JVC X35/X55/X75/X95

Χρήστο για να είναι οκ με τα πρωτεύοντα χρωματα.
Δεν θα ήταν σωστό να έχω υπερκορεσμένα τα πρωτεύοντα και τα δευτερεύοντα "αλλού" αλλά με σωστές συντεταγμένες.
Χρειάζεσαι μια γενική ισορροπία στα χρώματα.

Nαι, αυτο ρωτω γιατι αν καταλαβαινω καλα απο το τριγωνο το κιτρινο ειναι υπερκορεσμενο σε σχεση με το πρασινο και το κοκκινο. Το ιδιο και το κυανο.
Λαθος το καταλαβαινω?

Re: Απάντηση: JVC X35/X55/X75/X95

ΟΚ. Επειδη χρησιμοποιησες ακριβως τις λεξεις που εγραψα στο αλλο θεμα, το πηρα ετσι. Παμε παρακατω.

Χρήστο μοιάζουμε πάρα πολύ στην ευθιξία..μάλλον φταίει το έτος γέννησης..:flipout:
Ήταν ολοφάνερο προς τα που ήταν τα γραφόμενα του Γιάννη..
όσο για τον "γκουρού" θα ήθελα πολύ να χρησιμοποιήσω μία ατάκα του Dalanik..

όχι Χρήστο δεν το καταλαβαίνεις λάθος.
Η φωτεινότητα τους είναι οκ.

post-glum.png

Άρα το κίτρινο και το κυανό είναι σε πλήρη ισορροπία με τα πρωτεύοντα χρωματικά. 'Αρα όσο πρόβλημα μπορεί να έχουν τα πρωτεύοντα άλλο τόσο θα έχουν και τα δευτερεύοντα.
Κάτι τετοιο δεν θα "ξενίσει" στο μάτι.

Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση, το θέτω σαν προβληματισμό και τίποτα παραπάνω, είναι γιατί έχει φύγει τόσο πολύ το μπλέ. Σε όσους 55 έχω δει δεν είχαν τέτοιο πρόβλημα.

Είναι όντως περίεργο. Πιθανολογώ ότι του βγήκε έτσι για να φέρει τους ενδιάμεσους κορεσμούς σωστά όπως στα υπόλοιπα χρώματα. Το κουφό είναι ότι μόνο το μπλε στο κατοστάρι είναι υποκορεσμένο, όλα τα υπόλοιπα είναι υπερκορεσμένα.

Μανωλη, θελω να ρωτησω πως γινεται στο συγκεκριμενο τριγωνο το 100 κορεσμενο κυανο ειναι πιο εξω απο τη νοητη γραμμη μεταξυ του 100 κορεσμενου πρασινου του 100 κορεσμενου μπλε ? Το ιδιο ισχυει και με το κιτρινο ....

Χρήστο, ο κορεσμός του χρώματος δεν έχει να κάνει (στη συγκεκριμένη περίπτωση του δευτερεύοντος) με τον κορεσμό του πράσινου ή του κόκκινου. Αν το κυανό έχει ακόμα να δώσει σε κορεσμό και το τσιτώσω, τότε θα βγει εκτός γραμμής πράσινου. Καταλαβαίνω τι γράφεις, όμως, σε αυτή την περίπτωση, το κυανό και το κίτρινο είναι ελάχιστα έξω από την ευθεία μόνο και μόνο για τον λόγο που αναφέρθηκε πριν (δηλαδή να έρθουν σωστά οι ενδιάμεσοι κορεσμοί).

Βρε θα πεσει φωτια να σε καψει ετσι και βρω παλια ποστ σου για του dila :flipout:

ξεχασες βρε οτι πηρες lcd.....και τι ελεγες πριν μια 5ετια !!!!!!

.....εχεις μεινει στα γραπτα του 07-08 που ηταν λασπη τα dila.

μεχρι και ο Μπαπμης πηρε(που δεν βλεπει :flipout:)και τον αλλαξε με την χυτρα...

Είδες τι παθαίνεις όταν λείπεις καιρό; :flipout:
Ένα εξάμηνο ακόμα αν αργούσες θα τον έβλεπες να γράφει διθυράμβους για τους CRT... :bang:

εσυ φτιαξε καμια στραπατσαδα ....:p

Καλημέρα σας,
ο εν λόγω reviewer προτίμησε και πολύ σωστά να φτιάξει τους ενδιάμεσους τόνους και να αφήσει το 100% λίγο υπερκορεσμένο για το πράσινο και πράσινο , κόκκινο και κίτρινο αλλά με πολύ σωστή φωτεινότητα. Αυτό σημαίνει ότι σε αποχρώσεις που τείνουν στο 100% τα χρώματα θα είναι ελαφρά πιο φωσφωριζέ.
Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση, το θέτω σαν προβληματισμό και τίποτα παραπάνω, είναι γιατί έχει φύγει τόσο πολύ το μπλέ. Σε όσους 55 έχω δει δεν είχαν τέτοιο πρόβλημα.
Το Cms του προβολέα θέλει, όπως όλα τα CMS ιδιαίτερη προσοχή στην χρήση του.

να το πω η να το αφησω Μανωλιο για τον Οκτωβριο ?

μαλλον τον Οκτωβριο για να χει και σασπενς

Last edited:
Γιατι θα σε ρωτησω και θα μου απαντησεις. :flipout:

Για πες ! :ernaehrung004: