JRiver

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: JRiver

Μία παρατήρηση: Όταν επιλέγεις DoP στο DSP δεν έχεις δυνατότητα επιλογής εξόδου 176 ή 192.(Γκριζάρει όλο το πεδίο)

Έχεις δίκιο κι ίσως εκεί είναι το πρόβλημα.
By default,το DoP παίζει στους 352.8 στο Jriver.
Εμένα πχ. δεν έχει την δυνατότητα DSD το DAC μου ενώ αντιθέτως πάει μέχρι 32/384.

Οπότε παίζω χωρίς DoP με την ρύθμιση όλα τα αρχεία πάνω από 384 Khz να τα παίζει στα 384 κι από κει και κάτω χωρίς αλλαγή.
Τα DSD και DST (sacd και dff) λοιπόν τα παίζει στα 352.8
Κι εκεί λέει πως αναπαράγει και παίζοντας DoP,αντιθέτως με άλλα προγράμματα (foobar πχ.) που αυτό είναι επιλογή του χρήστη.

Μπορείς να κάνεις μια δοκιμή;
Κατέβασε ένα αρχείο 24/352.8 ή 32/352.8 από εδώ. (συμπιεσμένο αρχείο με όλες τις hd αναλύσεις)
Και δες αν το παίζει.
Αν όχι μάλλον παιδευόμαστε αδίκως...

ναι αλλά από την στιγμή -υποθέτω- που παίζει DoP DSD από το Α+ γιατί να μην μπορεί να παίξει από το JRiver;;

Απάντηση: Re: JRiver

ναι αλλά από την στιγμή -υποθέτω- που παίζει DoP DSD από το Α+ γιατί να μην μπορεί να παίξει από το JRiver;;

Μήπως εκεί είναι ρυθμιζόμενο ή παίζει στους 176.4;
Ρωτάω γιατί δεν έχω ιδέα,η δοκιμή με τα αρχεία πάντως θα μας φωτίσει...

Μπορεί επίσης να είναι η διαφορά bit depth,το Jriver βλέπεω και μου αναφέρει στο input-output 64/352.8,(32/352.8 δηλαδή συν τα παραπάνω του Jriver για επεξεργασία,volume,κλπ) τo A+ μπορεί να παίζει 24/352.8
Πραγματικά δεν ξέρω...

Last edited:
ναι έστω στα 176,4 ...
μα αν δεν κάνω λάθος ο Γιώργος δεν είχε πει πως είχε καταφέρει να παίξει για κάποια στιγμή και μετά το έχασε...

ναι έστω στα 176,4 ...
μα αν δεν κάνω λάθος ο Γιώργος δεν είχε πει πως είχε καταφέρει να παίξει για κάποια στιγμή και μετά το έχασε...

Αν είναι έτσι,είναι να τα χάνεις...
Και δεν μιλάμε για win,μιλάμε για mac που υποτίθεται είναι plug 'n' play...

Εγώ θα τα δοκίμαζα όλα με την σειρά πάντως.
Αυτό που μου κάθεται λίγο κάπως με το bitstreaming είναι η σύνδεση firewire που αν δεν κάνω λάθος χρησιμοποιεί.
Μήπως το συγκεκριμένο πρωτόκολλο δεν παίζει σε αυτή την θύρα;Είναι φτιαγμένο για ομοαξονικές,USB,hdmi,κλπ.
Οπότε θα δοκίμαζα και τα ίδια με USB.

Ξαναλέω,δεν έχω ιδέα,μπορεί να λέω και κουλαμάρες,απλώς την λογική ακολουθώ.

Σωστό και αυτό με το f/w... Μπας και εκεί είναι το θέμα;;

Εδώ πάντως οι developers λένε πως δεν μπορεί η fw να παίξει DSD 128 και πως θα το διόρθωναν.
Τον Ιούνιο αυτό.
Αν στο μεταξύ βγήκε νέος οδηγός...

Re: Απάντηση: JRiver

Αν θυμάμαι με το λίγο μυαλό που μου έχει απομείνει πρέπει να είναι:

Αρχείο>βιβλιοθήκη>Εισαγωγή.
Στο παράθυρο που ανοίγει πατάς την μεσαία επιλογή>next και σε αυτό που σου ανοίγει,στο κάτω μέρος,πρέπει να έχει μια επιλογή που λέει να αγνοεί τα σβησμένα τικαρισμένη.
Ε,ξετικαρισε την εσύ.

Κι αν δουλέψει όταν τα εισάγεις πάλι,πες να ξέρουμε.

Δούλεψε.
Και μάλιστα συνέβη το εξής... δεν ξανάφερε από την αρχή όλο το φάκελο με τα subfolders του... έκανε sync.
Γιατί είναι σημαντικό αυτό?

Διότι εγώ όταν έκανα πρώτη φορά import το φάκελο "Χ" με τα subfolders του Α) πέταξα ένα track και Β) έφτιαξα 5-6 tags που ήθελα για να δεί σωστά τις πληροφορίες των albums.
Φοβήθηκα λοιπόν, πώς αν ξαναέκανα import (με το "ignore files previously removed from library" τσεκαρισμένο) θα ξαναέφερνε τα "προβληματικά" albums και θα έπρεπε να ξαναφτιάχνω τα tag από την αρχή. Ε, αυτό δεν έγινε.
Κράτησε ότι αλλαγή είχα κάνει και απλά έφερε τα tracks/albums που είχα κάνει remove.

Εύγε!!!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: JRiver

Δούλεψε.

:a0210:
Κι ας ελπίσουμε να μην αλλάξει κάτι στην επόμενη έκδοση,τα κάνει κάτι τέτοια το Jriver και ψαχνόμαστε από την αρχή κάθε φορά.

Αν φτιάξω σωστά όλη μου τη library, με τα tags της, τις playlists της και όλα... δεν ξανα-αγοράζω άλλη έκδοση!!!!

Ναι... δεν παίζει όμως κάθε φορά να φτιάχνεις από την αρχή μια σωστή library. No no no.

Θέλω να πιστεύω ότι κάποια μ@λ@κία κάναμε. Επειδή έκανα την εγκατάσταση πάνω στο προηγούμενο φαντάστηκα ότι όλα θα βγούν όπως ήταν. Μάλλον έπρεπε να σώσουμε κάποιο αρχείο βιβλιοθήκης και να το φορτώσουμε μετά στη νέα εγκατάσταση.
στο gizmo έβαλες να βλέπεις τα τραγούδια και σύμφωνα με τους φακέλους που έχεις φτιάξει στο σκληρό?

Δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με το mobile app.... ένα ένα τα πάω... να τελειώσω με library και μετά.

Πάντως έχει επιλογή να κάνεις export library. Μήπως αυτό είναι η λύση που χρειαζόμαστε για κάθε μ@λ@κια που κάνουνε?
Δλδ κάθε update που περνάμε, να κάνουμε και ένα import την έτοιμη library μας ?

Να ρωτήσω εδώ αν μπορεί κάποιος να μου πει σε τι υπερτερεί από το foobar, καθώς είχα δοκιμάσει μια παλιότερη έκδοση και δεν με είχε πείσει. Ίσως επειδή είναι plug and play και δεν χρειάζεται καμιά παραμετροποίηση από τη μεριά του χρήστη; Κάτι άλλο ίσως;

Πάντως έχει επιλογή να κάνεις export library. Μήπως αυτό είναι η λύση που χρειαζόμαστε για κάθε μ@λ@κια που κάνουνε?
Δλδ κάθε update που περνάμε, να κάνουμε και ένα import την έτοιμη library μας ?

Μα εννοείται,έπρεπε ήδη να το έχεις κάνει.
Κι έχει και επιλογή να back up την βιβλιοθήκη σου.

Να ρωτήσω εδώ αν μπορεί κάποιος να μου πει σε τι υπερτερεί από το foobar, καθώς είχα δοκιμάσει μια παλιότερη έκδοση και δεν με είχε πείσει. Ίσως επειδή είναι plug and play και δεν χρειάζεται καμιά παραμετροποίηση από τη μεριά του χρήστη; Κάτι άλλο ίσως;

Πουθενά δεν υπερτερεί.
Α!Παίζει καλά ταινίες αν θέλεις :flipout:

Η παραμετροποίηση η ίδια είναι,εννοείται πως θέλει κι αυτό τις ρυθμίσεις του.
Όχι σαν μια ψυχή που μου έπαιζε με jrssπωςτολεν' mixing και το έλεγε και pure...

Το μόνο καλό του (ή και κακό κατά κάποιους )είναι πως έχει όλα τα plug ins ήδη φορτωμένα,δεν χρειάζεται να εγκαθιστάς αυτά που θέλεις.

άλλο ήχο από το foobar έχει σίγουρα πάντως.

Ε,ναι,τα έχουμε πει αυτά...
Οι τύποι που το φτιάχνουν ξέρουν πολύ καλά τι να πειράξουν.
Είναι διασκεδαστικό,συγχωρεί και κάποια πράγματα...

Το foobar θα σου παίξει ακριβώς ότι του βάλεις,δεν χαρίζει.

Το γιατί είναι και τα δύο bit perfect,πραγματικά με ξεπερνάει...