JVC 350, JVC HD750 ή Infocus in83

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Καλησπερα!

Ύστερα απο εκτεταμένα review απο ιντερνετ, κ περιοδικά (εικονα κ ηχος, hitech) ειμαι αναμεσα σε αυτους τους 3 προβολεις και θα ηθελα την δικη σας γνωμη μια και λογω αποστασης (θεσσαλονικη) δεν μπορω να εχω demo απο αυτους για να κρινω με τα ματια μου...

Νομιζω οτι ειναι ξεκαθαρα καλυτερος ο HD750 αλλα ζηταει και 5000e ενω ο IN83 κοστιζει 4200e και ο HD350 3400e..Αραγε αξιζει τα 1600 επιπλεων που ζηταει απο τον HD350? Ο χωρος που θα τοποθετηθει θα ειναι 4,70 χ 2,80 και τοιχοι κ ταβανι ειναι βαμενα μαυρα! πραγματικο batcave!

Πιστευεται οτι ειναι πιο σοφη η αγορα του HD750 μιας και θα τον κρατησω για χρονια ή θα ειναι μεγαλη η διαφορα στην ποιοτητα του επομενου μοντελου της JVC σε κανα χρονο απο τωρα και σε πολυ χαμηλοτερη τιμη, οποτε ειναι σοφοτερη η αγορα του πιο φτηνου HD350?

ποιος κατα την γνωμη σας ειναι ο best value for money?

Μηπως ειναι καλυτερη εποχη για αγορα ο μηνας Σεπτεμβριος που συνηθως πεφτουν οι τιμες (τουλαχιστον στα pc οπου κ γνωριζω) κ ανακοινωθει νεο μοντελο απο την infocus κ JVC?

Πολυ θα ηθελα την γνωμη των παρεβρισκοντον στο μινι συκριτικο JVC HD-350 vs JCV HD-750 – Mini Συγκριτικό Strax,Takisot, Δημήτρης Δημήτρακούδης, Μπάμπης Κολέζας, spcav αλλα κ του ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗ αλλα κ αλλων που ετυχαν να δουν τους εν λογο προβολεις..

Τελος μια οθονη (100'', maximum 120'') για τους εν λογω προβολεις (dedicated ή χειροκινητη) ποσο περιπου κοστιζει?

ευχαριστώ εκ τον προταιρω!

Δύσκολη απόφαση.
Διαβάζοντας το κείμενό σου κατάλαβα οτι ψάχνεις για το καλύτερο.
Το θέμα όμως είναι, αυτό που είναι καλύτερο τώρα θα είναι και του χρόνου;
Θα αρκεστείς στην επιλογή σου ή θα ψάχνεσαι για αναβάθμιση;

Από τη δική μου εμπειρία μιας και βρέθηκα στην ίδια θέση με σένα πριν από ενάμιση χρόνο θα έλεγα να επιλέξεις τον 350.

Αγόρασα τότε τον HD1 θεωρώντας οτι ηταν ο καλύτερος εκείνη την εποχή, και πράγματι ήταν από τους καλύτερους, σήμερα όμως κάτι με τρώει και σκέφτομαι τα καινούρια μηχανήματα που είναι σαφώς καλύτερα του HD1.

Πιστεύω λοιπόν οτι ο 350 υστερεί πολύ λίγο σε σχέση με τον 750 και η τιμή του είναι τέτοια που αν πράγματι σε ενδιαφέρει η πολύ καλή εικόνα θα μπορέσεις πολύ εύκολα μετά από δύο χρόνια να αλλάξεις τον 350 και με λίγα χρήματα ακόμα να πάρεις άλλο προβολέα που θα είναι καλύτερος από τον σημερινό 750 και το κυριότερο καινούριος!

η γνωμη μου ειναι να παρεις τον 350 και την διαφορα να την βαλεις στο πανι.
εαν μπορεις να παρεις και σταθερη ακομα καλητερα ...

ευχαριστω πολυ για τις γνωμες σας..

Παρακατω δινω μερικα link απο reviews και συγκριτικα απο διαφορες πηγες (κατα την γνωμη μου τις πιο αξιοπιστες στο ιντερνετ), για οποιον ενδιαφερεται...

