johnnie Walker(Γιαννη) το καθε μηχανημα και ειδικα με τρια πανελ ....ειτε λεγετε DLP η LCD και τα παραγωγα του (sxrd-dila-lcos κ.λ.π.τ) παιζει ρολο η συναρμογη τους...
Δεν εχω ασχοληθει ποτε με τα εσωτερικα των τεχνολογιων γιατι δεν με ενδιαφερει,αλλα φανταζομαι οτι παιζει ρολο η ακριβη τοποθετηση τον πανελ κατα πρωτον.....Οποτε καθε μηχανακι με τρια πανελ το ποιο πιθανο ειναι να ειναι και διαφορετικο........ειναι ΛΑΧΕΙΟ δηλαδη η αγορα του οσον αφορα την σωστη τοποθετηση των πανελ.....
Βεβαια και σωστη τοποθετηση να υπαρχει στα πανελ,μετα πρεπει να εχει και καλο φακο για να μπορει να αποδωση το μαξιμουμ ωστε να μην υπαρχει διαχειση χρωματος.....
Θεωρω καλυτερο ενα μηχανημα που εχει καλη συγκλιση σε ολη την επιφανεια της οθονης και με οχι καλο φακο στο focus...παρα εναν καλο φακο με προβλημα στην συγκλιση......το λεω αυτο γιατι στην πρωτη περιπτωση θα παρεις ποιο σωστη απεικονιση της εικονας και ισως εαν γινεται να μπορεις να διορθωσεις ενα μερος του προβληματος με αλχιμιες χωρις να χασεις καπου.....Ενω στην δευτερη περιπτωση δεν μπορεις να κανεις κατι για την διορθωση του αλλα και χανεις πολλα στην σωστη απεικονιση της εικονας.
Για μενα οι προβολεις με τρια πανελ θα επρεπε να ειχαν την δυνατοτητα διορθωσης της συγκλισης(τουλαχιστον στα ακριβα κομματια) για ενα καλο οβερολ αποτελεσμα.....
Δεν δικαιολογουνται τετοια κομματια στην αγορα σαν αυτα που ειδα.....
Και για να μην φανει καπως γι'αυτο που λεω με τον περλ...να πω οτι καποια χρονιά ειχα δει σε μια εκθεση εναν τριτσιπο dlp της maranz .....εεεεε,εκει ηταν για γελια τελειως το κομματι...χειροτερος και απο τον περλ....!!!!!!!
Μου αρεσε που ελεγαν και διαφορα φιλοι.....αλλα τι να πω..!!!!!!!
Παντως υπαρχουν και κομματια dlp(μονοτσιπα) που χανουν απο φακο η για καποιο αλλο λογο δημιουργουν διαχειση χρωματος....οπως ηταν τα πρωτα 3-4χρονια της dlp τεχνολογιας.....και μετα εφτιαξαν.
Τωρα:
Εαν ο JVC που γινεται χαμος...εχει καλη κατασκευει με ακριβη τοποθετηση των πανελ του....με εναν καλο φακο(οχι σουπερ)...και εχωντας αυτα που διαβαζω εδω περι μαυρου και λευκου με τα 700ansi.....θα δινει καλη εικονα...
Και επειδη ειχα μια συζητηση προσφατα με ενα μελος για το μηχανακι λεγωντας μου για το on-off του που ειναι στα 15000/1 ....
...και ansi contrast δινει 270/1...
Του ειπα οτι αυτο το 15000/1 on-off δεν λεει και πολλα εαν δεν εχει και ενα αναλογο νουμερο κατα την προβολη σκακερας(ansi contrast)
.....δηλαδη κοντα στο 1800/1
Οι dlp ειναι ποιο ισοροποιμενοι....
Ναι ......δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα ....οκ......!!!!!!!
Εγω παντος πιστευω οτι η εικονα του JVC θα ειναι στα επιπεδα Ruby....
Η διαφορα τους θα ειναι στην ποιο σωστη απεικονιση της εικονας(δειχνωντας ολη την λεπτομερια)λογο μη ιριδας(αυτοματης)απο την μερια της JVC.....και αν αληθευει το ενα κλικ καλυτερο μαυρο του ....οπου θα δωσει και αυτο κατι.
Ειδωμεν λοιπον.....
Οπου ακους πολλα κερασια κρατα και μικρο καλαθι.....
Τα ιδια ελεγαν και για τον Ruby αλλα ειχε αρκετα προβληματα.....
.....που δεν παυει ομως να εχει μια εντυπωσιακοτατη εικονα ξεχνωντας τα προβληματα του,ζωντας ευχαριστα μαζι του...