Καφετέριες και τσιγάρο

Απάντηση: Re: Καφετέριες και τσιγάρο

Αυτο που λενε οτι ο καπνος του ηλεκτρονικου τσιγαρου υγροποιειται στους πνευμονες ισχυει?

Φυσικα και ισχυει ομως...

http://www.nobacco.gr/erotiseis-hle...ί-το-ηλεκτρονικό-τσιγάρο-υγρό-στους-πνεύμονες

Βεβαια για να κανω και τον δικηγορο του διαβολου, ουτε μακροχρονιες ερευνες υπαρχουν, αλλα και η καταχρηση ποτέ δεν ξερεις τι μπορει να επιφερει. Αν καποιος εχει ηδη προβλημα το χειμωνα απο το κρυο και ειναι κοντα στα ορια πνευμονιας, η υπερβολικη χρηση υγρων τσιγαρου ισως να χειροτερεψει τα πραγματα.
Δεν νομιζω ομως εκ των πραγματων με ατμιση 2-4 ml την ημερα να θεωρειται ποσοτητα επαρκης ωστε να πλημμυρισουν τα πνευμονια καποιου σαν τον τιτανικο.

Πιθανως υπο προυποθεσεις καποιο ατομο να εχει καποιο προβλημα οπως συμβαινει με ολα οσα καταναλωνουμε. Πιθανολογω οτι θα ειναι η εξαιρεση ομως και οχι ο κανονας.

Last edited:
Τωρα ενα site με ονομασια nobacco οπου πουλαει υγρο καπνο δεν πιστευω να σου λεει και 100% αληθεια...
Εχει ενα παραδειγμα με τον αερα που αναπνεουμε απ τη λιγη φυσικη και χημεια που γνωριζω ο υγροποιημενος καπνος στην αερια του μορφη ειναι πολυ πιο πυκνος απο τον αερα...

Καλά, σίγουρα το να εισπνέεις γλυκερίνη είναι σαφώς καλύτερο από το να εισπνέεις τον καπνό του τσιγάρου.
Αλλιώς οι ζαχαροπλάστες θα είχαν πεθάνει στο δεύτερο κιλό καραμέλας...
Από τα 3-4ml ατμοποιημένου υγρού, άντε να μένει το 5% στον οργανισμό και ένα ακόμη μικρότερο ποσοστό στα πνευμόνια σου.
Ο αφυγραντήρας που έχω έξω από το δωμάτιο μαζεύει 2 λίτρα κάθε 6-7 ώρες!

Απάντηση: Re: Καφετέριες και τσιγάρο

Τωρα ενα site με ονομασια nobacco οπου πουλαει υγρο καπνο δεν πιστευω να σου λεει και 100% αληθεια...
Εχει ενα παραδειγμα με τον αερα που αναπνεουμε απ τη λιγη φυσικη και χημεια που γνωριζω ο υγροποιημενος καπνος στην αερια του μορφη ειναι πολυ πιο πυκνος απο τον αερα...

Ο καθε κατασκευαστης τσιγαρου υγρων, ειναι ικανος να σου πει οτι θα πιασεις και τα βαθια γεραματα αν ατμιζεις ηλ τσιγαρο, δεν τους παιρνω σαν αναφορα.
Απλα οσο εχω ψαχτει για πνευμονολογικα προβληματα απο το ηλ τσιγαρο και ερευνες απο γιατρους, κανενας δεν εστιασε στο γεγονος οτι υπαρχει επικινδυνοτητα πνευμονιας. Πιστευω οτι θα ηταν το πρωτο για το οποιο θα ενημερωναν αν ισχυε.

Ειπα ομως οτι και ολα ειναι σχετικα. Θεωρητικα καποιος οργανισμος θα μπορουσε να παθει πνευμονια, αλλα το ιδιο ευκολα και απο αλλες αιτιες αν ειχε καποιο προβλημα.
Δεν νομιζω οτι αν υπαρχει καποιο προβλημα με τα ηλ. τσιγαρα, ειναι αυτο της υγροποιησης στους πνευμονες.
Αλλα αυτο ειναι μεγαλη συζητηση (λιγο off topic) και ειναι για αλλο νημα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Με το ηλ. τσιγαρο ξαναβρισκεις την οσφρηση/γευση σε σχεση με το κανονικο τσιγαρο.
Και πανω που νομιζες οτι απαλλαχτηκες απο την βρωμα του τσιγαρου, τωρα σου μυριζουν οι διπλανοι σου που καπνιζουν. :flipout:

Οποτε και οσοι ατμιζουμε ηλ.τσιγαρο θα επρεπε να κατατασσομαστε στους μη καπνιστες μιας και τραβαμε τα ιδια απο το θεμα της μυρωδιας.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παντως πιο ευκολο θεωρω οτι μπορει να παθει καποιος πνευμονια, επειδη τον εβγαλαν να καπνιζει στο μπαλκονι του σπιτιου ενος μη καπνιστη μεσα στο χειμωνα. :flipout:

Δεν νομιζω οτι αν υπαρχει καποιο προβλημα με τα ηλ. τσιγαρα, ειναι αυτο της υγροποιησης στους πνευμονες.
Αλλα αυτο ειναι μεγαλη συζητηση (λιγο off topic) και ειναι για αλλο νημα.

