JRiver

Έχει δίκιο ο Μιχάλης,έγινε γρήγορο πολύ.
Αντώνη σε μένα δεν χάλασε τίποτα.
Ερώτηση:Στο Α+ ορίζαμε κατά βουληση τη RAM που μπορεί να χρησιμοποιήση το Α+.
Εδώ τι γίνεται;;Δεν έχω βρεί παρόμοια ρύθμιση.Κάνει ότι θέλει αυτό;

εκει που λεει prebuffering οριζεις παραπανω δευτερολεπτα και σου δεσμευει παραπανω ραμ,αλλα αχρειαστο ειναι στα 6 μια χαρα δουλευει

20.0.64 is out
Και τώρα παίζω και DSD που πριν δεν έπαιζα και όλα καλά!
Άρα είχα δίκιο ο έρμος πως δεν έκανα εγώ κάποιο λάθος στις ρυθμίσεις,αυτό το "βλαμένο" έφτεγε.
Το λινκ εδώ:
http://yabb.jriver.com/interact/index.php?topic=95203.0

Last edited:
Για όποιον θέλει Android remote προτείνω το eos!!! Πολύ πιο καλαίσθητο από το κάπως "παλιακό" Gizmo, και με πιο πολλά features!!! Όχι δωρεάν βέβαια....

Ρε παιδιά.. κατάφερα σήμερα να ασχοληθώ λίγες ώρες με το jriver που έχω εγκατεστημενο εδώ και έναν μήνα και αν εξαιρέσω την πισάδικη λογική στο GUI του που κάπως με χαλάει (αφού χρησιμοποιώ mac τα τελευταία 12 χρόνια) ήταν σαφώς ανώτερο του Αudirvanna σε όλους τους τομείς.

Πιό γρήγορο και πρακτικό και με απείρως περισσότερες δυνατότητες αλλα και πιό καλόηχο απο το κουραστικά αναλυτικό A+2 το οποίο στις μέτριες εγγραφές σε συνδυασμό με το επίσης αναλυτικότατο και υπέραποκαλυπτικό MYTEK* κούραζε κυρίως ψυχικά αλλα και ακουστικά αφου όλο και το δυνάμωνα προσπαθώντας να ευχαριστηθώ καταλήγοντας να ξεκουφαίνομαι..

Με το J River τα πράγματα ηρέμησαν ενώ μου έχει κάνει εντύπωση το πόσο καλά ακούγονται τα Redbook αρχεία όταν τα κάνω upsampling σε DSD 128 οπoυ ακούγονται κυριολεκτικά τα παντα με την μεταξένια υφή (την ροή !!!; ) και τον αέρα ενός καλού πικάπ αλλα και τα δυναμικά και τα άκρα ενός καλού ψηφιακού. Το αποτέλεσμα είναι σαφώς ανώτερο απο το εσωτερικό upsampling του MYTEK σε 192/24 το οποίο είναι μέν ακουστό αλλα πολύ λιγότερο αποτελεσματικό και πιό διακριτικό..

Μετά έβαλα και το Gizmo στο Android Smartphone μου και εκεί είναι που κόλλησα άγρια.. μέχρι που η μικρή μου κόρη το περιέλαβε και σε 5 λεπτά κράσαρε το σύμπαν... Τέλος πάντων είμαι ενθουσιασμένος και μόλις άρχισα να το ψάχνω αλλα έχω τρείς απορίες..

1) Δεν έχω καταλάβει ακόμα πώς μπορώ να το κάνω να παίζει μόνο τα DSD αρχεία ως τέτοια χωρίς να τα κάνει όλα DSD (αν απενεργοποιήσω την εντολή output format τα DSD τα αναπαράγει σαν 176/24)

2) Πως επεξεργάζομαι τα metadata ενός αρχείου στο Jriver;

3) Θα ήθελα να με διαφωτίσει κάποιος γνώστης κατα πόσο είναι δυνατόν με το JRiver να σπάσω τα SACD ISO απο τα οποία έχω πολλά σε DSF αρχεία με το JRiver και αν ναί να μου υποδείξει την διαδικασία..

Αυτά και ευχαριστώ προκαταβολικά.

*Αλλα και το σαφώς λιγότερο αναλυτικό Ifi iDsd Micro το οποιο έβαλα σε Α-Β σύγκριση για να βεβαιωθώ οτι δεν ειναι το ντάκ, με το οποίο τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια αν και όχι τόσο έντονα.

Last edited:
Πέτρο DSD μόνο μέσω DoP παίζει... δεν είναι όπως στα win που τα παίζει native με asio (για το ifi τουλάχιστον)
Εννοείς πως έχεις ενεργό το dsp output;; Δεν χρειάζεται... όταν πάω στο Mac θα το δω και θα σε πω!

Αν δοκιμάσεις και το eos θα κολλήσεις ακόμα πιο πολύ με το remote!! :)

Edit: στο Bitstreaming έχεις δηλώσει DSD(Yes);;

Ρε παιδιά.. κατάφερα σήμερα να ασχοληθώ λίγες ώρες με το jriver που έχω εγκατεστημενο εδώ και έναν μήνα και αν εξαιρέσω την πισάδικη λογική στο GUI του που κάπως με χαλάει (αφού χρησιμοποιώ mac τα τελευταία 12 χρόνια) ήταν σαφώς ανώτερο του Αudirvanna σε όλους τους τομείς.

Πιό γρήγορο και πρακτικό και με απείρως περισσότερες δυνατότητες αλλα και πιό καλόηχο απο το κουραστικά αναλυτικό A+2 το οποίο στις μέτριες εγγραφές σε συνδυασμό με το επίσης αναλυτικότατο και υπέραποκαλυπτικό MYTEK* κούραζε κυρίως ψυχικά αλλα και ακουστικά αφου όλο και το δυνάμωνα προσπαθώντας να ευχαριστηθώ καταλήγοντας να ξεκουφαίνομαι..

Με το J River τα πράγματα ηρέμησαν ενώ μου έχει κάνει εντύπωση το πόσο καλά ακούγονται τα Redbook αρχεία όταν τα κάνω upsampling σε DSD 128 οπoυ ακούγονται κυριολεκτικά τα παντα με την μεταξένια υφή (την ροή !!!; ) και τον αέρα ενός καλού πικάπ αλλα και τα δυναμικά και τα άκρα ενός καλού ψηφιακού. Το αποτέλεσμα είναι σαφώς ανώτερο απο το εσωτερικό upsampling του MYTEK σε 192/24 το οποίο είναι μέν ακουστό αλλα πολύ λιγότερο αποτελεσματικό και πιό διακριτικό..

Μετά έβαλα και το Gizmo στο Android Smartphone μου και εκεί είναι που κόλλησα άγρια.. μέχρι που η μικρή μου κόρη το περιέλαβε και σε 5 λεπτά κράσαρε το σύμπαν... Τέλος πάντων είμαι ενθουσιασμένος και μόλις άρχισα να το ψάχνω αλλα έχω τρείς απορίες..

1) Δεν έχω καταλάβει ακόμα πώς μπορώ να το κάνω να παίζει μόνο τα DSD αρχεία ως τέτοια χωρίς να τα κάνει όλα DSD (αν απενεργοποιήσω την εντολή output format τα DSD τα αναπαράγει σαν 176/24)

2) Πως επεξεργάζομαι τα metadata ενός αρχείου στο Jriver;

3) Θα ήθελα να με διαφωτίσει κάποιος γνώστης κατα πόσο είναι δυνατόν με το JRiver να σπάσω τα SACD ISO απο τα οποία έχω πολλά σε DSF αρχεία με το JRiver και αν ναί να μου υποδείξει την διαδικασία..

Αυτά και ευχαριστώ προκαταβολικά.

*Αλλα και το σαφώς λιγότερο αναλυτικό Ifi iDsd Micro το οποιο έβαλα σε Α-Β σύγκριση για να βεβαιωθώ οτι δεν ειναι το ντάκ, με το οποίο τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια αν και όχι τόσο έντονα.

Όταν έκατσα και ασχολήθηκα κι εγώ σοβαρά με το Jriver τις ίδιες θετικές εντυπώσεις είχα. Είναι όντως εξαιρετικό software player και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου Πέτρο για τα Redbook. Έχω μεταφέρει σχεδόν όλη μου την δισκοθήκη (CD) στον σκληρό (σε μορφή WAV κι ας πιάνει παραπάνω χώρο) και απολαμβάνω τα άλμπουμ μου μου από το PC. Βέβαια ασχολήθηκα λίγο μέχρι να βρω πως βγα'ινουν τα fede in - out και όλα τα εφέ, ώστε να ακούω το αρχεία μου χωρίς κάποια επεξεργασία.

Όπως έχω ξαναπεί ήμουν φανατικός υποστηρικτής του foobar 2000 εδώ και πολλά χρόνια, αλλά τώρα δεν αλλάζω τον jriver με τίποτα. Όσον αφορά τα αρχεία DSD δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με τις ρυθμίσεις ώστε να μπορώ να τα αναπαράξω.

Για τα metadata θα ήθελα κι εγώ λίγη βοήθεια. Προς το παρόν εκμεταλεύομαι τον foobar και την ευκολία χρήσης του για tagging και metadata. Θα το μάθω όμως που θα πάει.

Ερώτηξης:

Όταν κάνω import, αυτό το analyze audio something, τί κάνει;
Το θέλουμε;

Χθές (και μετά από 3 μέρες δουλίτσας περίπου) ολοκλήρωσα ένα μεγάλο κομμάτι της library μου.
Πέρασα και "έφτιαξα" όλη τη Rock μουσική μου.
Πέρασα επίσης το Gizmo @ android tablet και το JRiver @ IOs.

To JRiver είναι κάπως καλύτερο... το δουλεύω στο iphone...
Όμως το μέγεθος του tablet κερδίζει τη μικρή οθονούλα του τηλεφώνου.

Είναι μεγάλη απόλαυση τελικά η σωστή library και ο απομακρυσμένος έλεγχος με ένα ωραίο interface...
ΑΞΙΖΕ ο κόπος... :firstprize:

Τώρα μένει να περάσω και τους υπόλοιπους φακέλους μου...
Έχει δουλειά ακόμα, αλλά είμαι πολύ ικανοποιημένος από το JRiver συμπερασματικά.

Χθές (και μετά από 3 μέρες δουλίτσας περίπου) ολοκλήρωσα ένα μεγάλο κομμάτι της library μου.

Είναι μεγάλη απόλαυση τελικά η σωστή library και ο απομακρυσμένος έλεγχος με ένα ωραίο interface...

Έχει δουλειά ακόμα, αλλά είμαι πολύ ικανοποιημένος από το JRiver συμπερασματικά.

Πόσες ώρες την μέρα και για τί όγκο δεδομένων μιλάμε? Γιατί εγώ είμαι περίπου στην μέση, με περίπου άλλο ένα 1ΤΒ δεδομένων να φτιάξω....

1 TB, 25000 περίπου αρχεία.
Το γμσέ τα ήταν αυτό το analyze audio που ρώταγα και πιο πάνω.
Επειδή δεν πήρα κάποια απάντηση, και επειδή ψάχνοντας στο διαδύκτιο δεν κατάλαβα αν είναι πολύ σημαντικό, το άφησα να το ολοκληρώσει.
Ε, πήρε πολυυυυυυ να κάνει analyze 25000 αρχεία.
Παρασκευή βράδυ ξεκίνησε και τέλειωσε Κυριακή πολύ αργά το βραδυ (σχεδόν ξημερώματα) το analyzing. Σερί.

Μετά απλά έφτιαξα αρκετά tags (αν και γενικώς τα έφερε πολύ καλά), πέταξα κάτι σκουπιδαριά που δεν ήθελα κλπ κλπ μικρές επεμβάσεις...

Μου μένει κι' εμένα άλλο 1ΤΒ αλλά με μικρότερο αριθμό αρχείων.

ΥΓ. Στο δίσκο μου έχω την εξής ταξινόμηση... Φάκελο ανα είδος -> δλδ Rock / Jazz / Reggae κλπ κλπ...
Την library την σενιάρω ανα folder.
Οπότε ναι μεν μου μένει 1ΤΒ, αλλά σπασμένο σε 6-7 είδη μουσικής (άρα και folders) οπότε θέλω να πιστεύω πως η διαδικασία θα είναι συντομότερη αλλά και ευκολότερη.

1 TB, 25000 περίπου αρχεία.
Το γμσέ τα ήταν αυτό το analyze audio που ρώταγα και πιο πάνω.
Επειδή δεν πήρα κάποια απάντηση, και επειδή ψάχνοντας στο διαδύκτιο δεν κατάλαβα αν είναι πολύ σημαντικό, το άφησα να το ολοκληρώσει.
Ε, πήρε πολυυυυυυ να κάνει analyze 25000 αρχεία.
Παρασκευή βράδυ ξεκίνησε και τέλειωσε Κυριακή πολύ αργά το βραδυ (σχεδόν ξημερώματα) το analyzing. Σερί.

Μετά απλά έφτιαξα αρκετά tags (αν και γενικώς τα έφερε πολύ καλά), πέταξα κάτι σκουπιδαριά που δεν ήθελα κλπ κλπ μικρές επεμβάσεις...

Μου μένει κι' εμένα άλλο 1ΤΒ αλλά με μικρότερο αριθμό αρχείων.

ΥΓ. Στο δίσκο μου έχω την εξής ταξινόμηση... Φάκελο ανα είδος -> δλδ Rock / Jazz / Reggae κλπ κλπ...
Την library την σενιάρω ανα folder.
Οπότε ναι μεν μου μένει 1ΤΒ, αλλά σπασμένο σε 6-7 είδη μουσικής (άρα και folders) οπότε θέλω να πιστεύω πως η διαδικασία θα είναι συντομότερη αλλά και ευκολότερη.

Thanks!

Αντώνη εννοείς JRemote ε;
Έχει βγει και για Android και είναι σαφώς καλύτερο σαν interface, από το Gizmo.
Βέβαια ακόμα είναι σε beta.
Εδώ για το πως μπορείς να το αποκτήσεις
http://yabb.jriver.com/interact/index.php?topic=96348.0

Επίσης πολύ καλό είναι κ το eos (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lenworthrose.eos) αλλά νομίζω πως το JRemote θα είναι καλύτερο όταν κυκλοφορήσει επίσημα...

JRemote ναι Μιχάλη...
Βασικά έχω ενθουσιαστεί τόσο πολύ με την φάση που ακόμα και χειρότερο να είναι ηχητικά απο άλλα softwares, δεν με βλέπω να το αλλάζω.

JRemote ναι Μιχάλη...
Βασικά έχω ενθουσιαστεί τόσο πολύ με την φάση που ακόμα και χειρότερο να είναι ηχητικά απο άλλα softwares, δεν με βλέπω να το αλλάζω.
Ναι είναι μεγάλη υπόθεση το remote!!! Και εγώ το ίδιο...