Καφετέριες και τσιγάρο

Δηλαδη οταν για παραδειγμα καποιος πιει τα αντερα του και μεθυσει, ο μαγαζατορας θα φταιει που του εβαζε αλκοολ?

Άσχετο. Δεν απαγορεύεται το αλκοολ. Το κάπνισμα απαγορεύεται όταν δεν πληρούνται οι προυποθέσεις.

Απάντηση: Re: Καφετέριες και τσιγάρο

Άσχετο. Δεν απαγορεύεται το αλκοολ. Το κάπνισμα απαγορεύεται όταν δεν πληρούνται οι προυποθέσεις.

Και να συμπληρώσω σε αυτό πως στην περίπτωση του αλκοόλ ο πελάτης πάει σε ενα μαγαζί που ο μαγαζάτορας πουλά ποτά και οχι τσιγαρα.
Για αυτό και δεν καταλαβαίνω την ανοχή των μαγαζατορων στους καπνιστές.
Αν υπήρχε κοινή πολιτική για όλα τα μαγαζιά και τήρηση του νομου τι θα έκανε ο πελάτης;
Θα έκοβε το ποτό και τον καφέ;

Βασικα το αλκοολ απαγορευεται στους ανηλικους αλλα μην μου πεις πως δεν πουλανε αλκοολ σε ανηλικους?
Και εγω μιλησα για σεβασμο και υποχωρησεις οχι για νομους...

Βασικα το αλκοολ απαγορευεται στους ανηλικους αλλα μην μου πεις πως δεν πουλανε αλκοολ σε ανηλικους?
Και εγω μιλησα για σεβασμο και υποχωρησεις οχι για νομους...

Άντε πάλι. Και τα προιόντα καπνού απαγορεύεται να πωλούνται σε ανήλικους.

Τα έχετε μπλέξει παίδες. Είπαμε για καφέ πάμε, ούτε εξισώσεις θα λύσουμε ούτε θα ζητήσουμε από το κατάστημα το σχέδιο της πυροσβεστικής. Ήμαρτον! Όσο για το ποιος είναι απολίτιστος... ουδέν σχόλιο, μην τα ξαναλέμε.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για αυτό και δεν καταλαβαίνω την ανοχή των μαγαζατορων στους καπνιστές.

Δεν πρόκειται για ανοχή, αλλά για μερίδιο αγοράς.

Λοιπον, οπως σε πλειστα αλλα θεματα, το να εισαι αρτιστας στην τεχνη του Ενοχικου Δικαιου
(και οχι να κατακεραυνωνεις, οπως εγω :p) εχει κανει πολλους καπνιστες να το ελαττωσουν.

Το φιλαρακι που σας ελεγα (στην Ποτιδαια) που ξεκινησε το Ηλεκτρονικο τσιγαρο εδω και δυο χρονια,
εχει παρασυρει και την γυναικα του. Η επισημη δικαιολογια της > "ασε βρε Μανο, μυριζει ολο το σπιτι
με το δικο μου" ....

:blink: (ελα μου ...)

:laugh::laugh::laugh: (καλως τον θειο απ'το χωριο με τα χιλια ελαιοδεντρα ! )

Γιατι, στην γυναικα, καλυτερα να της βγει το ματι ... παρα το ονομα !

Τωρα, βεβαια, το αντιστροφο - γυναικα να παρασυρει αντρα, στην ελαττωση - θελει αλλου ειδους κολπα.
Πιο προχωρημενα -bye-

Θα συμφωνήσω για το ενοχικό δίκαιο. Όταν δεν έχεις κάτι άλλο, το ρίχνεις στις ενοχές.

Οκ, εγω σου ξαναλεω μιλησα για υποχωρησεις και σεβασμο των μη καπνιστων προς τους καπνιστες μιας παρεας χρονια τωρα αλλα το τουμπαλιν εκτος απο καποιους ευσυνειδητους και φιλοτιμους καπνιστες δεν το βλεπω...
Μαλιστα οταν εκφρασει ενας μη καπνιστης μια αντιρρηση θα δεχτει πολλα βελη και θα γινει ο "κακος" της παρεας...

Θα συμφωνήσω για το ενοχικό δίκαιο. Όταν δεν έχεις κάτι άλλο, το ρίχνεις στις ενοχές.
Οχι .... εχουμε κατι αλλο να κανουμε.
Δεν ειστε το πρωτο θεμα οταν ξυπναμε, oυτε το τελευταιο πριν πεσουμε να κοιμηθουμε.
Υπαρχει ζωη και χωρις :beatnik2: .... και δεν ειναι καθολου εχθρικη στις απολαυσεις ! :p

Εγώ δεν είπα ότι δεν έχετε κάτι άλλο να κάνετε. Εσείς ασχολείστε συνεχώς όμως. Θέλει ο αντικαπνιστής να κρυφτεί και η τσιγαρίλα δεν τον αφήνει.

Προσωπικά, δέχομαι τους φίλους μου με τα ελαττώματά τους. Κι αυτοί το ίδιο. Αλλιώς δεν θα είμαστε φίλοι. Ούτε παρέα θα κάναμε.

Μαλιστα οταν εκφρασει ενας μη καπνιστης μια αντιρρηση θα δεχτει πολλα βελη και θα γινει ο "κακος" της παρεας...

Συνηθως ξεκιναει με την φραση-καραμελα "Σ'ενοχλει ρε συ, δεν το ξερα, το σβηνω τωρα αμεσως ... το σβησα".
... και μετα απο πεντα λεπτα "παμε να κατσουμε διπλα στην πορτα ..... χαρμανιασα".
Τραβανε μεγααααααλη στερηση. Τους καταλαβαινω (τριαντα χρονια τωρα).