Και εγώ...
Αν έλεγαν ότι εισπνέουμε το τάδε καρκινογόνο συστατικό θα το έβλεπα πιο σοβαρά.
Τώρα το "συνεχίστε καλύτερα το τσιγάρο γιατί η υγρασία πάει και κάθεται στον πνεύμονα" μου ακούγεται τουλάχιστον χαζό.
Μέχρι και το ότι είναι καλύτερα να καπνίζεις 20 χρόνια παρά να ατμίζεις 3-4 μήνες έχω ακούσει και urban legends για μία ξαδέλφη που πήρε ένα υγρό, το πήγε στο χημείο του κράτους και της έβγαλαν ότι είναι τίγκα στα καρκινογόνα. :p

Με το ηλ. τσιγαρο ξαναβρισκεις την οσφρηση/γευση σε σχεση με το κανονικο τσιγαρο.
Και πανω που νομιζες οτι απαλλαχτηκες απο την βρωμα του τσιγαρου, τωρα σου μυριζουν οι διπλανοι σου που καπνιζουν. :flipout:

Τη βρίσκεις και γρήγορα!
Στις 3-4 ημέρες για κάποιο λόγο μου έδωσε η γυναίκα μου να κρατήσω το τσιγάρο της και από συνήθεια τράβηξα τζούρα.
Σαν να καπνίζεις σκουπιδοσακούλα μου φάνηκε.
Αλλά το "κάποιος στο δωμάτιο καπνίζει και δεν μπορώ να αναπνεύσω" μου φαίνεται ακόμη και τώρα υπερβολή...

Off topic boys,Μιχάλη κυρίως εσύ αν έχεις την καλοσύνη,δεν ενημερώνετε το νήμα για το ηλ.τσιγάρο για τις σύγχρονες εξελίξεις;Θέλω να το ξαναπιάσω μα έχω χάσει τη μπάλα..Τα λέμε εκεί!

Νίκο, έχουμε γράψει κάποια μηνύματα αλλά δεν βλέπω κίνηση. :p

http://avclub.gr/forum/showthread.php/86567-E-smoke?p=1057296465

Εγώ το έχω δει πλέον σαν μέσον για να κόψω τελείως και αυτό, οπότε δεν το κυνηγάω ιδιαίτερα.
Πάντως είναι σαφώς πιο φτηνό από παλιά!
Και παρά τον πόλεμο που έχει δεχθεί, δεν έχει αποδειχθεί τίποτα κατά του ΗΤ, οπότε πλέον βρίσκεις εύκολα τα πάντα.

Πάντως εμένα προσωπικά το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν με ενοχλεί καθόλου. Ούτε στα μάτια, ούτε στα πνευμόνια. Μπορώ να συνυπάρξω με τέτοιους καπνιστές για αρκετή ώρα ακόμα συνεργαζόμενος σε χώρο εργασίας χωρίς πρόβλημα.

Το ηλεκτρονικο τσιγαρο (πιστευω για φορολογικους λογους κατα κυριο λογο) απαγορευεται δια ροπαλου στην Σιγκαπουρη (7.000 δολαρια σιγκαπουρης προστιμο αν ατμιζεις δημοσια. Με "τσιμπησαν" αλλα μου την χαρισαν λογω αγνοιας και επειδη ημουν αλλοδαπος).
Στο δε Ντουμπαι μου τα πηραν στο αεροδρομιο, και μονο και μονο επειδη εδειξα εισητηριο οτι θα εφευγα σε δυο μερες μου τα εδωσαν πισω...

Παραλογισμος...

Στη Σιγκαπούρη απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους, ακόμα και στον δρόμο.

Θαύμα! Παρέα με τους Νεοϋορκέζους και τούτοι! Το επόμενο βήμα είναι να σκέφτεται κάποιος ότι θα κάνει ένα τσιγάρο και να τον βουτάνε για λοβοτομή..:D

Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

Θαύμα! Παρέα με τους Νεοϋορκέζους και τούτοι! Το επόμενο βήμα είναι να σκέφτεται κάποιος ότι θα κάνει ένα τσιγάρο και να τον βουτάνε για λοβοτομή..:D

Για το καλό του βέβαια.

Και αλλοι καπνιζαμε αλλα δεν καναμε ετσι -bye-

Νταξ, εσυ όμως εχεις τις αγγελίες και ξεχαρμανιάζεις :p

(btw τη βαρέθηκα την 750, τι θες από τα αξεσουάρ; :p)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

+1 από μένα , και φαντάσου ότι το ίδιο γίνεται και εδώ μέσα στο φόρουμ, που είμαστε λίγοι άνθρωποι που λίγο ή πολύ γνωριζόμαστε , έστω μέσω των νημάτων

...και υποτίθεται είμαστε κάποιου επιπέδου....υποτίθεται