JVC GZ-HD7 & GZ-HD3 .

Για να μην αφηνονται εντυπωσεις καμμια, μα καμμια σχεση δεν εχει το μεσο εγγραφης στο αποτελεσμα απο την στιγμη που και τα 2 ειναι ψηφιακα.

Ειτε digital tape (mini dv, mini hdv) ειτε hdd.

+100, έτσι είναι :operator:

Να πω και εδω την καλησπερα μου....-bye-

Ετοιμαζομαι και εγω να παρω μια HD βιντεοκαμερα... και για να πω τον πονο μου...ημουνα ετοιμος να παρω την JVC GZ-HD3

Oμως τωρα ειμαι και εγω αναποφασιστος... σαν τον PETRAN...
Στις προδιαγραφες της JVC GZ-HD3 λεει οτι γραφει σε 1440CBR που σημαινει
οτι ειναι HDV φορματ οπως οι miniDV...Γιατι λοιπόν να μην παρουμε την JVC GZ-HD3...??
Με το HDV... δεν θα εχουμε προσβαση ευκολη στα προγραμματα μονταρισματος και γραψιμματος σε DVD σε PC..?
Αλλη ερωτηση παλι...
Μπορουμε να γραψουμε σε SD στον σκληρό... οπότε να το μεταφερουμε στο PC και να το γραψουμε σε απλό DVD...
(για την πεθερα μας....:grinning-smiley-043)...?

Οποιος εχει όρεξη και δεν βαριεται... ας μου απαντησει... μιας και δεν γνωριζω πολλα για το σπορ...
και τον ευχαριστω εκ των προτερων...

O λογος για να μη τη παρεις ειναι η ποιοτητα της εικονας...
Αν δεν σε ενδιαφερει και τοσο, τοτε χτυπα την.
Αν γραψεις σε format συμβατο με τα προγραμματ που θελεις, τοτε απλα χανεται το προσον του γρηγορου transfer σε pc μεσω usb (γιατι πρεπει να περασεις το υλικο μεσω firewire σε real time), οποτε ποιος ο λογος ?

Απάντηση: Re: JVC GZ-HD7 & GZ-HD3 .

Οι HDV βιντεοκάμερες αντιπαθούν την κίνηση. Σε στατικά πλάνα είναι καταπληκτικές, όταν αρχίζεις το paning αρχίζουν οι θολούρες.

συνεπώς για καλύτερη ποιότητα στην κίνηση τι επιλέγουμε εκτός του HDV?

Σε high def δεν υπαρχει αλλη λυση... μεχρι 2000-3000 ευρω.
Οι υπολοιπες (με σκληρο - memory stick klp) ειναι ακομη χειροτερες.

Αυτο που αναφερει ο Μπαμπης, ειναι προβλημα των περισσοτερων καμερων , οχι μονο των hdv.
Τα παννινγσ στο κινηματογραφο ας πουμε, γινονται με ειδικο τροπο και ταχυτητα, ακριβως για να μην υπαρχουν μεγαλα προβληματα (με 24-25 καρε ΠΑΝΤΑ θα εχεις προβληματα στη κινηση και ειδικα στα pannings).

Να παρει η ευχη να παρει.....

Η καλυτερη εικόνα...HDV και η πιο ευκολη επεξεργασια του υλικου στην CANON HV20..... αλλα miniDV...δλδ ταινια...
δλδ ξεχνα... τον γρηγορο ελεγχο... του τι εχεις γραψει... και αργη μεταφορά στο PC...:ADFAD2:

CANON HG10 Σκληρός δισκος.... δλδ...γρηγορος ελεγχος... του τι εχεις γραψει... αλλα AVCHD... χαμηλότερη ποιότητα εικονας
μεγαλυτερη συμπιεση... δλδ καποια απωλεια... μεγαλυτερη δυσκολία στο editing....:ADFAD2:

Τι να διαλέξω που τα θελω ολα ...? Σκας η δε σκας... ???:furious3:

Παιδια επιτρεψτε μου μια χαζη ερωτηση.... αλλα τελειως αρχαριος σ' αυτο...

Εστω οτι πηρα την CANON HV20 και πηρα στο PC τα avi αρχεια ... εκτός του Backup σε σκληρό...
πως και σε τι δισκακι τα γραφω..? σε DVD και τα βλέπω σε DVD-player η τα γραφω σε δισκακι... HD και τι..? για να τα δω σε HD-player...

:FSGSFGS4:.... σορρυ για τη χαζη ερωτηση... αλλα αισθανομαι ολιγον μπερδεμενος...

εγω δεν ειμαι ειδικος αλλα μπορω να σου πω το εξης. Εχω μια hi def καμερουλα που γραφει σε ΑVCHD. Πηρα πριν 2-3 μερες και τον imac. Aνοιγω το imovie που υποστηριζει ΑVCHD και το editing ειναι πανευκολο (ακομα και για μενα). Ηδη εφτιαξα ενα μικρο βιντεακι με τιτλους, μουσικη, εφε. Και εικονα ...μουρλια.:Banane0:

Παιδες.... Ο Κυβος εριφθη.... :drummer:.... και ο Ρουβικωνας ειναι πίσω πιά...-bye-

Μετα απο ολονυκτια διαβασματος των σχολιων του http://www.camcorderinfo.com/ratings.php

οπου η CANON HV20 (HDV) παιρνει το ανωτερο rating των "322" σε αντιδιαστολή με την CANON HG10 (AVCHD)
και την SONY HDR-HC7 (HDV) που ισοψηφουν στην πράξη κατεληξα και προχωρησα στην παραγγελία της .......CANON HV20..

Τα σχόλια των τεστ αλλα και τα δικα σας... βαρυναν πολύ... καθώς και το καλυτερο της καταγραφης και της εικονας
της
CANON HV20 σε συνδυασμό με την ευκολια επεξεργασιας... Θυσιασα την ευκολια του σκληρου δισκου αφου η ποιοτητα
εικονας λογω MPEG-2 και AVCHD ειναι κατωτερη... συν οτι τα σχόλια του http://www.camcorderinfo.com/ratings.php
εχουν αρκετα "bad news"...

Eλπίζω η επιλογή μου να ειναι η καλυτερη...

Σας ευχαριστω ολους μιας και βοήθησατε στο "ξεστραβωμα" και στην τελικη επιλογή... η οποία δεν ηταν
και ευκολη...-bye-:worshippy::ernaehrung004:

Ωχ τώρα το είδα το thread HAL ΑΡΙΣΤΗ η επιλογή σου, τελικά ψήφισες (και πάλι...) ποιότητα και συμβατότητα με τα πιο διαδεδομένα προγράμματα video editing για πι σι έστω και αν χάσεις λίγο σε ευχρηστία, λόγω κασσέτα μίνι DV....

ΥΓ είδα τo audio setup σου στην παρουσίασή σου και μου έπεσαν τα σαγόνια.....Και πιο πολλούς ίππους και πιο πολλά dB, όχι ρε γμτ δεν το θέλει και ο Θεός...:firstprize:

Ωχ τώρα το είδα το thread HAL ΑΡΙΣΤΗ η επιλογή σου, τελικά ψήφισες (και πάλι...) ποιότητα και συμβατότητα με τα πιο διαδεδομένα προγράμματα video editing για πι σι έστω και αν χάσεις λίγο σε ευχρηστία, λόγω κασσέτα μίνι DV....

ΥΓ είδα τo audio setup σου στην παρουσίασή σου και μου έπεσαν τα σαγόνια.....Και πιο πολλούς ίππους και πιο πολλά dB, όχι ρε γμτ δεν το θέλει και ο Θεός...:firstprize:

Να εισαι καλα...-bye-... σ' ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια...:grinning-smiley-043

Παντα ημουνα με την πλευρα της ποιοτητας... και ας ηταν ακριβη....
Η αληθεια ειναι οτι δυσκολευτηκα στην τελικη επιλογή... και με ενοχλησαν
καποια σχόλια που εχω διαβασει οτι η κατασκευη της CANON HV20 εχει καποια
ψεγαδια... αλλα δεν πειραζει... αν ειναι να εχω την καλυτερη δυνατη ποιότητα
στηο τελικό προιον καταγραφης μιας και θα το δω στην PHILIPS 32PF9830 δυστυχως
HD-READY και οχι FULL HD... δεν πειραζει...:HTEHETH63:.... καποια στιγμη θα ερθει και η FULL-HD...
Λεω να αφησω ξεκλειδωτο το σπιτι καμμια μερα... :idea:... να βαλω κανα δυναμιτακι στην τροφοδοσια...:idea:...:rolleyes::jester:

Ναι βρε συ και μόλις σε είδα στο φόρουμ είπα ότι τουλάχιστον εδώ θα μπορώ να του δίνω και γω συμβουλές... αλλά ........

