JVC DLA-HD950 DILA Projector Review

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Βγηκε το review για τον JVC HD950 απο το avforums. Παραθετω ενα αποσπασμα και το link πιο κατω.-bye-

Conclusion

JVC have yet to drop the ball in the home cinema projector market. For the last two years they have produced projectors that offer extreme performance at very reasonable money, well, excellent value if the truth be told. There is a hype that follows the JVCs these days, and let’s be honest, if they had tripped up here, we would have had the results and review to say so. The product deserves the accolade of reference projector and this is based on performance long before the price is considered. Yes, it's not a huge improvement on the HD750, it adds in some new menu layouts and CMD, but let's face it there was nothing wrong with the HD750 and it's been our reference machine for the last year. So, it was going to take something very special to move things forward in any huge jump, but the HD950 takes the mantel of this year's reference projector (for now anyway) and the price point just makes that even better. Yes, it’s a lot of money and you might be lucky and grab a HD750 before they all disappear for less money, but you have to pay something for quality products and looking at the bigger picture, nothing comes close at this moment in time.
There will be a higher end HD990 model but this really will be a limited edition machine and we need to wait to see if there is any massive step forward. It will more likely be a refined version of the HD950 and to be honest I’m struggling to see what they can do to make that even better. Maybe a contrast boost? We wait for our review sample but it doesn’t affect the HD950 and its results here.
The DLA-HD950 is a worthy replacement for the HD750 - if not a huge leap - it just makes things easier to set up and get to that excellent image quality quicker. JVC do it again by introducing a reference level projector that replaces the best dynamic range and picture quality at the price with exactly the same ingredients in the new model.
Pros

• Industry leading black levels at the price point
  • Huge dynamic range and cinematic images
  • Reference level picture quality when calibrated
  • THX mode is superb out of the box for image accuracy
  • Full Calibration tools available and ISFccc certified.
  • Excellent picture processing from the HQV Chipset
  • Superb Ansi-contrast performance (573:1)
  • Excellent new remote control
  • Full anamorphic control for external lens
  • Slick design of the chassis
  • Off switch provided with CMD mode
Cons

• CMD system is flawed and doesn’t work with 1080/24 material and looks odd with any film based content
JVC DLA-HD950 DILA Projector Review

Re: Απάντηση: JVC DLA-HD950 DILA Projector Review

Να σας πω που έχω καταλήξει εγώ? Κανένας προβολέας που στοιχίζει πάνω από 3000 για να μην πω και λιγότερο δεν είναι απίθανος με τους σημερινους ρυθμούς

Αυτό δυστυχώς είναι αλήθεια ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι έρχονται LED, 3D, HDMI4.

Αφού οι 750 και 350 ήταν απίθανοι φανταστείτε πως θα είναι ο 950
Αναμένουμε
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναμένουμε.

Ο 950 θα ειναι ακριβως ιδιος λογικα σε ποιοτητα εικόνας με τον 750 (αντίστοιχα και στο μικρό μοντέλο).

Το μόνο για το οποίο αξίζει να αναμενουμε είναι ο 990.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναμένουμε.

Ο 950 θα ειναι ακριβως ιδιος λογικα σε ποιοτητα εικόνας με τον 750 (αντίστοιχα και στο μικρό μοντέλο).

Το μόνο για το οποίο αξίζει να αναμενουμε είναι ο 990.

Τώρα ποιόν προσπαθείς να καθησυχάσεις, εμάς ή εσένα? :drummer:
Εμείς είπαμε ...ο 6000 είναι Data!!! Τέλος!!!!!!!!! :p
-bye-

Φιλικά
Γιώργος.

Μπα, δεν εχω τέτοια κολλήματα το ξέρεις.

Αφου άλλωστε γραφω ότι περιμένουμε τον, ακριβότερο, 990, αυτό δεν σου λέει κάτι;

:p

Παντως, δεν νομίζω φέτος να δουμε κανενα βήμα της τάξης του HD-100 -> 750 (αν και ποτε δεν ξέρεις....).

