JRiver

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: JRiver

Μήπως να κάνεις μία ερώτηση στο forum του JRiver;;
Το παράτησα χτες γιατί ήμουν ψόφιος. Κάποια αρχεία δε τα διάβαζε καθώς ήταν "μόνο για ανάγνωση". Τη διόρθωση τη βρήκα μέσα από το forum. Μου έκανε εντύπωση αυτό καθώς θεωρητικά δεν θα έπρεπε να έχει πρόβλημα. Θετικό πάντως που βρήκε αυτοματα λεπτομέριες χωρίς να κάνω τίποτα. Δεν ξέρω μόνο από που τις βρήκε. Από το internet ή τα τοπικά nfo αρχεία.

Το απόγευμα θα ρίξω μέσα και άλλες ταινίες να δω πως θα τις διαβάσει. Αν το κάνει hassle free τότε θα είμαι οκ.

Στάλθηκε από το Nexus 6P μου

Να πω και εγω την εμπειρια μου.εβαλα πρωτη φορα το jriver και το κρατησα. Νομιζω οτι σε καποια τραγουδια που η φωνη κανει αντιλαλο...την ακουω πιο ξεκαθαρα.

Επισης εβαλα το ifi σε preamp και εχω καλυτερη οδηγηση (normal mode ωρα 3....δεν πιστευω να το ζοριζω ετσι; )

Τελος και μια ερωτηση.asio βαζω asio_foo_dsd ; και εκει που λεει ηχεια (ifi by amr )? ή automaticaly choose?!

Δεν παρακολουθω το νημα .... αλλα καλο θα ηταν ενας καλος οδηγος να γινει οπως του foobar.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

κατι αλλο....δεν υπαρχει free εκδοση ε;

Απάντηση: Re: JRiver

Να πω και εγω την εμπειρια μου.εβαλα πρωτη φορα το jriver και το κρατησα. Νομιζω οτι σε καποια τραγουδια που η φωνη κανει αντιλαλο...την ακουω πιο ξεκαθαρα.

Επισης εβαλα το ifi σε preamp και εχω καλυτερη οδηγηση (normal mode ωρα 3....δεν πιστευω να το ζοριζω ετσι; )

Τελος και μια ερωτηση.asio βαζω asio_foo_dsd ; και εκει που λεει ηχεια (ifi by amr )? ή automaticaly choose?!

Δεν παρακολουθω το νημα .... αλλα καλο θα ηταν ενας καλος οδηγος να γινει οπως του foobar.

κατι αλλο....δεν υπαρχει free εκδοση ε;

Το ifi ώς προενισχυτής τι οδηγεί καλύτερα ;

Το eco, normal, turbo είναι για τα ακουστικα Νικ

Στο jriver βάζεις τον asio οδηγό της ifi ως έξοδο...

στο λινκ του SuperBestAudioFriends που έχω πιο πάνω λέει πως λειτουργεί με jriver και foobar αλλά δεν μπορώ να βρω τρόπο να το κάνω import
δεν βρήκα να λέει πως γίνεται στο support τους

τελικά περιγράφεται το πως κάνεις import στα f2k & JRiver στο νήμα του SBAF!
υπάρχουν και λινκς για να το κατεβάσει κανείς εκτός του site της Soundtoys όμως το sign in στο ilok δεν το αποφεύγεις!
πλάκα έχει η χρήση του αλλά θέλει και μια προσοχή γιατί σε ήδη πουσαρισμένες ηχογραφήσεις αν το παρακάνει κανείς η παραμόρφωση καραδοκεί!!
επίσης πρέπει μάλλον να εγκατασταθεί η 32bit έκδοση και όχι η 64 γιατί μάλλον τα JRiver και f2k τρέχουν σε 32bit

Last edited:
Χαχαχα!! Είναι γνωστό σε όλους πλέον ότι Jriver, amarra , Audirvana σε κάθε έκδοση αλλάζει και ο ήχος τους.

Μόνο ένα software έχω βρει που παίζει εξαιρετικά από την αρχή, δεν αλλάζει ο ήχος του με κάθε αναβάθμιση (έχω κάνει τρεις) και κάνει παπάδες στην διαχείριση βιβλιοθήκης.

Το οποίο πρόγραμμα το έχω ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ

Στάλθηκε από το X9007 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και ποιο είναι αυτό;

Στάλθηκε από το Nexus 6P μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παιδιά ΟΚ εξαιρετική εφαρμογή το Musichi και παίζει καλά αλλά θέλει μπόλικο διάβασμα για να το μάθεις και να μπορέσει να εκμεταλευτείς όλες του τις δυνατότητες. Εγώ που έχω ασχοληθεί με όλες τις πιο πάνω εφαρμογές δεν το βρήκα και πολύ εύκολο! Το έχουμε κουβεντιάσει Φραγκούλη αν θυμάσαι!
Επίσης δεν δίνει καμία δυνατότητα upsampling που μόνο και μόνο για το παιχνίδι του πράγματος προσωπικά θα ήθελα να έχω!
ΟΚ σαφώς η βάση μας είναι το bit perfect αλλά πλέον το upsampling έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι και ανάλογα με τον DAC που έχουμε μπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσματα!
Τέλος οι διαφορές στον ήχο μπορεί να είναι και για καλό λέω 'γω τώρα! Δλδ αν με κάποιο update το πρόγραμμα ακούγεται πιο καλά μας χαλάει;
Στο κάτω κάτω το JR ποτέ δεν το πούλησαν σαν την απόλυτη εφαρμογή ήχου αλλά σαν ένα πλήρες media center που για εμένα παίζει και πολύ καλά. Με τον δικό του χαρακτήρα αλλά καλά... επίσης έχει σημασία αν μιλάμε για την έκδοση για Mac ή για Win με την δεύτερη σαφώς να είναι πιο πλήρης μιας και εξ' αρχής το JR είναι φτιαγμένο για Win.
Αυτά...
Προσωπικά αν δεν είχα δώσε μπόλικα λεφτά σε εφαρμογές (Mac/PC) θα το αγόραζα το MusiCHi (ή μήπως το HQPlayer; χαχα)!!

το εβαλα και γω... οντως ειναι πιο γλυκο. Διαβασα ολες τις σελιδες που γραψατε. Νομιζω οτι ακουγονται οι μεσαιες πιο δυνατα ή μου φαινεται; Επισης το χω παντα το eq στο rock...γτ πιστευω παιζει καπως καλυτερα.αλλα εχω καποιες αποριες που ισως μπορεσει να βοηθησει καποιος.οι επιλογες που εκανα ειναι οι εξης.

-Audio device : Ifi by amr κτλ (αλλα οτι επιλογη και να βαλω εξακολουθει να παιζει...τι παιζει;)
-Βuffering:50ms και το use large hardware buffer κτλ τικαρισμενο.
-Volume : Hxεια (4 ifi by amr...κτλ
-Στο output δεν τικαρα τπτ...Μηπως πρεπει;δεν παιζω dsd.
-dsd studio...το convolution επηρεαζει καθολου στον ηχο;το εχω αφησει οff.To eq στο rock.και στο οutput format παλι οπως ειναι δεν πειραξα τπτ,μηπως πρεπει να βαλω την επιλογη dsd in dop?!. και τερμα κατω αριστερα εχει δυο επιλογες flat line overflows και clip protection...τι να προτιμησω και γτ;
-το bitstreaming το εβαλα dsd...αλλα αληθεια τι κανει ακριβως;ειναι αποκλειστηκα για dsd?!
-τικαρα Play files from memory και load files to memory.
-παρατηρησα με αυτες τις ρυθμισεις οτι αμα κατεβασω τον ηχο απο το συστημα κατεβαινει και απο το προγραμμα. Βεβαια εκει καπου εχει μια επιλογη volume mode:application volume και ειναι οκ. αλλα ειναι φυσιολογικο;

αυτα απο μενα

Αντιμετωπίζει κανένας πρόβλημα με το θέμα Red October HD και τις ταινίες στην τελευταία έκδοση 22.0.75; Κρεμάει το σύμπαν. Επίσης στις ταινίες δε μπορώ να αποθηκεύσω external metadata σε κάποιες που δεν έχουν αναγνωριστεί σωστά. Επίσης κρεμάει.

Δεν μπορω να πω οτι δειχνει καλα το jriver...για τις ταινιες θα σου ελεγα να βαλεις το Mphc.

Εμενα δεν κρεμαει παντως στις μουσικες.

Το έχω αλλά θέλω κάτι σαν βιβλιοθήκη, εξώφυλλα κτλ. Έχω το Plex Pass για το δίκτυο αλλά σε τοπική αναπαραγωγή θέλω κάτι πιο "χειροπιαστό". Είμαι παραδοσιακός σε αυτό. Το KODI με έχει απογοητεύσει απίστευτα. Μιλάμε για τρελά κρεμάσματα. Οπότε αγόρασα το JRiver για να έχω κάτι AIO.

Τελικά είναι πρόβλημα των οδηγών της amd και του madvr. Έκανα αναβάθμιση και χαζοεφτιαξε. Μέχρι στιγμής πάει καλά. Και τις ταινίες τις βλέπει με μεγάλο ποσοστό. Βέβαια δεν έχει το αλάθητο του plex αλλά οκ.

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου

αυτη η amd ταλαιπωρει πολυ κοσμο...λαπτοπ εχεις;

απλα επειδη ειπες κρασαρει νομιζα στην μουσικη.