Για το πάνελ παίζει τώρα τις γιορτές κανά "ατύχημα" με ποτό κατά προτίμηση, και μετά 'αχ αγάπη μου χάλασε η τι βι, τι θα έλεγες για μια καινούργια (όσο πιο γλυκά γίνεται το τελευταίο)' κτλ κτλ

Εγώ έχω εναποθέσει τις ελπίδες μου στο βλαστάρι μας το Σταύρο σε κανά δυό χρόνια όλα του τα παιχνίδια θα πετάγονται μυστηριωδώς πάνω στην Σόνυ πενταετίας.... και μετά GOD MORNING HD:award:

Και κάτι ακόμα που ξέχασα να σου γράψω, υπάρχουν δύο ειδών κασσέτες miniDV οι απλές με κόστος 3-4 ευρώ και οι ειδικά σχεδιασμένες για HD με κόστος γύρω στα 16-18 ευρώ. Μπορεί η διαφορά τιμής να είναι τεράστια αλλά μεταξύ των δύο εγώ τουλάχιστον βλέπω διαφορές στίς δικές μου λήψεις......
Επίσης πρόσεχε να φορτίζεις την Canon από σταθεροποιημένη τροφοδοσία διότι εμένα την απλή miniDV που έχω μιά στιγμιαία διακοπή ρεύματος στο εξοχικό ενόσω τη φόρτιζα και κάηκε το κύκλωμα φόρτισης της μπαταρίας.
Ευτυχώς ήμουν στην εγγύηση...

Ναι βρε συ και μόλις σε είδα στο φόρουμ είπα ότι τουλάχιστον εδώ θα μπορώ να του δίνω και γω συμβουλές... αλλά ........

.....

Μπα μη το λες.... παντα θελουμε τις συμβουλές των καλων φιλων... σιγα μη τα ξερουμε και ολα...
Διαβαζω τα περιοδικα τακτικα αλλα δεν τα εμπιστευομαι και στο φουλ καθοσον οι καιροι πονηροι... και το επιπεδο της ζωης μας
πρεπει να κρατιεται εκει που το θελουμε....:furious3:... οποτε γραφουμε και αυτα που θελουν να ακουσουν οι εταιρειες..

Δλδ αν ακολουθουσα 100% αυτα που διαβασα για την JVC GZ-HD3 θα την ειχα αγορασει τωρα... αλλα τα παιδια
εδω... ειπαν πολλα καλα λογακια και με πηγαν σε site που δεν ηξερα... αρα..??... καλως εκανα και το εψαξα
μεσω εσας που ξερετε περισσοτερα...:ADFADF1::Banane0:

Και κάτι ακόμα που ξέχασα να σου γράψω, υπάρχουν δύο ειδών κασσέτες miniDV οι απλές με κόστος 3-4 ευρώ και οι ειδικά σχεδιασμένες για HD με κόστος γύρω στα 16-18 ευρώ. Μπορεί η διαφορά τιμής να είναι τεράστια αλλά μεταξύ των δύο εγώ τουλάχιστον βλέπω διαφορές στίς δικές μου λήψεις......
Επίσης πρόσεχε να φορτίζεις την Canon από σταθεροποιημένη τροφοδοσία διότι εμένα την απλή miniDV που έχω μιά στιγμιαία διακοπή ρεύματος στο εξοχικό ενόσω τη φόρτιζα και κάηκε το κύκλωμα φόρτισης της μπαταρίας.
Ευτυχώς ήμουν στην εγγύηση...

:grinning-smiley-043..... να και οι συμβουλες που δεν ηξερα..:SFGSFGSF:. μιας και τωρα μπαινω στο χωρο....

Πες μου τι μαρκα miniDV να παρω... για καλες... για HD...??
Eυτυχως στο χωριο εχω σταθεροποιητες ρευματος....
Ευχαριστω πολυ...

Re: Απάντηση: JVC GZ-HD7 & GZ-HD3 .

τελικά το HD3 τι κάδρο έχει; 4:3 ;

Το max quality ειναι 1440χ1920 το οποιο απο την HDMI βγαινει "μαγειρεμενο" απο τον προσεσσορα σε 1920χ1080 για playback....:bigcry:
H XP ποιοτητα γραφει σε 1440Χ1080 με variable bit rate max 30 MBps ... average 26.6 MBps.

H HD3 δεν γραφει σε SD...