JRiver

Παίδες στην ρύθμιση "Audio - loading to memory" ... θεωρητικά το πιο σωστό είναι το είναι το load full file decoded ή not decoded;
Το ρώτησα και στο φόρουμ τους αλλά ακόμα δεν έχω μια ικανοποιητική απάντηση... πέραν του άκου και αποφάσισε.
Εγώ θεωρώ και ελπίζω, πως για να υπάρχει αυτή η ρύθμιση πρέπει να υπάρχει μια τεχνική άποψη πίσω της... αλλιώς δεν έχει νόημα!
Για MC23 μιλάω.

Τώρα που ο mpc-hc έχει προβλήματα ανάπτυξης αποφάσισα να τον εγκαταστήσω πάλι χωρίς όμως τις λειτουργίες βιβλιοθήκης. Φυσικά δεν είναι τόσο αποκρισιμος όπως ο mpc αλλά κάνει καλή δουλειά. Θέλω όμως να ρωτήσω κάποια πράγματα.

1. Υπάρχει δυνατότητα always on top στο κεντρικό παράθυρο;
2. Υπάρχει δυνατότητα να αποκρύπτεται η λίστα αναπαραγωγής;
3. Υπάρχει δυνατότητα να έχουμε πραγματικά τυχαία αναπαραγωγή και όχι απλά να ανακατεύετε η λίστα;

Στάλθηκε από το Vodafone Smart 4 max μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

https://www.computeraudiophile.com/...dsd-conversion/?do=findComment&comment=574625

Για όποιον ενδιαφέρεται για DSD upsampling
Φαίνεται πως η "μηχανή" του foobar2000 είναι πιο σωστή επιλογή.
Η αλήθεια είναι πως μόλις άρχισα να το δοκιμάζω και δεν μπορώ να πω ηχητικά αλλά όσον αφορά στην λειτουργία του, μπορώ να κάνω DSD256 upsampling που είναι το υψηλότερο που μπορεί να δεχτεί ο DAC μου χωρίς πρόβλημα τη στιγμή που χρησιμοποιώντας την μηχανή του JRiver είχα διακοπές κλπ και ήταν δυνατό να κάνω απροβλημάτιστα upsampling μόνο μέχρι DSD128.

https://www.computeraudiophile.com/...dsd-conversion/?do=findComment&comment=574625

Για όποιον ενδιαφέρεται για DSD upsampling
Φαίνεται πως η "μηχανή" του foobar2000 είναι πιο σωστή επιλογή.
Η αλήθεια είναι πως μόλις άρχισα να το δοκιμάζω και δεν μπορώ να πω ηχητικά αλλά όσον αφορά στην λειτουργία του, μπορώ να κάνω DSD256 upsampling που είναι το υψηλότερο που μπορεί να δεχτεί ο DAC μου χωρίς πρόβλημα τη στιγμή που χρησιμοποιώντας την μηχανή του JRiver είχα διακοπές κλπ και ήταν δυνατό να κάνω απροβλημάτιστα upsampling μόνο μέχρι DSD128.

Αν δεν σου δουλεύει με asio για DSD upsampling δοκίμασε το WASAPI μια χαρά δουλεύει και εκεί...Όλα αυτά με win 10.
ΓŽΒ£Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒ³ΓŽΒΌΓŽΒΉΓΕ’Γβ€žΓβ€¦Γβ‚¬ΓŽΒΏ ΓŽΒΏΓŽΒΈΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ·Γβ€š (2).jpgΓŽΒ£Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒ³ΓŽΒΌΓŽΒΉΓΕ’Γβ€žΓβ€¦Γβ‚¬ΓŽΒΏ ΓŽΒΏΓŽΒΈΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ·Γβ€š (3).jpg

Αν δεν σου δουλεύει με asio για DSD upsampling δοκίμασε το WASAPI μια χαρά δουλεύει και εκεί...Όλα αυτά με win 10.
View attachment 143839View attachment 143840

Ναι το ξέρω απλά σύμφωνα με το λινκ η μηχανή του foobar2000 είναι πιο «σωστή»...
Όπως και να έχει περισσότερο για ενημέρωση τα ποστάρω όλα αυτά και για να έχουμε περισσότερες επιλογές πραγμα πάντα καλό στον περίεργο ψηφιακό κόσμο!

Μάλιστα ...Δεν θα μπώ καν στο κόπο να μπω στο παιχνιδάκι της συγκεκριμένης αντιπαράθεσης .
Το μόνο που θα πω είναι ας κοιτάξουνε πρώτα τους κατασκευαστές που έχουν πιστοποίηση για τους οδηγούς asio των dac από την εκάστοτε εταιρία του λειτουργικού πχ win .
Ποιες εταιρίες ξέρουν καλά να διαχειρίζονται το pcm και το dsd και μετά μιλάμε για players μιας και τα δεδομένα αλλάζουν συνέχεια με τις αναβαθμίσεις και είναι προφανές ότι ποτέ δεν θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο .

Εσείς που έχετε δοκιμάσει διάφορες εκδόσεις του jriver ποια θεωρείται πιο καλή μουσικά; πχ, την 19, την 22; Μπορώ να κατεβάσω παλιότερη έκδοση και να πληρώσω αυτήν μόνο και φυσικά να μην αναβαθμίσω;

δεν νομίζω... δεν το έχω ψάξει!
είναι αδύνατο να θυμάται κανείς πως έπαιζε η 19 σε σχέση με την 23 πχ.. εκτός αν τις έχει και τις δυο
όπως και να έχει η διαφορά τιμής νομίζω πως θα είναι πολύ μικρή...
κατέβασε την τελευταία και μην αναβαθμίσεις από δω και πέρα αν δεν σε ενδιαφέρει

Το λέω γιατί και από εδώ έχουν πει ότι υπάρχουν πιο ποιοτικές εκδόσεις και με διαφορά μάλιστα.
π.χ. ποστ 334 "με ποια έκδοση jriver το δοκιμάσατε ; η 22 γράφουν στο διαδίκτυο πως είναι εμφανώς καλύτερης της 20 , εγώ πάλι συμφωνώ με τον panoramix αλλά έχω την 21 ."

http://avclub.gr/forum/showthread.php/116877-JRiver/page34

ξέρει κανείς αν έχει ποιοτική διαφορά η 23 από την 22 ; συγγνώμη αν σας κούρασα.

Δεν μας κούρασες.
Θα πρέπει να ξέρεις όμως ότι η οποιαδήποτε έκδοση μπορεί να ακουστεί διαφορετικά από σύστημα σε σύστημα...Η λογική είναι να πας στην καινούργια έκδοση μιας και τα win αλλάζουν,υπαρχουν καινούργιες δυνατότητες στην 23 ,υποστηρίζεται με αναβαθμίσεις η παλιές όχι πια την κατεβάζεις την δοκιμάζεις και κρίνεις από μόνος σου αν θα την αγοράσεις.

Μάλιστα ...Δεν θα μπώ καν στο κόπο να μπω στο παιχνιδάκι της συγκεκριμένης αντιπαράθεσης .
Το μόνο που θα πω είναι ας κοιτάξουνε πρώτα τους κατασκευαστές που έχουν πιστοποίηση για τους οδηγούς asio των dac από την εκάστοτε εταιρία του λειτουργικού πχ win .
Ποιες εταιρίες ξέρουν καλά να διαχειρίζονται το pcm και το dsd και μετά μιλάμε για players μιας και τα δεδομένα αλλάζουν συνέχεια με τις αναβαθμίσεις και είναι προφανές ότι ποτέ δεν θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο .

Τι σχέση έχουν οι drivers των DACs με τους αλγόριθμους μετατροπής σε DSD και με το JRiver vs. ASIO Proxy?

Απάντηση: Re: JRiver

Το λέω γιατί και από εδώ έχουν πει ότι υπάρχουν πιο ποιοτικές εκδόσεις και με διαφορά μάλιστα.
π.χ. ποστ 334 "με ποια έκδοση jriver το δοκιμάσατε ; η 22 γράφουν στο διαδίκτυο πως είναι εμφανώς καλύτερης της 20 , εγώ πάλι συμφωνώ με τον panoramix αλλά έχω την 21 ."

http://avclub.gr/forum/showthread.php/116877-JRiver/page34

ξέρει κανείς αν έχει ποιοτική διαφορά η 23 από την 22 ; συγγνώμη αν σας κούρασα.

Με δεδομένο ότι τα settings θα είναι και στις δύο εκδόσεις ρυθμισμένα για bit perfect αναπαραγωγή (όχι DSP, όχι upsampling) , τότε και μόνο τότε δεν θα υπάρχει απολύτως καμία διαφορά.
Απλώς οι δοκιμές θα πρέπει να γίνουν σε ένα PC που περνάει επιτυχώς το latency monitor test : http://www.resplendence.com/latencymon

Εχω δει μοντέρνο laptop i7 της Dell να μην περνάει τo test επιτυχώς, οπότε ήταν για μένα ένα άχρηστο εργαλείο για την αξιολόγηση της μουσικής αναπαραγωγής από οποιοδήποτε sw media player.