JVC HD350
projector reviews
avforums.com

JVC HD750
projector reviews
avforums.com

Projector Center - JVC Hd350 & JVC HD750

Projector Reviews - The 1080p Home Theater Projector Comparison Report

AvForums - JVC hd350 vs JVC hd750

AVForums World Exclusive: JVC DLA-HD350/HD750 thread. owners/reviews/etc (Part 2)

Last edited:
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά.
Η ερώτηση που θέτεις δεν είναι τόσο απλή και εάν φαίνεται άσχετα με το πόσα χρήματα θέλεις να διαθέσεις.
Τα δεδομένα μας είναι ένας χώρος διαστάσεων 4,70 x 2,80 και μαύρος. Πολύ θα ήθελα να γνώριζα και το ύψος του δωματίου. Και ο λόγος είναι απλός.
Ξεκινώντας με την τοποθέτηση του μηχανήματος για 100 ίντσες η απόσταση φακού – οθόνης για τον ΙΝ 83 θα πρέπει να είναι από 4.1- 4.9 μέτρα. Επί πλέον το offset για αυτές τις ίντσες είναι 45cm. Μιλώντας για offset εννοούμε την (κάθετη) απόσταση φακού από την προβαλλόμενη εικόνα (βλέπε σχετική εικόνα). Με δεδομένο το ύψος της συσκευής (15cm) Έχουμε τα εξής δεδομένα.
Απόσταση προβολέα από οροφή τουλάχιστον 20-25cm, offset 45cm, ύψος οθόνης 100´ 125cm σύνολο περίπου 2 μέτρα. Τα περισσότερα σπίτια έχουν ύψος 2,20μ.
Ενώ για τους JVC με το lens shift και το 2x zoom δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα.
Ας προχωρήσουμε στην απόδοση των τριών αυτών μηχανημάτων.

INFOCUS IN83
Είναι αρκετά φωτεινός αλλά και αρκετά σκοτεινός εάν θέλετε κάνοντας την χρήση της ίριδας. Η ομοιομορφία φωτεινότητας κυμαίνετε σε υψηλά επίπεδα
Η χρωματική του ισορροπία είναι όπως πάντα πολύ κοντά στο D65. Αυτό το έχει καταφέρει κάνοντας χρήση των κατάλληλων χρωματικών φίλτρων. Επιβεβαίωση για αυτό είναι ότι η φωτεινότητα του προβολέα είναι μεγαλύτερη στην επιλογή θερμοκρασίας 6.500k σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη επιλογή γεγονός που δεν συναντάμε σε άλλους κατασκευαστές που την μάξιμουμ φωτεινότητα την παίρνουμε στη ψυχρή (cool) θερμοκρασία. Η ευκρίνεια του φακού είναι υποδειγματική. Εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι σε default ρυθμίσεις η οξύτητα βρίσκεται στο std ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι στο smooth(βάσει patterns). Ο συνδυασμός επιλογής φωτεινότητας της λάμπας όπως επίσης και η κατάλληλη θέση της ίριδας μας δίνει μια εικόνα ανάγλυφη.
Σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε το scaling και το de-interlacing που προσφέρει ο επεξεργαστής της pixelworks αλλά δεν μπορεί να φτάσει αυτό της HQV. Η απουσία cms (color management system) είναι ένα μειονέκτημα που συναντάμε στους περισσότερους προβολείς της εταιρείας. Όμως η επιλογή του color space ανάλογα με την σήμα που δέχεται στην είσοδό του ο προβολέας δουλεύει άριστα ακόμα και σε auto mode.
Κατά την θέαση των ταινιών δεν είχε το punch της εικόνας που πήρα από τον JVC 350 αλλά η λεπτομέρεια και η χρωματική του ισορροπία βρίσκεται ένα βήμα μπροστά. Λόγω της ίριδας είτε θα έχουμε άπλετο φως με μειωμένο όμως επίπεδο μαύρου, όπως είναι φυσικό, αλλά δίχως να χάνουμε την λεπτομέρεια και από την άλλη πολύ καλό επίπεδο μαύρου αλλά μειωμένης δυναμικής λόγω έλλειψης φωτός.
Παρόλο της ταχύτητας περιστροφής είναι μικρή (4x) το φαινόμενο του rainbow δεν με ενόχλησε καθόλου.

JVC 350-750
Έχοντας ζήσει την εμπειρία του HD1, του HD100 αλλά και του HD750, δεν μπορεί κάποιος να περιμένει πολλά περισσότερα από τον HD350. Θυμίζει έντονα την «γοητεία» του HD100 σε βαθμό μάλιστα που θα μπορούσα να ορκιστώ ότι βλέπουμε το ίδιο μηχάνημα. Τα χρώματα, οικεία υπερκορεσμένα, το φως του άπλετο για κάθε περίπτωση. Η δυναμική του περιοχή κορυφαία. Η λεγόμενη out-of-the-box συμπεριφορά του κρίνεται σχεδόν άριστη. Ο ΗD350 είναι αρκετά ήσυχος ακόμα και όταν η λάμπα δουλεύει στα 200W (170W σε Normal mode) σε αντίθεση με τον HD1 και HD100 που ήταν ποιο θορυβώδης. Η φωτεινότητά του επαρκεί άνετα για οθόνη μέχρι και 120 ίντσες. Ο DLA350 έχει στην πλειονότητα του υποδειγματική ευκρίνεια και ελάχιστο color aberration στις άκρες της προβαλλόμενης εικόνας. Μοναδική παρατήρηση: Και εδώ παρουσιάζονται και στις τέσσερις γωνίες μια ελαφριά φωτεινή χροιά, στα σκοτεινά πλάνα, η οποία δεν είναι εύκολα ορατή ιδιαίτερα εάν η θέση της ίριδας είναι στην θέση 1 (κλειστή). Η μετατόπιση του φακού δεν δημιουργεί παραμόρφωση, ενώ η σύγκλιση επίσης κυμένετε σε κορυφαία επίπεδα. Τα χρώματά του αρκετά φυσικά σε τόνους, ενώ ο υπερκορεσμός του κόκκινου χρώματος κάνει και εδώ την εμφάνισή του αλλά όχι στον βαθμό που είχε παρατηρηθεί στον HD1.
Μειονέκτημα και αυτού του JVC είναι η ανυπαρξία CMS (color management system). Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά με το μεγαλύτερο μοντέλο. Στον HD750 συναντάμε ένα πλήρες CMS για την χρωματική διόρθωση αλλά και μια προεπιλογή με την στάμπα THX που είχε μια αρκετά ισορροπημένη συμπεριφορά(όχι όμως τέλεια). Οι διαφορές όμως με τον HD750 δεν σταματούν εδώ. Παρόλο που και τα δυο μοντέλα κάνουν χρήση του ίδιου μενού υπάρχουν διαφορές. Στον HD750 η επιλογή Cinema2 ήταν και η πιο ισορροπημένη, ενώ αντίστοιχες μετρήσεις στον HD350 πήραμε από στην επιλογή Cinema1. Το γνωστό ρυθμιστικό «color saturation» δεν επηρεάζει το χρώμα (saturation) αλλά μόνο την ένταση του (intensity).
Εάν έπρεπε να κάνω εγώ μια επιλογή ανάμεσα σε αυτά τα τρία μοντέλα σίγουρα αυτή θα ήταν ο 750 λόγω CMS, που επαναλαμβάνω δεν λειτουργεί σωστά αλλά με το νέο firmware λένε ότι το έφτιαξαν, μετά ο 350 και μετά ο 81 λόγω ιδιαιτερότητας στην τοποθέτηση αλλά και του BR πρώτης γενιάς.
Όμως θα έβαζα στην σύγκριση τον Planar 8150 με την δελεαστική τιμή που έχει αυτήν την στιγμή όπως επίσης τον συνδυασμό scaler (π.χ. Radiance) με 350.

Attachments

• infocus.jpg
    infocus.jpg
    21.5 KB · Views: 67
Φίλε auteur, αφού ζητάς τη γνώμη μου θα στην πώ πολύ-πολύ σύντομα.
Από τους 3 αν ήθελα το κορυφαίο μηχάνημα θα έπαιρνα τον 750 κι άν ήθελα value for money τον 350.
Στο δικό μου χώρο (άσπροι τοίχοι και ταβάνι) μάλλον στον 350 θα κατέληγα. Στον δικό σου χώρο (όλα μαύρα) μάλλον στον 750.

Τον IN83 δεν τον έχω δει, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, αλλά σχετικά με τους 350 / 750 ισχύουν αυτά που έχουν γραφτεί παραπάνω.

Οι διαφορές τους είναι κυρίως στο software τους (κυρίως το CMS).
Στον φροντισμένο χώρο σου, λογικά θα δεις διαφορά και στο μαύρο (υπό συνθήκες - σε συγκεκριμένες σκηνές).

Οπότε, αν ψάχνεις το απόλυτο σε προβολέα, ανεξαρτήτου τιμής, πηγαίνεις στον 750.

Αν θέλεις value for money, θυσιάζοντας χρωματική πιστότητα και λίγο μαύρο, πηγαίνεις στον 350.

Φίλε auteur, αφού ζητάς τη γνώμη μου θα στην πώ πολύ-πολύ σύντομα.
Από τους 3 αν ήθελα το κορυφαίο μηχάνημα θα έπαιρνα τον 750 κι άν ήθελα value for money τον 350.
Στο δικό μου χώρο (άσπροι τοίχοι και ταβάνι) μάλλον στον 350 θα κατέληγα. Στον δικό σου χώρο (όλα μαύρα) μάλλον στον 750.

+1
Ο 750, ειδικα μετα το τελευταιο firmware, ειναι ισως ο πιο πληρης προβολεας της αγορας. Απο την αλλη, αν δεν σε πολυ ενδιαφερει η χρωματικη ακριβεια , ο 350 θα σου δωσει το 80% της εμπειριας του 750 με μισα λεφτα. Αν μαλιστα ειχες χωρο με ανακλασεις οπως επισημανε ο Μπαμπης, δεν θα επωφελουσουν απο καλυτερο μαυρο του 750 (σε σχεση με τον 350). Αφου ομως εχεις προσεγμενο χωρο, ο 750 θα σου δωσει την καλυτερη επιδοση εκ των τριων.
Ο 83 ειναι κατα την γνωμη μου υποδεεστερος και των δυο JVC.

Αν και εγώ δεν έχω δει τον 83, να πω για τους 350-750 τα εξής:

Καταρχήν τις διαφορές τις αναφέραμε στο μινι συγκριτικό.

Τα πραγματα λοιπόν είναι απλά:

Αν το CMS και το λίγο (αλλά όχι αμελητέο) καλύτερο μαύρο έχουν σημασία για εσένα, νομίζω ότι τα + 1.500 Ευρώ που ζητάει ο 750 αξίζουν (εφόσον φυσικά μπορείς να τα δώσεις).

Από εκεί και πέρα, ο 350 είναι σαφώς πιο value for money μηχάνημα.

Η όλη κουβέντα καταλήγει, κλασικά, στα γνωστά: Όταν μιλάμε για HiEnd μηχανήματα (βλ. 750) η επιλογή έχει να κάνει με το κριτήριο και την τσέπη του καθενός και η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί από τρίτους.

Re: Απάντηση: JVC 350, JVC HD750 ή Infocus in83

+1
Απο την αλλη, αν δεν σε πολυ ενδιαφερει η χρωματικη ακριβεια , ο 350 θα σου δωσει το 80% της εμπειριας του 750 με μισα λεφτα. Αν μαλιστα ειχες χωρο με ανακλασεις οπως επισημανε ο Μπαμπης, δεν θα επωφελουσουν απο καλυτερο μαυρο του 750 (σε σχεση με τον 350). Αφου ομως εχεις προσεγμενο χωρο, ο 750 θα σου δωσει την καλυτερη επιδοση εκ των τριων.
Ο 83 ειναι κατα την γνωμη μου υποδεεστερος και των δυο JVC.
Συμφωνώ.

Να διεκρινήσω όμως ότι το 80% αντιπροσωπεύει την διαφορά στην απόδοση και όχι στις ευκολίες (γιατί το CMS πχ μπορεί να ''αξίζει'' πολύ περισσότερο από 20% για κάποιον).

Τέλος, ο 350 δεν κοστίζει φυσικά τα μισά λεφτά από τον 750 (~3500 vs 5000).

Για τον Infocus δεν έχω άποψη.

Σχετικά με τους δύο JVC, θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Με τον 350 θα πάρεις μια πολύ χορταστική εικόνα. Πραγματικά τον απολαμβάνω. Είχα τύψεις για τα χρήματα που έδωσα, αλλά όχι πλέον. Με έχει κερδίσει 100%.

Ο 750 είναι καλύτερος. Από εσένα εξαρτάται, αν θέλεις να ανέβεις σε κατηγορία κόστους. Τώρα που το CMS λένε ότι δουλεύει άψογα πιστεύω ότι δικαιολογεί απόλυτα τη χρηματική του διαφορά.

Σαν value for money αγοράζεις τον 350, χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν δεν σε απασχολεί το επιπλεον σημαντικό τίμημα, 750.

Να επισημάνω οτι 80% σε κλίμακα του 10 σημαίνει 8 στα 10
Δηλαδή
αν ο 750 αξιολογείται με 10
ο 350 με 8

Είναι έτσι;
Μήπως είστε υπερβολικοί;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: JVC 350, JVC HD750 ή Infocus in83

Η ερώτησή μου είναι πολύ απλή.
Η εικόνα του 750 αξίζει 10 και η εικόνα του 350 8;
Η ερώτησή σου έχει ηδη απαντηθεί: Χοντρικά (μην το κάνουμε HiTech με τις βαθμολογίες) πιστεύω πως ναι.

Αν δε συνοπολογίσουμε και τις ευκολίες τύπου CMS η ''διαφορά'' μπορεί να είναι και μεγαλύτερη.

Χοντρικά πάντως να πω ότι προσωπικά πιστεύω ότι και οι 2 (350-750) αξίζουν το κάθε λεπτό που κοστίζουν.

Εγώ απλά προσπάθησα να απλοποιήσω τα νούμερα.
Αν είναι έτσι τότε η διαφορά των 2 προβολέων στην εικόνα είναι χαοτική.