Και αυτό γιατί βασικά αυτό ήταν λόγω της υψηλότερης φωτεινότητας. Τώρα, για να κάνουν κάτι ανάλογο, πρεπει να παίξουν βασικά στο θέμα του μαύρου (όπου δεν ξέρω τι περιθώρια έχουν).

Τα παραπάνω με δεδομένο ότι στον 990 δεν αναμένεται καμιά δυναμική ίριδα ή μείωση της φωτεινότητας (βλ.''κόλπο'' HD 1->100).

Μπα, δεν εχω τέτοια κολλήματα το ξέρεις.

Αφου άλλωστε γραφω ότι περιμένουμε τον, ακριβότερο, 990, αυτό δεν σου λέει κάτι;

:p

Παντως, δεν νομίζω φέτος να δουμε κανενα βήμα της τάξης του HD-100 -> 750 (αν και ποτε δεν ξέρεις....).

Και αυτό γιατί βασικά αυτό ήταν λόγω της υψηλότερης φωτεινότητας. Τώρα, για να κάνουν κάτι ανάλογο, πρεπει να παίξουν βασικά στο θέμα του μαύρου (όπου δεν ξέρω τι περιθώρια έχουν).

Τα παραπάνω με δεδομένο ότι στον 990 δεν αναμένεται καμιά δυναμική ίριδα ή μείωση της φωτεινότητας (βλ.''κόλπο'' HD 1->100).

Φυσικά και το ξέρω, αλλά να μη σε πειράξω και λίγο???
Στα υπόλοιπα βεβαίως συμφωνώ μαζί σου. :worshippy:

Φιλικά
Γιώργος.

Απ'ότι ξέρω ο 990 εκτός του ότι θα έχει καμιά 10αριά χιλιάδες (άντε 8-9,000) η διαφορά του με τον 750 είναι ότι θα έχει hand picked components.

Εγώ το βρίσκω προσβλητικό για αυτούς που θα αγοράσουν τον 950 διότι είναι σαν να μας λέει η JVC ότι αυτοί οι αγοραστές πέρνουν ότι κάτσει από την παραγωγή ενώ οι 990 είναι οι εκλεκτοί?

Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχουν καλοί και καλύτεροι 950 (π.χ. σύκλιση του πάνελ) ή ελπίζω οι διαφοροποιήσεις να είναι αμελητέες. Το λέω αυτό διότι λόγω ύπαρξης του 990 και μέχρι να "στρώσει" η παραγωγή πολλά μπορούν να συμβούν.

Το συμπέρασμα? Πήρε χαμπάρι η JVC τι παίζει εκεί ψηλά στο πιο high-end της προβολής και είπε δεν βάζω τίποτα εξτρα στην τσέπη. Γιατί αν δεν είχε τον 990 τα μέρη αυτού στους 950 θα κατέληγαν. Τεσπα μεγάλη κουβέντα οι τεχνικές της ΜΑΡΚΕΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.

Απ'ότι ξέρω ο 990 εκτός του ότι θα έχει καμιά 10αριά χιλιάδες (άντε 8-9,000) η διαφορά του με τον 750 είναι ότι θα έχει hand picked components.

Εγώ το βρίσκω προσβλητικό για αυτούς που θα αγοράσουν τον 950 διότι είναι σαν να μας λέει η JVC ότι αυτοί οι αγοραστές πέρνουν ότι κάτσει από την παραγωγή ενώ οι 990 είναι οι εκλεκτοί?

Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχουν καλοί και καλύτεροι 950 (π.χ. σύκλιση του πάνελ) ή ελπίζω οι διαφοροποιήσεις να είναι αμελητέες. Το λέω αυτό διότι λόγω ύπαρξης του 990 και μέχρι να "στρώσει" η παραγωγή πολλά μπορούν να συμβούν.

Το συμπέρασμα? Πήρε χαμπάρι η JVC τι παίζει εκεί ψηλά στο πιο high-end της προβολής και είπε δεν βάζω τίποτα εξτρα στην τσέπη. Γιατί αν δεν είχε τον 990 τα μέρη αυτού στους 950 θα κατέληγαν. Τεσπα μεγάλη κουβέντα οι τεχνικές της ΜΑΡΚΕΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.

Το Hand Picked Components ειναι προσβλητικό οχι για αυτόυς που θα πάρουν τον 950, αλλά για αυτούς που θα πάρουν τον 990.
Ακου εκεί Hand Picked Components :guitarist:

Λες και αν πέρνεις απο καλά εργοστάσια υλικά (που αυτοί από εκει πέρνουν) θα αλλάξει κάτι με το Hand Picked Component ή το άτομο που θα πάρει το IC, θα το διαλέξει γιατι είναι τυπωμένα καλύτερα τα γράμματα στο IC αυτό... :damnyou:

Φυσικά όταν έχεις πολλά λεφτά και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις, πρέπει κάποιος να σου προσφέρει κάτι το διαφορετικό για να ξεχωρίσεις....

Απάντηση: Re: JVC DLA-HD950 DILA Projector Review

Το Hand Picked Components ειναι προσβλητικό οχι για αυτόυς που θα πάρουν τον 950, αλλά για αυτούς που θα πάρουν τον 990.
Ακου εκεί Hand Picked Components :guitarist:

Λες και αν πέρνεις απο καλά εργοστάσια υλικά (που αυτοί από εκει πέρνουν) θα αλλάξει κάτι με το Hand Picked Component ή το άτομο που θα πάρει το IC, θα το διαλέξει γιατι είναι τυπωμένα καλύτερα τα γράμματα στο IC αυτό... :damnyou:

Φυσικά όταν έχεις πολλά λεφτά και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις, πρέπει κάποιος να σου προσφέρει κάτι το διαφορετικό για να ξεχωρίσεις....

Παιδιά γιατί σας κάνει εντύπωση; τόσα πράγματα υπάρχουν που όταν γίνεται personal care κοστίζουν δύο και τρεις φορές ακριβότερα.
Αν ασχολείστε με μουσικά όργανα θα ξέρετε ότι όλες οι εταιρείες έχουν τα custom shop. Για το ίδιο όργανο, ίδια μάρκα, τύπο κλπ όταν είναι από custom shop κάνει διπλάσια και τριπλάσια χρήματα από αυτό που βγαίνει από την γραμμή παραγωγής, διότι υποτίθεται έχει τύχει προσεκτικής και ιδιαίτερης μεταχείρισης.
Στα αυτοκίνητα πόσες φορές δεν μας τον έχουν πιάσει νταβατζιλίδικα αν ζητάμε κάτι έξτρα επειδή βγαίνει από την κλασσική γραμμή παραγωγής και θα φάει έξτρα χρόνο για ν' ασχοληθεί κάποιος; και το ακριβοπληρώνουμε μάλιστα.
Οι προβολείς θα ξέφευγαν από αυτό το marketing; ειδικά μάλιστα όταν το κάνουν εταιρείες που τους παίρνει να το κάνουν λόγω brand name π.χ. JVC, Pioneer κλπ.

Εχει δικιο ο τασος, ενα σετ μπορνες κινεζικες εχουν λιγα λεπτα- ενα σετ αιχμαν πολλα.Παρεα με καποιους επωνυμους πυκνωτες και καποια ακομα αφτερ μαρκετ προιοντα ανεβαζουν το κοστος σε μεγαλο υψος, και καπου εκει και την αποδοση.Γενικα καθε τι επωνυμο πληρωνεται πολλες φορες πανω απο τα νονειμ προιοντα που κατασκευαζονται στον δευτερο ορυζωνα αριστερα και αποδιδουν αναλογα.Αληθεια εχει ψαχτει κανεις για κινεζικους προβολεις? αν δουμε για κατι αναλογο απο 1800 ευρω τιμη 500 μην μας φαινεται μετα παραξενο το γιατι.Εδω ενας επωνυμος φακος εχει ποσα? ολοκληρος ο προβολεας?

Το ερώτημα μπορεί να τεθεί και αλλιώς όμως.
Πόσο έκανε ο BenQ καί πόσο ο ίδιος BenQ αλλά σε κουτί RUNCO;
Κι επειδή φόραγαν και την ίδια λάμπα...
Πόσο έκανε η (ίδια) λάμπα του BenQ και πόσο του RUNCO;

Τωρα γιατι χτυπας εκει που ποναω.....χτυπα Μπαμπη αντεχω..(και ο Runco):jester::jester:

Το ερώτημα μπορεί να τεθεί και αλλιώς όμως.
Πόσο έκανε ο BenQ καί πόσο ο ίδιος BenQ αλλά σε κουτί RUNCO;
Κι επειδή φόραγαν και την ίδια λάμπα...
Πόσο έκανε η (ίδια) λάμπα του BenQ και πόσο του RUNCO;

ή αλλιως , ποσο εκανε η λαμπα του Benq 5000 στην προηγουμενη αντιπροσωπια (500 ευρω)
και ποσο στην νεα? (200 ευρω).Αλλα εδω μιλαμε για ακριβως τα ιδια προιοντα.Ας δουμε ομως πρωτα τι σωθικα θα φορα ο νεος j και πως αποδιδουν αυτα και μετα τον ρειχνουμε στο τζακι για προσαναμα(πυρα)

Καταρχην, πριν ξεκινησουμε κουβεντα, από που προκύπτει το παραπάνω;

Συμφωνα με τα επισημα specs η μόνη διαφορα μεταξύ 950 και 990 ειναι το CR 50->70.000:1.

Δεδομένου ότι όλα τα άλλα specs (περιλαμβανομένης και της φωτεινότητας) παραμένουν ίδια, η παραπάνω διαφορά λογικά μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο από άλλο chip (panel).

Τα περί hand picked components μου ακούγονται γελοία (και η JVC δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια).

Από την άλλη πάλι, αν ο 990 είχε καλύτερο φακό ή νέα chips η JVC γιατί να μην βγει να το φωνάξει;

Κάτι τύποι στο Αγγλικό avforum που ήταν παρόντες στην παρουσίαση της JVC έλεγαν ότι υπήρχαν σημαντικές διαφορές μεταξύ 950 και 990. Αλλά βέβαια μίλαγαν πολύ γενικά. Τρέχα γύρευε τώρα, αν δεν τον δούμε από κοντά.

Γενικώς η ιστορία με τον 990 μου βρωμάει και θεωρώ πιθανό απλώς να είναι μία ''αρπαχτή'' της JVC.

Θα δούμε....

ΥΓ Πάντως εν όψει 3D καλά θα κάνουμε να είμαστε συγκρατημένοι.

Τα hand picked components προκύπτουν από το AVS Αμερικής και από αλλού.

Πάντως ούτε για φακούς έχει ακουστεί τίποτα ούτε για πανελ. Πάνελ άλλο για πόσα τεμάχια που θα πουλήσει? Δεν γίνονται αυτά σε μοντέρνες γραμμές παραγωγής....δεν στέκουν.

Περιμένω να τον δω γιατί μέχρι στιγμής για μενα θα έχει σοβαρό προβλημα από τον Sony 85 σε επίπεδο ανταγωνισμού αν δεν είναι πολύ ανώτερος από τον 750 (που χλωμό ειδικά στην κίνηση που το αποκλείω).

Δεν περίμενα ποτέ να συμπαθήσω κάτι από τη Sony αλλά προς το παρόν 85 καρφωτος!