JVC HD D-ILA (HD-1/RS-1) official thread

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νεος HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1)!

Οπως βλεπεις, συγκρισεις απο φωτογραφιες, μονο για πλακιτσα προσφερονται και οχι για να κανουμε ουδεμια σοβαρη συγκριση....

H μονη σοβαρη κουβεντα που ακουσα εδω και μερες

Απάντηση: Νεος HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1)!

Ειναι γνωστο οτι τα υπερκορεσμενα χρωματα, αρεσουν στον κοσμο, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ τιμης.Δεν ειναι τυχαιο οτι και ο Ruby (Χρηστο) και ο Pearl (Γιαννη) ερχονται με το χρωμα "τουμπανο". Δεν ειναι τυχαιο επισης οτι ολες οι τηλεορασεις στα μαγαζια εχουν το χρωμα στο φουλ.
Καλο ειναι να ενσωματωθουν CMS συστηματα σε ολα τα προβολικα, για να μπορουμε να εχουμε χρωμα κατα τα προτυπα.
Αν δεν εχει CMS (οπως ο JVC αλλα και οι Sony) τοτε απλα συμβιβαζομαστε σε ενα τομεα, για να κερδισουμε αλλα προτερηματα που μπορει να μας προσφερουν (μαυρο, δυναμικη περιοχη, κοντραστ, ευκρινεια κλπ)
Αν το ψαξουμε πολυ, λυση θα βρεθει. Πχ. Στα HTPC ειναι θεμα χρονου να γινει νεο HD player που να παιζει σε VMR9= χρωματικη ρυθμιση απο την πηγη..

Ειναι γνωστο οτι τα υπερκορεσμενα χρωματα, αρεσουν στον κοσμο, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ τιμης.Δεν ειναι τυχαιο οτι και ο Ruby (Χρηστο) και ο Pearl (Γιαννη) ερχονται με το χρωμα "τουμπανο". Δεν ειναι τυχαιο επισης οτι ολες οι τηλεορασεις στα μαγαζια εχουν το χρωμα στο φουλ.
Καλο ειναι να ενσωματωθουν CMS συστηματα σε ολα τα προβολικα, για να μπορουμε να εχουμε χρωμα κατα τα προτυπα.
Αν δεν εχει CMS (οπως ο JVC αλλα και οι Sony) τοτε απλα συμβιβαζομαστε σε ενα τομεα, για να κερδισουμε αλλα προτερηματα που μπορει να μας προσφερουν (μαυρο, δυναμικη περιοχη, κοντραστ, ευκρινεια κλπ)
Αν το ψαξουμε πολυ, λυση θα βρεθει. Πχ. Στα HTPC ειναι θεμα χρονου να γινει νεο HD player που να παιζει σε VMR9= χρωματικη ρυθμιση απο την πηγη..

Ποιος σονυ δεν εχει cms ?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νεος HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1)!

Μα ουτε αυτη δεν την ακουσες, τη διαβασες :flipout:

Αλλο φρουτο αυτο. Τι σημαινει αμιγες cms ?

To RCP που εχουν τι ειναι , ψευτικ ? :flipout:

Θα το ξαναψαξω...

Οι Sony εχουν το RPC το οποιο δεν εχει δυνατοτητα ρυθμισης του Lightness καθε χρωματος. Αναλυτικοτερα το εξηγει ο Greg Rogers στο WSReview του Sony 60:

RCP Function
The RCP (Real Color Processing) function allows the “Color” and
“Hue” of each primary and complementary color to be independently
adjusted. Each color also has a Range and Position control to select
the breadth of colors that are affected. I had hoped that the RCP
function would be redesigned to allow the colors to be set exactly to
the Rec. 709 and SMPTE-C standards. But that was not the case. An
independent Lightness (or brightness) adjustment would be necessary,
but that is not included. Lightness could also be set automatically,
based on the Color and Hue changes—but it isn’t. In addition,
using the RCP to modify a primary color altered the color temperature.
Therefore, the color temperature must also be readjusted when[/LEFT]
the RCP settings are changed.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νεος HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1)!

Έμ, με τις παρέες που κάνεις.... (Larry, Σούρλας κλπ...)
icon10.gif
icon10.gif

Εντυπωση μου κανει που πρωτη φορα διαβασα , οπου κι αν εχω διαβασει, θεμα για τα χρωματα του Ρουμπι. :blink:
Δεν θυμαμαι πως ερχεται το μηχανημα, αυτο που θυμαμαι και ειναι γραμμενο ανα τον κοσμο στα διαφορα φορουμ, οτι θεμα ρουμπι-χρωματος δεν υφιστατε σε καμμια περιπτωση . Αντιθετως μαλιστα.

Τωρα οσον αφορα το σχολιο του γκρεγκ, αν αυτο που περιγραφει ειναι το intensity του χρωματος , εχει δικιο, κι ο Τακης κατεπεκταση οσον αφορα το "αμιγως".
Δεν σημαινει ομως σε καμμια περιπτωση οτι υπαρχει εξολοκληρου ελλειψη cms. Αλλο να σου λειπουν ολα τα ρυθμιστικα , αλλο μια παραμετρος μονο.
Εχεις και στα εξι χρωματα , βασικα και δευτερυοντα να παιζεις με τις δυο τους διαστασεις και οχι την τριτη.
Το οτι πρεπει καθε φορα που πειραζεις το rcp να ξαναφερνεις τη θερμοκρασια εκει που πρεπει, δεν με πολυενδιαφερει. Ειναι καθαρα θεμα χρονου του calibrator ;)

Μου κανει εντυπωση που μιλαμε για το σονυ στο θεμα του jvc και για το jvc στο θεμα του σονυ, αλλα anyway.

Εντυπωση μου κανει που πρωτη φορα διαβασα , οπου κι αν εχω διαβασει, θεμα για τα χρωματα του Ρουμπι. :blink:
Δεν θυμαμαι πως ερχεται το μηχανημα, αυτο που θυμαμαι και ειναι γραμμενο ανα τον κοσμο στα διαφορα φορουμ, οτι θεμα ρουμπι-χρωματος δεν υφιστατε σε καμμια περιπτωση . Αντιθετως μαλιστα.

Τωρα οσον αφορα το σχολιο του γκρεγκ, αν αυτο που περιγραφει ειναι το intensity του χρωματος , εχει δικιο, κι ο Τακης κατεπεκταση οσον αφορα το "αμιγως".
Δεν σημαινει ομως σε καμμια περιπτωση οτι υπαρχει εξολοκληρου ελλειψη cms. Αλλο να σου λειπουν ολα τα ρυθμιστικα , αλλο μια παραμετρος μονο.
Εχεις και στα εξι χρωματα , βασικα και δευτερυοντα να παιζεις με τις δυο τους διαστασεις και οχι την τριτη.
Το οτι πρεπει καθε φορα που πειραζεις το rcp να ξαναφερνεις τη θερμοκρασια εκει που πρεπει, δεν με πολυενδιαφερει. Ειναι καθαρα θεμα χρονου του calibrator ;)

Μου κανει εντυπωση που μιλαμε για το σονυ στο θεμα του jvc και για το jvc στο θεμα του σονυ, αλλα anyway.

Off topic βεβαια, αλλα στο Avsforum υπαρχουν πολλες αναφορες για την "ανακριβεια" των χρωματων του Ruby η οποια δεν ειναι αλλη απο τα oversaturated primaries που "πασχει" και ο Dila. Διαβασε και τα reviews του Greg Rogers για περισσοτερα.
To οτι λειπει το lightness του χρωματος, δυσκολευει ιδιαιτερα την ζωη ενος calibrator και κανει πολυ δυσκολο εργο την σωστη χρωματικη ρυθμιση.
Αφου το εφερε και η κουβεντα, διαβασε ενα σχετικο διαλογο μεταξυ μελους του Avs και του Greg Rogers:

Quote:
Originally Posted by HoustonHoyaFan
IIMU that RCP is not a CMS because it changes the luminance as well as the saturation of a given color. Could changing the color, particularly green, result in a lowering of overall light output?

It would have a huge effect. The luminance of the green primary drops dramatically (incorrectly) if you use the RCP function to move its x,y coordinate to the SMPTE-C or Rec. 709 standard. You would then have to readjust the grayscale because the RCP affects grayscale (which you don't want it to do). FYI, my brightness and contrast measurements are made with the contrast maximized until a 2 dE error is produced in the grayscale at reference white (and the grayscale does not deteriorate from 10-100%). i.e. my contrast and brightness measurements are made with the grayscale adjusted as shown in the review, which was within 2 dE from 10-100%. Hence, the contrast and brightness measurements are made with careful calibration. Another important point to note is how the brightness uniformity varies with contrast. In my VW50 review (a year ago) the brightness and contrast were limited by the white field uniformity, which deteriorated badly at higher contrast settings. That was not the case with the VW60. Hence, under real operating conditions the useable brightness and contrast can be limited by a poor factory white field uniformity adjustment. I take all of those issues into account when I measure brightness and contrast.

Re: Απάντηση: Νεος HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1)!

Αυτό είναι που κάνει το φόρουμ μας να ξεχωρίζει....:grinning-smiley-043

Δεν ειχα παρει χαμπαρι την κουβεντα Τακη. Εχει και πολλα ενδιαφεροντα θεματα εκει μεσα. Μολις βρω χρονο θα το διαβασω ( αν θελεις δωσε μου και το λινκ ).

Δεν εχω κανενα λογο να τα αμφισβητησω ολα αυτα, και σαφως αν λειπουν τετοια ρυθμιστικα απο τετοια μηχανακια, ειναι κατακριτεο. Κανουν κι ενα καρο λεφτα και αφορουν videophile πελατες που δεν παιρνουν ενα μηχανημα ισα για να το δειχνουν αλλα για να "του πιουν το αιμα" που λενε και να χαρουν μεχρι και το τελευταιο δολλαριο που του δινουν.

Καλα κανουν και γκρινιαζουν κατεμε.

Όταν είχε φέρει στον ΣΕΗΟΣ τον dila ο Ντίνος και βάλαμε και τον perl που έχει σήμερα ο Τάσος, ήσουν εκεί Χρήστο νομίζω. Όλοι συμφωνήσαμε ότι ο dila παίζει καλλίτερα. Αν θέλετε νομίζω ότι θα μπορούσατε να ξανακάνετε ένα συγκριτικούλι στον Τάσο (Τάσο συγνώμη που ρίχνω ιδέες) και μετά μας λέτε.

Όταν είχε φέρει στον ΣΕΗΟΣ τον dila ο Ντίνος και βάλαμε και τον perl που έχει σήμερα ο Τάσος, ήσουν εκεί Χρήστο νομίζω. Όλοι συμφωνήσαμε ότι ο dila παίζει καλλίτερα. Αν θέλετε νομίζω ότι θα μπορούσατε να ξανακάνετε ένα συγκριτικούλι στον Τάσο (Τάσο συγνώμη που ρίχνω ιδέες) και μετά μας λέτε.

Μα το θέμα δεν είναι ο Pearl αλλά ο 60άρης..

Re: Νεος HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1)!

για να ενημερωνομαι κι εγω που ειμαι ασχετος απο προβολεις (τηλεορασακιας)

περα απο τον 60αρη ειναι ο κατοσταρης VPL-VW 100

μετα εχει και 200αρη?

ε και; Και ο 50αρης και ο 60άρης στα μάτια ενός μπέμπη 1 χρόνου είναι το ίδιο γέροι. :HTEHETH63::bigcry:

Παναγιώτη, έχεις καιρό να μπείς και μπλέχτηκες λίγο μάλλον.
Εδώ μιλάμε για προβολείς, όχι για το ασφαλιστικό... :flipout:

Re: Απάντηση: Νεος HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1)!

Παναγιώτη, έχεις καιρό να μπείς και μπλέχτηκες λίγο μάλλον.
Εδώ μιλάμε για προβολείς, όχι για το ασφαλιστικό... :flipout:

:flipout::flipout::flipout: