Jumpers και διπλοκαλωδίωση. Τι λέτε;

@Σώφρον
Μια και το θεωρείς μακακία να βραχυκυκλώσει τις μπόρνες με καλώδιο αντι για το μέταλλο των ηχειων, δεν μας λες και το γιατι;

Κι εγώ θα ήθελα να ακούσω το γιατί, αν και δε μίλησα για βραχυκύκλωμα, αλλά για κόλληση εσωτερικά και των 2 ζευγαριών καλωδίων στο 1 ζευγάρι ακροδεκτών.

Re: Απάντηση: Re: Jumpers και διπλοκαλωδίωση. Τι λέτε;

Πάντως, το ότι ένα ηχείο έχει 2 ζευγάρια μπόρνες, δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα παίζει καλύτερα με 2καλωδίοση ή 2ενίσχυση.(θελει πολυ ψαξιμο) Και τα δικά μου έτσι είναι. Αρνήθηκαν να παίξουν καλύτερα ακόμα και με 2ενίσχυση από ίδιο τελικό.

Εγώ πάλι πιστεύω, ότι αν ο τρόπος αυτός είναι σωστός για κάποιο ηχείο, θα δείξει από την αρχή ότι κάτι καλό πάει να γίνει και μετά έρχεται το fine tuning.

Απάντηση: Re: Jumpers και διπλοκαλωδίωση. Τι λέτε;

Ρε παιδια δεν διαβαζετε οτι απο το ποστ 9 ειμαι της αποψης , της εσωτερικης κολλησης?
Ενω στο ποστ 19 το σχολιο « ποιος τις λεει αυτες τις μακακίες?? χα χα χα» , απλα ειναι χιουμορ για το ποστ 9.

Δηλαδη για να μην ξανα παρεξηγηθώ συμφωνω απολυτα με το
Κάπου πιο πάνω γράφτηκε ότι μπορείς εσωτερικά να συνδέσεις τα καλώδια στο ένα ζευγάρι μπόρνες. Μάλλον ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις.
...........................

Θέλει πολύ ψάξιμο; Γιατί ρε παιδιά; Σιγά τη διαφορική εξίσωση...

Στην διπλοκαλωδιωση παιζεις με διαφορετικα καλωδια για το Hiκαι διαφορετικα για το Low.
Ενω στην διενισχυση παιζεις με διαφορετικους ενισχυτες και αντε ψαξε βρες τους.
-bye-

@Σώφρον
Μια και το θεωρείς μακακία να βραχυκυκλώσει τις μπόρνες με καλώδιο αντι για το μέταλλο των ηχειων, δεν μας λες και το γιατι;

Ποτέ δεν ειπα κατι τετοιο.
Πως εβγαλες αυτό το συμπερασμα ??

@Σωφρον
Από αυτο που έγραψες στο post 19 στην πρώτη φράση, αυτο το συμπέρασμα βγαίνει. Eκανες χιουμορ, it's ok, απλά δεν το καταλαβα... Νο harm done.

Re: Απάντηση: Re: Jumpers και διπλοκαλωδίωση. Τι λέτε;

Ρε παιδια δεν διαβαζετε οτι απο το ποστ 9 ειμαι της αποψης , της εσωτερικης κολλησης?
Ενω στο ποστ 19 το σχολιο « ποιος τις λεει αυτες τις μακακίες?? χα χα χα» , απλα ειναι χιουμορ για το ποστ 9.

Δηλαδη για να μην ξανα παρεξηγηθώ συμφωνω απολυτα με το

Μας έπιασες αδιάβαστους.....-bye-

Τα πράγματα είναι απλά. Προκειμένου να δώσει κάποιος τόσα λεφτά για κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει και το εξής. Ο καλύτερος αγωγός του ηλεκτρισμού είναι το ασήμι. Επομένως, αφού μετρήσεις ακριβώς τις διαστάσεις που θέλεις, μπαίνεις σε ένα οποιοδήποτε χρυσοχοείο που έχει εργαστήριο και τους ρωτάς πόσο θα στιχίσει να σου φτιάξουν τις 2 πλάκες που θέλεις και στο σχήμα που θέλεις (το πάχος καθορίζετε από την τσέπη σου, γιατί θα σε χρεώσουν με το βάρος). Αν σου αρέσει η τιμή, τις παραγγέλνεις και αυτό ήταν.

Με μια επιφύλαξη βέβαια.

Μα αν η μόνη μεταβλητή είναι η αγωγιμότητα του υλικού, θα τα βάζαμε όλα ασήμι και θα είχαμε καθαρίσει. (και στα πιο πολλά συστήματα θα ακουγόταν μια ξεραίλα άλλο πράγμα)

Μα αν η μόνη μεταβλητή είναι η αγωγιμότητα του υλικού, θα τα βάζαμε όλα ασήμι και θα είχαμε καθαρίσει. (και στα πιο πολλά συστήματα θα ακουγόταν μια ξεραίλα άλλο πράγμα)

Ναι μωρε εντάξει δεν έχω και την τρομερή εμπειρία από καλώδια. Έχω ακούσει πάντως καλώδιο από ασήμι και ακουγόταν πολύ καλά και μάλιστα σε έναν πολυκάναλο marantz με 2 ηχεία όμως. Τώρα για να συνδέσεις μεταξύ τους τα ακροφίσια των ηχείων από πίσω, δεν ξέρω αν θέλεις κάτι άλλο εκτός από καλή αγωγιμότητα, δεδομένου ότι έχεις τα δικά σου καλώδια (που δεν είναι από ασήμι). Εξάλλου έχει προταθεί και κόληση εσωτερικά...

Δεν το κατέχω το συγκεκριμένο άθλημα anyway.

Καλή συνέχεια...