JVC 750 μολις παρελαβα!!

ο 750 με τον 950 απο το συγκριτικο που εγινε στο avforum δεν ειχαν σχεδον καμια διαφορα στην ποιοτητα της εικονας, μονη διαφορα το frame interpolation!

τωρα για τον 990 ειπαν οτι ειδαν μια διαφορα αλλα σε καμια περιπτωση δεν αξιζει απο αποψη value for money. γιαυτο 750 και οποιος προλαβει!

Re: Απάντηση: JVC 750 μολις παρελαβα!!

Καλα, κατσε να τους δουμε πρωτα! ;)
ε ναι! απλα μεταφερω τα σχολια απο αυτους που τους ειδαν.. :-)
τωρα αν ψευδωντε τα κ0λ0π@ιδ@ :rifle:

Last edited:
ο 750 με τον 950 απο το συγκριτικο που εγινε στο avforum δεν ειχαν σχεδον καμια διαφορα στην ποιοτητα της εικονας, μονη διαφορα το frame interpolation!

τωρα για τον 990 ειπαν οτι ειδαν μια διαφορα αλλα σε καμια περιπτωση δεν αξιζει απο αποψη value for money.
Για τον 750-950 οτιδηποτε αλλο θα ειναι κουλο (αφου τα ιδια specs εχουν).

Για τον 990 επισης λογικο μου ακουγεται αυτο αλλα οντως αυτον τουλαχιστον πρεπει να τον δουμε.

Γενικως παντως δεν ψηνομαι για κανεναν (sorry Larry αλλα, όπως θα εχουμε ηδη ολοι (εκτος απο εσενα) καταλαβει, δεν θα παρεις ποτε προβολέα - ως εκ τουτου, συνεχισε να νικας τον Κουλη στο τενις :p)

Last edited:

Τότε λέει ψέματα η JVC γιατι στον 990 δίνει πολύ μεγαλύτερο contrast!
1. Το value for money ειναι υποκειμενικη εννοια στους προβολεις.

2. Καλό το μεγαλο Contrast αλλα πρεπει να εχεις και το χωρο για να το δεις.

3. Και οι Epson κλπ δινουν αστρονομικα νουμερα contrast. Ενταξει εκει φυσικα μιλαμε για δυναμικα κλπ αλλα λεμε τωρα...

Το γεγονός ότι η JVC μας έχει συνηθίσει σε σοβαρά specs (και όχι π@π@ριες τύπου Epson κλπ) με κάνει ιδιαίτερα περίεργο για τον 990.

Αλλα αν η τιμή του ειναι εκει που φαντάζομαι (> 7.000 Ευρω Street Price) το ενδιαφερον μου εξαφανίζεται άμεσα.

Last edited:

3. Και οι Epson κλπ δινουν αστρονομικα νουμερα contrast. Ενταξει εκει φυσικα μιλαμε για δυναμικα κλπ αλλα λεμε τωρα...

Καθε ειδους προσπαθεια αντιστασης στο γνωστο σου προβολικο πεπρωμενο ειναι απλα ματαιη τεκνον μου. -bye-
Φυσικα ολοι εκτιμουμε την προσπαθεια σου ειδικα σε περασμενες ωρες σαν και τουτη (20.15 βρε θηριο και ακομα αντιστεκεσαι?), και συμπονουμε στο πλαι σου αυτες τις δυσκολες ψυχολογικα στιγμες ... :grinning-smiley-043

ΥΓ. Αφου ξερεις βρε, στην κορυφη χωραει μονο ενας... :adore:

Μωρε κατσε να τον ψαρωσω οτι ενδιαφερομαι πραγματικα για τον 990 και να δεις για ποτε θα τον κανει "add to cart"! :D

Όσο δεν παίζουν μαύρες κουρτίνες και όσο παίζει το Velo εδώ και το τουρουτουτου εκεί δεν έχω φόβο ότι θα μου λείψει η, εθιστική indeed, παρέα σου :p

Μου φαινεται οτι ειμαι ο μοναδικος στο forum που δινω περισσοτερο βαρος στο αnsi contrast παρα στα black levels :)

Απάντηση: Re: JVC 750 μολις παρελαβα!!

Μου φαινεται οτι ειμαι ο μοναδικος στο forum που δινω περισσοτερο βαρος στο αnsi contrast παρα στα black levels :)

Μην το λές... Μάλλον με την πλειοψηφία είσαι... -bye-

Α ωραια παιδια ειδικα σε ταινιες με φωτεινες σκηνες τα καντηλακια τρωνε τη σκονη μας :SFGSFGSF::SFGSFGSF: :grandpa: (δηλωμενος DLPακιας)
Σορυ επισης για το offtopic

Παιδες, καλο το Ansi contrast, αλλα ο λογος της παντοκρατοριας της JVC τα τελευταια χρονια και της κυριαρχιας των CRT πολυ παλιοτερα, ειναι οι πολυ υψηλες επιδοσεις στο on/off contrast, οι οποιες εχουν αμεση επιδραση στο τελικο αποτελεσμα...
By the way, ποσοι απο εσας εχετε πραγματικα μετρησει τι Ansi contrast εχετε στον χωρο σας; ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: JVC 750 μολις παρελαβα!!

Το γεγονός ότι η JVC μας έχει συνηθίσει σε σοβαρά specs (και όχι π@π@ριες τύπου Epson κλπ) με κάνει ιδιαίτερα περίεργο για τον 990.

Αλλα αν η τιμή του ειναι εκει που φαντάζομαι (> 7.000 Ευρω Street Price) το ενδιαφερον μου εξαφανίζεται άμεσα.

Όταν θέλεις να γεμίσεις απο 120'' μέχρι 150'' τότε δεν έχεις πολλές επιλογές,
η τιμή του είναι περίπου αυτή ενός καλού 9'' CRT που θέλω εγώ! αυτά λόγω του ότι ψυθιρίζεται οτι ο 990 φέρνει προς CRTική εικόνα!

O CRT ομως που αναφερεις, θεωρω χλωμο να γεμισει τοσες πολλες ιντσες λογω χαμηλοτερης φωτεινοτητας, ενω σε επιπεδο ευκρινειας εικονας "κλαψτα Χαραλαμπε"....
Αν θες τοσες πολλες ιντσες, τοτε ο 990 ή ο 950 θα σου κανει, αλλα καλο ειναι να παρεις και μια καλη οθονη με τσιμπημενο gain.

οι CRT με τιποτα δεν ειναι "κλαφτα Χαραλαμπε" απλα υστερουν σε σχεση με ψηφιακο.(εκτος Τακη αν κρινεις με τα κουκουρουκου που ειχες δει μια μερα που ειχες ερθει σπιτι μου).

Η φωτεινοτητα ενος 9ιντσου ειναι ικανοποιητικη για 120" και ειναι ΣΤΑΘΕΡΗ.Απλα πολυς κοσμος εχει συνηθισει κατι "κανονια" που θυμιζουν περισσοτερο αντιεροπορικο προβολεα,των οποιων η φωτεινοτητα πεφτει ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ουτως η αλλως μετα μερικες εκατονταδες ωρες.

Δημητρη δεν εχω δει CRT μονο σπιτι σου και για τα δικα μου standards εικονας, την σημερον ημερα η εικονα τους (με εξαιρεση το black level) ειναι πολυ πισω σε σχεση με τους μοντερνους ψηφιακους..
Φυσικα ο καθενας εχει το δικαιωμα στην γνωμη του! :ernaehrung004: