4 γιγα πρεπει να βαλεις 64 bit.