Γιώργος Κουν.
Supreme Member
Ξέρεις πως κάποια στιγμή μπήκα στον πειρασμό, αλλά δε θέλω να βάλω μπελά στο κεφάλι μου και φαγούρα ... στα δάχτυλα!Υπαρχουν πολλα ρυθμιστικα vta για τους rega.
Ξέρεις πως κάποια στιγμή μπήκα στον πειρασμό, αλλά δε θέλω να βάλω μπελά στο κεφάλι μου και φαγούρα ... στα δάχτυλα!Υπαρχουν πολλα ρυθμιστικα vta για τους rega.
Ειναι να μη ξεκινησεις. Ειδικα στο θεμα vta , ενω γνωριζω τη σημασια του , δεν με πιανει αυτο το αγχος να ειναι τελειο. Γνωμη μου , υπαρχουν πιο σοβαρα θεματα στο πικαπ παρα αυτο. O rega ειναι tapered, οι "S" κατσε να σιγουρευτεις οτι το κεντρο του σωληνα ειναι παραλληλο* με τις γραμμες του χαρακα τον οποιο βαζεις σε ενδεχομενως στραβο δισκο και παει λεγοντας.............Ξέρεις πως κάποια στιγμή μπήκα στον πειρασμό, αλλά δε θέλω να βάλω μπελά στο κεφάλι μου και φαγούρα ... στα δάχτυλα!![]()
Στους Rega 250/300 και εγώ είχα θέμα ,προσπαθούσα με φακούς,με κάτοπτρα ,με σκιάσεις κουρτίνας...την ίδια κεφαλή με SAS το 2012 .είναι το αγκάθι σε αυτόν τον βραχίονα.
μόνο από το κάτω μέρος του μονοκόμματου headshell μπορείς να ρυθμίσεις με κλίμακα και η "ευθεία" γραμμή του είναι πολύ μικρή.
View attachment 212344
και έχεις το μαρκούτσι για το δάκτυλο να σε ενοχλεί από πάνω.....
απορώ με αυτούς τους Εγγλέζους μερικές φορές.........
μου πήρε 40 λεπτά με το ρολόι να βάλω την zyx στον rega σήμερα.. γκάνιασα που λέμε...Ειναι να μη ξεκινησεις. Ειδικα στο θεμα vta , ενω γνωριζω τη σημασια του , δεν με πιανει αυτο το αγχος να ειναι τελειο. Γνωμη μου , υπαρχουν πιο σοβαρα θεματα στο πικαπ παρα αυτο. O rega ειναι tapered, οι "S" κατσε να σιγουρευτεις οτι το κεντρο του σωληνα ειναι παραλληλο* με τις γραμμες του χαρακα τον οποιο βαζεις σε ενδεχομενως στραβο δισκο και παει λεγοντας.............
* δεν ειναι και τοσο απλο οσο φαινεται ακριβως επειδη ο σωληνας ειναι S και οχι ισιος... οποτε τσεκαρεις στο headshell ............. που ειναι και κοντο, ειναι και η πρεσβυωπια![]()
Ετσι κανω και γω και επιβεβαιωνω και με το headshell. Απλα το S tube πρεπει να εισαι βεβαιος οτι το κοιτας απο το σωστο υψος και οτι η κλιμακα καλο θα ειναι να ειναι παραλληλη με μια ευθεια του armtube.μου πήρε 40 λεπτά με το ρολόι να βάλω την zyx στον rega σήμερα.. γκάνιασα που λέμε...
και η vta δεν ήθελε αλλαγή.. μου φαίνεται παράξενο... 3η κεφαλή με ίδιο ύψος;;;
Πάνο, στους S δεν υπολογίζουμε το κέντρο του σωλήνα.. όταν ευθυγραμμίσεις το βλέμμα στο πλάι του S , αυτός γίνεται ίσιος
η κλίμακα μπαίνει πίσω από τον βραχίονα και το πάνω του μέρος που είναι πια ευθεία γραμμή, ευθυγραμμίζει με μία από τις γραμμές της κλίμακας.
αν είναι στραβός ο δίσκος, απλά πιέζεις λίγο την κλίμακα στον δίσκο.
βάλε την ακίδα να κάτσει στα τελευταία τρακς, την κλίμακα σε αρκετή απόσταση και όχι "κολλητά" στον βραχίονα, μαύρο φόντο πίσω από την κλίμακα και τέλος!
θα δεις ότι είναι η ευκολότερη ρύθμιση ever !!
View attachment 212392
View attachment 212393