Jukebox για ΝΜΤ (popCorn Hour, eGreat κτλ)

Κι εγώ έβαλα το νέο skin και μπορώ να πω ότι έχει απλοποιήσει αρκετά τα πράγματα.

Το βάζεις και κάνεις ένα τρέξιμο. Βλέπεις τι σου έχει βγάλει στα εξώφυλλα.

Αν εκεί έχει κάνει κάποιο λάθος είναι πρόβλημα του jukebox, οπότε ή βάζεις πιο "πλήρες" όνομα (χρονολογία) ή για μεγαλύτερη σιγουριά nfo αρχείο με το URL της ταινίας στο imdb. Σβήνεις τα αρχεία που έχουν παραχθεί για τη συγκεκριμένη ταινία και ξανατρέχεις το εργαλείο.

Αν τώρα είναι ΟΚ όλα τα εξώφυλλα και απλά πατώντας πάνω τους σου βγάζει το background με τα αστεράκια, αυτό σημαίνει ότι δεν βρήκε fanart για τη συγκεκριμένη ταινία. Να σημειωθεί ότι έτσι κι αλλιώς δεν βρίσκει fanart για σειρές.

Βρίσκεις λοιπόν εσύ fanart (πιο κλασσικός τρόπος πας themoviedb.org και κάνεις search για την ταινία). Επιθυμητή διάσταση 1280x720...

Αν τώρα έχεις κάθε ταινία μέσα σε ένα φάκελο πας και αποθηκεύεις την εικόνα ως fanart.jpg και αλλάζεις τη γραμμή 126 στο details.xsl από

<xsl:when test="fanartFile='UNKNOWN'">pictures/background-blue.png</xsl:when>

σε

Code:
<xsl:when test="fanartFile='UNKNOWN'"><xsl:value-of select="$tvfanart"/></xsl:when>

Αν έχεις όλες τις ταινίες-σειρές σε ένα φάκελο την αποθηκεύεις με όνομα
όνοματαινίας.fanart.jpg και η αλλαγή είναι:

από
<xsl:when test="fanartFile='UNKNOWN'">pictures/background-blue.png</xsl:when>

σε

<xsl:when test="fanartFile='UNKNOWN'"><xsl:value-of select="$moviebg-w-videofile"/></xsl:when>

Προφανώς σβήνεις τα αρχεία που θέλεις να ξαναβγάλει το εργαλείο και ξανατρέχεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν κάνεις αυτή τη διαδικασία με τα fanart στον browser θα βλέπεις ούτως ή άλλως λευκό background (Θεωρητικά θα πρέπει να σου δουλέψει στη tv).

Αν δε δουλέψει κάτι έχει πάει στραβά οπότε πας στην html σελίδα της ταινίας και ψάχνεις να δει τι έχει στο σημείο <body background="...".
Προφανώς στα άσπρα φόντα δε μπορεί να βρει αυτό που έχει γραμμένο στο background...

οταν εχουμε σειρες που βαζουμε το fanart.jpg...

δηλ.. εγω τα εχω με την μορφη

z:\TV SERIES\HEROES\Season 1\episode 1\ heroes 1x01.avi
.
.
.
z:\TV SERIES\HEROES\Season 1\episode 1\ heroes 1x20.avi

βαζω το fanart.jpg σε καθε φακελο???

Βγήκε κι η έκδοση 1.0.13 η οποία θεωρητικά βρίσκει αυτόματα fanart και plot και για σειρές...Θα την τσεκάρω την Παρασκευή μάλλον...

Βγήκε κι η έκδοση 1.0.13 η οποία θεωρητικά βρίσκει αυτόματα fanart και plot και για σειρές...Θα την τσεκάρω την Παρασκευή μάλλον...

Εγω που δοκίμασα την καινούργια έκδοση ετσι λίγο το θετικό ειναι οτι σβήνει αρχεια απο μονο του που εχεις διαγράψει, και στις σειρές σου διχνει και τα seassons, Αλλά αυτο που δεν κανει ειναι οτι δεν μου δινει τις πληροφορίες του αρχείου μεσα απο το mediainfo και δεν ξέρω για ποιον λόγο.

Εντάξει τελικά το διόρθωσα το πρόβλημα. Δεν ειχα βάλει το mediainfo στο σωστό directory. :D

Καλησπέρα σε όλους.

Δεν είμαι σίγουρος αν επέλεξα το σωστό thread αλλά τέλος πάντων.

