Judas bought an ipad!

Πάντως επειδή όλοι συμφωνούμε ότι δεν είναι για έξω, και η κυρίως δουλειά του είναι για το σπίτι ή το γραφείο, γι αυτό επιμένω ότι είναι καραπεριττό gadget και γίνεται ανετότατα η δουλειά μας με macbookpro έστω και 13άρι (για λόγους φορητότητας).

Εκτός αν η δουλειά σας δεν είναι σταθερή σε γραφείο, αλλά σε τίποτα αχανείς αποθήκες-χώρους που πρέπει οπωσδήποτε να το κουβαλάτε πάνω σας.

εμένα αυτή είναι η άποψή μου.

Re: Απάντηση: Judas bought an ipad!

Πάντως επειδή όλοι συμφωνούμε ότι δεν είναι για έξω, και η κυρίως δουλειά του είναι για το σπίτι ή το γραφείο, γι αυτό επιμένω ότι είναι καραπεριττό gadget και γίνεται ανετότατα η δουλειά μας με macbookpro έστω και 13άρι (για λόγους φορητότητας).

Εκτός αν η δουλειά σας δεν είναι σταθερή σε γραφείο, αλλά σε τίποτα αχανείς αποθήκες-χώρους που πρέπει οπωσδήποτε να το κουβαλάτε πάνω σας.

εμένα αυτή είναι η άποψή μου.
Για μια ακόμη φορα, Τασο είσαι απλως εντελως OFF...

Το web browsing, itunes remote κλπ ''χαλαρα'' απλως ειναι αλλο πραγμα σε ταμπλέτα σε σχεση με laptop.

Εδω ειμαστε και θα το δεις (γιατι με την λογικη σου, δεν προκειται να αγορασεις ποτε ταμπλέτα - αλλά θα το κανεις αργα ή γρήγορα).

και για οσους κανουν διακοπες ;)

Εκεί είναι που ΔΕΝ χρειάζεται καθόλου.

Συγκρίνεται αυτό το πράγμα με ένα laptopάκι να έχεις τα dvdιά σου (για όσους έχουν παιδιά με καταλαβαίνουν) να έχεις γεμίσει τα 500GB σκληρό του, να μπαινοβγάζεις τα φλασάκια σου , να καρφώνεις εξωτερικούς σκληρούς κλπ

Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι αυτό το πράγμα από την στιγμή που ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ πάντα από υπολογιστή, δεν μπορεί να γίνει αυτόνομη συσκευή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Judas bought an ipad!

Εδω ειμαστε και θα το δεις (γιατι με την λογικη σου, δεν προκειται να αγορασεις ποτε ταμπλέτα - αλλά θα το κανεις αργα ή γρήγορα).

Ναι θα αγοράσω αλλά όπως γράφω όταν θα είναι ΑΥΤΟΝΟΜΟ.

Πολυ γρηγορα , θα το κανουν ολοι....-bye-

Hδη το εχουν κανει πολλοι, δεςτε αποσπασμα απο εμαιλ που ελαβα , απο το Θειο στο Αμερικα (αρχιτεκτονας)....

On Dec 15, 2010, at 9:13 AM, John Spirou wrote:

> Μηπως θες να το δωσεις , για να παρεις το καινουργιο;!!!
>
> Από το iPhone μου
>
> 15 Δεκ 2010, 16:12, ο/η Tasos Kokoris έγραψε:
>
>> Το iPad το πηρα οταν πρωτοβγηκε, και απο τοτε δεν εχω αγγιξει τα laptops.
>>
>> T A S O S K O K O R I S, A I A
>> Registered Architect, LEED AP

Νταξ ρε Γιαννη, εσυ παλι εισαι στην αλλη ακρη....

Οποιος ισχυρίζεται ότι αφησε το laptop και ''δουλευει'' με το iPad ειναι απλως εξίσου κολλημένος με τον Τάσο.

Μπορει ειδικα η δικη σου δουλεια (γραφικα κλπ) να εχει καποια σχεση αλλά απλως ως εκεί.

Αν πας να κανεις σοβαρή δουλεια απλως προσπαθεις να κανεις το iPad laptop (βλ. γραφιδα, keyb κλπ).

Οπως ελεγα απο την 1η μερα και όπως ειπα κι ο Τάκης προσφατα, το iPad ειναι (απόλαυση) για web browsing, ''remote'', photos browsing κλπ ''χάζια''.

Το παραπανω αποσπασμα , δεν το εγραψα εγω, αλλα Αρχιτεκτονας , και μαλιστα απο τους μεγαλυτερους στην Αμερικη !
http://www.tasoskokoris.com/TasosKokorisHome.htm

Αυτο που δεν καταλαβενετε (οπως εγινε και με το ipod, iphone κλπ) , ειναι οτι ειμαστε στην αρχη.... σκεφτειτε λιγο τι θα δουμε μετα απο μερικα χρονια!

Εγω απλα, ειμαι μπροστα απο την εποχη μου !!!-bye-

Συγκρίνεται αυτό το πράγμα με ένα laptopάκι να έχεις τα dvdιά σου (για όσους έχουν παιδιά με καταλαβαίνουν) να έχεις γεμίσει τα 500GB σκληρό του, να μπαινοβγάζεις τα φλασάκια σου , να καρφώνεις εξωτερικούς σκληρούς κλπ
φυσικα κανεις πλακα............
διακοπες με dvd, φλασακια κ σκληρους 500GB
k να ψαχνεις κ ρευμα
:flipout:

Το παραπανω αποσπασμα , δεν το εγραψα εγω, αλλα Αρχιτεκτονας , και μαλιστα απο τους μεγαλυτερους στην Αμερικη !
http://www.tasoskokoris.com/TasosKokorisHome.htm
Δεν πα να ναι κι ο Ρουβάς :p. Δεν μου λεει απολύτως τίποτα (fanboys υπάρχουν παντού :p)

Αυτο που δεν καταλαβενετε (οπως εγινε και με το ipod, iphone κλπ) , ειναι οτι ειμαστε στην αρχη.... σκεφτειτε λιγο τι θα δουμε μετα απο μερικα χρονια!
Εγω μια χαρα το καλαβαινω. Απλως δεν ενθουσιάζομαι ΤΩΡΑ οπως εσυ.

Εγω απλα, ειμαι μπροστα απο την εποχη μου !!!-bye-
Οταν λεω οτι αλλαξαν ρολους με τον Τακη....:p

Re: Απάντηση: Judas bought an ipad!

Εμενα δεν με ειδες να φορω ρομποτικα! :p
LOL

Με απογοητεύω....Πως δεν το εκμεταλλεύτηκα αυτό.....Χάνω το touch μου μου φαινεται....:p

Θυμαμαι καποιους απιστους Θωμαδες (σαν κι εσας) , που πριν 25 χρονια περιπου, με μια ταπεινη Amiga, εκανα τα πρωτα 3D animation και μονταζ , ενω αυτοι δουλευανε ακομη με χαρτια και σε μονταζιερες με ιντσες (κατι σαν φιλμ) ... με βλεπανε και γελαγανε!
Τωρα φυσικα, τους κοπηκε το γελιο...

Εγω παντως , ακομη γελαω μαζι τους !!!-bye-

Αυτο που δεν αλλαξε καθολου ειναι, οτι ολοι αυτοι εχουνε παντα κατι για να γκρινιαξουνε .... εγω απλα εχω κατι καλο να φτιαξω με οτι εχω στα χερια μου !!!

Aπο εκεινη την εποχη λοιπον ...και πολυ επικαιρο!
http://www.youtube.com/watch?v=ZZ0tX94Umfs

Μαντεψε , ποιοι ειναι ο μαυρος μαρκαδορος!!!-bye-

Last edited:
Παντως, αν ανατρεξουμε ενα μολις χρονο πισω και διαβασουμε τα σχολια καποιων απιστων Θωμαδων για το ipad εδω μεσα, καποιοι θα τρεχουν να κρυφτουν κατω απο τις πετρες! :D
Eπι της ουσιας και εγω πιστευω οτι το touch interface ΕΙΝΑΙ το μελλον και η apple απολυτη πρωτοπορος στον τομεα αυτο..
Ναι, δεν κανεις τα παντα σημερα με ενα ipad, κανεις ομως πολυ περισσοτερα απο οτι θα περιμενες και με απολαυστικο τροπο χρησης..

Η διαφορα Γιάννη είναι ότι τότε χαιρόσουν απλώς ένα μηχανάκι ενώ τώρα δεν το χαίρεσαι απλώς αλλά ''υπερασπίζεσαι'' και μια εταιρια (όσο θαυμάζω το πρώτο, τόσο ''δεν ανέχομαι'' το δεύτερο).

Η Amiga εξάλλου κατά τη γνώμη μου ήταν άλλου είδους breakthrough.

Επίσης τότε η δημιουργία ήταν στα ντουζένια της ενώ τώρα έχουμε καταντήσει απλώς ''χρηστες εργαλείων'' (για εσενα δεν ισχύει και τόσο αυτό).

Κατα τα αλλα τα ιδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου....:p

ΥΓ Μπράβο για το βίντεο :)

φυσικα κανεις πλακα............
διακοπες με dvd, φλασακια κ σκληρους 500GB
k να ψαχνεις κ ρευμα
:flipout:
Γιατί το iPad δεν θέλει ρεύμα; με τον ήλιο δουλεύει;

Δεν λέω να κουβαλάς σακούλες με σκληρούς. Εναν 500άρι σκληρό τον έχει και το πιό ξεφτίλα laptop πλέον κι αν δεν σε φτάνει , έχεις κι έναν passport 500άρι καβάντζα. Μην μου πεις ότι θα σε κουράσει στο κουβάλημα..

Για τα φλασάκια που λέω, η έναστασή μου είναι αν βρεθείς με ένα φίλο με ένα γνωστό σου να σου δώσει κάτι να το περάσεις στις διακοπές σου στο iPad, απλά δεν γίνεται, γιατί είναι αυτό που λέω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ.

Ποτέ δεν αμφέβαλλα για τις δυνατότητες ή για την μοναδική αίσθηση/απόκριση touch της οθόνης, που εντάξει σας λέω ότι είναι μοναδικό προνόμιο της Apple.

Αλλά σε συσκευή ψυχαγωγίας που είναι κυρίως το IPad εγώ (ΕΓΩ) δεν δέχομαι αυτή την εξάρτηση με υπολογιστή και itunes για να περάσω ένα .avi ή ένα .mkv και να έχει προηγηθεί και μετατροπή για να τα δεχτεί. Εάν εσάς σας αρέσει αυτή η νοοτροπία μπράβο σας και να την χαίρεστε.

Εαν το iPad δεν χρειαζόταν itunes και είχε κανονικό usb θα ήμουν ο πρώτος που θα αγόραζα και το 1 και το 2 και το 3....κι ας είχε και 1000 ευρώ.

Υ.Γ. Για το iPhone κάνω υπομονή γιατί ποτέ δεν έχω κάτσει και δεν πρόκειται να δω ταινία.

Taso, εχεις μεινει λιγο πισω μου φαινεται !!!
Μπορεις να συνδεσεις και φλασακια (αρκει να μη τραβανε πολυ ρευμα) , και δισκους

Μπορεις να συνδεσεις και πληκτρολογια, ποντικια , midi keyboards κλπ , ειδικα με usb powered hub μπορεις να συνδεσεις πολυ περισσοτερα πραγματα.

Επισης , δε χρειαζεται απαραιτητα το itunes, εμεις το κανουμε για μεγαλυτερη ευκολια .
Αν δε θες, υπαρχουν και τα προγραμματα που αναλυω εδω , αλλα φυσικα κανεις δε κανει το κοπο να τα διαβασει!!!

Ειναι πολλα τα πραγματα που μπορεις να κανεις, και ανακαλυπτω συνεχως περισσοτερα.
Εσυ, οπως και πολλοι , κοιτατε συνεχως τι δε μπορεις να κανεις...

Last edited: