Jukebox για Xtreamer (2,5"-Sidewinder-Pro)

xamurabi

AVClub Addicted Member
9 February 2007
1,418
By the Lake
Ας κάνουμε μια αρχή για συζήτηση πάνω στο Jukebox των Xtreamer (2,5"-Sidewinder-Pro) τώρα που φτάσαμε αισίως σε μια σχετικά σταθερή και γρήγορη έκδοση του (1.53)
Όσοι δεν κάνατε έλεγχο για upgrade κάντε το, τώρα και κατεβάστε την έκδοση που σε πρώτη ανάγνωση έχει αρκετά καλά στοιχεία.

-Πρώτον δεν φέρει πλέον τον χαρακτηρισμό beta που έσερνε στις παλαιότερες. Βέβαια το αν δεν είναι, μένει να αποδειχθεί.

-Δεύτερον είναι εξελληνισμένη αν και έχει μερικά προβληματάκια. Είναι θετικό στοιχείο πάντως και μάλλον πρέπει να ευχαριστήσουμε έναν-δύο φίλους εδώ μέσα (τον ydatografida σίγουρα) που κάνανε δουλειά για να το έχουμε στα χέρια μας.

-Τρίτον και σημαντικότερον είναι πως η εφαρμογή είναι πραγματικά γρήγορη και ανταποκρίνεται πολύ καλά στις εντολές του τηλεχειριστηρίου.

Τα υπόλοιπα μετά από τις δοκιμές που θα κάνουμε όλοι μας!

Άντε, να δούμε το ίδιο και για την μουσική μας και τις φωτογραφίες μας!

Last edited:
μιά που αρχίσαμε καινούριο τόπικ για το jukebox, να πώ και γώ ότι για την μετάφραση μπορείτε να βρίζετε εμένα, όπως και για το BeST Mod του jukebox.
Η πρώτη έκδοση που έβγαλα ήταν λίγο αργή στο list view άλλα τώρα παλεύω την δεύτερη.
Ένα μικρό δείγμα του πρώτου view που έχει τελειώσει ήδη (OSD)

screenshot_1285378506.4574.jpg

screenshot_1285378429.7302.jpg

Είναι βασισμένο στην έκδοση 1,50 - τώρα θα αρχίσω την 1,53

Υπάρχει και η εναλλακτική με χρήση του προγράμματος Thumbgen το οποίο παράγει έτοιμες jpg εικόνες τις οποίες χρησιμοποιεί ως templates - αρκετά γρήγορο άλλα δεν χρησιμοποιεί δυναμικό κείμενο όπως το δικό μου. Σε εμένα όποιος θέλει μπορεί να αντικαταστήσει όλους τους τίτλους με δικούς του μέσα απο το translation tool του Web Interface και εννοείται ότι το Jukebox χρησιμοποιεί την γλώσσα που χρησιμοποιεί το xtreamer (πχ τώρα το έχω γυρισμένο στα αγγλικά)

μιά που αρχίσαμε καινούριο τόπικ για το jukebox, να πώ και γώ ότι για την μετάφραση μπορείτε να βρίζετε εμένα, όπως και για το BeST Mod του jukebox.
Η πρώτη έκδοση που έβγαλα ήταν λίγο αργή στο list view άλλα τώρα παλεύω την δεύτερη.
Ένα μικρό δείγμα του πρώτου view που έχει τελειώσει ήδη (OSD)

screenshot_1285378506.4574.jpg

screenshot_1285378429.7302.jpg

Είναι βασισμένο στην έκδοση 1,50 - τώρα θα αρχίσω την 1,53

Υπάρχει και η εναλλακτική με χρήση του προγράμματος Thumbgen το οποίο παράγει έτοιμες jpg εικόνες τις οποίες χρησιμοποιεί ως templates - αρκετά γρήγορο άλλα δεν χρησιμοποιεί δυναμικό κείμενο όπως το δικό μου. Σε εμένα όποιος θέλει μπορεί να αντικαταστήσει όλους τους τίτλους με δικούς του μέσα απο το translation tool του Web Interface και εννοείται ότι το Jukebox χρησιμοποιεί την γλώσσα που χρησιμοποιεί το xtreamer (πχ τώρα το έχω γυρισμένο στα αγγλικά)

.....καταραμένος να'σαι LOL

Σε ευχαριστούμε και συγνώμη για την παράλειψή μου να σε αναφέρω!!! -bye-

Εκανα clean install του νέου jukebox (έσβησα χεράτα το folder xjukebox) και έκανα scrape σε favorites folders που είναι από το NAS

Πως με βλέπετε; καλό; :flipout:

attachment.php

Τα ίδια μου έκανε και με την προηγούμενη έκδοση και τα παράτησα.

Ξέρετε πως θα φέρει coverarts; Αν ξανακάνω scrape αλλά έτσι θα μου διπλασιάσει τις ταινίες και θα γίνει κόλαση.

Εκτός τουτου ποτέ δεν πήρα απάντηση ούτε και μέσα στο φόρουμ του xtreamer γιατί δεν χρησιμοποιούν το IMDB (που λέγανε και στις ανακοινώσεις του jukebox).

Αν είναι κάτι απλό πείτε μου να το κάνω. Αν είναι να μπω στο web interface και να διορθώνω χεράτα μία μία κάθε ταινία, άντε γειά.... το ξηλώνω asap.-bye-

Attachments

• picture.JPG
    picture.JPG
    217.1 KB · Views: 291
Τάσο κράτησες το προηγούμενο? Αν ναί τότε απλά αντέγραψε την database στο καινούριο.
Αν όχι, δοκίμασε να σβήσεις μέσα απο το WI την database και πρίν σκανάρεις ενεργοποίησε την cache

Τώρα που το δοκίμασα βλέπω πως συνεχίζει να έχει τα γνωστά "παιδικά" προβλήματα! Συνεχίζει να παρουσιάζει πρόβλημα στην απεικόνιση των fanart και των backrounds! Επίσης μετά λύπης μου διαπίστωσα πως η 1.53 είναι τελικά άλλη μια beta, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στις πληροφορίες του κατά τα άλλα πολύ καλού εξελληνισμένου web interface.

Άντε να δούμε πότε θα ολοκληρωθεί μια stable έκδοση!

Απάντηση: Re: Jukebox για Xtreamer (2,5"-Sidewinder-Pro)

Τάσο κράτησες το προηγούμενο? Αν ναί τότε απλά αντέγραψε την database στο καινούριο.
Αν όχι, δοκίμασε να σβήσεις μέσα απο το WI την database και πρίν σκανάρεις ενεργοποίησε την cache

Πάντως θα το γνωρίζεις ότι και την database να σβήσω, σβήνονται τα .bmp αρχεία. ενώ υπάρχουν και .jpg που δεν σβήνονται και θέλει ένα-ένα folder με το χέρι.
Ασχέτως που και τα δύο είναι σε χάλια ανάλυση.

Το γεγονός πως δεν χρησιμοποιεί πάντως το IMDB, δηλαδή την πιο πλήρη βάση δεδομένων ταινιών,για την άντληση τω πληροφοριών είναι πράγματι απορίας άξιο!

Τελικά η χρήση USB stick μπορεί να αποδειχθεί μεγάλος μπελάς ειδικά όταν εγκαθιστάς εφαρμογές όπως το xLive αλλά κυρίως το Jukebox!
Σκέτος εφιάλτης ήταν η διαδικασία να ξαναπεράσω το πρόγραμμα σε νέο stick. Το παλιό, το οποίο είχε και πρόβλημα με συνεχείς επανεκκινήσεις που διέκοπταν και την ομαλή λειτουργία του Xtreamer, το έχασα με αποτέλεσμα να πάω βουρ για αγορά καινούργιου.
Η μαμά εταιρία προτείνει να αγοράζουμε μικρά stick <2Gb (άντε βρες τέτοιο στην αγορά τώρα!) και εγώ αγόρασα ένα λεπτο φτηνό 4Gb. Το XT απλά δεν το "'εβλεπε" παρά τις απεγνωσμένες μου προσπάθειες, και έτσι το στικάκι πήγε στην κόρη μου σε αντάλλαγμα του δικού της (επίσης λεπτό φτηνό 4GB).
Ευτυχώς αυτό το αναγνώρισε, αλλά η διαδικασία εγκατάστασης μέσω του Live upgrade απλά δεν γινόταν!!
To εγκατέστησα με το χέρι (PC) αλλά η διαδικασία εκκίνησης του Jukebox από τα μενου του Jukebox κράταγε αιώνια (κόλλαγε) . Δοκίμασα από την αρχή με καινούργιο 16Gb στικ και όλα δούλεψαν όπως παλιά. Απλά το !@#$%$% το 4αράκι δεν συνεργάζεται σωστά με το ΧΤ. Τελικά μετά από πολλές μαϊμουδιές (αντέγραψα τα περιεχόμενα του 16Gb στο 4GB χειροκίνητα) κατάφερα να το κάνω να ψιλολειτουργεί σχετικά σταθερά.
Προς γνώσην λοιπόν και συμμόρφωσην, σχετικά με τα στικάκια που χρησιμοποιείτε.
Πολλές δυσλειτουργίες (επανεκκινήσεις, κολλήματα, καθυστερήσεις κλπ) στις εφαρμογές όπως το jukebox οφείλονται στα στικάκια που χρησιμοποιούμε.

Τελικά με βλέπω να τοποθετώ ένα 2,5" μικρό σκληρό για σταθερότητα στο jukebox και μόνο, μιας και το eTRAYz που έχω καλύπτει όλες τις άλλες ανάγκες μου!

Μετά από αρκετή προσπάθεια κατάφερα να βγάλω μια άκρη στο κουβάρι των stick. Η άκρη αυτή λέει κατ'αρχάς πως το FAT32 , παρά τη συμβουλή της Xtreamer ως file system για τα sticks, δεν είναι απαραίτητο και μάλιστα δημιουργεί περισσότερα προβλήματα παρά λύνει! Έκανα format σε NTFS και η δημιουργία swap file 128Mb έγινε ταχύτατα ενώ πλέον η βιβλιοθήκη δημιουργείται άνετα, αν και τα covers τα βάζω με το "χέρι".

PAidia to juckbox θα το εγκαταστησω ασυρματα η μεσα απο στικακι(καινουργιο xtreamer).Αν ιχυει το δευτερο απο που το κατεβαζω?

ΠΑιδια κατεβασα το jukebox sto pc αλλα δεν ξερω πως να το εγκαταστησω.Χειροκινητα μεσω usb stick η μεσω ιντερνετ?Βοηθηστε τον ασχετο.....
Η εκδοση του firmware ειναι η 2.4.2.

στο stick ή στο σκληρό που έχεις συνδεδεμένο, θα δεις ένα folder που λέγεται scripts. Εκεί βάζεις τo folder jukebox που κατέβασες. Κάνεις ένα restart και μετά πρέπει να παίζει

Επειδη στο xtreamer εχω μονιμως συνδεδεμενο εναν σκληρο και το jukebox το κατεβασα στον υπολογιστη αποσυμπιεσω το jukebox στην επιφανεια εργασιας συνδεω το σκληρο στο πισι και πεταω στο φακελο scripts τα αρχεια του jukebox?is that it?

Επειδη στο xtreamer εχω μονιμως συνδεδεμενο εναν σκληρο και το jukebox το κατεβασα στον υπολογιστη αποσυμπιεσω το jukebox στην επιφανεια εργασιας συνδεω το σκληρο στο πισι και πεταω στο φακελο scripts τα αρχεια του jukebox?is that it?

ναι, το αποσυμπιέζεις (θα δεις ότι συμπιεσμένος είναι ένας φάκελος, ίδιο όνομα με το zip), η αποσυμπίεση θα βγάλει ένα φάκελο, αυτό το φάκελο όπως είναι τον κάνεις αντιγραφή στο δίσκο, στο φάκελο scripts που θα υπάρχει, μετά βάζεις το δίσκο στο xtreamer και μετά ανάβεις το xtreamer.

Προσοχή: Δεν κάνεις αντιγραφή μόνο τα αρχεία στο σκληρό αλλά όλο το φάκελο μέσα στο φάκελο scripts δηλαδή θα είναι scripts/xJukebox/όλα τα αρχεία του jukebox

Μέχρι χθες δεν είχα ενεργοποιήσει το jukebox και είπα να το κάνω χθες. Μέσω του xtreamer το jukebox δεν έλεγε να ενεργοποιηθεί, έβγαζε το πρόβλημα ότι δεν έχω δίκτυο αν και το ηλίθιο έβλεπε ότι υπάρχει η νέα έκδοση 1.5.3 οπότε και την κατέβασα μόνος μου (είναι η 1.5.0).

Έβαλα στα favorites το directory Public από το etrayz και το έβαλα να κάνει scan για να βρίσκει της ταινίες και να σώζει τις πληροφορίες.
Αφού τις έβρισκε, ενώ έδειχνε τις πληροφορίες της ταινίας, δεν εμφάνιζε κάποια φωτογραφία (coverarts? funarts? όπως και αν λέγεται). Εμφάνιζε τον τίτλο, εμφάνιζε τους πρωταγωνιστές αλλά εικόνα γιοκ.
Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;

Επίσης, χρησιμοποιώ USB stick, παίζει ρόλο το μέγεθος; δηλαδή παίζει ρόλο αλλά 1GB είναι εντάξει; άμα βάλω ένα 4GB θα είναι καλύτερα;

Η ταινία Alice in wonderland έχει διάφορες εκδοχές, πχ του 2010, του 1985 κλπ.
Πως τις ξεχωρίζει για να δείξει τη σωστή έκδοση;
αν υπάρχει στο όνομα του αρχείου/φακέλου π.χ. Alice in wonderland 2010, θα πιάσει;

είναι καλύτερο τα ονόματα των αρχείων να είναι με τελείες ή με κενά ή δεν έχει σημασία;
π.χ. papdoux in avclub ή papdoux.in.avclub

Άκρη δεν μπορώ να βγάλω και 'γω με το jukebox στο usb!

Και σε μένα κάνει αναζήτηση και σε μένα βρίσκει τις ταινίες, (σημείωσε εδώ πως δεν παίζει ρόλο αν έχεις κενά η τελείες. Αρκεί να έχεις τον πλήρη τίτλο και το έτος) και σε μένα εμφανίζει όλες τις πληροφορίες αλλά για να εμφανίζει τις εικόνες τζίφος! Και μη βιαστεί κανείς να πει τι φταίει γιατί λάθος θα κάνει!
Καταρχάς το FAT32 (προτεινόμενο από την εταιρία) δεν αποτελεί λύση γιατί όταν το έκανα NTFS όχι μόνο το διάβασε αλλά λειτουργούσε και πιο γρήγορα. Με το FAT32 απλά δεν λειτουργούσε το Jukebox!
Κατά δεύτερον είναι θέμα swap file (δημιουργείται στο root του usb ή του HDD) και το οποίο είναι υπεύθυνο σχεδόν για τα πάντα. Για κάποιο λόγο πολλές φορές το swap δεν έχει το μέγεθος των 128 Mb (που είναι το σωστό κατά την εταιρία) αλλά 32Κb ή κάτι άλλο με αποτέλεσμα κατά τη δημιουργία εικόνων να μην υπάρχει επαρκές μέγεθος ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ προσωρινού swap - μνήμης και τελικού αρχείου εικόνας.
Το θέμα λοιπόν είναι πως το jukebox ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙ τις "παιδικές" του "αρρώστιες" (βλέπε πως ακόμη beta έκδοση έχουμε) και καλό θα να ρίξουν το βάρος εκεί και όχι στον καλωπισμό!

Ακόμη και με το χέρι να προσπαθήσει κάποιος να περάσει τις εικόνες, ολοκληρωμένο jukebox μπορεί να μη αποκτήσει και υπεύθυνο γι'αυτό είναι το εκάστοτε αποθηκευτικό μέσο (συνήθως το USB)

εγώ προσωπικά θα περιμένω επόμενες εκδόσεις γιατί, όπως θα έλεγε ένας άκρως μοδέρνος νέος : "Τι ? Jukebox ? Άσε ακόμα... άκυρο!!!. Δεν την ...παλεύω με τίποτα !!! LOL