JVC HD D-ILA (HD-1/RS-1) official thread

Απάντηση: Νεος HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1)!

Παιδιά συμφωνώ μαζί σας. Σαφώς και πρέπει να γράφονται και τα αρνητικά για την καλύτερη ενημέρωση ειδικά ατόμων σαν και μένα που δεν έχουμε τη δυνατότητα να δούμε εύκολα ένα προβολικό με τα μάτια μας για να βγάλουμε από μόνοι μας κάποια συμπεράσματα.
Φαντάζομαι οτι το πρόβλημα που αναφέρεται δεν είναι και τόσο εύκολα αντιληπτό. Γιατί αν είναι τότε αυτά που διαβάζαμε από περιοδικά αλλά και μέσα από το avclub αρχίζουμε σιγά σιγά να τα μαζεύουμε. Μιλούσαμε για μηχάνημα σταθμό στη βιντεοπροβολή. Οτι πρέπει πλέον να μιλάμε για προβολείς προ και μετά DILA. Μιλούσαμε για επανάσταση, για άριστη ευκρίνεια (καλά για το μαύρο και το κόντραστ δεν νομίζω να υπάρχει αμφιβολία από κανέναν).
Όλα αυτά έχουν νόημα γιατί εδώ μιλάμε γιά ένα μηχάνημα που η απόκτησή του απαιτεί ένα σεβαστό ποσό. Δεν πρόκειται για ένα και δυο χιλιάρικα. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα το συζητούσαμε καν. -bye-

Θωμα, εχουμε περασει στα ψιλα γραμματα. Σαφως και οσα εχουν γραφτει ισχυουν ( τουλαχιστον τα δικα μου ).

Re: Νεος HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1)!

Ναι το μηχανάκι είναι σταθμός... Αυτό είναι δεδομένο... Τώρα για το κόντραστ πολλά έχουν ειπωθεί, για το μαύρο επίσης και έχουμε και πολλά άλλα να 'κούσουμε με τις νέες παραλαβές...
Για μένα , τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, αποτελεί την καλύτερη επιλογή... (Από ότι έχω δει βεβαιως-βεβαίως...)

Αυτές τις μέρες είμαι στο ψάξιμο Ντίνο.
Συγκεκριμένα πριν δυο εβδομάδες η στοα Φέξη μου είχε δώσει τιμή στα 4900
την ίδια τιμή είχα πάρει και πριν κανένα δίμηνο από αποθήκη homecinema.
Αν μας παρακολουθεί και ο Σταύρος ο Καμουλάκος ας δώσει μια τιμή.
Και όποιος άλλος ξέρει κάτι καλύτερο αν υπάρχει, ευπρόσδεκτος.

Παιδιά συμφωνώ μαζί σας. Σαφώς και πρέπει να γράφονται και τα αρνητικά για την καλύτερη ενημέρωση ειδικά ατόμων σαν και μένα που δεν έχουμε τη δυνατότητα να δούμε εύκολα ένα προβολικό με τα μάτια μας για να βγάλουμε από μόνοι μας κάποια συμπεράσματα.
Φαντάζομαι οτι το πρόβλημα που αναφέρεται δεν είναι και τόσο εύκολα αντιληπτό. Γιατί αν είναι τότε αυτά που διαβάζαμε από περιοδικά αλλά και μέσα από το avclub αρχίζουμε σιγά σιγά να τα μαζεύουμε. Μιλούσαμε για μηχάνημα σταθμό στη βιντεοπροβολή. Οτι πρέπει πλέον να μιλάμε για προβολείς προ και μετά DILA. Μιλούσαμε για επανάσταση, για άριστη ευκρίνεια (καλά για το μαύρο και το κόντραστ δεν νομίζω να υπάρχει αμφιβολία από κανέναν).
Όλα αυτά έχουν νόημα γιατί εδώ μιλάμε γιά ένα μηχάνημα που η απόκτησή του απαιτεί ένα σεβαστό ποσό. Δεν πρόκειται για ένα και δυο χιλιάρικα. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα το συζητούσαμε καν. -bye-

Θωμα, απο την δικια μας τουλαχιστον πλευρα τιποτα δεν "μαζευεται"..
Το μηχανημα ειναι οντως σταθμος στην ιστορια της βιντεοπροβολης ως ο πρωτος ψηφιακος προβολεας με τοσο καλο μαυρο και κοντραστ. Επισης, σε αντιθεση πχ με τους SXRD ειναι ο πρωτος προβολεας γενους LCD που εχει ευκρινεια συγκρινομενη με κορυφαιου DLP και αυτο ειναι επισης σημαντικο γεγονος.
Τωρα αυτα που αναφερουν περι dithering noise ειναι ακομα υπο συζητηση και εξακριβωση. Παντως, αν υπαρχει, ειναι τοσο απειροελαχιστο που δεν ειναι αντιληπτο σε casual viewing. Σε αντιθεση με τα παραπανω, ειμαι σιγουρος οτι γνωριζεις πως τα μονοτσιπα DLP εχουν dithering "by design" λογω της λειτουργιας του χρωματικου τροχου, και αυτο ειναι εμφανες ακομα και στον πιο απειρο αν πλησιασει το προσωπο του στην οθονη, ειδικα στις σκοτεινες σκηνες..
Οπως βλεπεις και σωστα ειπωθηκε, ΔΕΝ υπαρχει σημερα τελειο προβολικο συστημα.. Απλα καποια "αρρωστακια" της βιντεοπροβολης επιμενουν να "διυλιζουν τον κωνωπα"..

Last edited:
Re: Απάντηση: Νεος HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1)!

Αυτές τις μέρες είμαι στο ψάξιμο Ντίνο.
Συγκεκριμένα πριν δυο εβδομάδες η στοα Φέξη μου είχε δώσει τιμή στα 4900
την ίδια τιμή είχα πάρει και πριν κανένα δίμηνο από αποθήκη homecinema.
Αν μας παρακολουθεί και ο Σταύρος ο Καμουλάκος ας δώσει μια τιμή.
Και όποιος άλλος ξέρει κάτι καλύτερο αν υπάρχει, ευπρόσδεκτος.

Η τιμή του ακόμη και σήμερα παραμένει σταθερή.

Δεν έχει πέσει ούτε κατά 100 euro από την αντιπροσωπία, οπότε αντίστοιχα κινούνται και τα καταστήματα λιανικής...

Παιδιά, ευχαριστώ για την ενημέρωση.
Νομίζω πρέπει να περιμένω λίγο ακόμη, μέχρι να μπουν στην αγορά και τα νέα μοντέλα να δούμε τι θα γίνει τότε.-bye-

Στο Αμερικα, ανακοινωθηκε μειωση τιμης του εν λογο, απο $6295 σε $5495 MSRP!!-bye-

Χοντρα χοντρα, αν υπολογισεις την ισοτιμια και βαλεις και το φπα θα βγεις πανω κατω στην τιμη του εδω.

Όπως και να χει το πράγμα πιστεύω οτι vw60 θα προσπαθήσει να κόψει μερίδιο από την πίτα του DILA. Αν είναι όντως η τιμή του αυτή που φημολογείται και η απόδοσή του είναι καλή τότε μάλλον πρέπει να περιμένουμε κάποια μείωση.Ίσως ο vw60 ευθύνεται για τη μείωση της τιμής του DILA στην Αμερική. Για να δούμε.
Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Τωρα που το θυμηθηκα.

Εχθες κατεβαινα παραλιακη απο Φαληρο προς Βουλα. Φτανω στα φαναρια στη Γλυφαδα , δεξια ειναι τα Αστερια.

Κανω ετσι, και βλεπω την αφισα που εχει τον Αντυπα με την Αντζελα............

παρακατω δεν σας λεω , μεχρι να την δει καποιος πρωτα και να την προσεξει :flipout:

Εγω την εχω δει μιας και καθημερινα περναω απο εκει.

Τι εχει η αφισα, και τι σχεση εχει με το εδω θρεντ ?? (ντιλα)

Ασχετο, η Ατζελα, αγνωριστη !!! (τουλαχιστον 20 χρονια νεοτερη)

Εγω την εχω δει μιας και καθημερινα περναω απο εκει.

Τι εχει η αφισα, και τι σχεση εχει με το εδω θρεντ ?? (ντιλα)

Ασχετο, η Ατζελα, αγνωριστη !!! (τουλαχιστον 20 χρονια νεοτερη)

Για κάνε τώρα το συνδυασμό... Άντζελα - Φωτομοντάζ - 20 χρόνια νεότερη - φωτομοντάζ - Ντίλα...

Μπας και καταλάβεις λίγο...

Λες να εχει προβλημα στα δεξια?
Γιατι στα αριστερα, ο Αντυπας μια χαρα μου φανηκε

Απάντηση: Re: Νεος HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1)!

Λες να εχει προβλημα στα δεξια?
Γιατι στα αριστερα, ο Αντυπας μια χαρα μου φανηκε

Κι αυτος τα ιδια σ*&^(α ηταν ....