Πριν λίγες μέρες ξεκίνησα να πειραματίζομαι λίγο με το PCH και την διάθεση του να καταλάβει PHP. Ύστερα από αρκετό trial and error κατάφερα να το κάνω να διαβάσει ένα βασικό PHP script. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι το εν λόγω script δεν εκτελέστηκε από το PCH αλλά από τον Apache που έχω στημένο στο PC μου και μεταβιβαστικέ στο PCH σαν καθαρή HTML μέσω NFS share. Ύστερα από αυτό λοιπόν σκέφτηκα ότι θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον να φτιάξω ένα δυναμικό Jukebox για ταινίες (και μετά για μουσική που το interface του PCH πάσχει ούτως ή άλλως). Η δομή του είναι σχετικά απλή. Όλα τα δεδομένα για τις ταινίες (τίτλος, εξώφυλλα, πλοκή, Cast, έτος παραγωγής κλπ) αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων mySQL και μέσω PHP μεταφέρονται σαν HTML στην οθόνη της TV. Μέχρι στιγμής έχω φτιάξει τις μακέτες για την σελίδα της αναζήτησης και την εσωτερική σελίδας με τις πληροφορίες της κάθε ταινίας (Βλέπε τα screenshots παρακάτω) και από αύριο θα αρχίσω να γράφω το PHP script. Μειονέκτημα (όχι για μένα) είναι ότι τα δεδομένα πρέπει να περαστούν στη βάση χειροκίνητα καθώς δεν έχω πολλές γνώσεις στην PHP ώστε να μπορώ να τα ενσωματώνω αυτόματα απ’ το IMDB πχ. στην βάση δεδομένων.

Αν αυτό το projectακι αποκτήσει ενδιαφέρον, είμαι διατεθειμένος να δώσω όλα μου τα αρχεία (κώδικα PHP και HTML, βάση δεδομένων και ανοικτά αρχεία γραφικών) σε πιο έμπειρους προγραμματιστές να του αλλάξουν τα φώτα ;)

Αυτά για την ώρα.
Ευχαριστώ πολύ

G

Δε βαζετε και ενα αναλυτικο manual για το πως περναμε το ολο skin, etc?
Με μια γρηγορη ματια στο ξενο forum διαπιστωσα οτι χρειαζεται πολυ διαβασμα για να το κανεις να δουλεψει. Αλλα αρχεια απο δω, αλλα απο κει...
Ασε που για καποιο λογο κατι ταινειες που εγραψα με το anydvd δεν τις παιζει σωστα. Φαινεται οτι δε μπορω να κανω navigate στο menu του dvd, etc.

20 λεπτα το δουλεψα το μηχανημα, αλλα λεω μπας και μου γλυτωσετε χρονο, χρονιαρες μερες...:antlers:

Last edited:
Απάντηση: Re: Jukebox για ΝΜΤ (popCorn Hour, eGreat κτλ)

Πριν γράψω τις οδηγίες που υποσχέθηκα να πω πώς κατέληξα στο YAMJ. Οι βασικές επιλογές σε όποιον θέλει jukebox είναι 3:

1) lil movie jukebox
2) movie flow 1.21
3) movie jukebox (ΥΑΜJ)

Οι 2 πρώτες μοιάζουν πιο ολοκληρωμένες και πιο "ζωντανές" από πλευράς εξέλιξης αλλά έχουν ένα βασικό για εμένα πρόβλημα: Απαιτούν τη χρήση ενός προγράμματος (Movie Collector) το οποίο δεν είναι δωρεάν και στο οποίο ο χρήστης περνάει πληροφορίες για την κάθε ταινία.

Έτσι κατέληξα να δοκιμάσω το τρίτο, το οποίο έμοιαζε πιο προσιτό και πιο "μαζεμένο". Η ανάπτυξη του μοιάζει μεν να έχει παγώσει, αλλά έχει το καλό ότι είναι open source, οπότε όποιος θέλει μπορεί να επέμβει πάνω του...

Τέλος πάντων πάμε στο ψητό. Τα απαραίτητα βήματα συνοπτικά:

1. Κατεβάζουμε το πρόγραμμα από http://moviejukebox.googlecode.com/files/moviejukebox_v1.0.10%20beta.zip και το ξεζιπάρουμε π.χ. στο C:\MovieJukebox.

2. Κατεβάζουμε το MediaInfo CLI (http://downloads.sourceforge.net/mediainfo/MediaInfo_0.7.7.6_CLI_Win32.zip?modtime=1221224609&big_mirror=0) και το ξεζιπάρουμε π.χ. στο C:\MovieJukebox\MediaInfo.

3. Πρέπει να έχουμε στημένη Java jre στο PC (λογικά είναι, αλλιώς κατεβάζουμε...)

4. Σε command line πάμε στο φάκελο C:\MovieJukebox και γράφουμε MovieJukeBox.bat c:\DVDS -o C:\Jukebox (όπου C:\DVDS βάζουμε το φάκελο ή τον δίσκο που περιέχει τις ταινίες για τις οποίες θέλουμε να φτιάξουμε jukebox και όπου C:\Jukebox βάζουμε το φάκελο στον οποίο θέλουμε να δημιουργηθούν τα αρχεία του jukebox)

5. Το εργαλείο τρέχει και στο τέλος δημιουργεί ένα αρχείο index.htm και ένα φάκελο με όλα τα απαραίτητα μέσα. Αυτό το αρχείο το αντιγράφουμε μέσα στον player μας και όταν θέλουμε να δούμε το jukebox μας πάμε στην τελευταία κατηγορία (όχι video, audio, photo αλλά text) και το τρέχουμε από κει...

Περισσότερες διευκρινίσεις και συμβουλές χρήσης αύριο...

Εγώ διάβασα όλο το νήμα αλλά δεν κατάλαβα τίποτα!
Θα μπορούσε ίσως να γίνει πιο αναλυτικό.
Τέλος πάντων.
Θα κάνω μια δυο ερωτήσεις.

1. Κατεβάζουμε το πρόγραμμα από http://moviejukebox.googlecode.com/files/moviejukebox_v1.0.10%20beta.zip και το ξεζιπάρουμε π.χ. στο C:\MovieJukebox.

Όταν ξεζιπάρουμε αυτό το πρόγραμμα μέσα έχει 5-6 αρχεία ποιό είναι το πρόγραμμα που μας ενδιαφέρει. Τι είδους πρόγραμμα είναι; Είναι πρόγραμμα προς εγκατάσταση exe; Τι είναι;
Δηλαδή ανοίγουμε ένα φάκελο στον C: και τον ονομάζουμε C:\MovieJukebox όπου μέσα βάζουμε τα αρχεία που έχουμε ξεζιπάρει ή αυτό γίνεται αυτόματα;

Το παρακάτω στάδιο αν μπορούσε να γίνει λίγο πιο αναλυτικό

4. Σε command line πάμε στο φάκελο C:\MovieJukebox και γράφουμε MovieJukeBox.bat c:\DVDS -o C:\Jukebox (όπου C:\DVDS βάζουμε το φάκελο ή τον δίσκο που περιέχει τις ταινίες για τις οποίες θέλουμε να φτιάξουμε jukebox και όπου C:\Jukebox βάζουμε το φάκελο στον οποίο θέλουμε να δημιουργηθούν τα αρχεία του jukebox)

Τι είναι το command line;

sory αλλά δεν είμαστε όλοι εξπέρ στους υπολογιστές.

Re: Απάντηση: Re: Jukebox για ΝΜΤ (popCorn Hour, eGreat κτλ)

Όταν ξεζιπάρουμε αυτό το πρόγραμμα μέσα έχει 5-6 αρχεία ποιό είναι το πρόγραμμα που μας ενδιαφέρει. Τι είδους πρόγραμμα είναι; Είναι πρόγραμμα προς εγκατάσταση exe; Τι είναι;
Δηλαδή ανοίγουμε ένα φάκελο στον C: και τον ονομάζουμε C:\MovieJukebox όπου μέσα βάζουμε τα αρχεία που έχουμε ξεζιπάρει ή αυτό γίνεται αυτόματα;

Βασικά τώρα πια έχει και νεότερη έκδοση...
Κατά τα άλλα κατεβάζουμε ένα zip αρχείο το οποίο και ξεζιπάρουμε κάπου. Δε χρειάζεται εγκατάσταση κτλ...

Τι είναι το command line;

command line είναι το DOS-prompt, ο "μπαμπάς" των Windows, τη μαύρη οθόνη του οποίου μπορείς να ανοίξεις αν στο Run των Windows γράψεις cmd.
Αυτό σου ανοίγει ένα μαύρο παράθυρο στο οποίο γράφεις εντολές...

Για κάποιον που δεν έχει καθόλου εμπειρία με το συγκεκριμένο θέμα, θα πρότεινα είτε να κατεβάσει το YAMJ GUI (Google search) ή μια άλλη πιο άμεση λύση είναι να φτιάξεις μέσα στο φάκελο που είναι το MovieJukeBox.bat ένα αρχείο κειμένου και εκεί να γράψεις MovieJukeBox.bat c:\DVDS -o C:\Jukebox (ή το αντίστοιχο σου). Αποθηκεύεις το αρχείο, αλλά όχι με κατάληξη txt, αλλά .bat. Οπότε από δω και πέρα όποτε εκτελέσεις αυτό το αρχείο θα είναι σα να εκτελεί τις εντολές που έχεις γράψει...

Ελπίζω να βοήθησα...

Θελουμε manual αναλυτικο με φωτογραφιες σε pdf, 24ωρη τηλεφωνικη γραμμη για technical support, κλπ.
Ετσι δεν ειναι Θωμα?:BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Jukebox για ΝΜΤ (popCorn Hour, eGreat κτλ)

Χαρά στο κουράγιο σου!
Ευχαριστώ!

Θα δοκιμάσω πάλι και θα επανέλθω με νέες απορίες!:grandpa:
Μη μου φύγεις!:flipout:

Καλα φτιαξτο εσυ πρωτα τοτε, και την πρωτοχρονια που θα ερθω Λαρισα μου κανεις ενα ''σκονακι'' για να μην παιδευομαι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Jukebox για ΝΜΤ (popCorn Hour, eGreat κτλ)

Καλα φτιαξτο εσυ πρωτα τοτε, και την πρωτοχρονια που θα ερθω Λαρισα μου κανεις ενα ''σκονακι'' για να μην παιδευομαι.

Έγινε! Θα το φτιάξω και όταν έρθεις θα σου πω.
Σε περιμένουμε!-bye-

τα επεισόδια μιας σειράς πια μορφή πρέπει να έχει η ονομασία τους ώστε να τα ταξινομήσει σωστα σύμφωνα με την σεζόν?