Δικαιολογημένος...
Κι εσύ κι ο Νεκ που είστε "φρέσκιες λάμπες"... Για κάποιους άλλους - κυρίως - το λέω. :ernaehrung004:
Και όμως είναι κρίμα να μην ασχοληθείς με τέτοιο μηχάνημα... Είναι σαν να κόβεις τα φτερά του..![]()
Εγώ θα φωνάξω τον Μανώλη στις 100 ώρες ώστε να στρώσει η λάμπα. Μέχρι τότε, θα δω ό,τι 3D υπάρχει, να είναι και η λάμπα στα ντουζένια της!![]()
Διαβάζοντας το review του Cine4Home για τους νέους JVC, το ματι μου έπεσε στο παρακάτω σχόλιο (μεταφρασμένο μέσω google):
"The DLA-X700 features the adaptive aperture system, which puts the contrast advantage of this larger model again, because: Even when the X700 Optical Iris is exclusively controlled automatically, the lamp iris remains static. When fully open aperture of the X700 therefore reached the same dynamic range as its little brother, about 350,000: 1 Anyone wishing to use the higher native contrast performance of the 700ers also adaptively, can not avoid the closing of the maximum opening degree. However, this is in turn connected to a loss of light."
Αν καταλαβαίνω σωστά, αυτό σημαίνει πρακτικά πως οποιος έχει την βηματική ίριδα τελείως ανοικτή (ώστε να μην χάνει καθόλου φως), αν χρησιμοποιεί δυναμική ίριδα θα έχει το ίδιο μέγιστο contrast (περίπου 350.000/1) ανεξαρτήτως του μοντέλου του προβολέα (500/700/900). Αυτο διότι το επιπλέον contrast/καλυτερο μαυρο που δίνουν τα μεγάλα μοντελα προκύπτει από το κλείσιμο της βηματικης ίριδας αλλα και την ύπαρξη μιας δεύτερης ίριδας μπροστά από την λάμπα. Όταν λοιπόν οι ίριδες είναι ορθανοικτες, τον έλεγχο του μαυρου τον έχει αποκλειστικά η δυναμική ίριδα οποτε δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορα στο contrast των μοντέλων.
Αν όμως παράλληλα με την δυναμική ίριδα, κλείσει και την μηχανική ίριδα ο χρηστης του 700/900, θα πάρει σαφώς καλύτερο μαυρο/ contrast αλλα θα χάσει ταυτόχρονα και πολύ φως (πχ ο 700ρης με την ίριδα πλήρως κλειστή και την λάμπα στο low βγάζει μόλις 230 lumens σε D65 κατά το cine4home).
Καταλαβαίνω κάτι λάθος;
Σιγα που δεν θα έκανε το net ανω κατω για να βρει link να βγάζει τον 500 ιδιο με τον 700....![]()
Σιγα που δεν θα έκανε το net ανω κατω για να βρει link να βγάζει τον 500 ιδιο με τον 700....![]()
Κι εσύ το ίδιο φαντάζομαι θα σκέφτηκες όταν τον πήρες![]()
Αφού είναι καλύτερος (κατά τα λεγόμενα σου), φαντάζομαι δεν θα έχεις πρόβλημα σε μια ανταλλαγή... :Banane0:
[/COLOR]Να σου πω πάντως... πήγα να αρχίσω μια τεχνική κουβέντα και το ξαναρίξαμε στο chat...
Μην ξανάγκρινιάξεις γιατί πάει κατά διαολου η κατηγορια!![]()
Εγώ "παίζω" σχεδόν χωρίς τίποτε απ´τα καλούδια του 700 (MPC Level στο Off, Clear Black στο Off δυναμική ίριδα κλειστή και στην Manual στο -3).
ΝΟ, never again...
Εγώ "παίζω" σχεδόν χωρίς τίποτε απ´τα καλούδια του 700 (MPC Level στο Off, Clear Black στο Off δυναμική ίριδα κλειστή και στην Manual στο -3).
Μια χαρά είναι η κατηγορία. Ο κόσμος συνεχίζει να αγοράζει προβολάκια, να ρωτάει, να μαθαίνει, να ψάχνεται. Αυτό ισχύει και για παλιούς και για νέους. Από 'κει και πέρα, όποιος θέλει γράφει και όποιος θέλει δεν γράφει. Δικαίωμα του καθενός είναι.![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.