Καλα, με τους ασπρους τοιχους σπιτι μου, Αnsta να πανε απο ansi contrast... το μονο που με σωζει ειναι κατι καραβοπανα μαυρα που κρεμαω γυρω-γυρω οταν λειπει η γυναικα μου !!!
O CRT ομως που αναφερεις, θεωρω χλωμο να γεμισει τοσες πολλες ιντσες λογω χαμηλοτερης φωτεινοτητας, ενω σε επιπεδο ευκρινειας εικονας "κλαψτα Χαραλαμπε"....
Αν θες τοσες πολλες ιντσες, τοτε ο 990 ή ο 950 θα σου κανει, αλλα καλο ειναι να παρεις και μια καλη οθονη με τσιμπημενο gain.
Η πρόταση της εταιρίας για τον G90 είναι να ξεκινάει απο 120'' μην ξεχνάς οτι αυτοί οι προβολείς θέλουν scaler για να αποδόσουν, οι scaler λοιπόν ''σχεδόν'' διπλασιάζουν την φωτεινότητα
ή τουλάχιστον την ανεβάζουν δραματικά! εάν ασχοληθείς και ψάξεις θα βρείς πολλά θέματα στο ίντερνετ, εγώ ασχολούμε (έχω) πάνω απο δέκα χρόνια με CRT απλά γιατί μου αρέσει η εικόνα τους και όχι γιατι είναι οι καλύτεροι προβολείς στον πλανήτη!!!
Τώρα ανάλογα τον προβολέα πάει και η οθόνη, άλλοι θέλουν γκρί, και άλλοι υψηλό gain, για να αποδόσουν σωστά! αυτό δεν είναι κακό αναγκαστικά! ασφαλώς και στον 8ιντσό μου έχω gain οθόνης 1,5 και κανένας δεν παραπονέθηκε για την φωτεινότητα! στο εξωτερικό διαβάζω και για πολύ υψηλότερα!
Όσο για την ευκρίνεια, ειλικρινά είναι ένας λόγος που η εικόνα των ψηφιακών μου φαίνεται ψεύτικη ''καρτουνίστικη'' θα έλεγα, αλλά βέβαια αυτά είναι προσωπικά γούστα και δεν τα κρίνω! προσωπικά δεν θέλω να (ξεπεράσω την εικόνα του κινηματογράφου) όπως κομπάζουν πολλοί που ασχολούνται, απλά θέλω μια καλή εικόνα να απολαύσω μιά ταινία!!!
Καλα αλλο τι προτεινουν οι εταιριες και αλλο τι ισχυει στην πραγματικοτητα (ειδικα με τα απο ρυθμιση σε D65)...
Ειναι γεγονος παντως οτι οι CRT δεν φημιζονται για την φωτεινοτητα τους ουτε για την ευκρινεια τους. Αν εσυ ομως εισαι ευχαριστημενος, μην το ψαχνεις παρα εξω!