Ειναι δειγμα πολιτισμου να το παραδεχεται αυτο ενας ενεργος καπνιστης. Και για αυτο οσους πρωτιστως σκεφτονται τον διπλανο τους προτου κανουν την αναγκη τους τους σεβομαι απειρως περισσοτερο.

++1

Απάντηση: Re: Καφετέριες και τσιγάρο

Δεν πρόκειται για ανοχή, αλλά για μερίδιο αγοράς.

Δεν τίθεται θέμα μεριδίου αγοράς εάν το μέτρο τηρηθεί απο ολους.
Εφόσον δεν λειτουργεί κάποιος ελεγκτικός μηχανισμός θα έπρεπε από μόνοι τους οι μαγαζάτορες ( αλήθεια αυτοι δεν έχουν κάποιο σωματείο; ) να τον τηρήσουν αλλά και να τον προστατέψουν από επιτήδειους συναδέλφους τους.

Και μόλις ακύρωσες το ραχάτι που προσφέρουν ως κύριο προϊόν οι καφετέριες. Εφ' όσον θέλουν το μερίδιο της αγοράς οφείλουν να έχουν χώρο για τους καπνιστές. Εάν δεν έχουν αλλά παρ' όλα αυτά προσφέρουν τασάκι, τότε δεν φταίει και πάλι ο καπνιστής.

Τα ίδια λέμε συνεχώς.

Υπάρχουν κάποια καταστήματα ( συνήθως πολυκαταστήματα) που μια χαρά ο ατίθασος Έλληνας συμμορφώνεται στους κανόνες λειτουργίας του.
Κάνεις πχ δεν καπνίζει στο εστιατόριο του ΙΚΕΑ η στον πρωινό καφέ.
Κάνεις δεν καπνίζει στο καφέ του Leroy η του praktiker και φυσικά κάνεις τους δεν διαμαρτύρεται η κάνει το καμπόσο ότι του κόβουν το ραχατι.
Ειδικά στην ΙΚΕΑ κάποιες ώρες της ημέρας ο χώρος είναι ασφυκτικά γεμάτος και σίγουρα όλοι αυτοί δεν είναι μη καπνιστές.
Κανενα μερίδιο αγοράς δεν κινδυνεύει από τον αντικαπνιστικο νόμο.
Το πρόβλημα ειναι ο ωχαδερφισμος

Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

Υπάρχουν κάποια καταστήματα ( συνήθως πολυκαταστήματα) που μια χαρά ο ατίθασος Έλληνας συμμορφώνεται στους κανόνες λειτουργίας του.
Κάνεις πχ δεν καπνίζει στο εστιατόριο του ΙΚΕΑ η στον πρωινό καφέ.
Κάνεις δεν καπνίζει στο καφέ του Leroy η του praktiker και φυσικά κάνεις τους δεν διαμαρτύρεται η κάνει το καμπόσο ότι του κόβουν το ραχατι.
Ειδικά στην ΙΚΕΑ κάποιες ώρες της ημέρας ο χώρος είναι ασφυκτικά γεμάτος και σίγουρα όλοι αυτοί δεν είναι μη καπνιστές.
Κανενα μερίδιο αγοράς δεν κινδυνεύει από τον αντικαπνιστικο νόμο.
Το πρόβλημα ειναι ο ωχαδερφισμος

+1

Mε λιγα λογια ειναι θεμα Παιδειας.

Αν οι νεες γενιες διδαχθουν αυτην την συμπεριφορα τοτε θα τους φαινεται πραγματικα ανηκουστο εως αστειο οτι μερικοι προγονοι τους εκαναν τετοια φασαρια καποτε για να καπνιζουν οπου γουσταρουν.

Δεν ειναι μονο θεμα Παιδειας ..... μην ξηγε. :p Ειναι και θεμα αυτοπειθαρχιας ! Κυριως, το δευτερο !!!!!
Καποιος μπορει να ειναι ο πιο παιδεμενος ανθρωπος στο κοσμο αλλα ... οι υποδοχεις Α4Β2 εχουν τον τελευταιο λογο.
Βεβαια, οπως εγραψε και ο NikosGX, οι υποδοχεις αυτοι εχουν διαφορετικο ρεγουλο απο ανθρωπο σε ανθρωπο.
Ομως, δεν μπορεις να τους βαλεις ενα βιβλιο (και μια παιδεια) και να τους πεις ... "διαβασε" ! :smash:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

+1

Mε λιγα λογια ειναι θεμα Παιδειας.

Αν οι νεες γενιες διδαχθουν αυτην την συμπεριφορα τοτε θα τους φαινεται πραγματικα ανηκουστο εως αστειο οτι μερικοι προγονοι τους εκαναν τετοια φασαρια καποτε για να καπνιζουν οπου γουσταρουν.
Μα είναι τρελή αυτή η επιλεκτική επίδειξη παιδείας.
Είναι σαν αυτό που λέμε για τους Έλληνες που όταν βρίσκονται σε ξένη χώρα δεν πετάνε τα σκουπίδια τους στο δρόμο και περιμένουν υπομονετικά στην ουρά.
Κάπως έτσι σε κάποιους χώρους επιδεικνύουν αυτή την σοβαρότητα ενώ σε άλλους χώρους είναι χύμα.
Για αυτό παραπάνω τα έχω βάλει με τους μαγαζάτορες και με την αποφυγή τήρηση του νόμου